Nesto francusko, kao reneNed071 wrote:sta je rele?
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- basicm
#10126 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
preludezalude
#10127 Re: Pitamo Mehanicare ?
Po tvojoj procjeni, koja bi bila realna cijena za ruke za zamjenu 16 hidropodizaca?bitanga_sa_otesa wrote:moze ako imas alatku ...preludezalude wrote:Bitango, imas li iskustva... kod grand cherokee wj 4,7 kada se mijenjaju hidropodizaci ventila... da li se moraju skidati bregaste ili je moguce zamijeniti ih bez skidanja bregaste? Navodno da moze bez skidanja ali nisam siguran.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#10128 Re: Pitamo Mehanicare ?
nisam to nikada mijenjao,ali dok skines samo oba dekla ima da se useres od sarafanja,i to kosta 100 maraka.preludezalude wrote: Po tvojoj procjeni, koja bi bila realna cijena za ruke za zamjenu 16 hidropodizaca?
ispod 250-300 ne vjerujem da bi to iko uradio...
-
zekoslav85
#10129 Re: Pitamo Mehanicare ?
meni bi trebao neki maher imam reno clio 1.2 benzin.
Imam problema s srednjom lampom kako da objasnim.. slika je kao grijac u dizela... kad se upali lampa u toku vožnje kad se koči obrtaji idu visoko i malo ubrzava auto dok kad se daje gas plaho ne ferma. Ugasim 5-6 puta opet normala pa opet kroz pola sata ako ne i manje... baš nervira.. imal neko rješenje ili šta već da neko zna to odraditi...
Imam problema s srednjom lampom kako da objasnim.. slika je kao grijac u dizela... kad se upali lampa u toku vožnje kad se koči obrtaji idu visoko i malo ubrzava auto dok kad se daje gas plaho ne ferma. Ugasim 5-6 puta opet normala pa opet kroz pola sata ako ne i manje... baš nervira.. imal neko rješenje ili šta već da neko zna to odraditi...
-
Fast Driver
#10130 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imam problem sa Opel Insignia 2.0 CDTI 2010. godiste, naime u leru (znaci mirovanje), a pogotov na nizbrdici ili uzbrdici osjetim jake vibracije u unutrasnjosti vozila preko sjedista pa i volana. Na ravnom na semaforu se ponekad osjeti i slabije su vibracije, ali na nizbrdici kao da ce motor iskociti. I da kazem da se problem pojavio postepeno kroz recimo dva-tri mjeseca. Sta bi moglo biti? Nosaci motora? Nosac mjenjaca? Ne daj Boze kvačilo ili zamajac? Hvala
-
axe22
#10131 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nosac neki, zacas to majstor moze provjeriti.
Zamajac lupa.
(Stisni kvacilo i ako lupka po papucici, vibrira papucica onda zamajac).
Zamajac lupa.
- helpdesk1
#10132 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kada si mijenjao ulje u motoru i mjenjaču?Fast Driver wrote:Imam problem sa Opel Insignia 2.0 CDTI 2010. godiste, naime u leru (znaci mirovanje), a pogotov na nizbrdici ili uzbrdici osjetim jake vibracije u unutrasnjosti vozila preko sjedista pa i volana. Na ravnom na semaforu se ponekad osjeti i slabije su vibracije, ali na nizbrdici kao da ce motor iskociti. I da kazem da se problem pojavio postepeno kroz recimo dva-tri mjeseca. Sta bi moglo biti? Nosaci motora? Nosac mjenjaca? Ne daj Boze kvačilo ili zamajac? Hvala
-
preludezalude
#10133 Re: Pitamo Mehanicare ?
Negdje sam procitao (konkretno za clio benzin) da paljenje te lampice znaci da nisu svjecice u redu.zekoslav85 wrote:meni bi trebao neki maher imam reno clio 1.2 benzin.
-
Fast Driver
#10134 Re: Pitamo Mehanicare ?
Maj 2017. mali servis komplet, juni 2017. veliki servis komplet. Problem je bio izrazen prije tih servisa.helpdesk1 wrote:Kada si mijenjao ulje u motoru i mjenjaču?Fast Driver wrote:Imam problem sa Opel Insignia 2.0 CDTI 2010. godiste, naime u leru (znaci mirovanje), a pogotov na nizbrdici ili uzbrdici osjetim jake vibracije u unutrasnjosti vozila preko sjedista pa i volana. Na ravnom na semaforu se ponekad osjeti i slabije su vibracije, ali na nizbrdici kao da ce motor iskociti. I da kazem da se problem pojavio postepeno kroz recimo dva-tri mjeseca. Sta bi moglo biti? Nosaci motora? Nosac mjenjaca? Ne daj Boze kvačilo ili zamajac? Hvala
-
Fast Driver
#10135 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mislim da nije zamajac, na kvacilu nema lupkanja ili vibracija, generalno nemam problema pri saltanju mjenjacem. Mislim da je ovo vjerovatno nosac. U petak bum na servis.axe22 wrote:Nosac neki, zacas to majstor moze provjeriti.
Zamajac lupa.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10136 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vozi da neko priključi na kompjuter i očita šta je problem.zekoslav85 wrote:meni bi trebao neki maher imam reno clio 1.2 benzin.
Mogu biti svjećice, bobina, lamda sonda, egr....svašta nešta....uglavnom, idi nekom ko je stručan, ne nazovi električarima.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10137 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li gdje G48 tekucina da se kupi
Svi bi da prodaju G13, pod izgovorom, ma ja zeleno
Svi bi da prodaju G13, pod izgovorom, ma ja zeleno
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10138 Re: Pitamo Mehanicare ?
Samo da kažem da ljudi u AC Hadžić znaju šta rade 
-
zekoslav85
#10139 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala...Tomahawk11 wrote:Vozi da neko priključi na kompjuter i očita šta je problem.zekoslav85 wrote:meni bi trebao neki maher imam reno clio 1.2 benzin.
Mogu biti svjećice, bobina, lamda sonda, egr....svašta nešta....uglavnom, idi nekom ko je stručan, ne nazovi električarima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10140 Re: Pitamo Mehanicare ?
Samo da ti kažem da je na kraju kod mene bio filter goriva....koji je doveo do kvara pumpe goriva.
-
Fast Driver
#10141 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nisi valjda preskako promjenu filtera na malim servisima? Gdje inace sipas gorivo?Tomahawk11 wrote:Samo da ti kažem da je na kraju kod mene bio filter goriva....koji je doveo do kvara pumpe goriva.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10142 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sipam gorivo na BP zadnjih godinu dana.Fast Driver wrote:Nisi valjda preskako promjenu filtera na malim servisima? Gdje inace sipas gorivo?Tomahawk11 wrote:Samo da ti kažem da je na kraju kod mene bio filter goriva....koji je doveo do kvara pumpe goriva.
A otkud znam, ja kažem majstoru da zamijeni, očito da nije mijenjao.
Ne mogu to skontati nikako
-
Fast Driver
#10143 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sipaj samo na INA i EP, nije ni kod njih idealno ali je bolje od ostalih. Promjeni majstora ako nisi siguran u kvalitet odradjenog posla.Tomahawk11 wrote:Sipam gorivo na BP zadnjih godinu dana.Fast Driver wrote:Nisi valjda preskako promjenu filtera na malim servisima? Gdje inace sipas gorivo?Tomahawk11 wrote:Samo da ti kažem da je na kraju kod mene bio filter goriva....koji je doveo do kvara pumpe goriva.
A otkud znam, ja kažem majstoru da zamijeni, očito da nije mijenjao.
Ne mogu to skontati nikako
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10144 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jesam. Ovaj me koštao više što nije radio nego da je radio. U zadnje vrijeme je na sve odgovor bio nije to ništa, vozi.Fast Driver wrote: Sipaj samo na INA i EP, nije ni kod njih idealno ali je bolje od ostalih. Promjeni majstora ako nisi siguran u kvalitet odradjenog posla.
Misliš da je na BP toliko loš kvalitet benzina da mi je za godinu dana u potpunosti začepio filter goriva?
-
Fast Driver
#10145 Re: Pitamo Mehanicare ?
Majstori tipa "nije to nista" su najgori, jer u 90% slucajeva ima neki problem ili kvar na vozilu. Nevjerovatno mi je da ti se unutar godine dana zacepio filter, da ga nisi mjenjao godinama pa hajde, ali nakon godine je cudno. Gorivo je prljavo nema druge. Isto tako savjetujem, i sam to radim, da na malom servisu sto je godina ili 15.000 km kupis aditiv za ciscenje sistema ubrizgavanja goriva. Mislim da je mala bocica od 250 ml oko 10-12 KM. Naspes jednu bocicu aditiva na pun rezervar goriva.Tomahawk11 wrote:Jesam. Ovaj me koštao više što nije radio nego da je radio. U zadnje vrijeme je na sve odgovor bio nije to ništa, vozi.Fast Driver wrote: Sipaj samo na INA i EP, nije ni kod njih idealno ali je bolje od ostalih. Promjeni majstora ako nisi siguran u kvalitet odradjenog posla.
Misliš da je na BP toliko loš kvalitet benzina da mi je za godinu dana u potpunosti začepio filter goriva?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10146 Re: Pitamo Mehanicare ?
Što je najgore, nije bio takav prije. Unazad pola godine, sve je u redu je, voziFast Driver wrote: Majstori tipa "nije to nista" su najgori, jer u 90% slucajeva ima neki problem ili kvar na vozilu. Nevjerovatno mi je da ti se unutar godine dana zacepio filter, da ga nisi mjenjao godinama pa hajde, ali nakon godine je cudno. Gorivo je prljavo nema druge. Isto tako savjetujem, i sam to radim, da na malom servisu sto je godina ili 15.000 km kupis aditiv za ciscenje sistema ubrizgavanja goriva. Mislim da je mala bocica od 250 ml oko 10-12 KM. Naspes jednu bocicu aditiva na pun rezervar goriva.
Ma ja sam morao uraditi veliki servis + svašta nešto, jer sam pola godine vozio pokvareno vozilo.
Ne, kažem da godinu sipam na BP, a kad je mijenjan taj filter, Boga pitaj. Bar tako rekoše u AC Hadžić.
Je li ide taj aditiv za benzin, sigurno? Ja sam to čuo za dizel, za benzin nisam.
- beni-bu-man
#10147 Re: Pitamo Mehanicare ?
ote mi pitanje iz ustaTomahawk11 wrote: Što je najgore, nije bio takav prije. Unazad pola godine, sve je u redu je, vozi![]()
Ma ja sam morao uraditi veliki servis + svašta nešto, jer sam pola godine vozio pokvareno vozilo.
Ne, kažem da godinu sipam na BP, a kad je mijenjan taj filter, Boga pitaj. Bar tako rekoše u AC Hadžić.ga filter, 30 i nešto maraka, a ovako moradoh i pumpu za gorivo platiti
![]()
Je li ide taj aditiv za benzin, sigurno? Ja sam to čuo za dizel, za benzin nisam.
-
Fast Driver
#10148 Re: Pitamo Mehanicare ?
http://www.liqui-moly.ba/proizvodi/adit ... -za-benzinTomahawk11 wrote:Što je najgore, nije bio takav prije. Unazad pola godine, sve je u redu je, voziFast Driver wrote: Majstori tipa "nije to nista" su najgori, jer u 90% slucajeva ima neki problem ili kvar na vozilu. Nevjerovatno mi je da ti se unutar godine dana zacepio filter, da ga nisi mjenjao godinama pa hajde, ali nakon godine je cudno. Gorivo je prljavo nema druge. Isto tako savjetujem, i sam to radim, da na malom servisu sto je godina ili 15.000 km kupis aditiv za ciscenje sistema ubrizgavanja goriva. Mislim da je mala bocica od 250 ml oko 10-12 KM. Naspes jednu bocicu aditiva na pun rezervar goriva.![]()
Ne, kažem da godinu sipam na BP, a kad je mijenjan taj filter, Boga pitaj. Bar tako rekoše u AC Hadžić.ga filter, 30 i nešto maraka, a ovako moradoh i pumpu za gorivo platiti
![]()
Da postoji, imas aditive za pojacavanje performansi (ovo je upitno), a imas i aditiv bas za ciscenje sistema ubrizgavanja tako sto uklanja naslage ugljena i drugih taloga benzina (navodno smanjuje potrosnju; mada u to cisto sumnjam).
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10149 Re: Pitamo Mehanicare ?
Umro bih, ne bih znao da ima taj aditiv za benzinjareFast Driver wrote:
http://www.liqui-moly.ba/proizvodi/adit ... -za-benzin
Da postoji, imas aditive za pojacavanje performansi (ovo je upitno), a imas i aditiv bas za ciscenje sistema ubrizgavanja tako sto uklanja naslage ugljena i drugih taloga benzina (navodno smanjuje potrosnju; mada u to cisto sumnjam).
Ma jok, probaću samo taj što čisti, ništa pojačavanje.
Naravno, sad ne treba, sve novo.
Hvala na informacijama
- amar1994
#10150 Re: Pitamo Mehanicare ?
Licno ne savjetujem aditive koji ciste , uzmi onaj za podmazivanje , taj ne moze nastetit , ovaj moze ako imas metalni rezervoar goriva i taloga u njemu
Cuj filter goriva na svakom servisu
, je li vama dobro , drzat se samo knjige i upustva , a opet ima onih ko moj tetak kojima su majstori rekli da se zamjeni kad se krene gasit i trzat auto
@Tomahawk , koje je auto , pogledaj sta kaze knjiga kad i na koliko km se mijenja , sto se goriva tice , meni je najgori zadnji put EP bio

Cuj filter goriva na svakom servisu
@Tomahawk , koje je auto , pogledaj sta kaze knjiga kad i na koliko km se mijenja , sto se goriva tice , meni je najgori zadnji put EP bio