Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sig_garret

#10126 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sig_garret »

. :)
Tyke

#10127 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tyke »

Ima li neko dobar sajt sa prevodom svih sezona X Files?
Nedavno je neko postavio dobru stranicu filmovi.infopult al nakon 2 epizode sinoc sto sam odgledao, danas mi kaze moram clanarinu uplatiti svaki mjesec po 1 euro da nastavim gledati. Pff
pepeljara

#10128 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pepeljara »

1 euro puno? :)

Ako je HD i imas odlican prevod, 1 € = 1 kafa :)
Kinesko prkno

#10129 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kinesko prkno »

Ako zna neko kako se zove serija,gledao zadnjih 20-tak minuta na HBO :
Tip u autu vozi curicu da je baci u bunar ,pa ga zaustavi na mostu neki tip sa spagom ,pa on nazor gurne curicu u bunar pa i on skoci ,kao da su neke paralelne dimenzije u pitanju ,tako nesto.
The 51st State

#10130 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

Kinesko prkno wrote:Ako zna neko kako se zove serija,gledao zadnjih 20-tak minuta na HBO :
Tip u autu vozi curicu da je baci u bunar ,pa ga zaustavi na mostu neki tip sa spagom ,pa on nazor gurne curicu u bunar pa i on skoci ,kao da su neke paralelne dimenzije u pitanju ,tako nesto.
Leftovers?
Kinesko prkno

#10131 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kinesko prkno »

The 51st State wrote:
Kinesko prkno wrote:Ako zna neko kako se zove serija,gledao zadnjih 20-tak minuta na HBO :
Leftovers?
Svaka cast,sad nadje na imdbu,ucini mi se vise nego gledljiva,kakvi su tvoji dojmovi?
The 51st State

#10132 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

prva sezona onako cudna i zbunjujuca dok se neki kontekst kod gledaoca ne formira ali zato druga sezona se zbog toga i vise nego isplati, fenomenalno.
Kinesko prkno

#10133 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kinesko prkno »

The 51st State wrote:prva sezona onako cudna i zbunjujuca dok se neki kontekst kod gledaoca ne formira ali zato druga sezona se zbog toga i vise nego isplati, fenomenalno.
Grazie :thumbup:
Zux

#10134 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Zux »

Sta je sa Haven-om? Gledao prve dvije sezone, pa sam malo izgubio iz vida, isplati li se nastaviti? Malo su poceli seruckati pred kraj druge sezone.
Boateng

#10135 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Boateng »

Kinesko prkno wrote:
The 51st State wrote:
Leftovers?
Svaka cast,sad nadje na imdbu,ucini mi se vise nego gledljiva,kakvi su tvoji dojmovi?
http://www.serijala.com/izdvojeno/recen ... drametina/
Njanjavi

#10136 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Njanjavi »

http://www.imdb.com/title/tt4108134/

Image

London spy

Kontam veceras krenut gledat, jel ko gledo, jel chemu serija.
sig_garret

#10137 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sig_garret »

:D ne pochinji :D
Pandakonda

#10138 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pandakonda »

Serija je prejaka, možda prvih par epizoda baca na "teenage flick" al poslje postaje zanimljivo :thumbup:

Image
Pandakonda

#10139 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pandakonda »

Tyke wrote:Jessica Jones - odgledah je nakon Daredevila, djasvi mi se, pogotovo kraj me je ispostov'o. Neko mi napisa da prvo odgledam Daredevil jer su nekako povezane ali nisam nista od DD nasao u JJ, cak DD nije ni produkt eksperimenta... kad krece 2. sezona?

Sad krecu nastavci Flasha, Arrova i ostalih serija, taman da se nakupi X files, a ne znam vrijedi li krenuti i sa Blindspot?
Ona medicinska sestra što se brine o njemu je ista ženska što je izvukla Cage-a iz bolnice i spasila ga, i radnja je smještena na istom mjestu ( Hell's Kitchen ) i u istom vremenu tako da su te dvije serije setup za The Defenders ( neka vrsta Avengersa isto rađeno po stripu ). A druga sezona DD ti kreće 18-og Marta, ja mislim da će odma čitava sezona bit dostupna na Netflixu.
Tyke

#10140 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tyke »

Pandakonda wrote:
Tyke wrote:Jessica Jones - odgledah je nakon Daredevila, djasvi mi se, pogotovo kraj me je ispostov'o. Neko mi napisa da prvo odgledam Daredevil jer su nekako povezane ali nisam nista od DD nasao u JJ, cak DD nije ni produkt eksperimenta... kad krece 2. sezona?

Sad krecu nastavci Flasha, Arrova i ostalih serija, taman da se nakupi X files, a ne znam vrijedi li krenuti i sa Blindspot?
Ona medicinska sestra što se brine o njemu je ista ženska što je izvukla Cage-a iz bolnice i spasila ga, i radnja je smještena na istom mjestu ( Hell's Kitchen ) i u istom vremenu tako da su te dvije serije setup za The Defenders ( neka vrsta Avengersa isto rađeno po stripu ). A druga sezona DD ti kreće 18-og Marta, ja mislim da će odma čitava sezona bit dostupna na Netflixu.
OK za Hell's Kitchen, ali ni u kojem momentu nisu nagovijestili njihov susret, konekciju uzajamnog pomaganja i tih fazona pa zato sam i spomenuo nepovezanost. Ocito nesto ostavljaju i za naredne sezone (poput Arrowa i Flasha).

Al fakat to za doktoricu nisam ni razmisljao da je ista osoba. Svaka cast. :thumbup:
Pandakonda

#10141 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pandakonda »

Tyke wrote:
Pandakonda wrote:

OK za Hell's Kitchen, ali ni u kojem momentu nisu nagovijestili njihov susret, konekciju uzajamnog pomaganja i tih fazona pa zato sam i spomenuo nepovezanost. Ocito nesto ostavljaju i za naredne sezone (poput Arrowa i Flasha).

Al fakat to za doktoricu nisam ni razmisljao da je ista osoba. Svaka cast. :thumbup:
Bio je jedan moment kad joj je sestra ponudila da zovne svog "posebnog" (DD) da joj pomogne samo što je ova rekla da neće ničiju pomoć, to je ja mislim prije nego što ide na zadnji fight sa kilgrave-om.

https://twitter.com/JessicaJones/status ... 8509936640

Evo ovaj promo je valjda neki teaser da bi mogao biti neki crossover u drugoj sezoni.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#10142 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

The Shield :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Hvala svima koji me nagovoriše da opet počnem gledat je, kakva serija !!!
zomri

#10143 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Jimmy McNulty wrote:The Shield :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Hvala svima koji me nagovoriše da opet počnem gledat je, kakva serija !!!
Jesi li samo nastavio ili si prije pregledao do kraja?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#10144 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

zomri wrote:
Gledao prvu sezonu nekad davno, pa nastavio na preporuku forumaša ovdje. Drugu pregledo za 3 dana, sad sam na trećoj.
Raigor Stonehoof

#10145 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Raigor Stonehoof »

sta vi ljudi radite po citav dan, cuj sezonu za 3 dana :shock:
Jack Be Nimble

#10146 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Sasvim normalno. Problem je kada pogledas citavu seriju od 5 sezona u roku 3-4 dana :D

Prije sam to mogao izvesti kada su serije imale taj smek da su kao film, samo bolje jer traju 13 sati po sezoni. 2005te prvi put podigao prve tri epizode Sopranosa i u cugu pogledao, vratio se u videotoku i podigao sve sto su imali da bi gledao citavu noc i slijedece jutro. Pa onda Wire, Six Feet Under, Deadwood...a sada tih serija na svakom koraku, kvalitet opao, nema vise ono da ti oduzme dah i da moras sjediti pred TV-om.
zomri

#10147 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Jimmy McNulty wrote:
zomri wrote:
Gledao prvu sezonu nekad davno, pa nastavio na preporuku forumaša ovdje. Drugu pregledo za 3 dana, sad sam na trećoj.
uh, kako ti zavidim! :thumbup:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#10148 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

Raigor Stonehoof wrote:sta vi ljudi radite po citav dan, cuj sezonu za 3 dana :shock:
Iskreno i nemam neki život pa mi se može :mrgreen:
sizifinho

#10149 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

Raigor Stonehoof wrote:sta vi ljudi radite po citav dan, cuj sezonu za 3 dana :shock:
sta je problem jedan dan sjesti, odvojiti i pregledat 10-13 epizoda?
Kakve to veze ima sa tim sta oni rade po.citav dan
Pa ne gledaju pet sezona u pet dana, i da gledaju to je njihov posao a ne tvoj pa da sudis, jer da se ne lazemo transkript ovog napisanog je - a jeste besposlicari

Ja sam breakibg bad trecu i cetvrtu sezonu za tri dana pregledao jbg.
Kinesko prkno

#10150 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kinesko prkno »

Sam da pofalim leftoverse i krivo ostavljene :-)
Post Reply