Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kloniran wrote:Evo vam jedan info jbg za nekog dobar za nekog ne, meni danas dolazila ekipa iz telemacha da otkloni kvar, znaci M&Hcompany je prodat
Sada za HS-HKB ne znam jer su dvije odvojene firme
Pa jesi li ih pitao nesto u vezi ovog pitanja oko HS-a , jesmo li mi sad u Telemach vlasnistvu ili i dalje HS , ne razumijem .
I kakav si kvar imao uopste ?
Nista nisu htjeli pricati o tome, al kako sam ih skontao da jedna firma nije prodata, vjerovatno HS-HKB.
A kvar bio na spliteru pa dosli zamijeniti, nesto nisu bili raspolozeni za razgovor valjda zabrana s vrha al sve ti bude jasno kad dođe auto od konkurentske firme da popravi kvar
kloniran wrote:Evo vam jedan info jbg za nekog dobar za nekog ne, meni danas dolazila ekipa iz telemacha da otkloni kvar, znaci M&Hcompany je prodat
Sada za HS-HKB ne znam jer su dvije odvojene firme
Pa jesi li ih pitao nesto u vezi ovog pitanja oko HS-a , jesmo li mi sad u Telemach vlasnistvu ili i dalje HS , ne razumijem .
I kakav si kvar imao uopste ?
Nista nisu htjeli pricati o tome, al kako sam ih skontao da jedna firma nije prodata, vjerovatno HS-HKB.
A kvar bio na spliteru pa dosli zamijeniti, nesto nisu bili raspolozeni za razgovor valjda zabrana s vrha al sve ti bude jasno kad dođe auto od konkurentske firme da popravi kvar
Pa sto nisi rekao nisam ja pretplatnik telemacha vec HS-a, Pokazite dozvolu da mozete raditi na infrastrukturi od HS-a
Ovo kao da je drzavna tajna pa se nista ne smije znati a dolaze radnici iz druge firme da poprave kvar , pa ovo nema nigdje... To za spliter , zar nisu zaduzeni iz HS-HKB a ne iz MH Company ?
Benq wrote:Ovo kao da je drzavna tajna pa se nista ne smije znati a dolaze radnici iz druge firme da poprave kvar , pa ovo nema nigdje... To za spliter , zar nisu zaduzeni iz HS-HKB a ne iz MH Company ?
Ja sam korisnik M&H Company Nesta su promrmljali u njedra kad sam ih pitao sto nema ovog sto je zaduzen za moj reon i zbrisali, nisu se zadrzali ukupno 3 minute, iz toga sam skontao da je samo M&H prodat, jer je vlasnik M&H Enashagina žena
Benq wrote:Ovo kao da je drzavna tajna pa se nista ne smije znati a dolaze radnici iz druge firme da poprave kvar , pa ovo nema nigdje... To za spliter , zar nisu zaduzeni iz HS-HKB a ne iz MH Company ?
Ne kontam, to su dvije firme odvojene?! Zar nije Enes tu bio glavni za sve?
Koliko ja znam MH Company se bavi iskljucivo fiksnom telefonijom , a hs-hkb kablovska ,internet , digitalna..
Koliko ja znam MH Company se bavi iskljucivo fiksnom telefonijom , a hs-hkb kablovska ,internet , digitalna..
Po ovome znači nisam ostvario transfer. (samo je kablovska u pitanju)
Jesam dobro ja ovo, jesam
kakaljin wrote:
Pa sto nisi rekao nisam ja pretplatnik telemacha vec HS-a, Pokazite dozvolu da mozete raditi na infrastrukturi od HS-a
bili su na neutralnom terenu ili ti ga ulici
Pa dobro ali opet su caprkali po infrastrukturi od HS-a i dirali po signalu od korisnika od konkurencije. Sto nije mala stvar ako nemas dozvolu.
Takva prodaja nije zakonita jer se krši zakon o monopolu (monpol na kablovske usluge).Telemach ni u teoriji ne može zakonito kupiti HS jer je to jedini preostali kablovski operater. Kako mislite onda da vam telemach daje nove usluge ?
S kim da se takmiči na tržištu ? Konkurencija je ono na čemu se temelji kapitalizam.Stvaranjem monopola onaj koji ga posjeduje može da određuje cijene kako želi bez ometanja.To je protivzakonito !
Jok ima M&H i kablovsku znam kad sam prikljucivao da sam potpisao sa M&H Company a i server na netu je M&H Ip adresa isto registrovana na M&H, sad da li su sta pretumbavali u međuvremenu ne bih znao reci.
A enes je osnovao M&H i prepisao na zenu kad je bila ona frka sa vlasnikom elta kabela jer je on suvlasnik HS-HKB kablovske
FMDzem wrote:Laik sam za ovo, al' zar ne može taj tzv. monopol da se vodi sa mojomtv?
Digitalana TV ,jedna od usluga kablovskih operatera nije isto što i IPTV BHTelecoma i Logosofta (sada dio mtela). Sve su te usluge odvojene. Ali ne bi me čudilo da se ova prodaja desi jer je u pitanju BIH, a ovdje je sve moguće.
Maharadza wrote:
Jok ima M&H i kablovsku znam kad sam prikljucivao da sam potpisao sa M&H Company a i server na netu je M&H Ip adresa isto registrovana na M&H, sad da li su sta pretumbavali u međuvremenu ne bih znao reci. A enes je osnovao M&H i prepisao na zenu kad je bila ona frka sa vlasnikom elta kabela jer je on suvlasnik HS-HKB kablovske
Ne znaš koji su gori; Enes sa "prepisivanjem" ili TM sa kupovinom! Našla se mafija!
FMDzem wrote:Laik sam za ovo, al' zar ne može taj tzv. monopol da se vodi sa mojomtv?
Digitalana TV ,jedna od usluga kablovskih operatera nije isto što i IPTV BHTelecoma i Logosofta (sada dio mtela). Sve su te usluge odvojene. Ali ne bi me čudilo da se ova prodaja desi jer je u pitanju BIH, a ovdje je sve moguće.
Ja bih volio da je ovo kod mene ipak bila neka kafanska zajebancija, jer im monteri zanju sjediti u istoj kafani, al ko ce znati
Navodno, BHtelecom je bio mušterija da kupi Logosoft ali opet navodno su problemi oko monopola zaustavili kupovinu.
Logosoft je kupljen od strane mtela što ima i dobre i loše strane ali ovo nije mjesto za raspravu o tome.
Maharadza wrote:
Ne znaš koji su gori; Enes sa "prepisivanjem" ili TM sa kupovinom! Našla se mafija!
Vidi ja tu Enesa ne krivim sekunde, jer Aco (vlasnik elte) se nije htio siriti dalje po sarajevu, i ovaj je morao osnovati jos jednu kompaniju da se moze siriti dalje po sarajevu
Last edited by kloniran on 19/07/2014 23:42, edited 1 time in total.