Zid Trump moze jedino praviti od svojih para.NajdraziVodjaa wrote:Ja se ne raspravljam...Ne znam sta je ali znam da ce proci i Senat i zid i Obamacare...Ne mogu senatori ignorisati volju gradjana SADzid je temelj Trumpove izborne pobjede...
Nego sta ono rusima sankciej hoce? Zar ga oni nisu instalirali?![]()
Inace prejaki su amerikanci potjerao im Putin diplomate kaze odgovoricemo na to
Obamacare 3-4 puta imali priliku da glasaju i kurko. I ti i dalje pricas kako se ne moze ignorisati volja gradjana?
Dalje, izbor Trumpa nije jedino niti trajno mjerilo volje gradjana. I senatori su mjerilo volje gradjana, i ostali izabrani kurci-palci.
Da ne ulazimo uopste u to sto Trump apsolutno nema pojma ni o jednoj materiji o kojoj je lupao i mijenjao misljenja i izjave svake sedmice. Vrhunski pregovarac kaze, deal-maker
Trump je ubleha i sve vise ljudi to razumije, a anketu spominjem jer je upravo Trump upravo tu anketu citirao vise puta kao mjerodavnu, zadnji put prije nekoliko mjeseci kad je bio na 50% na njoj. Napisao "not bad".
Drugi predsjednici kad su dolazili na vlast radili su na tome da pridobiju i dio ljudi koji nisu glasali za njih. Trump ne uspjeva zadrzati ni onu ionako rekordno nisku brojku ljudi koji su ga podrzali. Sad.
A u vezi sankcija Rusima. Senat ih je izglasao 98-2. Trump ga jos nije potpisao, ali je receno da hoce. A ako ne potpise, 98 glasova za je vise nego dovoljno za prekrizivanje njegovog veta. Prema tome, Trump tu nema drugih opcija.