Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#10126 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote:Ja se ne raspravljam...Ne znam sta je ali znam da ce proci i Senat i zid i Obamacare...Ne mogu senatori ignorisati volju gradjana SAD :oops: zid je temelj Trumpove izborne pobjede...

Nego sta ono rusima sankciej hoce? Zar ga oni nisu instalirali? :mrgreen:

Inace prejaki su amerikanci potjerao im Putin diplomate kaze odgovoricemo na to :lol:
Zid Trump moze jedino praviti od svojih para.

Obamacare 3-4 puta imali priliku da glasaju i kurko. I ti i dalje pricas kako se ne moze ignorisati volja gradjana?
Dalje, izbor Trumpa nije jedino niti trajno mjerilo volje gradjana. I senatori su mjerilo volje gradjana, i ostali izabrani kurci-palci.

Da ne ulazimo uopste u to sto Trump apsolutno nema pojma ni o jednoj materiji o kojoj je lupao i mijenjao misljenja i izjave svake sedmice. Vrhunski pregovarac kaze, deal-maker :lol: , nije uspio napraviti deal u svojoj jebenoj stranci oko necega sto mantraju 7 godina.

Trump je ubleha i sve vise ljudi to razumije, a anketu spominjem jer je upravo Trump upravo tu anketu citirao vise puta kao mjerodavnu, zadnji put prije nekoliko mjeseci kad je bio na 50% na njoj. Napisao "not bad". :roll: Sad je na 39%. :wink:

Drugi predsjednici kad su dolazili na vlast radili su na tome da pridobiju i dio ljudi koji nisu glasali za njih. Trump ne uspjeva zadrzati ni onu ionako rekordno nisku brojku ljudi koji su ga podrzali. Sad.

A u vezi sankcija Rusima. Senat ih je izglasao 98-2. Trump ga jos nije potpisao, ali je receno da hoce. A ako ne potpise, 98 glasova za je vise nego dovoljno za prekrizivanje njegovog veta. Prema tome, Trump tu nema drugih opcija. :wink:
Last edited by jeza u ledja on 01/08/2017 04:54, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#10127 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

I evo malo proguglah u vezi Rasmussena i Trumpa i srprajz srprajz nadjoh clanak o ovom sto govorim:
DONALD TRUMP'S FAVORITE POLL FOUND HIS APPROVAL RATING PLUNGED TO AN ALL-TIME LOW

President Donald Trump took to Twitter Monday morning to emphatically tout what he saw as his biggest successes while also claiming the White House was not in chaos amid staff shakeups, ongoing investigations and rumors of infighting.

"Highest Stock Market EVER, best economic numbers in years, unemployment lowest in 17 years, wages raising, border secure, S.C.: No WH chaos!" he tweeted.

But a new poll released Monday seemed to show the American people aren't buying it and don't like the job Trump is doing. Worse yet: The bad result came from the former reality TV star's favorite survey, Rasmussen Reports, a firm often criticized for being right-leaning, and one that has typically found better results for Trump.

The daily tracking poll from Rasmussen found Trump's approval rating had dipped below 40 percent for the first time ever Monday. It pegged his approval at an all-time low of 39 percent, while 61 percent disapproved, which was an all-time high. It's worth noting that most other firms had found Trump's approval fell below 40 percent long ago, and that his average approval rating has typically been below that benchmark.

The Rasmussen poll interviewed 1,500 likely voters over the phone and online. It had a margin of error of plus or minus 2.5 percentage points.

Trump has touted the results from Rasmussen in the past, openly celebrating on Twitter in June after he hit 50 percent in the firm's daily survey. "Great news!" he tweeted alongside a graphic showing Rasmussen's results. A few days later he again tweeted, "The new Rasmussen Poll, one of the most accurate in the 2016 Election, just out with a Trump 50% Approval Rating.That's higher than O's #'s!" In the month and a half that followed, his approval rating has plummeted 11 percentage points in the Rasmussen survey.

Trump's presidency has been characterized by frenzy surrounding the investigation into his potential ties to Russia, which was found by the U.S. intelligence community to have meddled in the 2016 election, and the chaos in the White House (Trump just fired his chief of staff, his press secretary resigned and there are constant reports of battling factions). The GOP plan to gut Obamacare, led by Trump, also imploded last week.

The constant PR battles and precious little normalcy from the White House have led to a steady decline in the president's approval rating. The average approval rating from data-centric website FiveThirtyEight pegged Trump's support at just 38.1 percent Monday, nearing his record low of 38.0 percent per the tracker. That Rasmussen found the president's approval stood at just 39 percent seems to indicate it's only going to get worse.
http://www.newsweek.com/donald-trumps-f ... sen-644312

U clanku imas i linkove za spomenute njegove twitove, prije samo mjesec i pol, ali evo da ti pomognem:
https://twitter.com/realDonaldTrump/sta ... 3278048256
https://twitter.com/realDonaldTrump/sta ... 8777174021

Znaci NJEGOVE rijeci. :wink:

Stavio je cak i sliku:
Image

Prema tome, ankete. :oops:

Otkricu ti tajnu, Trump je zaludjen njima vise nego ja. :wink:
jefferson

#10128 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

NajdraziVodjaa wrote:Ja se ne raspravljam...Ne znam sta je ali znam da ce proci i Senat i zid i Obamacare...Ne mogu senatori ignorisati volju gradjana SAD :oops: zid je temelj Trumpove izborne pobjede...

Inace prejaki su amerikanci potjerao im Putin diplomate kaze odgovoricemo na to :lol:
Posto ne znas sta je, kani se ovoga. Ne ide ti.
Point.

#10129 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Al poprskase malog Trumpovca iz Istocnog Sarajeva tacno mi ga zao :mrgreen:
NajdraziVodjaa

#10130 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Trump je president, prskajte i dalje :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10131 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

jefferson wrote:Ma ovo je sve komedija u SAD. SAD su toliko decentralizovane (oko 93,000 vlada) da sutra mzoe neko upucati komplet kabinet zajedno sa predsjednikom i potpredsjednikom, zivot bi se anstavio normalno.
Jedino gdje se osjeca neozbiljnost je vanjska politika. U SAD, ovo sve dodje ko zamjena za SNL koji su na odmoru.
Amerikanci imaju najstariji pisani ustav na svijetu, i svo to vrijeme institucije funkcionisu. Nije ovo prvi put da cirkusant dodje u bjelu kucu.
jasno. neki dan pričam sa kolegom, lakše je SAD percipirati kao kontinent, nego kao državu. onda je lakše razumjeti silne razlike među državama u svakodnevnom životu i njihovim upravnim aparatima.

svakako smo svi sa zebnjom pratili Trumpa zbog reperkusija na vanjsku politiku. pitanje je sad samo hoće li neko od međunarodnih igrača iskoristiti, odnosno, zloupotrijebiti njegovu glupost.
General War

#10132 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

Chmoljo wrote:
jefferson wrote:Ma ovo je sve komedija u SAD. SAD su toliko decentralizovane (oko 93,000 vlada) da sutra mzoe neko upucati komplet kabinet zajedno sa predsjednikom i potpredsjednikom, zivot bi se anstavio normalno.
Jedino gdje se osjeca neozbiljnost je vanjska politika. U SAD, ovo sve dodje ko zamjena za SNL koji su na odmoru.
Amerikanci imaju najstariji pisani ustav na svijetu, i svo to vrijeme institucije funkcionisu. Nije ovo prvi put da cirkusant dodje u bjelu kucu.
jasno. neki dan pričam sa kolegom, lakše je SAD percipirati kao kontinent, nego kao državu. onda je lakše razumjeti silne razlike među državama u svakodnevnom životu i njihovim upravnim aparatima.

svakako smo svi sa zebnjom pratili Trumpa zbog reperkusija na vanjsku politiku. pitanje je sad samo hoće li neko od međunarodnih igrača iskoristiti, odnosno, zloupotrijebiti njegovu glupost.
Mislim da oni koji su instalirali trumpa su sebe precjenili kao i poziciju predsjednika SAD u odlucivanju i vodjenju drzave.
jeza u ledja

#10133 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

trenutno ne postoji nikakvo vodjstvo, i to je ono upravo ono sto se htjelo postici
ioannes

#10134 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ioannes »

USA je monstrum država kao što bi rekao uvaženi forumaš @kikibombona....treba to raskopat sve i kapak
jeza u ledja

#10135 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ioannes wrote:USA je monstrum država kao što bi rekao uvaženi forumaš @kikibombona....treba to raskopat sve i kapak
takoe!
baxul

#10136 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baxul »

fazon je što tramp može značiti početak uspostavljanja nacionalističke struje kao mejnstrim, jer će on bit bitan u 2018 koga će gurat u senatu i predstavničkom domu. može doć i do situacija da on u prajmerijima pokuša izbacit sve koji mu se budu suprotstavljali. trenutno je ograničen (njegova politika) na bijelu kuću, ali ako otme republikance u dugom roku to znači posve čudnu ameriku.
NajdraziVodjaa

#10137 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Mislim da oni koji su instalirali trumpa su sebe precjenili kao i poziciju predsjednika SAD u odlucivanju i vodjenju drzave.
Znaci americki gradjani su sebe precjenili? :oops:
Crvena Tifoza

#10138 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Crvena Tifoza »

Ameri su već protjerali njihove i pozatvarali im sjedišta.

Rusi samo smanjuju broj radnika u američkoj ambasadi na 450, ali nisu precizno rekli ko ide, a ko ostaje. Mogu letiti i oni Rusi koji rade u ambasadi, ili čistačice pa sve do ambasadora. Dok ne bude, možemo samo nagađati.
NajdraziVodjaa

#10139 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Crvena Tifoza wrote:

Ameri su već protjerali njihove i pozatvarali im sjedišta.

Rusi samo smanjuju broj radnika u američkoj ambasadi na 450, ali nisu precizno rekli ko ide, a ko ostaje. Mogu letiti i oni Rusi koji rade u ambasadi, ili čistačice pa sve do ambasadora. Dok ne bude, možemo samo nagađati.
Pa znam zato mi je i smijesno cuj kazu odgovoricemo na to a prvi su protjerali ruske diplomate :lol: odgovorice na odgovor :mrgreen:
ioannes

#10140 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ioannes »

kažu ljudi krivo im što su primorani da drastično smanje broj diplomata i da je to vrlo neprikladna i nepromišljena akcija od Putina

.....a ovi njima prije tri dana pukli sankcije bili :D :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10141 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

PRAVDA za ruske cistacice i domare :thumbup:
Kat

#10142 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kat »

Sto mu ga bivsi Mexicki predsjednik na Twiteru suknu
http://washingtonjournal.com/2017/07/31 ... is-firing/
Vicente Fox Quesada‏Verified account
@VicenteFoxQue
Hey Trump, I'm watching this really bad reality TV show with low ratings called Survivor White House. I can't change the channel. Sad!
2:14 PM - 31 Jul 2017
jefferson

#10143 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Chmoljo wrote:

Pa vec iskoristavaju. Ono sa Katarom se sve desilo zbog njega. Drzave, diktatori itd. testiraju sada odlucnost SAD.
Vidis da se frizurica pomamila pa malo ispali raketu, u venecueli onaj vozac autobusa dar mar pravi. Cek jos malo, bit ce svega na medjunarodnom frontu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10144 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

NOVE SANKCIJE
Trump potpisao zakon o sankcijama Rusiji
Image
Toffee karamela

#10145 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

Kat wrote:Sto mu ga bivsi Mexicki predsjednik na Twiteru suknu
http://washingtonjournal.com/2017/07/31 ... is-firing/
Vicente Fox Quesada‏Verified account
@VicenteFoxQue
Hey Trump, I'm watching this really bad reality TV show with low ratings called Survivor White House. I can't change the channel. Sad!
2:14 PM - 31 Jul 2017
:lol: :lol: :lol: ovaj Mexo je inače frajer za 10 pravi macho :thumbup:

Image
Image
NajdraziVodjaa

#10146 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Ove sankcije Rusiji mi se nekako ne poklapaju sa tvrdnjama eminentnih forumskih eksperata sa ove teme koji su govorili da je Trumpa Rusija instalirala ili pomogla da pobjedei kako hocete...
Fudo387

#10147 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

NajdraziVodjaa wrote:Ove sankcije Rusiji mi se nekako ne poklapaju sa tvrdnjama eminentnih forumskih eksperata sa ove teme koji su govorili da je Trumpa Rusija instalirala ili pomogla da pobjedei kako hocete...
Doveden je pred svrsen cin, potpisi i razguli.

The legislation, which overwhelmingly passed both houses of Congress, bars Trump from easing or waiving the penalties on Russia unless Congress agrees.
Lawmakers have said Trump had little choice but to sign the bill, given the fact Trump and aides are under klix over possible ties to Russia in the wake of its efforts last year to influence the presidential election. Congress could have easily overridden any possible Trump veto of this popular bill.
...ne ide, pa ne ide. :lol:
jeza u ledja

#10148 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote:Ove sankcije Rusiji mi se nekako ne poklapaju sa tvrdnjama eminentnih forumskih eksperata sa ove teme koji su govorili da je Trumpa Rusija instalirala ili pomogla da pobjedei kako hocete...
Jebiga kod tebe se dosta toga ne poklapa. :zjev:
NajdraziVodjaa

#10149 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Zato imam vas eksperte i strucnjake za teorije zavjere.
jeza u ledja

#10150 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote:Zato imam vas eksperte i strucnjake za teorije zavjere.
Sjo fraera sve sto ti govorimo je fino ispisano i dokumentovano i samo se jos nadodaje. A ti vjeruj u sta hoces i pomjeraj gol-liniju svako malo.
Post Reply