Irak
- Opetja033
#10126 Re: ISIS zauzeo Mosul
ISIS navodno ponovo uletio u Baiji i zauzeo vise od polovine grada. Ima li iko pouzdanih informacija o ovome?
-
emmir1
#10127 Re: ISIS zauzeo Mosul
Evo prijete i nama
MUNAFIČKO-KJAFIRSKI PORTAL DNEVNI AVAZ PONOVO NAS REKLAMIŠE
Nakon što su objavili vijest i dali nam lijepu reklamu o gašenju stranice vijestiummeta.com, munafičko-mušrički portal Dnevni Avaz je ponovo objavio vijest o nastavljanju rada stranice vijestiummeta na slijedećoj adresi a to je ovdje na stranici sabljaistine.wordpress.com. Još jedna divna i pohvalna reklama od munafičko-mušričkog portala Dnevni Avaz. Kompletnu vijest možete pročitati na slijedećem linku (OVDJE PROČITAJTE VIJEST).
Poručujemo Dnevnom Avazu da će uskoro imati mnogo toga da objavljuje kad uspavane ćelije i borci Islamske države počnu raditi u BiH i na Balkanu šire. Niste ni svjesni onoga što vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, in šaa Allah. Hvala Allahu Koji pomaže svoje iskrene robove mudžahide.
MUNAFIČKO-KJAFIRSKI PORTAL DNEVNI AVAZ PONOVO NAS REKLAMIŠE
Nakon što su objavili vijest i dali nam lijepu reklamu o gašenju stranice vijestiummeta.com, munafičko-mušrički portal Dnevni Avaz je ponovo objavio vijest o nastavljanju rada stranice vijestiummeta na slijedećoj adresi a to je ovdje na stranici sabljaistine.wordpress.com. Još jedna divna i pohvalna reklama od munafičko-mušričkog portala Dnevni Avaz. Kompletnu vijest možete pročitati na slijedećem linku (OVDJE PROČITAJTE VIJEST).
Poručujemo Dnevnom Avazu da će uskoro imati mnogo toga da objavljuje kad uspavane ćelije i borci Islamske države počnu raditi u BiH i na Balkanu šire. Niste ni svjesni onoga što vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, in šaa Allah. Hvala Allahu Koji pomaže svoje iskrene robove mudžahide.
- Opetja033
#10128 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pozvali su i na ubistva/paljenje redakcije i novinara "otpadnickog i nevjernickog" Saffa.
-
sarajevoxxxx
#10129 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ma tu su borbe zadnjih nekoliko sedmica, stalno neko uzima ili nešto gubi.Jučer je bio veliki napad na vladine snage u Baidžiju, izgubili su nekoliko kvartova.I danas se vode borbe. Navodno i u istočnom dijelu Tikrita su ponovo počele borbe.Opetja033 wrote:ISIS navodno ponovo uletio u Baiji i zauzeo vise od polovine grada. Ima li iko pouzdanih informacija o ovome?
- Kikibombona
#10130 Re: ISIS zauzeo Mosul
ISIL nikada nije ni bio istjeran iz Baidzija. To su slagale iracke vlasti, kojima izgleda nije mrsko lagati...Opetja033 wrote:ISIS navodno ponovo uletio u Baiji i zauzeo vise od polovine grada. Ima li iko pouzdanih informacija o ovome?
U Baidziju je povuci-potegni u protekla dva-tri mjeseca...
Raznose se ISILovci masovno. Objavili su da su se jucer raznijela njihova cetiri borca. Turcin, Alzirac, Tunizanin i Tadzikistanac.
https://pbs.twimg.com/media/CMa1GiXVEAAamt0.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CMa1GwsUEAA-HGH.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CMa1G1iUsAEyRs7.jpg
I danas su imali nekoliko samoubilackih napada... Pacijenata nikad ponestati.
Pesmerge na linijama oko Mosula

Sramota je ovo. Pesmerge su davno obavile svoj dio posla i vise ne zele ofanzivno djelovati. Cekaju mjesecima da debili od iracke armije zavrse svoj dio posla, pa da onda zadaju kljucni udarac u Mosulu.
Krscanski klerici sa Pesmergama na frontu...

https://pbs.twimg.com/media/CL6SietUMAABpBh.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CL6SievUsAAViuo.jpg
Pesmerga stranci - Western units - uslovi za pristupanje grupi

Posiljka iz NjemackeREQUIREMENTS TO JOIN:
1 Effective communication in the English language.
2 Former Military with at least four years service and an honourable discharge(operational tours a benefit but not essential).
3 A willingness and capability to be trained in basic mix of coalition infantry tactics.
4 A basic military fitness level, with no existing medical conditions requiring prescribed drug dependency.
5 An offer of commitment for at least 12 weeks (with a 4 week probationary period)
6 Capability to self-fund transport to operational theatre and preparations for an exit strategy.
7 Finance your own kit and equipment. ($200 a month for personal upkeep/spending)
8 A clear understanding of the Peshmerga and their command structure.
9 A clear understanding of the situation in Kurdistan and ISIS.
10 Be prepared to join a front line unit.
Whilst we are a volunteer force and fully understand that any man willing to lay down his own life in the protection of others is an asset, we must ensure the integrity of our unit therefore must exclude any individual that has criminal convictions for the following offences:
- Offences of a sexual nature.
- Convictions for class A substances.
- Convictions for theft or robbery.

Konvoj na putu za Makmur

- Challenger__
#10131 Re: ISIS zauzeo Mosul
Niniva, Irak:

"Kultura" po mjeri ništavila.

"Kultura" po mjeri ništavila.
-
Avetinho
#10132 Re: ISIS zauzeo Mosul
Za sve ovo zaduzan je Ass-sadista. Sta napravi od zemlje, boze sacuvaj.
- Challenger__
#10133 Re: ISIS zauzeo Mosul
Trolčino nepismena, Niniva je Irak.
-
Avetinho
#10134 Re: ISIS zauzeo Mosul
Valjda bi geoanaliticar kao ti iz advanceta morao znati da je Ass-sadista sve ovo uzrokovao, u Siriji ili Iraku.Challenger__ wrote:Trolčino nepismena, Niniva je Irak.
Zasto nepismen? Bar se trudim da napisem sve kako valja.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10135 Re: ISIS zauzeo Mosul
istina
asad je kriv za sve
gotovo cijelo rukovodstvo isil-a i nusre je bilo u sirijskim zatvorima a lepi ih je pustio na slobodu kada su počele mirne demonstracije
kakav je dogovor pao između zakletih "neprijatelja"
asad je kriv za sve
gotovo cijelo rukovodstvo isil-a i nusre je bilo u sirijskim zatvorima a lepi ih je pustio na slobodu kada su počele mirne demonstracije
kakav je dogovor pao između zakletih "neprijatelja"
- Challenger__
#10136 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ono što danas nazivamo ISIL je nastalo još davne 2003 kada je Bašar el Assad imao status "demokrate" i "reformatora". Taj status je izgubio kada je odbio debelo katarsko krme al-Thani da provuče Jacobov gasovod preko Sirije do Turske.

Sve ostalo je historija.

Sve ostalo je historija.
- asurbanipal
#10137 Re: ISIS zauzeo Mosul
japin_mutapi wrote:istina
asad je kriv za sve
Vjerovatno je kriv i za globalno zagrijavanje.
- Cornholio_
#10138 Re: ISIS zauzeo Mosul
Avetinho wrote:Valjda bi geoanaliticar kao ti iz advanceta morao znati da je Ass-sadista sve ovo uzrokovao, u Siriji ili Iraku.Challenger__ wrote:Trolčino nepismena, Niniva je Irak.
Zasto nepismen? Bar se trudim da napisem sve kako valja.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10139 Re: ISIS zauzeo Mosul
ja ne vjerujem u globalno zagrijavanje tako da neću asada optužiti za toasurbanipal wrote:japin_mutapi wrote:istina
asad je kriv za sve
da je kriv za rat i stradanja to da ... kriv 100%
- kamberovica polje
#10140 Re: ISIS zauzeo Mosul
Onda je sve jasno.japin_mutapi wrote:ja ne vjerujem u globalno zagrijavanje tako da neću asada optužiti za toasurbanipal wrote:japin_mutapi wrote:istina
asad je kriv za sve
da je kriv za rat i stradanja to da ... kriv 100%
- salik79
#10141 Re: ISIS zauzeo Mosul
Challenger__ wrote:Ono što danas nazivamo ISIL je nastalo još davne 2003 kada je Bašar el Assad imao status "demokrate" i "reformatora". Taj status je izgubio kada je odbio debelo katarsko krme al-Thani da provuče Jacobov gasovod preko Sirije do Turske.
Sve ostalo je historija.
Ne znam jesi li primjetio, ali sad' vise nije "debelo"...Osusio se k'o lisicji
- Challenger__
#10142 Re: ISIS zauzeo Mosul
Primijetio.
-
jastuk1
#10143 Re: ISIS zauzeo Mosul
A da nije kakav Urok. Ili Atkinsonova dijeta. /retorika/Challenger__ wrote:Primijetio.
U svakom slučaju - sve se manje više može okarakterisati kao prvi pravi energetski ratovi. Dok se religija i razne ideologije - od najdesnijih do najlijevljijih koriste kao paravan i skretanje pažnje sa pravog razloga.
- Challenger__
#10144 Re: ISIS zauzeo Mosul
Upravo.
My man.
My man.
-
Avetinho
#10145 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa gdje su Rusija i Kina da stanu na stranu pravde.
- insomnia78
#10146 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zasto suti Boutros-Boutros-Ghali?
- Kikibombona
#10147 Re: ISIS zauzeo Mosul
Iracka vojska napreduje u Ramadiju
Probijaju se kroz jugo-istocna predgradja grada... ISIL se povlaci u sam grad, jer su napadaci ocigledno brojniji i bolje naoruzani...
https://www.youtube.com/watch?v=uRCGcufgGwI
Zauzeli su kompletan kvart Malaab na istoku grada...

Probijaju se kroz jugo-istocna predgradja grada... ISIL se povlaci u sam grad, jer su napadaci ocigledno brojniji i bolje naoruzani...
https://www.youtube.com/watch?v=uRCGcufgGwI
Zauzeli su kompletan kvart Malaab na istoku grada...

- ioannes
#10148 Re: ISIS zauzeo Mosul
pametnom je to jasno...jastuk1 wrote:A da nije kakav Urok. Ili Atkinsonova dijeta. /retorika/Challenger__ wrote:Primijetio.
U svakom slučaju - sve se manje više može okarakterisati kao prvi pravi energetski ratovi. Dok se religija i razne ideologije - od najdesnijih do najlijevljijih koriste kao paravan i skretanje pažnje sa pravog razloga.
ima jedan svicarski historicar koji je doktorirao na temama tajno ratovanje i energetski ratovi....
on tvrdi da svi ratovi 20 stoljeca imaju komponentu energetskih ratova.
ima svoja izlaganja na youtube...ali su na njemackom.
mislio sam jednom prevesti na nas,ali je puno posla...
- walter kurtz
#10149 Re: ISIS zauzeo Mosul
Isil je iranski nece nakon isila ostati 5% sunita u iraku
- salik79
#10150 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kriptosijewalter kurtz wrote:Isil je iranski nece nakon isila ostati 5% sunita u iraku