Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
harač

#10126 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

večeras na novoj TV film o nuhu a.s., od aronofskog. nije bas dokumentarac, ali kad i mumini kažu da je malo pretjerao onda znaš da je u pitanju hollywood na steroidima :D

kad se već radi ekranizacija fantazije, zašto ne ići over-the-top :lol: današnje generacije odrasle na tolkeinu, harryju potteru i kojekakvim igrama gladi, teško je impresionirati (ne)lokalnim potopima, metuzalemima, i nekakvim mudžizama koje daju utisak drugorazrednog davida coperfielda. (kad čovjek sluša smrčkovo oduševljenje takvim pričama, pomislio bi da nije čitao ni ove hardcorove pdf-ove). ne evoluira samo društvo, već i mašta, te se i PR mora prilagođavati
Last edited by harač on 24/12/2017 15:00, edited 1 time in total.
shmizlica

#10127 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by shmizlica »

HardcoreMX wrote:
shmizlica wrote:prepucavanje u stihovima.....wow :mrgreen:
Niti stihova niti rima
To samo Lucifer pjesnika imitira
Pa je ushicenje nekim moderatorima
A od prepucavanja niti skice
Samo kod posmatraca svadjalice
Sa manirima jedne shmizlice
:mrgreen:
joooooo pjesmica za mene :stidljiva:
Smrcak15

#10128 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

harač wrote:večeras na novoj TV film o nuhu a.s., od aronofskog. nije bas dokumentarac, ali kad i mumini kažu da je malo pretjerao onda znaš da je u pitanju hollywood na steroidima :D

kad se već radi ekranizacija fantazije, zašto ne ići over-the-top :lol: današnje generacije odrasle na tolkeinu, harryju potteru i kojekakvim igrama gladi, teško je impresionirati (ne)lokalnim potopima, metuzalemima, i nekakvim mudžizama koje daju utisak drugorazrednog davida coperfielda. (kad čovjek sluša smrčkovo oduševljenje takvim pričama, pomislio bi da nije čitao ni ove hardcorove pdf-ove). ne evoluira samo društvo, već i mašta, te se i PR mora prilagođavati
večeras na novoj TV film o nuhu a.s.
to je najgori film sto sam gledao u zivotu, tacno mi pozlije, muka ti dodje, nigdje veze svezom je film, niti biblija niti Kuran nisu tako sta opisivali zivot Nuha, nego su to polupijani reziseri sami nadjidjali da bi navukli raju da gleda gluposti.

ovo je pravi film
https://archive.org/details/OmerRadijAllahuAnhu

Serija Omer, o pocetku islama, zivotu Muhamemda i njegovih ashaba, 30 epizoda, toliko sam ocaran detaljima koje sam citao samo u knjigama a oni su to pohvatali i ekranizirali te detalje u ovoj seriji. ko hoce vjerovodstojnost da sazna nesto o Muhammedu i njegovim ashabima u filmatizovanoj verziji, neka pogleda tu seriju, ima prevod na bosanski.
Towelie

#10129 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Towelie »

to je najgori film sto sam gledao u zivotu,
:lol: :lol: :lol:

Nista ovo ne racunam dok se snimi film sa naslovom Smrcak a.s. :D
Smrcak15

#10130 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote:
to je najgori film sto sam gledao u zivotu,
:lol: :lol: :lol:

Nista ovo ne racunam dok se snimi film sa naslovom Smrcak a.s. :D
da i ti bi uzeo kokice :meza: i jedva cekao vidis hoce Smrle osuti paljbu po tebi iz filma , sa velikom zebnjom bi ti pratio taj film :thumbup:
HardcoreMX

#10131 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

shmizlica wrote: joooooo pjesmica za mene :stidljiva:
ma post ko i drugi, samo malo drugacije poslozen..nemoj se plaho nafuravati..poceci ti se ko haracu prividjavati... :mrgreen:
broj dva

#10132 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by broj dva »

Ko je Nuh, Noa ??
Onaj sa gladijatorom ? Fali malo eksplozija i jebačine i neki crnac sidekick da bude dobar film.
shmizlica

#10133 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by shmizlica »

HardcoreMX wrote: ma post ko i drugi, samo malo drugacije poslozen..nemoj se plaho nafuravati..poceci ti se ko haracu prividjavati... :mrgreen:
ma slabo ti se meni priviđava....plaho sam ti skeptik :eh: :D
HardcoreMX

#10134 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

shmizlica wrote: ma slabo ti se meni priviđava....plaho sam ti skeptik :eh: :D
u gugla ima...a ako smeta, izbaci av oba puta :D ..ma kakav skeptik, to si se samo nafurala... :mrgreen:
Zejnep

#10135 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Zejnep »

HardcoreMX wrote:damn..Lucifer..naloziti...ima tu simbolike...
:lol:
harač

#10136 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

broj dva wrote:Ko je Nuh, Noa ??
Onaj sa gladijatorom ? Fali malo eksplozija i jebačine i neki crnac sidekick da bude dobar film.
:lol: ali, zaista je falilo: ko je mogao pretpostaviti da ce film o uništenju svijeta biti tako smoran

što se tiče je******, dobar dio dramaturške napetosti se vrti oko napaljenih nuhovih sinova koji u jednom trenutku skontaju da neće biti koka na brodu... ali, incest je wincest :wink:
tlr

#10137 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by tlr »

Najveća otkrića u 2017. godini ...

Opet nema Gospe. :evil: Gdje su džini ove godine? A izgleda da još uvijek nije pronađen ni antibiotik protiv uroka.
Ako ništa mogli su prikazati čudo neke beznačajne vile... vilenjačkog dunđera. :oops:
asurbanipal

#10138 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote:
harač wrote:večeras na novoj TV film o nuhu a.s., od aronofskog. nije bas dokumentarac, ali kad i mumini kažu da je malo pretjerao onda znaš da je u pitanju hollywood na steroidima :D

večeras na novoj TV film o nuhu a.s.
to je najgori film sto sam gledao u zivotu, tacno mi pozlije, muka ti dodje, nigdje veze svezom je film, niti biblija niti Kuran nisu tako sta opisivali zivot Nuha, nego su to polupijani reziseri sami nadjidjali da bi navukli raju da gleda gluposti.

ovo je pravi film
https://archive.org/details/OmerRadijAllahuAnhu

Serija Omer, o pocetku islama, zivotu Muhamemda i njegovih ashaba, 30 epizoda, toliko sam ocaran detaljima koje sam citao samo u knjigama a oni su to pohvatali i ekranizirali te detalje u ovoj seriji. ko hoce vjerovodstojnost da sazna nesto o Muhammedu i njegovim ashabima u filmatizovanoj verziji, neka pogleda tu seriju, ima prevod na bosanski.

:mrgreen:

irac300

#10139 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by irac300 »

@asurbanipal

Zašto ga pokušavaš izvući iz Matrixa? :D
asurbanipal

#10140 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

irac300 wrote:@asurbanipal

Zašto ga pokušavaš izvući iz Matrixa? :D

Najsočniji su mi detalji kada Omer iz džahilijetskog perioda napravi sebi kipića od hurmi, pa ga nakon što je ogladnio pojede, ili kada nakon smrti Muhammeda i izbora prvog halife Ebu Bekra, zaprijeti da će zapaliti Fatiminu kuću u kojoj su se nalazili ashabi koji se nisu slagali sa izborom halife. Toga nema u seriji, mada bi dodatno pojačalo dramaturgiju. :mrgreen:

Inače, u tehničkom smislu, nemam zamjerki. Serija je odlično odrađena...
Smrcak15

#10142 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

asurbanipal wrote: :mrgreen:
video iz shijske kuhinje...

nemoj dalje polozio si. :wink:
r_faruk

#10143 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by r_faruk »

a ima li ikakav argument majka mu stara......
je li tacno ili nije?
iz cije god da je kuhinje.
asurbanipal

#10144 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

r_faruk wrote:a ima li ikakav argument majka mu stara......
je li tacno ili nije?

Ši'itska kuhinja a sunnitski hadisi.

Prava čorba. :P
Smrcak15

#10145 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

je li tacno ili nije?
od shija se ne uzima i kad istinu govore a kamoli kad lazu i petljaju.

oni imaju toliko lazi na islam, prvstveno na ashabe bozijeg poslanika pa i na Kuran, oni covjce rade direktan attak na Kur'an vjerujuci da je on iskrivljen, kud ces dalje.

zamisli se ti sad neki vjerski vodja, a vjeruje da mu je njegova sveta knjiga korumpirana, znaci ima ubijedjenje takvo...pa sta reci onda vise :-)

dovoljno sam prostudirao shijska vjerovanja , to ni bas sa maslom nebi pojeo, evo ja prvi da je islam shiizam, ja bi ga se prvi odrekao i presao u ateiste ili osobu koja vjeruje u bogu a ne u relgiije
Smrcak15

#10146 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

asurbanipal wrote:
je li tacno ili nije?

Ši'itska kuhinja a sunnitski hadisi.

Prava čorba. :P
kakvi suniutski hadisi, da cujem, daj reference, da provjerimo, znamo mi dobro koliko shije lazu i petljaju, pa zato sa pravom kazem

dokaze na sto, da svi mozemo provjeriti to pa tek onda da sudimo sta i kako dalje.
sekerbay

#10147 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

Smrcak15 wrote:oni imaju toliko lazi na islam, prvstveno na ashabe bozijeg poslanika pa i na Kuran, oni covjce rade direktan attak na Kur'an vjerujuci da je on iskrivljen, kud ces dalje
Ne treba generalizirat. Iran i njihova ulema ne vjeruju u te gluposti.
asurbanipal wrote:sunnitski hadisi
Slabi su ti hadisi.
L u c i f e r

#10148 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Image
shbc

#10149 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by shbc »

Gle gle sto opletose po Sitima... A da ih pitas koliko ima muslimana na svijetu ko iz topa bi rekli milijardu i kusur :mrgreen:
Dope_Man

#10150 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dope_Man »

shbc wrote:Gle gle sto opletose po Sitima... A da ih pitas koliko ima muslimana na svijetu ko iz topa bi rekli milijardu i kusur :mrgreen:
Odavno ne zalazim u ove krajeve al evo im pjesma na temu od mene u prolazu :lol:

Post Reply