Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
SmokingMan

#101051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Ugrađen je stent pacijentu, pustimo ga da se oporavi. Ako ne bude funkcionisao kako treba, ugradit će se novi.
elSaik

#101052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elSaik »

Fino kažemo trebate vi za našu djecu iz rata 90ih, a onda oni kažu treba vi za našu iz drugog svjetskog, a onda mi trebate vi za našu iz balkanskih ratova, a onda oni trebate vi za našu za vrijeme osmanlija, a onda mi opet a vi za našu iz perioda Tvrtka.. i tako možemo u nedogled... tragedija od neki dan se dogodila se sada i u ovom trenutnom trenutku u kojem živimo i sad u ovom trenutku možemo reagovati ili nereagovati. Vlast je odlučila da će proglasiti Dan žalosti i ta je odluka sa moralnog i ljudskog aspekta ispravna. A to što se pokušava dići na nekakav nivo složene međudržavne diplomatije može se okačiti mačku o rep, jer ni jedna ni druga verzija ne bi ništa značilo na tom planu.
Last edited by elSaik on 05/05/2023 12:51, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#101053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Mi nismo bili u stanju ni prebrojati ubijenu djecu. Svoju.

Pa kada neko to spomene, vriska, cika, sta nam rade Nedime.

Al ok. Ako nam nasa nisu bitna, sto bi bila tudja. Ima smisla nekako.

Njihove male kosti su bitne samo kada sluze kao stepenice do fotelje.
Mate_Miso_Kovac

#101054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mate_Miso_Kovac »

Truba wrote: 05/05/2023 12:43 Ako zbog konaka budemo imali jeftin plin
Sda moze zatvoriti urede u centrali
Preko juzne interkonekcije moze doci samo skuplji plin, nikako jeftiniji :evil:

Al da treba napraviti, treba. Jebeš ovisnost o Smrdiji i četnicima...
Hank Paldum

#101055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

Truba wrote: 05/05/2023 12:09 a da je u sandžaku tragedija bilo bi uzp se smije bošnjačkim žrtvama i neće dan žalosti
ljudi ba na kilometar dva zračne linije od kliksa imamo gotovo stoprocentna srpska naselja desetine tisuća srba to je činjenica koja se ne smije zaboraviti moramo surađivati i biti ljudi
Zašto pominješ Sandžak? Pa imaš odličan primjer u sopstvenoj državi za 11.7.

Nisi čuo ni Konakovića ni Nikšića da se žele pozabaviti tim problemom u sopstvenoj državi, ali im je prioritet dan žalosti zbog dešavanja u drugoj državi.

I nikada se UZP nije napadao zbog ignorisanja tragedija u drugim državama već zbog dešavanja u svojoj.
Prestanite tražiti logiku u ovoj nelogičnosti.
Mishelinke

#101056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Mate_Miso_Kovac wrote: 05/05/2023 12:53

Sve treba praviti i dogovarati se.

U inat radikalno-militantnim SDFA-ovcima i njihovim botovima.
plavi_E

#101057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Reakcija Dodika i Vuchica kao da govori da oni vjeruju da je ovaj potez Trojke samo jeftin spin da se dodovore zapadu na nesreci djece u Srbiji.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#101058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Mate_Miso_Kovac wrote: 05/05/2023 12:53

po meni je bolje 3 nego 1
pa nek raja bira sta ce kupovat

taj skuplji neće niko = još više zagađenja

možda i ponašanje konakovića ne radikalizira ionako radikalne u rs pa dodo sljedeće izbore malo izgubi :D
slično je i kod ujka
archi_a

#101059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Farme, veliki bratovi, golubovići u školama kao vip osobe, grafiti ratnim zločincima, militantne navijačke skupine, kult oružja, južni vetrovi, rane. Srbija je visoko militantna država. Oni na rođenjima djece, na slavama, na svadbama pjevaju ratne pjesme. Oni uživo prenose vojne vježbe na mjesečnoj osnovi, ako ne na sedmičnoj. Vučić brani srbiju od imaginarnog neprijatelja koji svakodnevno atakuje na srbiju i srbe, koji ugrožava tu slatku, nevinu zemlju. :-) Pogledajte prenos sjednica njihove skupštine, duplo gora od skupštine entiteta rs, a znamo kakva je skupština entiteta rs. Sve to u programu uživo, na tv-u. Tenzija je konstantna. Oni su ugroženi, moraju biti na oprezu, moraju biti spremni da se brane, da pokažu zube. Djeca to gledaju, ne promakne im. Vide da je svađa, sukob, obračun nešto prihvatljivo. Vide da nema sankcija. A ovo su posljedice i čudno je da ovakvih slučajeva nema više.
Znate kad će oboriti broj ličnog oružja sa 400.000 na 40.000?!?
Nikad! Jeftini populizam. Vidjet ćete za dvije godine. Ovo je nastup vučića da se pokaže da se nešto radi. Pa pojest će ga oružani lobi. Nemojte biti smiješni.
Styling

#101060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

archi_a wrote: 05/05/2023 13:01 Farme, veliki bratovi, golubovići u školama kao vip osobe, grafiti ratnim zločincima, militantne navijačke skupine, kult oružja, južni vetrovi, rane. Srbija je visoko militantna država. Oni na rođenjima djece, na slavama, na svadbama pjevaju ratne pjesme. Oni uživo prenose vojne vježbe na mjesečnoj osnovi, ako ne na sedmičnoj. Vučić brani srbiju od imaginarnog neprijatelja koji svakodnevno atakuje na srbiju i srbe, koji ugrožava tu slatku, nevinu zemlju. :-) Pogledajte prenos sjednica njihove skupštine, duplo gora od skupštine entiteta rs, a znamo kakva je skupština entiteta rs. Sve to u programu uživo, na tv-u. Tenzija je konstantna. Oni su ugroženi, moraju biti na oprezu, moraju biti spremni da se brane, da pokažu zube. Djeca to gledaju, ne promakne im. Vide da je svađa, sukob, obračun nešto prihvatljivo. Vide da nema sankcija. A ovo su posljedice i čudno je da ovakvih slučajeva nema više.
Nikad! Jeftini populizam. Vidjet ćete za dvije godine. Ovo je nastup vučića da se pokaže da se nešto radi. Pa pojest će ga oružani lobi. Nemojte biti smiješni.
Oni vole pušku i uniformu više od majke rođene.
Roccohljup

#101061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

archi_a wrote: 05/05/2023 13:01 Farme, veliki bratovi, golubovići u školama kao vip osobe, grafiti ratnim zločincima, militantne navijačke skupine, kult oružja, južni vetrovi, rane. Srbija je visoko militantna država. Oni na rođenjima djece, na slavama, na svadbama pjevaju ratne pjesme. Oni uživo prenose vojne vježbe na mjesečnoj osnovi, ako ne na sedmičnoj. Vučić brani srbiju od imaginarnog neprijatelja koji svakodnevno atakuje na srbiju i srbe, koji ugrožava tu slatku, nevinu zemlju. :-) Pogledajte prenos sjednica njihove skupštine, duplo gora od skupštine entiteta rs, a znamo kakva je skupština entiteta rs. Sve to u programu uživo, na tv-u. Tenzija je konstantna. Oni su ugroženi, moraju biti na oprezu, moraju biti spremni da se brane, da pokažu zube. Djeca to gledaju, ne promakne im. Vide da je svađa, sukob, obračun nešto prihvatljivo. Vide da nema sankcija. A ovo su posljedice i čudno je da ovakvih slučajeva nema više.
pa moze oboriti broj registrovanih sigurno......samo što će broj ilegalnog naouružanja drstično skočiti.
apsidejzi

#101062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by apsidejzi »

DaysleepeR wrote: 05/05/2023 12:01 Da li stvarno želite da vas u Vijeću Ministara predstavljaju smradovi koji bi digli ruku protiv prijedloga da se proglasi dan žalosti jer su nedužna djeca pobijena?

Je li to cilj SDA, da svi budemo smradovi bez morala, suosjećanja, ljudskosti, ponikli na smrti, mržnji, ubijanju?

Je li to prototip bošnjaka, da bude ISTI kao i onaj četnik ili ustaša kojem nije žao djece?
Pogresno posmatras situaciju. Meni je cilj da u Vijecu Ministara sjede ljudi koji ce proglasiti dan zalosti kada se omladina iz Livna ugusi za Novu Godinu. Vijece ministara koje ce osuditi rusku agresiju u Ukrajini i ubijanje takodjer neduzne djece. Vijece ministara koje ce poslati pomoc Turskoj nakon zemljotresa. Vijece ministara koje ce odobriti da se podignu helikopteri kad budu pozari.

Ove stvari iznad su ispolitizirane svaki put i svaki put je srpska strana zajebavala. Nije bilo helikoptera za hercegovinu ljetos kad je gorilo. U Tursku su otisle dvije odvojene ekipe pomoci. Ukrajinu da ne spominjem.

Ovaj dan zalosti je licemjeran i zato mi smeta. Tuguju se iskljucivo srbijanske tuge, raduju se iskljucivo srbijanske radosti. Sve ostalo je sasvim OK da se ignorise i omalovazava. Parada ponosa ne moze u Banja Luci a moze u Sarajevu. I to je ok. Niko ni mukajet. Mozda tebi ovo izgleda maleno i nevazno, ali meni je jednako zao ukrajinske djece kao i ove srbijanske. A srbi vele da se jedna smiju i moraju zalit a druga ne smiju.
DaysleepeR

#101063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Jako mi je žao zbog unutrašnjih nemira koje sami sebi stvarate.
To mora biti užasno stresno. Meni je dovoljno bilo 4 godine rata, nisam lud da vrijeme koje nam je poklonjeno za nastavak života trošim sam sebi žderući želudac mržnjom i razglabanjem o nepravdama.
Život je nepravedan, trebate se pomiriti sa tim.
Ono što svako od nas može i treba, a na kraju krajeva to i sve vjerske knjige govore, je da budemo dobri ljudi prema sebi i prema drugima.
Jedno je rat, drugo je mir.
Zna se kako se pravi vjernik treba ponašati u miru.
hatemondays

#101064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

Grean wrote: 05/05/2023 12:21
DaysleepeR wrote: 05/05/2023 12:07

to nije odgovor na moje pitanje.
Hocemo da nas predstavlja neko ko nece koristiti ovu tragediju u dnevnopoliticke svrhe.

BiH je susjedna zemlja Srbiji, nismo njen dio. Pored nas granice sa CG, Makedonijom, Bugarskom, Madjarskom, Hrvatskom. Koji je razlog da je samo ovdje dan zalosti? To moraju biti u stanju objasniti.
Mislim da si ubo u sridu sto kazu sa ovim da nismo dio Srbije. E tu je kvaka pola drzave misli da je dio te drzave , druga polovina misli da je dio Hrvatske a pola ovih nasih bi rado u zagrljaj milih susjeda. Ostatak misli da zivi u svojoj drzavi a nije nijedna od ove dvije nabrojane. A djeca ko djeca 8 tamo, 8 ovamo 1600 gore, 600 dolje cista kolateralna steta.
Ateista

#101065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ateista »

_BataZiv_0809 wrote: 05/05/2023 11:33
Chmoljo wrote: 05/05/2023 08:58
koga je briga šta će srbi u šumskoj ili srbiji misliti o tome što je i ovdje dan žalosti? ovo treba da je čin saosjećanja da i sebi pokažemo da nismo toliko otuđeni da nas ne dira tragedija bez presedana. i gdje nema garancija da se i nama ne može desiti.
:thumbup:
:thumbup:
Ovo treba na svaku stranicu ove rasprave staviti.
Ateista

#101066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ateista »

apsidejzi wrote: 05/05/2023 11:00
Ateista wrote: 05/05/2023 09:55
Jedno je posao a drugo biti covjek.
Ni ja ne bih saradjivao sa nekim ko me zajebe u poslu, ali bih mu svejedno izrazio saucesce za smrtni slucaj, to ne treba mijesati.
Imao sam takvu situaciju, lik ispao supak i prekinuo kontakt sa njim, poluposlovni da tako kazem. Kad mu je mama umrla poslao sam mu poruku da izrazim saucesce i pored toga sto je ispao supak prema meni prije nekoliko godina.
Jedno je izraziti saucesce nekome a drugo je u svojoj kuci organizovati i praviti kucu zalosti.
To je tacno, ali proglasavanje dana zalosti u drzavi nije bas isto kao biti kuca zalosti, iako zvuci kao dobro poredjenje.
Mislim da je sasvim ok nacin da se oda postovanje zrtvama,a opet nikom se nesto posebno ne remeti nista, samo muzika umjesto turbo folka bude klasicna.
Ateista

#101067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ateista »

apsidejzi wrote: 05/05/2023 11:05
Ateista wrote: 05/05/2023 10:05

Ubistva koje je napravio taj djecak nemaju nikakve veze sa politikom. Stradala su neduzna djeca i to je jedino bitno, treba odati postovanje toj djeci, ne drzavi srbiji, vucicu i slicnima.
Treba osvijestiti da se ovako nesto i kod nas moze desiti.
Slazem se. Mnogo bi veci gest bio da je Kifla otisao kao ministar vanjskih poslova i obisao te porodice, urucio im neku donaciju i rijeci podrske. Ustvari to je i uradio. Dan zalosti je previse.
Ne vidim zasto je previse, vec sam objasnio da nista posebno to ne remeti zivot da bude previse
Student_u_Ostavci

#101068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Čuj jeftiniji plin :lol: :lol:
Ateista

#101069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ateista »

Chloe wrote: 05/05/2023 10:05
Ateista wrote: 05/05/2023 10:00
Nadam se da razumijes da se to dvoje ne moze porediti iz politickih razloga, adekvatno poredjenje bi bilo da se nesto slicno desi kod nas.
Kod nas se dešavalo od 92-95, nisu žalili našu djecu koju nisu djeca ubijala, nego su još slali pomoć.
Mojoj Kladušom su Kobac i Arkan rukovodili. Nije im bilo žao držati mog brata od 4 godine u zatvoru.

Ne mrzim nikog. I menen je pogodilo dešavanje u Srbiji, ali treba poštovati sebe prvo.

A ko zasere, prvi bi trebao polizati. :thumbup:

Srbija nije pokazala nijednom gestom da su spremni na takav čin. :thumbup:
To je bilo prije 30 godina, nije nikakvo opravdanje za zlocine da ne bude pogresno shvaceno, samo ne ide to sad porediti jer razlog zasto njihovi politicari ne zele da idaju postovanje ubijenoj djeci je politicke prirode. Ako bi neko priznao te zlocine, znamo kako bi lokalno prosao. Nije ni to opravdanje da ne budes covjek, ali to su ipak politicari i tako nesto ne ocekujem od bilo koga, jako su rijetki oni koji priznaju zlocine svog naroda cak i iz proslosti.
Ovo se desilo sad i nema nikakve veze sa politikom, ne odajeno postovanje ni srbiji ni vucicu, vec nevinoj djeci cija ubistva nisu vezana za politiku.
Ne mislim da je neophodno, ali ne mislim ni da je problem,cak sta vise smatram pozitivnim sa nase strane kakav god da je njihov odgovor na to.
pinkman

#101070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

512MB

#101071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

pinkman wrote: 05/05/2023 13:52
Ne mogu se pomiriti da su opozicija :oops:
DaysleepeR

#101072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Ako je išta skupljanje političkih poena to je ova inicijativa.
Još preko leđa naših žrtava.
Najbolje bi bilo da je svaki dan - Dan Žalosti, da se niko ne osjeti uvrijeđenim i oštećenim, da samo sjedimo u tišini i govorimo, joj majko, pobiše nas, jesmo žrtve, joj majko.
Dimu1927

#101073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dimu1927 »

dan zalosti bilo kakav treba ukinuti skroz jer se postuje u sarajevu i jos par gradova samo, svuda drugo grmi muzika regularno

gubi to smisao?

kad je dan nezavisnosti i dan drzavnosti nepriznat na citavoj teritoriji sta ce nam dani zalosti
tranquil

#101074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tranquil »

pinkman wrote: 05/05/2023 13:52
Kao Tuzlak koji je poznavao jedan broj stradalih 25.05., kada vidim kako neko predlaže inicijativnu vezanu za 25.05., a kojih se ne bi nikada sjetili da nije došlo do ove situacije sa današnjim danom žalosti, kojih se nikada ne bi sjetili da ih nije žuljala potreba da "šuknu" donosiocima jučerašnje odluke, mogu samo da kažem: odjebite od Tuzle i dvadeset petog, nemojte na tome sakupljati poene, da li vam je bilo šta sveto, bagro nemoralna, sjeme vam se zatrlo!
Piaty

#101075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Piaty »

Zanima me taj fenomen tzv. populističkih poteza? Kako je ovo populistički? Ako su npr. NiP i NS iza ovoga onda je potez valjda antipopulistički obzirom da se vjerovatno oko 97% njihovih glasača ne slaže sa ovim.
Locked