sarajevoxxxx wrote:Challenger_ wrote:Ne postoje samo fizički obruči, postoje i oni mentalni. Milošču Boga Svemogućeg i vaspitanjem svojih roditelja oponiram diskriminatrorskim i genocidnim ideologijama. Kako u svojoj zemlji, tako i u svijetu. A ono što se sručilo na Siriju, kako sa zapada tako i sa istoka, jeste smrad zla a ne miris dobra.
To vidim jer nemam mentalni obruč u odnosu na Istinu, plemenitu i uzvišenu.
Ja govorim o umiranju od gladi, o obruču, jednoj stranoj državi koja pomaže diktatora sa 100 000 zračnih udara. Govorim o Guti i pola miliona sirotinje i njihovom nadljudskom otporu.To su fakti, činjenice od kojih ne možeš pobjeći ma koliko bio ubjeđen u taj svoj stav.
Ti sad meni otkidaš jedan milimetarski komadić gigantskog sirijskog mozaika, farbaš ga ne u stvarne, već u svoje nestvarne ideološke boje i još mi kažeš - "ovo je puna slika o Siriji".
Nije.
Slika je počela da se crta 4.5 godine prije dolaska Rusa, više od dvije godine prije ulaska Hezbollaha, dok su već MJESECIMA I GODINAMA orgijale bande sa lanca CIA, MI6, Mossada i regionalnih službi. I to sa genocidnom ideologijom na usnama i oružjem u rukama.
Guta je priča za sebe. Ne vjerujem da je toliko ljudi tamo, iz dosadašnjeg iskustva (primjeri, Daraja, istočni Alepo) znamo da se broj ljudi na tim područjima višestruko predimenzionira.
Tamo ima barem DESETINAMA PUTA MANJE LJUDI nego u ostatku Damaska koga drži vlada (90% grada) u koga su ljudi bježali, uključujući i one iz Istočne Gute.
Istočna Guta je sve samo ne tvoj argument.