Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#10101 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

Dozer wrote:Na ove proteste treba doci sto vise ljudi, i to je jasno. Medjutim, treba biti svjestan da njih ti protesti savrseno ne zanimaju. Oni se trznu tek kad pocne frcati oko njihovih glava.

Ovo potvrdjuju i neki njihovi potezi u proteklih mjesec dana, tj. da ih savrseno ne zanima sta narod prica, misli i hoce, jer oni rade onako kako oni hoce, a narodu bacaju supljake kao i proteklih 20+ godina...

Evo redom, pa neka svako izvuce vlastite zakljucke....

1. Novopostavljeni direktor turisticke zajednice KS, Nermin Muzur, je neki rod Dini Konakovicu (obojica SDA, logicno).

2. Novopostavljena direktorica ViK-a, Azra, je amidzinica gorespomenutog Muzura, pa je samim tim i ona Dinina familija. Ranije je bila neki sef u tom istom ViK-u, a Nezir je smijenio (jer su se nesto podjapali s Cesirom iz Novog grada, s kojim je Nezir haver), nakon cega je visila u Kantonu kod Dine. Da ce ona biti nova direktorica u ViK-u se suska vec i 2 mjeseca. Logicno, i ona je SDA.

3. U zadnjih mjesec dana u ViK-u je zaposleno vise od 10 novih uposlenika, sve redom familija Hadzica i Cesira.

4. Izvrsna direktorica Sarajevogasa, mislim da se zove Alisa Konakovic, takodjer je, ocigledno, familija Dine Konakovica.

5. Svog kuma, Cengica, Dino je zaposlio takodjer u ViK, i to na vodovodni objekat, za sta ovaj nema nikakve strucne apreme, ali je zato ekspresno dobio rjesenje i maksimalnu platu za to radno mjesto.

6. Trenutno se za jedno od najodgovornijih rukovodecih mjesta, tj. mjesto rukovodioca Vodovoda, stima Kenan Cengic, koji nema blage veze o tom poslu.

Treba li napominjati da su svi ovi ljudi - SDA, i neka familija nekome u SDA?
Male ispravke tvojih navoda preko ovog članka

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-je-n ... /171017051
megaman4

#10102 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by megaman4 »

O'zone wrote:
Dozer wrote:Na ove proteste treba doci sto vise ljudi, i to je jasno. Medjutim, treba biti svjestan da njih ti protesti savrseno ne zanimaju. Oni se trznu tek kad pocne frcati oko njihovih glava.

Ovo potvrdjuju i neki njihovi potezi u proteklih mjesec dana, tj. da ih savrseno ne zanima sta narod prica, misli i hoce, jer oni rade onako kako oni hoce, a narodu bacaju supljake kao i proteklih 20+ godina...

1. Novopostavljeni direktor turisticke zajednice KS, Nermin Muzur, je neki rod Dini Konakovicu (obojica SDA, logicno).

2. Novopostavljena direktorica ViK-a, Azra, je amidzinica gorespomenutog Muzura, pa je samim tim i ona Dinina familija. Ranije je bila neki sef u tom istom ViK-u, a Nezir je smijenio (jer su se nesto podjapali s Cesirom iz Novog grada, s kojim je Nezir haver), nakon cega je visila u Kantonu kod Dine. Da ce ona biti nova direktorica u ViK-u se suska vec i 2 mjeseca. Logicno, i ona je SDA.

3. U zadnjih mjesec dana u ViK-u je zaposleno vise od 10 novih uposlenika, sve redom familija Hadzica i Cesira.

4. Izvrsna direktorica Sarajevogasa, mislim da se zove Alisa Konakovic, takodjer je, ocigledno, familija Dine Konakovica.

5. Svog kuma, Cengica, Dino je zaposlio takodjer u ViK, i to na vodovodni objekat, za sta ovaj nema nikakve strucne apreme, ali je zato ekspresno dobio rjesenje i maksimalnu platu za to radno mjesto.

6. Trenutno se za jedno od najodgovornijih rukovodecih mjesta, tj. mjesto rukovodioca Vodovoda, stima Kenan Cengic, koji nema blage veze o tom poslu.

Poznajem ja te Muzure dobro. Nista posebno.

Nekada se ovakvima nije davalo da pridju blize civilizaciji a kamoli da dodju blizu nekoj funkciji.

Sarajevo se raspada po savovima. Prvo Gras, pa sad ViK. Sta je slijedece? Bolje receno ovakvo Sarajevo je odraz stanja u citavoj BiH.
Trebam te

#10103 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Trebam te »

izgubljena dusa wrote:Hahaha...nista oni nisu rjesili. Mogu sipati u djevdjir jos dvije Tilave
Ovo ce imati efekta samo na racun za vodu, jer sad moraju da kupe.

Nesto mi zao hadzikonakovica, omrsice se anamo onom vodom :mrgreen:

:D :D :D
muha_sa

#10104 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by muha_sa »

bogme su najebali--poceo se narod bunit

posebno nezaposlena omladina

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dvojica ... /171017062
O'zone
Globalni moderator

#10105 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

muha_sa wrote:bogme su najebali--poceo se narod bunit

posebno nezaposlena omladina

Ovaj ko neki buntovnik ha? Valja to sasjeć u korjenu..
Haris.ba

#10106 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Sjeća li se iko protesta poljoprivrednika ispred Parlamenta BiH? :D
muha_sa

#10107 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by muha_sa »

Ne bih da ovim mojim upadom tema ode u kontra smjeru :-) samo :-) znam ja nas............. :-)
SmokingMan

#10108 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Govana nikada ne manjka,zato u tom sektoru i ne postoje goruća pitanja,a voda,kome još to treba.
hizo ramidovic

#10109 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hizo ramidovic »

kolkosam uspijo vidijet najse vise bune zavodu nekake kofol domacice stobi stjele dahim masina pere sudze ives epa gospodze drage zavrni te rukave cetke i spuzve uruke i peri te ibunese jos ovi stobi stjeli taslacit usvaka doba noci paupale boiler dase mogu okupat enema jarugo kati hoces hajsad stisni majcin sine paga pristavi potlje jedanes kasi fraer posten sviet icestiti gradzani obave sto treba doti doba ina spavanje
bersK

#10110 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bersK »

Jel šta raje otišlo na one proteste danas?
Logovan

#10111 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

bersK wrote:Jel šta raje otišlo na one proteste danas?
Ima uživo na facebook stranici radio sarajevo.

Malo raje.
Sodom1

#10112 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Sodom1 »

Haris.ba wrote:Sjeća li se iko protesta poljoprivrednika ispred Parlamenta BiH? :D
Kad ? Pre 10 godina , ja bio par puta , bio i rahmetli Dzanko , nista posebno
sheilak

#10113 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sheilak »

megaman4 wrote:
O'zone wrote:

Poznajem ja te Muzure dobro. Nista posebno.

Nekada se ovakvima nije davalo da pridju blize civilizaciji a kamoli da dodju blizu nekoj funkciji.

Sarajevo se raspada po savovima. Prvo Gras, pa sad ViK. Sta je slijedece? Bolje receno ovakvo Sarajevo je odraz stanja u citavoj BiH.

Sarajevo se treba raspasti u potpunosti. Uzasan grad za zivot, prljav, neudoban, nezdrav, preskup. Ovakvo stanje je desetljecima isto. Treba ga pustiti da se raspadne, da niko u njemu ne zivi vise. Jer uskoro nece ni moci. Ljudi se ne bune jer su apaticni, jer se spremaju da napuste ovu rupu od grada, a ostali su zadovoljni jer im je realno cak i ovakvo Sarajevo misir s obzirom odakle su dosli.

O danasnjim protestima, na stranu sto je vrijeme za ovakve mlake proteste odavno proslo. Ali nije mi jasno zasto organiziraju proteste u toku radnog vremena. Ja bih isla, ali ne mogu napustiti radno mjesto i riskirati primjerice otkaz. Sigurno je neko vec objasnio zasto se u ovo vrijeme organiziraju protesti, jel samo za penzionere i nezaposlene, ali eto ako mi moze jos neko dati smislen odgovor.
O'zone
Globalni moderator

#10114 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

Pa eto ima nas ono što sam govorio 100 + 200 dosta poznatih faca...
Boli medu što lišće šušti...
I za ove što su protiv organizovati protesta u toku radnog vremena pitanje : kad da se organizuju? Navečer? Za vikend? Praznikom?
sheilak

#10115 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sheilak »

Pa evo nakon 5 ako nije velik zahmet? mislim, samo prijedlog.
DaysleepeR

#10116 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

nije uopšte bitno kad ni gdje će protesti biti, samo je bitno koliko će ljudi biti

ovo je pucanje samom sebi u nogu, svakako su organizatori protesta poznati kao besposličari

300 ljudi samo može vlast navesti na zaključak da eto ogromna većina ljudi uopšte nema problem sa vodosnabdijevanjem
O'zone
Globalni moderator

#10117 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

sheilak wrote:Pa evo nakon 5 ako nije velik zahmet? mislim, samo prijedlog.
Kome poslije pet? Evo glava ako i sad ima oko u zgradi osim ini običnih ćata....
DaysleepeR

#10118 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

O'zone wrote:
Kome poslije pet? Evo glava ako i sad ima oko u zgradi osim ini običnih ćata....
poslije pet - medijima i to je jedino bitno

kad pukne vijest da se okupilo nekoliko desetina hiljada je drugačije nego kad izađe vijest da je slaba posjećenost

kao da je bitno ko je u zgradi, svi imaju i televizor i internet
O'zone
Globalni moderator

#10119 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

A očigledno da nema veliki broj ljudi kojima smeta što nemaju vodu. Ja je imam, nemam redukcije al evo ako ništa naletio sa posla 15-20 minuta i odoh kući....
O'zone
Globalni moderator

#10120 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

DaysleepeR wrote:
O'zone wrote:
poslije pet - medijima i to je jedino bitno

kad pukne vijest da se okupilo nekoliko desetina hiljada je drugačije nego kad izađe vijest da je slaba posjećenost

kao da je bitno ko je u zgradi, svi imaju i televizor i internet
Jašta drug.....
Boli medu što lišće šušti dok sačma ne počne da zviždi oko ušiju
Haris.ba

#10121 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote:300 ljudi samo može vlast navesti na zaključak da eto ogromna većina ljudi uopšte nema problem sa vodosnabdijevanjem
Nisam vlast, ali bih mogao koju kazati.

Velika i većina i nema problem sa redukcijama. Da ima - protesti bi bili svaki dan.

Drugoga objašnjenja nema. Ili vode ima, a opozicija laže da nema. :D
drug_profi

#10122 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

O'zone wrote:A očigledno da nema veliki broj ljudi kojima smeta što nemaju vodu. Ja je imam, nemam redukcije al evo ako ništa naletio sa posla 15-20 minuta i odoh kući....
E jbg 15-20 minuta nista ne znaci i nikad se nece skupiti vise od 200-300 ljudi u isto vrijeme.
O'zone
Globalni moderator

#10123 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

drugi profil wrote:
O'zone wrote:A očigledno da nema veliki broj ljudi kojima smeta što nemaju vodu. Ja je imam, nemam redukcije al evo ako ništa naletio sa posla 15-20 minuta i odoh kući....
E jbg 15-20 minuta nista ne znaci i nikad se nece skupiti vise od 200-300 ljudi u isto vrijeme.
Pa evo da upotrijebim Bosnanski vokabular koji ja ku...c da stojim ovdje kad imam vodu i ništa mi ne fali a oni koji nemaju planduju i kukaju kako treba to drugačije organizovati.....Bujrum
Tomahawk11
Globalni moderator

#10124 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Ima i gore...

Dvojica protiv nezaposlenosti: Očajan odziv na protestni skup mladih pred Vladom FBiH

Dozer

#10125 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Lijepo nam je ovdje, bas... Okupljenih tacno po predvidjanju - 200-250.

I, da - ja sam izasao s posla.
Post Reply