Takva da, koliki god da smo autsajderi, ne ispadne da nam klub umjesto pretkola LP-a aplicira za izbjeglicki azil i djeciji dodatak.leškarenje wrote:@Chisume haj majke ti proformulisi kako je trebala izgledati famozna izjava...
FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Chisum
#10101 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
- Chisum
#10102 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
O jambolijama...
Proctaj izjavu. Ako ti je legla, samo naprijed.
Proctaj izjavu. Ako ti je legla, samo naprijed.
-
1946--1987
#10103 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
legla je svima, samo tebi nije 
- Ljakan
#10104 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Moze ako tan odrijesi kesu i kupi 4-5 igraca koji ce odvest Sarajevo do samog kraja pa zasto ne u samu ligu sampiona.Sve bi mu se pare vratile a to bi bio veliki uspjeh za jedan klub iz BiH.Fudo387 wrote:Moze ovo Sarajevo proci.
Sretno!
Samo jedno su zelje...
- Chisum
#10105 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Sasvim moguce.1946--1987 wrote:legla je svima, samo tebi nije
-
1946--1987
#10106 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
a dovodjenje tih 4-5 igraca je garancija da ce sarajevo doci do samog kraja ?Ljakan wrote:Moze ako tan odrijesi kesu i kupi 4-5 igraca koji ce odvest Sarajevo do samog kraja pa zasto ne u samu ligu sampiona.Sve bi mu se pare vratile a to bi bio veliki uspjeh za jedan klub iz BiH.Fudo387 wrote:Moze ovo Sarajevo proci.
Sretno!
Samo jedno su zelje...
lopta je okrugla i desi se da opet ispadnemo od lecha, frajer bacio pare u vjetar
ps. da Bog da i oni bili glupi pa ih diskvalifikovali kao legiu lani
Last edited by 1946--1987 on 22/06/2015 19:04, edited 1 time in total.
- Ljakan
#10107 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Veca je garancija to nego da ce isto ucinit sa ovim igracima koji zelju pobjedit ne mogu...1946--1987 wrote:a dovodjenje tih 4-5 igraca je garancija da ce sarajevo doci do samog kraja ?Ljakan wrote:Moze ako tan odrijesi kesu i kupi 4-5 igraca koji ce odvest Sarajevo do samog kraja pa zasto ne u samu ligu sampiona.Sve bi mu se pare vratile a to bi bio veliki uspjeh za jedan klub iz BiH.Fudo387 wrote:Moze ovo Sarajevo proci.
Sretno!
Samo jedno su zelje...![]()
lopta je okrugla i desi se da opet ispadnemo od lecha, frajer bacio pare u vjetar
Pare nikad nece bit bacene opet ce sa tim igracima uzet ovde titulu pa ako ne ove godine onda sljedece napravit korak dalje.Ako ne ulazes nista dobit ne mozes,samo tapkas u mjestu...
-
Fudo387
#10108 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ma i ne mora, Sarajevo vec sad ima pristojnu ekipu.Ljakan wrote:Moze ako tan odrijesi kesu i kupi 4-5 igraca koji ce odvest Sarajevo do samog kraja pa zasto ne u samu ligu sampiona.Sve bi mu se pare vratile a to bi bio veliki uspjeh za jedan klub iz BiH.Fudo387 wrote:Moze ovo Sarajevo proci.
Sretno!
Samo jedno su zelje...
Doduse, ja sam ih samo gledao u ovoj zadnjoj protiv Zelje, mene su pozitivno iznenadili uigranoscu i brzinom, pogotovo u prvom poluvremenu.
Skroz neobicno za nase ligase koji uglavnom granice sa amaterskim bavljenjem sportom.
Mozda dodati jos kakvog dobrog napadaca do Benke ne bi li se kako popravila zavrsnica.
Uglavnom, ok tim, fina ekipa.
- Opetja033
#10109 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Djaba brate, gubitnicki i sadaka mentalitet. Jebo vas i Poljska, i Lech i ove kvazinacisticke satro ubice. Srpska djeca uzese SP, svaka im cast teska srca priznajem ali kapa dole, a ubjedjen sam da je barem 50% do mentaliteta i pristupa.Chisum wrote:Takva da, koliki god da smo autsajderi, ne ispadne da nam klub umjesto pretkola LP-a aplicira za izbjeglicki azil i djeciji dodatak.leškarenje wrote:@Chisume haj majke ti proformulisi kako je trebala izgledati famozna izjava...
Jebala ga Poljska, k'o da je Sveto Rimsko Carstvo. Ovakve stvari nikada neces cuti u Hrvatskoj i u Srbiji i to je jedan od glavnih razloga sto nam je tako kako jeste. Ja bih defetizam i fatalizam tretirao kao kazneno djelo.
Favoriti su ali idemo se muski potuci pa sta Bog da, necemo noge rasiriti cim na aerodrom sletimo.
A ova nabildana stoka nikada nece dozivjeti ni promil onoga sto je vecina ljudi koji ce otici na gostovanje dozivjela i prezivjela. Koga bolan da se bojim i koga da dizem u nebesa? Jebem im i drzavu, i klub i navijace!
Last edited by Opetja033 on 22/06/2015 19:11, edited 1 time in total.
-
1946--1987
#10110 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nista, trebao je Ibrak izjaviti da lech ne dolazi uopste u Sarajevo jer smo im planirali jebati majku jedno 5-0 pa bolje 3-0 za zelenim stolom da dobiju...
-
nema me tamo
#10111 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Pa šta je cudno Opetja brate?
Znas i sam kad stisne da ce uvijek ostati 50 likova.
Ti se nerviras zbog likova koji prosipaju pamet po klix forumu, sisice koje vide sliku i ibrete se.
Likovi koji bi nas u fer tuci satrali na proste faktore, zato na Balkanski nacin u najmanju ruku 50 - 50.
Inace mrzim taj njihov mentalitet.
Znas i sam kad stisne da ce uvijek ostati 50 likova.
Ti se nerviras zbog likova koji prosipaju pamet po klix forumu, sisice koje vide sliku i ibrete se.
Likovi koji bi nas u fer tuci satrali na proste faktore, zato na Balkanski nacin u najmanju ruku 50 - 50.
Inace mrzim taj njihov mentalitet.
- Logovan
#10112 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
PriNc_ba wrote:znaci imaju likovi jedno 200 ovakvih koji bi hladno mogli proci kroz Sarajevo i rastjerati grad citav osim ako se ne pocne pucati po njima a sumnjam da i oni bez oruzja hodaju... dvojica od ovih kako mi je haver jedan poljak rekao su im iz prve postave... prije nekoliko mjeseci sam im gledao sve ove borbe i smijesno je kako su izdominirali sve moguce navijacke skupine na ovom "svjetskom prvenstvu"... skoro pa im je pod obavezno da se moraju baviti nekom borilackom vjestinom i haman svaki je u mma fazonu.
ako bude belaja bilo kakvog da je pravedan okrsaj u pitanju u smislu bez oruzja da bude mi smo najebali pa da nas bude i duplo vise. ajd ovde me i nije toliko prpa jer znam da ce biti nase policije pa se moze to i sprijeciti koliko toliko ali tamo... nece to biti izleti kao prosle godine pa se zauzme trg pa se zajebavamo i pijemo i urlamo i dominiramo. al ajd lako je sad palamuditi i nagadjati...
-
Fudo387
#10113 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Glede tih strasni i nabildanih poljaka
, koga su to oni i kad izmlatili na gostovanju?
-
nema me tamo
#10114 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
A i svjestan si da ce biti pun kurac policije? Ako ulete inkognito u grad po grupama od po 5, 10 ljudi ima šanse da ce biti nesto u gradu.Logovan wrote:PriNc_ba wrote:znaci imaju likovi jedno 200 ovakvih koji bi hladno mogli proci kroz Sarajevo i rastjerati grad citav osim ako se ne pocne pucati po njima a sumnjam da i oni bez oruzja hodaju... dvojica od ovih kako mi je haver jedan poljak rekao su im iz prve postave... prije nekoliko mjeseci sam im gledao sve ove borbe i smijesno je kako su izdominirali sve moguce navijacke skupine na ovom "svjetskom prvenstvu"... skoro pa im je pod obavezno da se moraju baviti nekom borilackom vjestinom i haman svaki je u mma fazonu.
ako bude belaja bilo kakvog da je pravedan okrsaj u pitanju u smislu bez oruzja da bude mi smo najebali pa da nas bude i duplo vise. ajd ovde me i nije toliko prpa jer znam da ce biti nase policije pa se moze to i sprijeciti koliko toliko ali tamo... nece to biti izleti kao prosle godine pa se zauzme trg pa se zajebavamo i pijemo i urlamo i dominiramo. al ajd lako je sad palamuditi i nagadjati...![]()
E jebi ga sad brate, baš si pretjerao, posebno sa ovim boldiranim.
Znam da su fajteri, znam da se tuku redovno, znam da znaju ponijeti kakvog oružja, ali sad da mogu rastjerati čitav grad...
Mislim stvarno uozbiljite se kolega.
Da mogu napraviti belaj, mogu, ali da nas mogu pobijediti u tuči, to ćemo još vidjeti.
U suprotnom ce biti provaljeni u rekordnom roku.
-
1946--1987
#10115 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
napravise navijacki forum jbt 
- Ljakan
#10116 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Kakvi belaji fifa sve sankcionise.Ko hoce da mu klub pretrpi ogromne kazne pa i izbacivanja iz daljih takmicenja taj ce pravit belaj.Vi ko djeca...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#10117 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ma hebo taj gladijatorski mentalitet. Nadju se 2 dana ili 15 sati prije utakmice, cak i ne moraju imati tekme klubova, odaberu livadu ili kavez, i udaraju se do iznemoglosti. Idi se bavi borilackim sportom i zdravo. To je racku, a ne navijacki mentalitet.
Ne pocjenjujem nikoga, ali ta mi je furka bolesna i odvratna. Na putu ka stadionu, ako se neko sretne, prestretne...jbg.to je ta prica. Ali je cilj doci do stadione, i dati podrsku klubu. Prije svega.
To su dva razlicita pogleda na navijacki zivot i gotovo. E sada, moguce da ce ovi i pokusati upad u grad, ona prica ko sto su oni Poljaci sto su u dobrim odnosima sa Violama pokusali upasti pred katedralu, kad su igrale komsije sa Mariborom...a znamo da su odmah dobili jak otpor. Tako da, jedino sto moze biti problematicno, po ovom pitanju, taj moguci pokusaj upada recimo u 9-10ujutru.
Ovo sve drugo, kada vec raje bude po gradu, i kada policija bude organizovana, to nema sta.
Citam po forumima, fb....slusam danas po gradu, majke mi k'o NATO da dolazi
A ja ne znam da su ti Poljaci, dobili i jednu balkansku grupu. Nahvatali su Varvare, negdje u povratku, ali na prepad, koliko se sjecam negdje u Madjarskoj...i to je to. Jer nema na Balkanu livade i dogovora. Udara se sa svih strana cim stignes. A oni to itekako znaju. Zato se to i zove 'Balkaski stil', i to je poznato svugdje. Nece oni doci ko na izlet i zaletati se previse, nema sanse. A odlazak gore, to je vec druga stvar. Samo se to mora disciplinovano i inteligentno odraditi. I to je to.
Ne pocjenjujem nikoga, ali ta mi je furka bolesna i odvratna. Na putu ka stadionu, ako se neko sretne, prestretne...jbg.to je ta prica. Ali je cilj doci do stadione, i dati podrsku klubu. Prije svega.
To su dva razlicita pogleda na navijacki zivot i gotovo. E sada, moguce da ce ovi i pokusati upad u grad, ona prica ko sto su oni Poljaci sto su u dobrim odnosima sa Violama pokusali upasti pred katedralu, kad su igrale komsije sa Mariborom...a znamo da su odmah dobili jak otpor. Tako da, jedino sto moze biti problematicno, po ovom pitanju, taj moguci pokusaj upada recimo u 9-10ujutru.
Ovo sve drugo, kada vec raje bude po gradu, i kada policija bude organizovana, to nema sta.
Citam po forumima, fb....slusam danas po gradu, majke mi k'o NATO da dolazi
- Stroj-2
#10118 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Hoćel' bit kakvih pojačanja u narednom periodu, štoper, vezni kakav, šta je sa Delačom ??
- Logovan
#10119 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Normalno da sam svjestan, samo što to ne znači da ne mogu izazvati belaj.nema me tamo wrote: A i svjestan si da ce biti pun kurac policije? Ako ulete inkognito u grad po grupama od po 5, 10 ljudi ima šanse da ce biti nesto u gradu.
U suprotnom ce biti provaljeni u rekordnom roku.
Vjerujem da nam neće moći ništa, kako na tribinama, tako i na terenu.
Izvještaj sa utakmice protiv anonimusa od kojih su izbačeni.
Last edited by Logovan on 22/06/2015 19:28, edited 2 times in total.
- Kinaski
#10120 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Sretno kone, izbacivali ste vi i jace protivnike 
-
nema me tamo
#10121 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nakon sto se 20tak Varvara dobro pokazalo u Varšavi? Ovi ih pratili pun kurac km i napali ih na benzinskoj..-LIBERO- wrote:Ma hebo taj gladijatorski mentalitet. Nadju se 2 dana ili 15 sati prije utakmice, cak i ne moraju imati tekme klubova, odaberu livadu ili kavez, i udaraju se do iznemoglosti. Idi se bavi borilackim sportom i zdravo. To je racku, a ne navijacki mentalitet.
Citam po forumima, fb....slusam danas po gradu, majke mi k'o NATO da dolaziA ja ne znam da su ti Poljaci, dobili i jednu balkansku grupu. Nahvatali su Varvare, negdje u povratku, ali na prepad, koliko se sjecam negdje u Madjarskoj...i to je to. Jer nema na Balkanu livade i dogovora. Udara se sa svih strana cim stignes. A oni to itekako znaju. Zato se to i zove 'Balkaski stil', i to je poznato svugdje. Nece oni doci ko na izlet i zaletati se previse, nema sanse. A odlazak gore, to je vec druga stvar. Samo se to mora disciplinovano i inteligentno odraditi. I to je to.
Slaskovi inace koliko se sjecam isti oni što su im Birisovi oteli sve glavne Transove.
Smijesno ba, što kazes Fer tuce dan prije ili 2 i šibaju se..
Njih glavnih 40 koji imaju svoju teretanu i šibaju se svaki dan, treniraju.
Napali su za vrijeme Evropskog Torcu u Varšavi, pa su se povukli kad su ovi krenuli pivskim flašama i stolicama..
Istina je da nas respektuju isto koliko i mi njih, ja licno izgled njihove tribine ne volim sekunde..
Sve mi to izgleda nekako instant ultra i na silu, pogotovo izgled transova.
- cyprus
#10122 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
KKS Lech Poznań

Evo nešto o protivniku Sarajeva i iz mog ugla. Naravno, prvo bi bio red reći nešto o samom Poznanju. Riječ je o 1000 godina starom gradu u zapadnoj Poljskoj (nekih 150 km od njemačke granice). Sa približno 550 hiljada stanovnika, Poznanj je recimo veći od Sarajeva i Banja Luke zajedno, a u Poljskoj je peti po veličini. Njegova aglomeracija okuplja skoro milion i po ljudi. Administrativno je sjedište Velikopoljskog vojvodstva. Velikopoljsko vojvodstvo je u suštini provincija dobila naziv prema historijskoj regiji Velikopoljskoj. Ova regija je područje nastanka srednjovjekovne poljske države, ali je u proteklim stoljećima u nekoliko (kraćih ili dužih) navrata bila dijelom Pruske, odnosno Njemačke. U to vrijeme, Poznanj (tj. Posen kako ga Nijemci zovu) je bio izrazito multietnički grad, sa značajnom poljskom, njemačkom i jevrejskom populacijom. Ipak, Drugi svjetski rat je nažalost prvo počistio njegovo jevrejsko, a zatim i njemačko življe. Burna i interesantna historija je ostavila trag na arhitekturi grada. Posebno je prepoznatljiv centar, koji je izgrađen dominantno u renesansnom stilu. Tu se posebno izdvaja Tumsko ostrvo (Ostrow Tumski), kao ada na rijeci Varti (inače pritoci Odre), sa impozantnom Katedralom sv. Petra i Pavla. Ova dva sveca se ujedno smatraju i zaštitnicima grada, te se nalaze na njegovom grbu. Savremeni Poznanj se može smatrati jednim od centara urbanog, ekonomskog i društvenog razvoja Poljske. Tome svakako pogoduje i njegov povoljan saobraćajno-geografski položaj. Ovo je najveći grad koji se nalazi na glavnoj autocesti koja spaja metropole Berlin i Varšavu. Također se radi o jednom od glavnih željezničkih čvorišta u državi, pa ne iznenađuje zašto Leh kao fudbalski klub baštini tu tradiciju. Od davnina je Poznanj bio i jedno od važnijih trgovačkih središta Evrope, zbog lokacije koja vezuje istok i zapad ovog kontinenta. Danas se pored brojnih trgovačkih, ovdje nalaze i objekti brojnih svjetski poznatih industrijskih kompanija. Među njima je i GlaxoSmithKline, čije se zgrade nalaze preko puta Lehovog stadiona. Poznanj je i poznati univerzitetski centar.

Lokacija stadiona Leha u Poznanju

Tumsko ostrvo u centru Poznanja

Evo nešto o protivniku Sarajeva i iz mog ugla. Naravno, prvo bi bio red reći nešto o samom Poznanju. Riječ je o 1000 godina starom gradu u zapadnoj Poljskoj (nekih 150 km od njemačke granice). Sa približno 550 hiljada stanovnika, Poznanj je recimo veći od Sarajeva i Banja Luke zajedno, a u Poljskoj je peti po veličini. Njegova aglomeracija okuplja skoro milion i po ljudi. Administrativno je sjedište Velikopoljskog vojvodstva. Velikopoljsko vojvodstvo je u suštini provincija dobila naziv prema historijskoj regiji Velikopoljskoj. Ova regija je područje nastanka srednjovjekovne poljske države, ali je u proteklim stoljećima u nekoliko (kraćih ili dužih) navrata bila dijelom Pruske, odnosno Njemačke. U to vrijeme, Poznanj (tj. Posen kako ga Nijemci zovu) je bio izrazito multietnički grad, sa značajnom poljskom, njemačkom i jevrejskom populacijom. Ipak, Drugi svjetski rat je nažalost prvo počistio njegovo jevrejsko, a zatim i njemačko življe. Burna i interesantna historija je ostavila trag na arhitekturi grada. Posebno je prepoznatljiv centar, koji je izgrađen dominantno u renesansnom stilu. Tu se posebno izdvaja Tumsko ostrvo (Ostrow Tumski), kao ada na rijeci Varti (inače pritoci Odre), sa impozantnom Katedralom sv. Petra i Pavla. Ova dva sveca se ujedno smatraju i zaštitnicima grada, te se nalaze na njegovom grbu. Savremeni Poznanj se može smatrati jednim od centara urbanog, ekonomskog i društvenog razvoja Poljske. Tome svakako pogoduje i njegov povoljan saobraćajno-geografski položaj. Ovo je najveći grad koji se nalazi na glavnoj autocesti koja spaja metropole Berlin i Varšavu. Također se radi o jednom od glavnih željezničkih čvorišta u državi, pa ne iznenađuje zašto Leh kao fudbalski klub baštini tu tradiciju. Od davnina je Poznanj bio i jedno od važnijih trgovačkih središta Evrope, zbog lokacije koja vezuje istok i zapad ovog kontinenta. Danas se pored brojnih trgovačkih, ovdje nalaze i objekti brojnih svjetski poznatih industrijskih kompanija. Među njima je i GlaxoSmithKline, čije se zgrade nalaze preko puta Lehovog stadiona. Poznanj je i poznati univerzitetski centar.

Lokacija stadiona Leha u Poznanju
Tumsko ostrvo u centru Poznanja
Last edited by cyprus on 22/06/2015 19:43, edited 2 times in total.
- emigrazione
#10123 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ma ko im jebe mater, samo da mi njih prodjemo...
- Pryda
#10124 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ma kakav jak otpor, otjerala ih 3-4 konobara sa stolicom. Koliko god Sarajevo izgledalo naivno sto se tice ove navijacke strane nije nikom svejedno kad dolazi. Ako pokusaju taj neki inkognito upad velike su im sanse da nalete na ekipu od 20-30 ljudi i obracunaju se na balkanski nacin. Pa kad ih budu palili bakljama po podu i udarali sahtovima (sto je torcida najbolje iskusila) plakat ce-LIBERO- wrote:Ma hebo taj gladijatorski mentalitet. Nadju se 2 dana ili 15 sati prije utakmice, cak i ne moraju imati tekme klubova, odaberu livadu ili kavez, i udaraju se do iznemoglosti. Idi se bavi borilackim sportom i zdravo. To je racku, a ne navijacki mentalitet.
Citam po forumima, fb....slusam danas po gradu, majke mi k'o NATO da dolaziA ja ne znam da su ti Poljaci, dobili i jednu balkansku grupu. Nahvatali su Varvare, negdje u povratku, ali na prepad, koliko se sjecam negdje u Madjarskoj...i to je to. Jer nema na Balkanu livade i dogovora. Udara se sa svih strana cim stignes. A oni to itekako znaju. Zato se to i zove 'Balkaski stil', i to je poznato svugdje. Nece oni doci ko na izlet i zaletati se previse, nema sanse. A odlazak gore, to je vec druga stvar. Samo se to mora disciplinovano i inteligentno odraditi. I to je to.
Sretno komsije, bit ce zanimljivo ljeto. Jos ako se prodje koje pretkolo uf
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.