Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
BHCluster

#10101 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Nek ponese rakiju, saransak i bostan pa da sjednemo malo.
Hafis

#10102 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Novak20 wrote:....U diplomatskim krugovima tvrdi se da je turski predsjednik Recep Erdoğan izlobirao kod njemačke kancelarke Angele Merkel da Njemačka pokrene inicijativu za novo preuređenje BiH, a neki izvori kažu da se navodno već piše promemorija po kojoj bi se BiH uredilo kao građansku državu.
Vic dana.
Alfons Kauders

#10103 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Novak20 wrote:....U diplomatskim krugovima tvrdi se da je turski predsjednik Recep Erdoğan izlobirao kod njemačke kancelarke Angele Merkel da Njemačka pokrene inicijativu za novo preuređenje BiH, a neki izvori kažu da se navodno već piše promemorija po kojoj bi se BiH uredilo kao građansku državu.
Vic dana.
Konacno da se oko necega slozimo. Erdogan nema nista s navedenim. HDZ tariguz Vecernjak ga je samo ubacio radi publike koja u pasteti vidi Turke i poturke.

I ne radi se ni o kakvom "preuredjenju" BiH, vec o najobicnijoj harmonizaciji s EU standardima. Ili je sad Turska glavni autoritet i za pristup EU? Koliko znam, njima to bas i ne ide.

Ali eto, valja Turcina pomenuti, :sinbad: nista bez Turcina ili ISIL-a, :sinbad: cisto da pucanstvo nikad ne zaboravi s kakvim neuljudjenim Azijatima ima posla :sinbad: I da ne zaborave da :sinbad: Erdogan :sinbad: naredjuje Angeli Merkel sta da radi, i odredjuje uslove za prijem u EU. :sinbad: Zavera bre! :sinbad:
Lincoln-Burrows

#10104 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Novak20 wrote:....U diplomatskim krugovima tvrdi se da je turski predsjednik Recep Erdoğan izlobirao kod njemačke kancelarke Angele Merkel da Njemačka pokrene inicijativu za novo preuređenje BiH, a neki izvori kažu da se navodno već piše promemorija po kojoj bi se BiH uredilo kao građansku državu. Hrvatska, koja ima ustavnu obvezu brinuti se o Hrvatima izvan BiH, o “neprikladnosti” njemačke inicijative o građanskom konceptu BiH konstantno razgovara i objašnjava opasnosti međunarodnim partnerima........

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/berlin- ... vi-1181582 - http://www.vecernji.hr
Piše kako je mala Hrvatska četiri puta blokirala njemačku inicijativu i na kraju je EU izašla sa
kompromisnim prijedlogom o važnosti reformi izbornog zakona koji je malim, ali sukcesivnim promjenama
doveo do situacija da predstavnike Hrvata biraju drugi narodi.

Ja ne znam šta ste vi ostali pročitali, mora da vas je previše uzbudila vijest kad se spomenuše Turci.
Haris.ba

#10105 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Haris.ba »

U sklopu Federacije deset je županija od kojih su Hrvati većina u njih četiri
Ovo je vic dana...

Koja četiri kantona?
Lincoln-Burrows

#10106 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Haris.ba wrote:
U sklopu Federacije deset je županija od kojih su Hrvati većina u njih četiri
Ovo je vic dana...

Koja četiri kantona?
Kako koja?
Jeli to vic?
united bosnae

#10107 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by united bosnae »

Dok Dragan Covic i njegov HDZ ne isprave sljedece greske koje su u posljednjih 12 mjeseci napravili na ustrb Bosnjaka i Hrvata misim da je suvisan bilo kakav dogovor na relaciji "sve druge proBiH partije" - HDZ BiH.
1. Opstruiranje obnavljanja tuzbe BiH protiv Republike Srbije (zar su cetnicke horde ubijale samo Bosnjake i unistavale samo bosnjacke gradove?)
2. Opstruiranje donosenja novog zakona o igrama na srecu u FBiH (zar i hrvati namaju koristi od veceg priliva novca u kasu FBiH?)
3. Opstruiranje usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida (dali to znaci da su Hrvati samo cinili zlocine a nad njima ih niko nije pravio?)

Jasno je da se ovim opstrukcijama zeli po ko zna koji put zabiti noz u ledja Bosnjacima ali cini mi se koliko stati Bosnjacima toliko i Hrvatima u BiH.
Naravno ovi ce i dalje slijepo glasati za "ADZ" jer jednostavno ne postoji jasna alternativa istim medju Hrvatskim glasacima.
zrakomlat

#10108 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

Lincoln-Burrows wrote:
Novak20 wrote:....U diplomatskim krugovima tvrdi se da je turski predsjednik Recep Erdoğan izlobirao kod njemačke kancelarke Angele Merkel da Njemačka pokrene inicijativu za novo preuređenje BiH, a neki izvori kažu da se navodno već piše promemorija po kojoj bi se BiH uredilo kao građansku državu. Hrvatska, koja ima ustavnu obvezu brinuti se o Hrvatima izvan BiH, o “neprikladnosti” njemačke inicijative o građanskom konceptu BiH konstantno razgovara i objašnjava opasnosti međunarodnim partnerima........

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/berlin- ... vi-1181582 - http://www.vecernji.hr
Piše kako je mala Hrvatska četiri puta blokirala njemačku inicijativu i na kraju je EU izašla sa
kompromisnim prijedlogom o važnosti reformi izbornog zakona koji je malim, ali sukcesivnim promjenama

Ja ne znam šta ste vi ostali pročitali, mora da vas je previše uzbudila vijest kad se spomenuše Turci.
Šupljak od teksta. Neimenovani zvaničnici, politički izvor, priča se po diplomatskim krugovima :zzzz:
BHCluster

#10109 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Image
Alfons Kauders

#10110 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

11.65% je pohvalan rezultat, cestitke radnom narodu od Save do Jadrana, a narocito SBK i PK :thumbup:
Last edited by Alfons Kauders on 10/07/2017 19:08, edited 1 time in total.
BAK-eV

#10111 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote:
"Alfons Kauders"]
HDZ-u je blokada vlasti cilj tek onda kada nije na vlasti ili kad nesto ne moze progurati jer ste se popickarali s Baketovim minderasima.

U svim drugim kombinacijama, bas i nije. :) Jer HDZ moze blokirati ovu godinu i kusur, moze i naredne cetiri godine mandata, mozda i osam. I onda ce se opet vratiti na isto pitanje na koje ni HDZ ni SDA nece imati odgovor - sta dalje?
Nema dalje. To je to, ne ide pa ne ide.
To je dokaz da svaki narod treba imati svoju teritorijalnu jedinicu, i nitko se tada neće imati osjećaj da je majoriziran ili da je zbog svoje brojčanosti na neki način zakinut. I ona u EU, NATO i ako treba i u Bagdadski pakt (ako se reaktivira)
Ima i drugih rješenja. Recimo da se većina osjeća komotno. Manjina je manjina.
Hafis

#10112 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

BAK-eV wrote:
Hafis wrote:
"Alfons Kauders"]
HDZ-u je blokada vlasti cilj tek onda kada nije na vlasti ili kad nesto ne moze progurati jer ste se popickarali s Baketovim minderasima.

U svim drugim kombinacijama, bas i nije. :) Jer HDZ moze blokirati ovu godinu i kusur, moze i naredne cetiri godine mandata, mozda i osam. I onda ce se opet vratiti na isto pitanje na koje ni HDZ ni SDA nece imati odgovor - sta dalje?
Nema dalje. To je to, ne ide pa ne ide.
To je dokaz da svaki narod treba imati svoju teritorijalnu jedinicu, i nitko se tada neće imati osjećaj da je majoriziran ili da je zbog svoje brojčanosti na neki način zakinut. I ona u EU, NATO i ako treba i u Bagdadski pakt (ako se reaktivira)
Ima i drugih rješenja. Recimo da se većina osjeća komotno. Manjina je manjina.
Svakako. I to u onim područjima gdje ta većina predstavljaju stvarnu većinu. Pa Bože moj, zbog toga i postoje savezne i federativne države. I onda nastane takmičrski duh: tko će bolje, tko će više. A ne ovako: ja ustaša, ti taliban a onaj tamo četnik, i tako u krug već više od 25 godina.
Alfons Kauders

#10113 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Svakako. I to u onim područjima gdje ta većina predstavljaju stvarnu većinu. Pa Bože moj, zbog toga i postoje savezne i federativne države. I onda nastane takmičrski duh: tko će bolje, tko će više. A ne ovako: ja ustaša, ti taliban a onaj tamo četnik, i tako u krug već više od 25 godina.
Postoje i zivimo u takvoj drzavi, a u tabeli imas rezultate.

Pruzi se koliko si dug. Odnosno, u ovom slucaju, kratak.

Tromedja :lol: :-)
Hafis

#10114 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Svakako. I to u onim područjima gdje ta većina predstavljaju stvarnu većinu. Pa Bože moj, zbog toga i postoje savezne i federativne države. I onda nastane takmičrski duh: tko će bolje, tko će više. A ne ovako: ja ustaša, ti taliban a onaj tamo četnik, i tako u krug već više od 25 godina.

Pa svakako. Samo sam replicirao na ove teorije o ukidanju entiteta, županija, domova naroda i slično.
Da je moglo bez toga, ne bi rata ni bilo.
BAK-eV

#10115 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Pa to područje se zove Bosna i Hercegovina.
Hafis

#10116 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

BAK-eV wrote:
Tako je. Neki njeni dijelovi.
BAK-eV

#10117 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote:
BAK-eV wrote:
Tako je. Neki njeni dijelovi.
Ne samo djelovi, već čitava država.
BAK-eV

#10118 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pa svakako. Samo sam replicirao na ove teorije o ukidanju entiteta, županija, domova naroda i slično.
I ko ga je ono započeo?
Hafis

#10119 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

BAK-eV wrote:
Hafis wrote:
BAK-eV wrote: Tako je. Neki njeni dijelovi.
Ne samo djelovi, već čitava država.
Uključujući i Crnu Goru. Zato i jest država ovako slojevito sklepana da se ne bi netko umislio da je u potpunosti njegova. Zato nam i jest ovako kako je. Upravo zbog tih nekakvih većina i njihovih prava i uvjeravanja, belaj i jest nastao devedesetih.
Maraschino

#10120 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Lincoln-Burrows wrote:

Uzeli su im 3/4 Piranskog zaljeva da ih spuste na zemlju. Ako i dalje budu glumili nebeski narod(to je vec rezervisano ime), u BiH moze se svasta ocekivati. :izet:
BAK-eV

#10121 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote: Uključujući i Crnu Goru. Zato i jest država ovako slojevito sklepana da se ne bi netko umislio da je u potpunosti njega ova. Zato nam i jest ovako kako je. Upravo zbog tih nekakvih većina i njihovih prava i uvjeravanja, belaj i jest nastao devedesetih.
A ti bi od jedne većine pravio na istom tom principu tri većine.
:roll:
Alfons Kauders

#10122 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Moglo je bez toga, i islo nam je malcice bolje bez toga. Islo bi i bolje bez rata ali jebiga, zinula guzica. Moze i danas bez toga, i svi ce zivjeti bolje barem sto se novca i razvoja tice. Ja sam pragmatik i materijalist - idealizam je za budale, idealizam je luksuz koji si danas mogu priustiti oni koji sjede iza tastatura u EU. Uostalom serem se na ideale zbog kojih nam ode narod, ali haman vecini vise stalo do takvih ideala. :D

Moglo je svasta, ali vise ne moze. Sad moze pruzi se koliko si dugacak. De sad statistiĆki objasni puĆanstvu koliko bi zapravo love imao treci? Oko 10-15% vise od Tuzle, uz upola slabiji rast, recimo sa 300,000 ljudi na 15,000 kilometara. Naseljenost Norveske, buĐet Kalesije, (i dovoljno smilja da pokrije trzisne potrebe delta kvandranta galaksije - a oparili ste se na svemu, od koncesija do sadnica, pravi mali UZP protiv vlastitog naroda)

Opet nekom zinula guzica, pa kao Boban poletio grlom u jagode, pozivajuci se na europske vrijednosti i europski mirovni sporazum. Steta sto umrije covjek mlad, moglo bi se s njima dosta toga raspraviti, ali mrtva usta ne pricaju. Ali imamo solidnu reinkarnaciju, a ne fali ni budala da polete grlom u jagode. :)

EDIT: I opet imamo Izetbegovica u Predsjednistvu, :lol: ili gospodju Izetbegovic, sto je barem napredak. Mozda da i Cova prebaci obiteljski obrt na Bernardicu, ili generaciju dalje, na Dani ili malu Barunesicu. :lol: Kad Srbi mogu lezbu za premijerku, mi barem mozemo zensko! Progres!
Last edited by Alfons Kauders on 10/07/2017 20:09, edited 1 time in total.
Maraschino

#10123 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

united bosnae wrote:Dok Dragan Covic i njegov HDZ ne isprave sljedece greske koje su u posljednjih 12 mjeseci napravili na ustrb Bosnjaka i Hrvata misim da je suvisan bilo kakav dogovor na relaciji "sve druge proBiH partije" - HDZ BiH.
1. Opstruiranje obnavljanja tuzbe BiH protiv Republike Srbije (zar su cetnicke horde ubijale samo Bosnjake i unistavale samo bosnjacke gradove?)
2. Opstruiranje donosenja novog zakona o igrama na srecu u FBiH (zar i hrvati namaju koristi od veceg priliva novca u kasu FBiH?)
3. Opstruiranje usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida (dali to znaci da su Hrvati samo cinili zlocine a nad njima ih niko nije pravio?)

Jasno je da se ovim opstrukcijama zeli po ko zna koji put zabiti noz u ledja Bosnjacima ali cini mi se koliko stati Bosnjacima toliko i Hrvatima u BiH.
Naravno ovi ce i dalje slijepo glasati za "ADZ" jer jednostavno ne postoji jasna alternativa istim medju Hrvatskim glasacima.
Tako nekako. :thumbup:

Srbovanje do zadnjeg Hrvata.

Isplati li se imati Covica u vlasti? Taman kada mu se omogucilo ''demokratsko'' pravo, pokazao je svoje pravo lice.
On i Dodik imaju dogovor da blokiraju sve procese u BiH, da HDZ brani interese genocidnog brloga jer Dodik ne vjeruje SzP a sve na stetu drzave.
Danas su dobili svi samarcinu iz Brisela pa su naknadno dali saglasnost za Transportnu zajednicu.
Hafis

#10124 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

BAK-eV wrote:
Hafis wrote: Uključujući i Crnu Goru. Zato i jest država ovako slojevito sklepana da se ne bi netko umislio da je u potpunosti njega ova. Zato nam i jest ovako kako je. Upravo zbog tih nekakvih većina i njihovih prava i uvjeravanja, belaj i jest nastao devedesetih.
A ti bi od jedne većine pravio na istom tom principu tri većine.
:roll:
Ne, nego ako je ta većina realnost i na terenu, onda o čemu pričamo. Mijenjaj ustav po svojoj volji i na posao.
Hafis

#10125 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Maraschino wrote:
united bosnae wrote:Dok Dragan Covic i njegov HDZ ne isprave sljedece greske koje su u posljednjih 12 mjeseci napravili na ustrb Bosnjaka i Hrvata misim da je suvisan bilo kakav dogovor na relaciji "sve druge proBiH partije" - HDZ BiH.

Tako nekako. :thumbup:

Srbovanje do zadnjeg Hrvata.

Isplati li se imati Covica u vlasti? Taman kada mu se omogucilo ''demokratsko'' pravo, pokazao je svoje pravo lice.
On i Dodik imaju dogovor da blokiraju sve procese u BiH, da HDZ brani interese genocidnog brloga jer Dodik ne vjeruje SzP a sve na stetu drzave.
Danas su dobili svi samarcinu iz Brisela pa su naknadno dali saglasnost za Transportnu zajednicu.
Ja mislio ovo Bakir Hadžiomerović.
Jebote, pa gdje to sve smislite :)
Post Reply