Ma odmah idući dan od narudžbe je on meni izbacio da je šiped, ono uobičajno. Nekoliko dana se dopisivali jer nije ispoštovao dogovor za slanje. Tek 06.04. je stvarno predato u poštu i dodijeljen TN. Dotle je sigurno bilo kod njega negdje, nije bilo poslato iako je status na ebayu upisan šiped na datum 30.03.quarterback wrote:a pise li kod njega kad je shipped ?nadžak wrote:30. marta ja naručio a tek 06.04. pečat pošte.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- nadžak
#10101 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- zubi
#10102 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Taj status da je nesto poslano upise sam prodavac, tako da ako nemas TN apsolutno ne znas da li je stvarno poslao kad napise ili laze...nadžak wrote:Ma odmah idući dan od narudžbe je on meni izbacio da je šiped, ono uobičajno. Nekoliko dana se dopisivali jer nije ispoštovao dogovor za slanje. Tek 06.04. je stvarno predato u poštu i dodijeljen TN. Dotle je sigurno bilo kod njega negdje, nije bilo poslato iako je status na ebayu upisan šiped na datum 30.03.quarterback wrote:a pise li kod njega kad je shipped ?nadžak wrote:30. marta ja naručio a tek 06.04. pečat pošte.
-
quarterback
#10103 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
onda ste bogme u pravu za to slanje mada je meni to prilicno nevjerovatno, kontam, konkurencija je ogromnanadžak wrote:Ma odmah idući dan od narudžbe je on meni izbacio da je šiped, ono uobičajno. Nekoliko dana se dopisivali jer nije ispoštovao dogovor za slanje. Tek 06.04. je stvarno predato u poštu i dodijeljen TN. Dotle je sigurno bilo kod njega negdje, nije bilo poslato iako je status na ebayu upisan šiped na datum 30.03.quarterback wrote:a pise li kod njega kad je shipped ?nadžak wrote:30. marta ja naručio a tek 06.04. pečat pošte.
-
quarterback
#10104 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
da, dazubi wrote:Taj status da je nesto poslano upise sam prodavac, tako da ako nemas TN apsolutno ne znas da li je stvarno poslao kad napise ili laze...
ali opet, evo on kaze da je recmo poslao danas, i pretpostavimo da je odnio danas, medjutim posta procesira taj paket kroz 2 dana (kontam da imaju ogroman broj paketa u HK) i mi onda kazemo on nije poslao kada je rekao, a ono on poslao nego posta nije procesirala
cisto neko razmisljanje...
- zubi
#10105 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma jok, meni jednom danima nije pisalo da je paket poslat, javim se prodavcu i pitam sta je s tim, kad misli da mi posalje (proslo recimo hefta), kad on kaze aaaaa odmah je on to poslao, samo je zaboravio da promjeni status, evo sad ce i promjeni gaquarterback wrote:da, dazubi wrote:Taj status da je nesto poslano upise sam prodavac, tako da ako nemas TN apsolutno ne znas da li je stvarno poslao kad napise ili laze...
ali opet, evo on kaze da je recmo poslao danas, i pretpostavimo da je odnio danas, medjutim posta procesira taj paket kroz 2 dana (kontam da imaju ogroman broj paketa u HK) i mi onda kazemo on nije poslao kada je rekao, a ono on poslao nego posta nije procesirala
cisto neko razmisljanje...
- titinho
#10106 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
U subotu dosla 3 paketa narucena prije mjesec. Prosle sedmice jos 2. Uglavnom od 7 paketa doslo 6, ovaj 1 ponistena transakcija i refund uradjen tako da sumnjam i da je poslao paket.
Da li neko ima iskustva sa aliexpresom ? Kupio sam neke naocale i platio sam direktno kreditnom karticom jer ne moze na aliexpresu paypal. Kakva su iskustva, dal refund ide kao i na ebayu ?
Da li neko ima iskustva sa aliexpresom ? Kupio sam neke naocale i platio sam direktno kreditnom karticom jer ne moze na aliexpresu paypal. Kakva su iskustva, dal refund ide kao i na ebayu ?
-
SimkeA
#10107 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Poštovani,
da li je neko imao iskustva u slanju pošiljaka za Kinu, npr u slučaju prodaju ili trampe nekog artikla? Na stranici JP Bh Pošta sam pronašao da paket težine manje od 2 kg košta oko 60 KM. Da li neko ima iskustva u ovom polju?
Pozdrav
da li je neko imao iskustva u slanju pošiljaka za Kinu, npr u slučaju prodaju ili trampe nekog artikla? Na stranici JP Bh Pošta sam pronašao da paket težine manje od 2 kg košta oko 60 KM. Da li neko ima iskustva u ovom polju?
Pozdrav
- nadžak
#10108 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne znam šta te tačno zanima ali sve ti je tačno onako kao što možeš sam da izračunaš na kalkulatoru cijena slanja pošte u inostranstvo, kojeg imaš na web stranici BHpošte.SimkeA wrote:Poštovani,
Pozdrav
Ja sam nedavno poslao u Kinu paketić-pismo težine oko 40 grama, avionsko sa tracking brojem i eno ga u Kini za desetak dana. Samo je pitanje isplati li se slat a to je već do tebe da vidiš.
-
CooK
#10109 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Druze dodjel tebi ovo kad?zalizani wrote:ista stvar i kod mene. problem je sto mi ova dva artikla hitno trebaju.CooK wrote:Bas dodjoh ovdje da vidim imaju li drugi ljudi problema sa duzinom dostave paketa iz Kine zato sto mi u zadnjih mjesec dana skoro nista ne dolazi. Vecina je poslana Singpostom sa kojim prije nisam imao problema ali u zadnje vrijeme je strasno usporilo. Kupujem od pouzdanih sellera od kojih sam i prije kupovao i nije pitanje da li su oni poslali robu ili ne. Cak sam ispao budala napadajuci Singpost na forumima sirom svijeta vjerujuci da je do njih ali me svi drugi ljudi sirom europe uvjeravaju da njima sve redovno stize. Cak imam dva gastarbajtera u Njemackoj i Svicarskoj i oni govore da uredno sve dolazi u roku. Vecina posiljki su mi sa tracking brojem i nakon sto na Singpost stranici izbaci "despatched to overseas" roba bi stizala u BiH za maksimalno 10 dana a sada imam nekoliko posiljki koje su despatched to overseas prije vise od 20 dana i idalje se ne pojavljuju na posta.ba tracking sistemu. Ne znam sta ovi nasi u posti/carini rade ili ne rade ali sta god da je nije dobro. Ne znam sta bih mogao uraditi osim sto sam javio sellerima da paketi ne stizu i oni su "submited inquiry" Singpostu da pokrene istragu za ove pakete? Moze li se kako poslati neka inspekcija ovim nasim u posti/carini?
za razliku od ove posiljke koja je bila ekspresna.
- valjuga
#10110 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Samo da prijavim da mi je sve došlo u zadnja dva dana.
Znači narudžbe iz marta i aprila
- Capsicum
#10111 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni su definitivno 2 narudzbe sa Gearbest-a iz decembra nestale/ukradene. Poslane su mi ponovo preko PostNL i ovaj put su stigle za 15 dana. Znaci ko narucuje sta preko Gearbesta nek obavezno uzme PostNL i tracking number i eventualno osiguranje, inace ga sljeduje cekanje 3 mjeseca da istekne taj neki njihov rok u kojem oni priznaju da je narudzba nestala, pa ponovno slanje itd.
- newklear
#10112 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Delivery:Estimated Delivery within 8-12 business days
Item je iz Rusije.
Do kad se imam pravo žaliti, tražiti povrat novca? Inače je estimated delivery uvijek tačan datum od-do, ovo nisam prije viđao
Item je iz Rusije.
Do kad se imam pravo žaliti, tražiti povrat novca? Inače je estimated delivery uvijek tačan datum od-do, ovo nisam prije viđao
- zalizani
#10113 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
došlo, prošli petak i još dva artikla juče bez TN - poslana u istom periodu kad i ova dva.CooK wrote:
Druze dodjel tebi ovo kad?
kad bi ovo moglo stigne?

-
rayman90
#10114 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
kupio nesto od 44,99 USD, na pejpalu pise da je konverzija 81,02 BAM, znaci malo skuplje
a ne mogu da nadjem nidje one opcije da banka vrsi konverziju
a ne mogu da nadjem nidje one opcije da banka vrsi konverziju
-
rayman90
#10115 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
skonto, My preapproved payments -> Set Available Funding Source - conversion, pa ono drugo invoice 
-
IstinitaPoruka
#10116 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Imas taj nacin, i nastimas da ti banka vrsi konverziju..primjetih da na nekom sajtu automatski izabere da banka vrsi, dok na drugom npr.nema tog i moram rucno izabrati.
Uglavnom, ako vam pise iznos u KM, znaci da PayPal vrsi konverziju i to je nepovoljnije po vas..
Uglavnom, ako vam pise iznos u KM, znaci da PayPal vrsi konverziju i to je nepovoljnije po vas..
- ElRe
#10117 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni jedna narudzba od 19.11.2015. dosla prije 2 dana. Vrijednost 1.5$valjuga wrote:Samo da prijavim da mi je sve došlo u zadnja dva dana.
- valjuga
#10118 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma samo nek dolazeElRe wrote:Meni jedna narudzba od 19.11.2015. dosla prije 2 dana. Vrijednost 1.5$valjuga wrote:Samo da prijavim da mi je sve došlo u zadnja dva dana.
-
CooK
#10119 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Dobro je. Ako ti nije problem ostavi tracking brojeve od tih Singpostovih posiljki sto su stigle, pokusavam ukapirati ovaj njihov novi sistem jer ocigledno su nesto promijenili od aprila jer sve je pocelo redovno dolaziti u BiH a samo njihove i dalje kasne. A za tu posiljku iz Poljske ne znam jesu li je poslali surface mailom ili air mailom? Ako je druga opcija u pitanju eto nje u ponedjeljak-utorak.zalizani wrote:došlo, prošli petak i još dva artikla juče bez TN - poslana u istom periodu kad i ova dva.CooK wrote:
Druze dodjel tebi ovo kad?
kad bi ovo moglo stigne?
-
CooK
#10120 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ocepio Chinapost, HKpost i posiljke iz europe a Singpost i dalje nenormalno kasni u odnosu na period od prije mjesec-dva kada je sve stizalo extra brzo.valjuga wrote:Ma samo nek dolazeElRe wrote:Meni jedna narudzba od 19.11.2015. dosla prije 2 dana. Vrijednost 1.5$valjuga wrote:Samo da prijavim da mi je sve došlo u zadnja dva dana.
Znači narudžbe iz marta i aprilabilo je nešto začepilo al sad je malo bolje.
-
isx
#10121 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Stize li vam od kineza ista ovih dana i kad je poslano?
-
The BEN10
#10122 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kroz koliko dana nakon što je narudžba poslana tracking brojem se može upratiti dokle je pošiljka stigla? Naime, dobio sam TN, a pošiljka je poslana prije 2 dana - kada probam pretražiti dokle je narudžba stigla javlja mi poruku da pošiljke friškije od dva na nije moguće upratiti.
Bit će da sa previše nestrpljiv.
Bit će da sa previše nestrpljiv.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#10123 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
zna se desiti da i do 10 dana ne prikaze nista i onda tek krene hodati po kini
Nakon toga, kroz 15 dana se pojavi na posta.ba
- IcedMFEarth
#10124 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Stiglo mi je sto sam naruio iz kine prije 8 dana, nije sto sam prije 30...
- O'zone
- Globalni moderator
#10125 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Majke im ga od 05.04. mi na PostNL stoji da je Status of shipment "The item is pre-advised" još pošiljka iz Kine nije stigla do Holandije pa da bi se mogla pratiti po TN-u.un1ted wrote:zna se desiti da i do 10 dana ne prikaze nista i onda tek krene hodati po kiniNakon toga, kroz 15 dana se pojavi na posta.ba