Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ermin ZM wrote: ↑23/02/2020 21:10
Znal ko kakve su Hitachi klime? Haman da se sjecam da sam citao da imaju dobre kompresore. I druga Hisense.
Znaci ti kreni redom...
Prvo japanski auto,pa japansku klimu, pa neku alatku...
Briga mene i za kineza i za japanca, bitno je da dobro radi. Moj kinez za sad radi ko singerica, za 900 maraka sumnjam da ima bolji japanac.
Japansko auto ne hvala, slijedeci je a5 s-line aBd.
A pitam jer na ovoj stranici ima dosta povoljnih hitachi klima pa me zato zanima kakve su.
Last edited by Ermin ZM on 24/02/2020 12:05, edited 1 time in total.
Ermin ZM wrote: ↑24/02/2019 21:14
Hvala na savjetima momci. Slijedeci aBd ispod 100000 km, obavezno sa urednom servisnom knjigom. Bolje dat kad skontam malo vise u startu, nego ivako zaletit se pa malo malo nesto ulagat. Ja se sve kontam slijedeceg japanca uzet. Imar par poznanika koji voze i kazu da su im top iskustva i jeftiniji popravci. Samo moram zenu nagovorit nekako, ne zna ona dalje od Audija, Bmw i Vw
Ermin ZM wrote: ↑24/02/2019 21:14
Hvala na savjetima momci. Slijedeci aBd ispod 100000 km, obavezno sa urednom servisnom knjigom. Bolje dat kad skontam malo vise u startu, nego ivako zaletit se pa malo malo nesto ulagat. Ja se sve kontam slijedeceg japanca uzet. Imar par poznanika koji voze i kazu da su im top iskustva i jeftiniji popravci. Samo moram zenu nagovorit nekako, ne zna ona dalje od Audija, Bmw i Vw
Ja ja
Stoji da sam jedno vrijeme se bio malo izrevoltirao na Audi, a i svidjala mi se Mazda. Al taj isti jaran sto sam rekao da nema problema je poceo imat problema, vazda neke pizdarije za autom, tako da sam vidio da je to samo mit o nekvarljivosti japanskih auta. Sve je to u pet deka, jednostavno imas il nemas srece. Mene ovaj slusa ko singerica za sad. Onaj prosli o kom sam pisao dizel smece bio, al sam to ja ispao glup kad sam uzimao.
gdje vi kupujete te klime i šta gonjate po netu nije mi jasno, ovde u Mostaru ima 15 firmi koje prodaju i ugrađuju klime u samom gradu, da ne pominjem servis-čović, erkond, servis-jelić, deltron itd, i svi rade ko država, ne možeš montera uhvatit nego čekaš po sedmicu.
Trebam raditi izolaciju na kuci pa me interesuje da li stavljati nosace i instalaciju prije ili posle izolacije?
Ako se radi prije, interesuje me sta se sve moze uraditi?
Abate Fetel wrote: ↑26/02/2020 08:19
gdje vi kupujete te klime i šta gonjate po netu nije mi jasno, ovde u Mostaru ima 15 firmi koje prodaju i ugrađuju klime u samom gradu, da ne pominjem servis-čović, erkond, servis-jelić, deltron itd, i svi rade ko država, ne možeš montera uhvatit nego čekaš po sedmicu.
Koji su najozbiljniji monteri u Mostaru i imaju li prodaju ove firme što si ih naveo?Vidim sve Čitluk sjedište, imaju li prodajna mjesta u Mostaru?
romim wrote: ↑26/02/2020 09:43
Trebam raditi izolaciju na kuci pa me interesuje da li stavljati nosace i instalaciju prije ili posle izolacije?
Ako se radi prije, interesuje me sta se sve moze uraditi?
Meni je klima na zidu gdje ce doc na proljece 5 cm stiropora. Stavio nosace od 24 ke, dobro je odvojio. Iza mora prostora bit, odatle usisava zrak.
Koji su najozbiljniji monteri u Mostaru i imaju li prodaju ove firme što si ih naveo?Vidim sve Čitluk sjedište, imaju li prodajna mjesta u Mostaru?
Ne znam koji su neozbiljni ali opet ima ih što vole sfušerit ugradnju ako se ne razumiješ.
Ove iz čitluka kontaktiraj vidi dođu li na lice mjesta pa ugrađuju, što se Mostara tiče imaš sljedeće:
Ja nemam jos uvijek klimu, i ne znam tacno kad cu je ugraditi. Interesuje me mogu li postaviti nosace i instalaciju prije fasade da je posle ne busim i da ne razvodim po fasadi nego da bude instalacija ispod.
romim wrote: ↑26/02/2020 10:25
Ja nemam jos uvijek klimu, i ne znam tacno kad cu je ugraditi. Interesuje me mogu li postaviti nosace i instalaciju prije fasade da je posle ne busim i da ne razvodim po fasadi nego da bude instalacija ispod.
možeš sve postavit samo kasnije se nadoštikla nosač ili uzmi kakav veći i ja ću izolaciju brzo radit ovde a proveo instalaciju ima 2 godine
Ne znam koji su neozbiljni ali opet ima ih što vole sfušerit ugradnju ako se ne razumiješ.
Ove iz čitluka kontaktiraj vidi dođu li na lice mjesta pa ugrađuju, što se Mostara tiče imaš sljedeće:
@Abate Fetel
Jeli razmak izmedju nosaca standardan ili je razlicit kod različitih modela?
Uzeo bih odma duze nosace jer ce izolacija biti 10cm a klima ce biti 12ka
romim wrote: ↑26/02/2020 12:15
@Abate Fetel
iskreno nemam pojma mislim da vanjske jedinice nose taj standard, odnosno razmak između nosača, valjda bi tako trebalo da bude?
Javit će se neko ko je u to više upućen, iskreno to me nikad zanimalo nije
romim wrote: ↑26/02/2020 12:15
@Abate Fetel
Msm da je standardan al nisam siguraan. Kom mene nosaci od 24ke, a 12ka klima. Bas zbog izolacije tako uradjeno
HardCore wrote: ↑26/02/2020 14:45
Ja koliko znam nosaci ne dolaze uz klimu, vec se dodatno kupuju, naravno najbolje ici na sto duze nosace, 50cm u senigoru 15KM
Nisi razumio. Znam da ne dolaze, nego je pitanje jeli isti razmak za postavljanje nosaca za Fujitsu, Daikin itd.
Ne znam ima li uopšte u specifikacijama za postavljanje da pise taj podatak.