Toliko o prici da ce se praviti vlada "eksperata". Meni ovo vise lici na pijacu, podjelu stolica i mjesta za sutnju i sl.
Uobicajeno i ocekivano od SDA .
Cek, to neka novost?-LIBERO- wrote:Dino Konakovic , LICNO, dijeli i rasporedjuje ministarska mjesta i resore.![]()
![]()
Toliko o prici da ce se praviti vlada "eksperata". Meni ovo vise lici na pijacu, podjelu stojica i mjesta za sutnju i sl.
Uobicajeno i ocekivano SDA .
[/quote]-LIBERO- wrote:Finansijski izvjestaji obrazovnih institucija.
...
Sreca je pa kolega Comor poznaje dobro oblast i zbog nelogicnosti koje je primjetio u izvjestajima postavi pitanje ministru, kako odredjujete koliko novca ce dobiti koja obrazovna institucija?
Kaze ministar, jos uvijek je na snazi ratna formula, "glavarina plus 10% za rezije".(Glavarina je, izgleda, ekonomski sleng za plate)
To je dakle bila njihova obrazovna strategija KS u posljednjih 18 godina.
...
p.k.[/b]
pa SDA je pionir dijeljenja fotelja po pol. podobnosti-LIBERO- wrote:Vidim imaju i mandatara i platformu i plan oko koje se okupljaju i sve ostalo...![]()
Mada ne znam sto se, kao, cudimo...jer svi znamo koji je nacin rezonovanja i uspostave vlasti (godinama vec) od strane SDA. Hajmo mi prvo fotelje podijeliti, pa cemo se dogovoriti sta cemo i kako cemo. Sabur BA
Zar nije i od SDP-a i SBB-a bila upucena slicna ponuda, da NS uzme ministarstvo kulture i sporta u prosloj na visokim principima okupljenoj Vladi koju je NS bez problema podrzala?-LIBERO- wrote:Dino Konakovic , LICNO, dijeli i rasporedjuje ministarska mjesta i resore.![]()
![]()
Toliko o prici da ce se praviti vlada "eksperata". Meni ovo vise lici na pijacu, podjelu stolica i mjesta za sutnju i sl.
Uobicajeno i ocekivano od SDA .
Dino Konakovic, na svom FB, wrote:Ovih dana politickoj sceni bas burno
Vidio sam saopstenja i stavove NASE STRANKE i mog kolege Pedje Kojovica o motivima SDA za izglasavanje nepovjerenja Vladi Kantona Sarajevo i neke poruke upucene meni licno. Koristim priliku da pozovem celnike NASE STRANKE i kolegu Kojovica licno da uradimo zajedno nesto dobro za gradjane Kantona Sarajevo. Javno ih pozivam da se ukljuce u rad nove Vlade Kantona Sarajevo, preuzmu MINISTARSTVO PRAVDE I UPRAVE, te na taj nacin direktno kontrolisu zakonitost rada svih ostalih ministarstava te da ukazu na sve pokusaje bilo kakvog nezakonitog djelovanja bilo koga u sazivu nove Vlade Kantona Sarajevo ! Nadam se da imaju odgovornost i licnu hrabrost, znam da jesu kapacitirani !
uh, sto mu ga receKolega Konakovicu, Nasa stranka je spremna preuzeti odgovornost u radu ekspertne Vlade koja bi bila sastavljena od moralnih i strucnih, pozeljno nestranackih ljudi, i imala podrsku skupstinske vecine koja je neophodna za njen efektivan rad. Po nama, to je 2/3 Skupstine. Nadam se da razumijes nasu opreznost, jer su u proteklih 17 godina vlade u kojima je dominirala SDA takodje, navodno, bile sacinjene od "eksperata". Zato nam i fali 14 milijardi KM, a niko nije uhvacen.
Upravo tako. Samo mala "ispravka navoda".VjecitiStudent wrote:Ja opozicione suplje, a evo i zasto:
Budzet Kantona Sarajevo je vec godinama javno dostupan svim zainteresovanim, na stranicama i kantonalne vlade i ministarstva finansija i iz njega je vrlo lako doci do odgovarajucih zakljucaka. Za te budzete je Pedja do sada dva puta glasao i ko poslaniku Skupstine su mu bile dostavljene sve potrebne cifre iz cega je do gornjeg zakljucka mogao doci i mnogo ranije.
Ali nije, umjesto toga smo za to ministarstvo sa Suljagicem na celu, culi sve same pohvale.
Zar pored trusta mozgova okupljenih u politickom savjetu NS, Pedji treba Comor iz (s razlogom) prezrene SDA da
otvara oci i tumaci budzet?
Jedino mi nije jasno sto slicnim argumentima i ostrim rijecima Fahru ne odbise prije nekoliko mjeseci, kada im je nudio slicne stvari?plain vanilla wrote:uh, sto mu ga receKolega Konakovicu, Nasa stranka je spremna preuzeti odgovornost u radu ekspertne Vlade koja bi bila sastavljena od moralnih i strucnih, pozeljno nestranackih ljudi, i imala podrsku skupstinske vecine koja je neophodna za njen efektivan rad. Po nama, to je 2/3 Skupstine. Nadam se da razumijes nasu opreznost, jer su u proteklih 17 godina vlade u kojima je dominirala SDA takodje, navodno, bile sacinjene od "eksperata". Zato nam i fali 14 milijardi KM, a niko nije uhvacen.![]()