Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Dino Konakovic , LICNO, dijeli i rasporedjuje ministarska mjesta i resore. :lol: :-)

Toliko o prici da ce se praviti vlada "eksperata". Meni ovo vise lici na pijacu, podjelu stolica i mjesta za sutnju i sl.

Uobicajeno i ocekivano od SDA . :run:
madner

#10102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

-LIBERO- wrote:Dino Konakovic , LICNO, dijeli i rasporedjuje ministarska mjesta i resore. :lol: :-)

Toliko o prici da ce se praviti vlada "eksperata". Meni ovo vise lici na pijacu, podjelu stojica i mjesta za sutnju i sl.

Uobicajeno i ocekivano SDA . :run:
Cek, to neka novost?

Pa preko mjesec dana se pricalo kako ce doci do smjene, toliko dugo su trebali da se dogovoro oko raspodjele.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Vidim imaju i mandatara i platformu i plan oko koje se okupljaju i sve ostalo... :D

Mada ne znam sto se, kao, cudimo...jer svi znamo koji je nacin rezonovanja i uspostave vlasti (godinama vec) od strane SDA. Hajmo mi prvo fotelje podijeliti, pa cemo se dogovoriti sta cemo i kako cemo. Sabur BA :D
seln

#10104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Pedja, evo prilike da postanes Desnica. :D
VjecitiStudent

#10105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Finansijski izvjestaji obrazovnih institucija.
...
Sreca je pa kolega Comor poznaje dobro oblast i zbog nelogicnosti koje je primjetio u izvjestajima postavi pitanje ministru, kako odredjujete koliko novca ce dobiti koja obrazovna institucija?
Kaze ministar, jos uvijek je na snazi ratna formula, "glavarina plus 10% za rezije".(Glavarina je, izgleda, ekonomski sleng za plate)

To je dakle bila njihova obrazovna strategija KS u posljednjih 18 godina.
...
p.k.[/b]
[/quote]

Ja opozicione suplje, a evo i zasto:
Budzet Kantona Sarajevo je vec godinama javno dostupan svim zainteresovanim, na stranicama i kantonalne vlade i ministarstva finansija i iz njega je vrlo lako doci do odgovarajucih zakljucaka. Za te budzete je Pedja do sada dva puta glasao i ko poslaniku Skupstine su mu bile dostavljene sve potrebne cifre iz cega je do gornjeg zakljucka mogao doci i mnogo ranije.
Ali nije, umjesto toga smo za to ministarstvo sa Suljagicem na celu, culi sve same pohvale.

Zar pored trusta mozgova okupljenih u politickom savjetu NS, Pedji treba Comor iz (s razlogom) prezrene SBiH da otvara oci i tumaci budzet?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:Vidim imaju i mandatara i platformu i plan oko koje se okupljaju i sve ostalo... :D

Mada ne znam sto se, kao, cudimo...jer svi znamo koji je nacin rezonovanja i uspostave vlasti (godinama vec) od strane SDA. Hajmo mi prvo fotelje podijeliti, pa cemo se dogovoriti sta cemo i kako cemo. Sabur BA :D
pa SDA je pionir dijeljenja fotelja po pol. podobnosti
i oni nesto pricaju o sposobnostima? :zzzz:
veljaca

#10107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Evo pitanje za cijenjenog Pedju,

( nisi mi odgovorio o razlici - Suzdrzan i - Ne glasanja, ali rekao sam da ako ne odogovoris - necu vise pitati, pa te to necu pitati )

- mozes li jos iznijeti neke pikanterije koje se desavaju po hodnicima za vrijeme pauza SKS ( ali pokusaj da ih rasporedis po svim strankama i politickim opcijama - time ces pokazati svoju sirokogrudnost ) ....

Hvala na odgovoru,

Puno srece i uspjeha u zivotu,

Veljaca

s.r.
VjecitiStudent

#10108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Dino Konakovic , LICNO, dijeli i rasporedjuje ministarska mjesta i resore. :lol: :-)

Toliko o prici da ce se praviti vlada "eksperata". Meni ovo vise lici na pijacu, podjelu stolica i mjesta za sutnju i sl.

Uobicajeno i ocekivano od SDA . :run:
Zar nije i od SDP-a i SBB-a bila upucena slicna ponuda, da NS uzme ministarstvo kulture i sporta u prosloj na visokim principima okupljenoj Vladi koju je NS bez problema podrzala?
http://radio sarajevo /novost/82897/Nasa-stranka-odbila-ministarsko-mjesto
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Dino Konakovic, na svom FB, wrote:Ovih dana politickoj sceni bas burno :-)
Vidio sam saopstenja i stavove NASE STRANKE i mog kolege Pedje Kojovica o motivima SDA za izglasavanje nepovjerenja Vladi Kantona Sarajevo i neke poruke upucene meni licno. Koristim priliku da pozovem celnike NASE STRANKE i kolegu Kojovica licno da uradimo zajedno nesto dobro za gradjane Kantona Sarajevo. Javno ih pozivam da se ukljuce u rad nove Vlade Kantona Sarajevo, preuzmu MINISTARSTVO PRAVDE I UPRAVE, te na taj nacin direktno kontrolisu zakonitost rada svih ostalih ministarstava te da ukazu na sve pokusaje bilo kakvog nezakonitog djelovanja bilo koga u sazivu nove Vlade Kantona Sarajevo ! Nadam se da imaju odgovornost i licnu hrabrost, znam da jesu kapacitirani !
Kolega Konakovicu, Nasa stranka je spremna preuzeti odgovornost u radu ekspertne Vlade koja bi bila sastavljena od moralnih i strucnih, pozeljno nestranackih ljudi, i imala podrsku skupstinske vecine koja je neophodna za njen efektivan rad. Po nama, to je 2/3 Skupstine. Nadam se da razumijes nasu opreznost, jer su u proteklih 17 godina vlade u kojima je dominirala SDA takodje, navodno, bile sacinjene od "eksperata". Zato nam i fali 14 milijardi KM, a niko nije uhvacen.
uh, sto mu ga rece :mrgreen: :thumbup:
seln

#10111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Pedja, nemoj da se uplasis ili ne daj boze padnes u nesvijest, ali evo i do mene:

:thumbup:
Innovation

#10112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

VjecitiStudent wrote:Ja opozicione suplje, a evo i zasto:
Budzet Kantona Sarajevo je vec godinama javno dostupan svim zainteresovanim, na stranicama i kantonalne vlade i ministarstva finansija i iz njega je vrlo lako doci do odgovarajucih zakljucaka. Za te budzete je Pedja do sada dva puta glasao i ko poslaniku Skupstine su mu bile dostavljene sve potrebne cifre iz cega je do gornjeg zakljucka mogao doci i mnogo ranije.
Ali nije, umjesto toga smo za to ministarstvo sa Suljagicem na celu, culi sve same pohvale.

Zar pored trusta mozgova okupljenih u politickom savjetu NS, Pedji treba Comor iz (s razlogom) prezrene SDA da
otvara oci i tumaci budzet?
Upravo tako. Samo mala "ispravka navoda". :)
StupskaBitanga

#10113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Ako Naša stranka ovo prihvati mislim da su sebi obezbjedili mjesto na Vlakovu političkih stranaka
miki.ba

#10114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by miki.ba »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-ponu ... /120925090

Evo nova koalicija, predpostavljao sam da ce se ovo dogoditi.
Sve što vidim je dobra predizborna kampanja SDA, da sam na mjestu NS-a ne bih se petljao, cekao bi pravu priliku.

Edit: Navodi se da je prihvacena ponuda.
Last edited by miki.ba on 25/09/2012 14:42, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#10115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

sein

Too good to be...
:)
Hvala.

p.k.
K4bilj

#10116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by K4bilj »

Peđa, kakvo je stanje sa NS u Čapljini? Skoro da i nisam čuo da postojite ovdje. Ili se varam :?
Pedja Kojovic

#10117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

k4bilj

NS u Capljini, nazalost, ne postoji.
Nakon izbora idemo u izgradnju opstinske infrastrukture.
Ako ste zainteresovani da budete u inicijativnom odboru, javite se.

p.k.
addy_sa

#10118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by addy_sa »

NS bi prihvatanjem ponude za imenovanje ministra pravde KS konačno imala priliku u praksi da pokaže da li znaju i šta znaju, ovo do sada je sve bilo opoziciono kritikovanje a uvijek je lakše biti opozicija nego participirati u izvršnoj vlasti.. ili im možda odgovara da budu opozicija, nisu odgovorni a može se i pokoji poen prikupiti kritikovanjem..

samo, jadna je svaka vlada koja je na klimavim nogama i ovisi od jednog, dva glasa podrške ...
StupskaBitanga

#10119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Peđa kratko i jasno
Ulazite li u ovaj vašar zvani SDA i kompanija ili ne
Mislim da ne stavljate u celofan izjave
dino84

#10120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dino84 »

Pedja...

U slucaju BILO KAKVE SARADNJE sa strankom koja je u ovih "20 najtezih godina" opljackala i unistila bukvalno sve sto se moglo opljackati i unistiti "u svojoj vjeri i na svojoj zemlji" ljudi koji imaju nadu da je oko vase stranke ostalo ono malo jezgro zdravog razuma i pametnih ljudi koji nose duh ovog grada koji je izgubio mnoge bitke kada je u pitanju moral ali je jos uvijek ziv dok nas ima bar nekoliko,izgubit ce i tu nadu.

Samo to da porucim.
I jos nesto...Kada te Dino Konakovic pozove na kafu u Skupstini da iznese prijedlog o ekspertnoj vladi,pitaj samo covjeka kojim metodama se uspije poloziti 10 ispita u 13 dana na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj.

Pozdrav,Dino
Pedja Kojovic

#10121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

stupskabitanga

Ne znam kako to nije jasno iz ove vijesti na klix-u.
Jasno smo rekli da u ovu stranacko-koalicionu Vladu ne zelimo uci.

Mi precizno navodimo uslove za ekspertnu vladu u oju bi smo usli, a to su:
- da je njen mandatar moralan, strucan i nestranacki covjek.
- da ima podrsku 2/3 poslanika u Skupstini (Dakle, u njoj bi morale biti i SDP i SBB)

Zar je clanak tako nejasan da imate dvojbe o nasem stavu?

p.k.
VjecitiStudent

#10122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote:
Kolega Konakovicu, Nasa stranka je spremna preuzeti odgovornost u radu ekspertne Vlade koja bi bila sastavljena od moralnih i strucnih, pozeljno nestranackih ljudi, i imala podrsku skupstinske vecine koja je neophodna za njen efektivan rad. Po nama, to je 2/3 Skupstine. Nadam se da razumijes nasu opreznost, jer su u proteklih 17 godina vlade u kojima je dominirala SDA takodje, navodno, bile sacinjene od "eksperata". Zato nam i fali 14 milijardi KM, a niko nije uhvacen.
uh, sto mu ga rece :mrgreen: :thumbup:
Jedino mi nije jasno sto slicnim argumentima i ostrim rijecima Fahru ne odbise prije nekoliko mjeseci, kada im je nudio slicne stvari?
hepekcina

#10123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hepekcina »

ne kontam šta čovjeka i pitate kada znate da neće....NS je jasno isticala da neće koalirati sa strankama koje furaju potpuno drugačiju ideologiju...štaviše da ste čitali šta p.k. ovdje piše, baštine različite civilizacijske vrijednosti

a na kraju nisu ludi da ničim izazvani idu SDP-ovim stazama samoukopavanja
Pedja Kojovic

#10124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

hepekcina

Hvala.
Znaci ipak neko cita i prati sta pisem.

p.k.
drug profi

#10125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Pedja, narod voli da cuje rezolutno: NE.
Ovo nit smrdi nit mirise, mada je jasno da necete, ali ostavlja se ono - AKO....

Inace, ovo vam je kompliment. Znaci boje vas se i hoce da vas povale.
Locked