Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- R9..
#10101 Re: Gledate seriju - preporucite je
Gdje si našao prevod za drugu
- vicious
#10102 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ima na prijevodi-online
- Bloo
- Globalna šefica
#10103 Re: Gledate seriju - preporucite je
nemojsha_ba wrote:gleda li iko the following
ja odgledala sve epizode
UZAAAAAAAAAAAS
dobro je na pocetku
i onda ode u kakafonicno suludo sranje lose glume i jos gorih zapleta
- R9..
#10104 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ima ono idx/sub nema srt... Neće u mene TV da učita te njihove titlovevicious wrote:Ima na prijevodi-online
- vicious
#10105 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa gledaj na računaruR9.. wrote:Ima ono idx/sub nema srt... Neće u mene TV da učita te njihove titlovevicious wrote:Ima na prijevodi-online
- zomri
#10106 Re: Gledate seriju - preporucite je
pa konvertujR9.. wrote:Ima ono idx/sub nema srt... Neće u mene TV da učita te njihove titlovevicious wrote:Ima na prijevodi-online
- vicious
#10107 Re: Gledate seriju - preporucite je
Uh, pokušavao sam ja jednom sa onim Subtitle editom, ali pošto se radi o OCR prepoznavanju i nema rječnika za ove naše jezike traži ti maltene svaku riječ da potvrdiš.zomri wrote:pa konvertujR9.. wrote:Ima ono idx/sub nema srt... Neće u mene TV da učita te njihove titlovevicious wrote:Ima na prijevodi-online
Jedino ako ti ne znaš za neki bolji tool...
EDIT: E što se ismijah sad, upalim Kodi i vidim kao ima bosanski prevod za 3. epizodu na Opensubtitles.org, mislim znam već o čemu se radi ali hajde rekoh da provjerim. I kliknem i premotam da vidim kakav je, kad ide rečenica: "Ali oni tu uzeti govedina javnost,..."
hahahahaha hladno google translate.
-
s@mson
#10108 Re: Gledate seriju - preporucite je
Stvarno ima li neki bolji način konvertovanja titlova od onih štrajkača u normalne titlove...
- zomri
#10109 Re: Gledate seriju - preporucite je
nemam, ali vidim da ima konvertera na netu. znači ništa od toga 
- vicious
#10110 Re: Gledate seriju - preporucite je
A ništa ti konverteri ne pomažu. Eto ja sam se jednom zadevero oko toga, ne sjećam se više tačno koje sam sve probao, znam samo da je to bilo jedno uludo potrošeno veče. 
Jbg, zato su i stavili taj format što ga nije tako jednostavno konvertovati, inače bi ti prijevodi već isti dan osvanuli i na drugim stranicama.
Jbg, zato su i stavili taj format što ga nije tako jednostavno konvertovati, inače bi ti prijevodi već isti dan osvanuli i na drugim stranicama.
- zomri
#10111 Re: Gledate seriju - preporucite je
U prvom postu ovdje tvrde da rješenje radi:
"Vidim u temi o štrajku da su korisnici počeli napadati prevodioce što su se odlučili na kodiranje titlova u sub/idx format. Ponavljam još jednom da su prevodioci to uradili da bi kako-tako od krađe zaštitili svoj besplatni i dobrovoljni trud prevođenja i izrade titlova. Ono što zamjeram običnim članovima foruma i korisnicima je to što su odmah počeli napadati prevodioce i žaliti se kako sada s ovim titlovima ne mogu gledati ništa na TV-u, umjesto da su pokušali na internetu naći rješenje. A ono postoji. Rješenje se zove stari dobri odlični "AVIAddXSubs" program. Uputstvo za ovaj fenomenalni softver imate na forumu http://www.prijevodi-online.org/smf/ind ... 271.0.html"
http://www.prijevodi-online.org/smf/ind ... 627.0.html
Nisam čitao dalje.
"Vidim u temi o štrajku da su korisnici počeli napadati prevodioce što su se odlučili na kodiranje titlova u sub/idx format. Ponavljam još jednom da su prevodioci to uradili da bi kako-tako od krađe zaštitili svoj besplatni i dobrovoljni trud prevođenja i izrade titlova. Ono što zamjeram običnim članovima foruma i korisnicima je to što su odmah počeli napadati prevodioce i žaliti se kako sada s ovim titlovima ne mogu gledati ništa na TV-u, umjesto da su pokušali na internetu naći rješenje. A ono postoji. Rješenje se zove stari dobri odlični "AVIAddXSubs" program. Uputstvo za ovaj fenomenalni softver imate na forumu http://www.prijevodi-online.org/smf/ind ... 271.0.html"
Nisam čitao dalje.
-
s@mson
#10112 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma sve ok, poštujem njihov rad ali većina TV-a ne podržava taj format a zaista mi se ne da gledati film ili serija na laptopu..
Bolje sacekati "normalan" titl jer bude prije nego li na torentima izidje dobar snimak, a bez dobrog ripa necu ni gledati nista, nije o' glavu zapelo...
Bolje sacekati "normalan" titl jer bude prije nego li na torentima izidje dobar snimak, a bez dobrog ripa necu ni gledati nista, nije o' glavu zapelo...
- vicious
#10113 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma ništa ovo, bezze. Kreiranje divx-a iz avi fajla, sa hardcoded titlom u sebi. A za to mislim da ima i nekih jednostavnijih varijanti.zomri wrote:U prvom postu ovdje tvrde da rješenje radi:
Nisam čitao dalje.
Možda može biti korisno nekome ko baš isključivo gleda preko smart tv-a (ili dvd playera
Ja svakako sve gledam preko kompa pa mi nije ni bitno.
- zomri
#10114 Re: Gledate seriju - preporucite je
I ja isto, tv kao monitor i ožeži. Nikad nikakvih problema.
Doduše znam engleski pa mi je i njihov titl dovoljan.
- Altsa
#10115 Re: Gledate seriju - preporucite je
Bio zadovoljan prvim epizodama a onda teski odron i prekinuo sa gledanjem. Tesko sranje.Bloo wrote:nemojsha_ba wrote:gleda li iko the following
ja odgledala sve epizode
UZAAAAAAAAAAAS
dobro je na pocetku
i onda ode u kakafonicno suludo sranje lose glume i jos gorih zapleta
- Bloo
- Globalna šefica
#10116 Re: Gledate seriju - preporucite je
Mazohistički izdržala do krajasvih sezonaAltsa wrote: Bio zadovoljan prvim epizodama a onda teski odron i prekinuo sa gledanjem. Tesko sranje.
- Altsa
#10117 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kreteni samo odbili raju jer je nemoguce za prikazati titlove ako se gleda preko TV-a. A u zadnje vrijeme su i dosta kasnili sa objavom titlova. Nadam se da ce propasti.R9.. wrote:Ima ono idx/sub nema srt... Neće u mene TV da učita te njihove titlovevicious wrote:Ima na prijevodi-online
- vicious
#10118 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma jašta, PC ruleszomri wrote:I ja isto, tv kao monitor i ožeži. Nikad nikakvih problema.
I ja nekad pogledam nešto s engleskim titlom, nego mladoj mrsko pa uvijek moram tražiti domaće.
Nego da se vratimo na temu, ja krenuo opet gledati The Sopranos.
Skinuo 1080p BRRip i hoću da ih natenane mezim, doduše prve 3 epizode sam pregledao odmah u komadu.
Meni je ovo definitivno najbolja serija svih vremena.
Svaka čast recimo Breaking Badu, kao seriji koja je nekako dobila najviše hvalospjeva u zadnjih par godina, ali ne može u sam vrh.
Tu su mi negdje u istom rangu sa Sopranosima još i Žica i Deadwood, ali Tony je nenadjebiv. Pa onda Paulie, Silvio, Junior, pa u kasnijim sezonama Ralph, Richie, Vito, Phil, Johnny Sack... kakva galerija likova.
- pepeljara
#10119 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ni ja je nikad nisam gledao.vicious wrote:Ma jašta, PC ruleszomri wrote:I ja isto, tv kao monitor i ožeži. Nikad nikakvih problema.
I ja nekad pogledam nešto s engleskim titlom, nego mladoj mrsko pa uvijek moram tražiti domaće.
Skinuo 1080p BRRip i hoću da ih natenane mezim, doduše prve 3 epizode sam pregledao odmah u komadu.
Svaka čast recimo Breaking Badu, kao seriji koja je nekako dobila najviše hvalospjeva u zadnjih par godina, ali ne može u sam vrh.
Tu su mi negdje u istom rangu sa Sopranosima još i Žica i Deadwood, ali Tony je nenadjebiv. Pa onda Paulie, Silvio, Junior, pa u kasnijim sezonama Ralph, Richie, Vito, Phil, Johnny Sack... kakva galerija likova.
Cekam da ocistim ove pojedinacne ep, pa da krenem sa njom
- zomri
#10120 Re: Gledate seriju - preporucite je
I meni je isto Sopranos najbolja ikad. Jebiga, nekako volim kad serija ima glavnog lika koji nosi svu dramu. Još kad ga okružiš sa takvim likovima i jebenim, nenadjebivim krajem dobiješ to što dobiješvicious wrote:Ma jašta, PC ruleszomri wrote:I ja isto, tv kao monitor i ožeži. Nikad nikakvih problema.
-
Officer Crabtree
#10121 Re: Gledate seriju - preporucite je
jel deadwood okončan kao neka cjelina, vidim da ima samo 3 sezone... vidim da je canceled, pa kontam da neću počet gledat i onda gori efekt ako nema završetkavicious wrote: Tu su mi negdje u istom rangu sa Sopranosima još i Žica i Deadwood, ali Tony je nenadjebiv. Pa onda Paulie, Silvio, Junior, pa u kasnijim sezonama Ralph, Richie, Vito, Phil, Johnny Sack... kakva galerija likova.
nabrojane ostale sam već po 2 ili 3 put gledao, a osim što sam sad na podnošljivim leftoversima nema se šta drugo gledati...
btw uz ove bih dodao i OZ i homicide life on street, zaista se mogu s oduševljenjem pratiti
- vicious
#10122 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nažalost, Deadwood je ostao nedovršen.Officer Crabtree wrote:jel deadwood okončan kao neka cjelina, vidim da ima samo 3 sezone... vidim da je canceled, pa kontam da neću počet gledat i onda gori efekt ako nema završetkavicious wrote: Tu su mi negdje u istom rangu sa Sopranosima još i Žica i Deadwood, ali Tony je nenadjebiv. Pa onda Paulie, Silvio, Junior, pa u kasnijim sezonama Ralph, Richie, Vito, Phil, Johnny Sack... kakva galerija likova.![]()
nabrojane ostale sam već po 2 ili 3 put gledao, a osim što sam sad na podnošljivim leftoversima nema se šta drugo gledati...
btw uz ove bih dodao i OZ i homicide life on street, zaista se mogu s oduševljenjem pratiti
Ali evo nađoh nešto da bi ipak mogla dočekati neki kraj (doduše izvor je wikipedia, but who cares
Daaa, Oz i Homicide odličneDeadwood received wide critical acclaim, particularly for Milch's writing and Ian McShane's co-lead performance.[2] It also won eight Emmy Awards (in 28 nominations) and one Golden Globe. TV Guide ranked it #8 on their 2013 list of 60 shows that were "Cancelled Too Soon".[3] There were initial plans to conclude the series with two TV films,[4] but those plans never came to fruition. In 2015, talks resumed between HBO and Milch, and in January 2016, HBO green-lit a script to be written.[5]
- phillie
#10123 Re: Gledate seriju - preporucite je
HDMI kabl i ozezi...jest da trebas napraviti razmjestaj, al jebaji ga...il cekaj da FTV otkupi prava na zeljene serije.il skidaj sa titlova, il provuci u google translate engleski titl , il sjedi pa prevedi...sad je do tebeAltsa wrote:Kreteni samo odbili raju jer je nemoguce za prikazati titlove ako se gleda preko TV-a. A u zadnje vrijeme su i dosta kasnili sa objavom titlova. Nadam se da ce propasti.R9.. wrote:Ima ono idx/sub nema srt... Neće u mene TV da učita te njihove titlovevicious wrote:Ima na prijevodi-online
- R9..
#10124 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma i ne idem vishe na tu stranicu kako su promjenili titlove...phillie wrote:HDMI kabl i ozezi...jest da trebas napraviti razmjestaj, al jebaji ga...il cekaj da FTV otkupi prava na zeljene serije.il skidaj sa titlova, il provuci u google translate engleski titl , il sjedi pa prevedi...sad je do tebeAltsa wrote:Kreteni samo odbili raju jer je nemoguce za prikazati titlove ako se gleda preko TV-a. A u zadnje vrijeme su i dosta kasnili sa objavom titlova. Nadam se da ce propasti.vicious wrote:Ima na prijevodi-online
Odem na titlovidotkom i ako ima sto mi treba skinem...
Mene sto se tiche ja volim najvishe s engleskim titlom gledat filmove/serije medjutim zena nije dobra s engleskim pa moram trazit nashe.
- Boateng
#10125 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ima li gdje engleskih titlova za Phoenix Nights i Early Doors?