HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Maharadza

#10101 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

batara wrote:Maloprije prebacim na Hema tv kad reklame od telemacha za duo i trio pakete :lol:
Ma rekoh vam nisu ovi nama slučajno baš sada uveli taj Hema kanal na TM-u. Nešto se kuha, a očito da je to preuzimanje u pitanju.

Sent from my LG-D802
The Realist

#10102 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Trenutno imaju i veće brzine od HS-a i bolju programsku šemu, ali su zato i puno skuplji. Kao što rekoh ranije, znam na koji paket bih prešao (hvala Bogu da nisam kupio reciever za drugu sobu, nego ću sada vjerovatno iznajmiti), ali da je skupo, jeste....
Benq

#10103 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Poslao sam upit HS-u preko FB-a u vezi ove kupoprodaje , ali nece da odgovore :) , dok su mi iz Telemacha odgovorili da nemaju takve informacije. Glupo je sto se suti o tome , ako je doslo do prodaje kompanije , neka se objavi da je to u toku da se raja pripremi , ali nama ce to biti servirano u zadnjoj minuti , i ove reklame za Telemach pakete na HEMA TV-u nisu slucajne 100% , ko ce jos reklamirati pakete od konkurencije :roll:
The Realist

#10104 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote:Poslao sam upit HS-u preko FB-a u vezi ove kupoprodaje , ali nece da odgovore :) , dok su mi iz Telemacha odgovorili da nemaju takve informacije. Glupo je sto se suti o tome , ako je doslo do prodaje kompanije , neka se objavi da je to u toku da se raja pripremi , ali nama ce to biti servirano u zadnjoj minuti , i ove reklame za Telemach pakete na HEMA TV-u nisu slucajne 100% , ko ce jos reklamirati pakete od konkurencije :roll:
Opusti se, nemaš se šta ni pripremati, kada objave (ako objave) ne mogu odmah sve mijenjati, dat će određeni period na adaptaciju, a onda ćemo vidjeti šta i kako dalje. Ali nije da ćemo baš puno izbora imati.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#10105 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:jebt TELEmaH...digli cijene nebu podoblake i pakete napravili debilne...koji bi ekvivalent biJo KID 22 paketu u cjenovnom smislu od ovijeH TELEmaHetoviH paketiĆa...koji Će mi moj fiksna telefonija...daj mi digitalu i internet kakav treba a de mi se ne deru gHuzovi...hvaaalaaa.
Kako?
Paketi telemach:
http://www.telemach.ba/PAKETI/2192/TRIO ... av_start=0

Paketi HS:
http://www.hs-hkb.ba/2014/02/21/novi-pa ... 1-03-2014/

ajde malo sracunaj!
kloniran

#10106 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

hrasno38 wrote:
pici wrote:jebt TELEmaH...digli cijene nebu podoblake i pakete napravili debilne...koji bi ekvivalent biJo KID 22 paketu u cjenovnom smislu od ovijeH TELEmaHetoviH paketiĆa...koji Će mi moj fiksna telefonija...daj mi digitalu i internet kakav treba a de mi se ne deru gHuzovi...hvaaalaaa.
Kako?
Paketi telemach:

Paketi HS:

ajde malo sracunaj!
HS

internet + kablovska ( naj jeftiniji paket) 6-12 (90% vremena je 12) Mbps 28,90 KM
Telemach
internet + kablovska (naj jeftiniji paket) 8Mbps 37 KM

pametnom dosta :roll:
FMDzem

#10107 Re: HS kablovska

Post by FMDzem »

Zar nije ovdje prije bio neko sa acc i HS-a..
Od kad se prestao javljati, vidim, nema ga.
MOSALJOZE

#10108 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

Kad se postavi pitanje,onda se javi,a ne želi ulaziti u neku diskusiju,ili davati nam neke informacije u vezi prodaje.
hrasno38

#10109 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kloniran wrote:
hrasno38 wrote:
Kako?
Paketi telemach:

Paketi HS:

ajde malo sracunaj!
HS

internet + kablovska ( naj jeftiniji paket) 6-12 (90% vremena je 12) Mbps 28,90 KM
Telemach
internet + kablovska (naj jeftiniji paket) 8Mbps 37 KM

pametnom dosta :roll:
E sta li ti citas .......
http://www.telemach.ba/PAKETI/2204/DUO+ ... av_start=0
kloniran

#10110 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

hrasno38 wrote:
a sta nakon 6 mjeseci?
sta s onima koje apsolutno ne interesuju ti paketi, nego zele samo internet i kablovsku kao nuzno zlo?
Koji ce mi moj hrpa tih kanala kad ukupno mjesecno gledam nekoliko sati tv i to 10 kanala u vrh glave?

Znaci po tebi svi moraju uzeti te super mega giga pakete?

i eto taj tvoj duo je opet 11 KM skuplji od moje opcije a i ja imam na LED TV preko 100 kanala i 4 ili 5 HD kanala za 28,90 KM

A ti malo pogledaj cijene na telemachu za one koji se ne zele vezati ugovorima pa onda pametuj ;-)
kakaljin

#10111 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

A sta ce biti sa paketima gdje su arene, sa paketom pink kanala,

I to ce se morati ubaciti u telemachovu ponudu jer bez toga tesko da ce zadrzati korisnike.

Tako da ce vjerovatno biti novih paketa.

trebamo sam cekati i vidjeti sta ce biti i hoce li uopste biti sta, nadam se da ce se uskoro vise znati detaljnije i da se zvanicno kaze sta je tacna informacija. Da se korisnici prireme na vrijeme.
kloniran

#10112 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

kakaljin wrote:A sta ce biti sa paketima gdje su arene, sa paketom pink kanala,

I to ce se morati ubaciti u telemachovu ponudu jer bez toga tesko da ce zadrzati korisnike.

Tako da ce vjerovatno biti novih paketa.

trebamo sam cekati i vidjeti sta ce biti i hoce li uopste biti sta, nadam se da ce se uskoro vise znati detaljnije i da se zvanicno kaze sta je tacna informacija. Da se korisnici prireme na vrijeme.
Vala ja se nadam da nece biti nista od prodaje, tek cemo onda vidjeti sta znaci monopol.
pa sad im je kablovska i net cenera skuplji od naseg, sta ce tek biti kad sve poklope :roll:
hrasno38

#10113 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kloniran wrote:
hrasno38 wrote:
a sta nakon 6 mjeseci?
sta s onima koje apsolutno ne interesuju ti paketi, nego zele samo internet i kablovsku kao nuzno zlo?
Koji ce mi moj hrpa tih kanala kad ukupno mjesecno gledam nekoliko sati tv i to 10 kanala u vrh glave?

i eto taj tvoj duo je opet 11 KM skuplji od moje opcije a i ja imam na LED TV preko 100 kanala i 4 ili 5 HD kanala za 28,90 KM

A ti malo pogledaj cijene na telemachu za one koji se ne zele vezati ugovorima pa onda pametuj ;-)
Pa ovo i jeste samo interent i kablovska samo sto je internet 30/2Mb i mozes gledati kablovsku na cemu hoces. a ovdje u HS-u na kojem sam vec 10-tak godina morao sam doplatiti za jos jedan sprat posto zivim u kuci. Inace imam quadro paket sa KID 14 i placam 54 KM. Tu imam digitalu na jednom TV, analognu, internet 14/2.5 Mb i telefon. Za slicnu cijenu u Telemachu (56 KM) imam interent od 40/2,5 Mb, digitalnu sa 10 HD kanala, telefon po istom sistemu kao i HS i D3Go da mogu da gledam TV gdje mi kurcu cejf i dobijes WiFi router sto nije slucaj kod HS-a. Dakle ne govorim o promotivnoj nego o onoj staroj prekrrizenoj cijeni i opet se vise isplati.
Gledaj malo lave sta se daje za te pare a kuci svojima govori da pametuju.
kloniran

#10114 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

hrasno38 wrote:
kloniran wrote:
hrasno38 wrote:
a sta nakon 6 mjeseci?

Pa ovo i jeste samo interent i kablovska samo sto je internet 30/2Mb i mozes gledati kablovsku na cemu hoces. a ovdje u HS-u na kojem sam vec 10-tak godina morao sam doplatiti za jos jedan sprat posto zivim u kuci. Inace imam quadro paket sa KID 14 i placam 54 KM. Tu imam digitalu na jednom TV, analognu, internet 14/2.5 Mb i telefon. Za slicnu cijenu u Telemachu (56 KM) imam interent od 40/2,5 Mb, digitalnu sa 10 HD kanala, telefon po istom sistemu kao i HS i D3Go da mogu da gledam TV gdje mi kurcu cejf i dobijes WiFi router sto nije slucaj kod HS-a. Dakle ne govorim o promotivnoj nego o onoj staroj prekrrizenoj cijeni i opet se vise isplati.
Al ti imas kid paket, a ja ti govorim o analogiji i internetu, nista vise od dodatnog ne ulazi u razmatranje.
Ko visi ispred televizora mozda mu je i bolji telemach, meni nije jer mi tv dođe ko ukras.
U tome je bit svega. Meni kojem treba samo internet i kablovska kao nuzno zlo je telemach u startu 11 KM skuplji, a ne zelim se vezati nikakvim ugovorima. A u ovoj obicnoj kombinaciji bez ikakvih vezivanja HS ima i jeftiniji i brzi internet i bice prava steta ako ih kupe i dođe do korigiranja cijena. Jbg meni se ne sviđa ta opcija prodaje jer imam samo HS kao opciju. :roll:

Edit: i ovo sto kazu analogna tv na vise tv a da ima i hd i 100 kanala je laz, ovo je njihov DTV, jer pod 1 HD ne moze u analogiju, a pod 2 analogija ne moze fizicki propustiti toliko kanala, jer se moraju ostaviti frekfencije za net, digitalnu i telefoniju.
Last edited by kloniran on 19/07/2014 11:12, edited 1 time in total.
Maharadza

#10115 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

kloniran wrote:
hrasno38 wrote:
kloniran wrote:
a sta nakon 6 mjeseci?

Al ti imas kid paket, a ja ti govorim o analogiji i internetu, nista vise od dodatnog ne ulazi u razmatranje.
Ko visi ispred televizora mozda mu je i bolji telemach, meni nije jer mi tv dođe ko ukras.
U tome je bit svega. Meni kojem treba samo internet i kablovska kao nuzno zlo je telemach u startu 11 KM skuplji, a ne zelim se vezati nikakvim ugovorima. A u ovoj obicnoj kombinaciji bez ikakvih vezivanja HS ima i jeftiniji i brzi internet i bice prava steta ako ih kupe i dođe do korigiranja cijena. Jbg meni se ne sviđa ta opcija prodaje jer imam samo HS kao opciju. :roll:

Edit: i ovo sto kazu analogna tv na vise tv a da ima i hd i 1000 kanala je laz, ovo je njihov DTV, jer pod 1 HD ne moze u analogiju, a pod 2 analogija ne moze fizicki propustiti toliko kanala, jer se moraju ostaviti frekfencije za net, digitalnu i telefoniju.
Ne brini, nisu ništa slagali, sročili su to kako treba! :mrgreen:

"Uz nove DUO GRANDE pakete dobivate digitalnu televiziju sa najvećim izborom HD kanala u zemlji, TV na više uređaja bez doplate, D3 GO televizijom na svim uređajima i novu uslugu D3 kuća."

A slažem se da je HS bio najbolji za one kojima treba što brži net po što povoljnijoj cijeni (jer analogiju moraš svakako uvesti), mada su i oni davno povećali pretplati sa 11KM na 15KM za analogiju!

Mene također zanima da li ćemo sada svi dobiti Arene? Do sada su već par kablovskih operatera tako preuzeli (kiseljak, zenica, travnik itd.) pa su Arene ostale samo do isteka ugovora i onda ostadoše samo Sportklub kanali koji su također odlični ali bi naravno volio da ne moram gledati tekme LP i Serie A preko stream-a! :mrgreen:
optimus168

#10116 Re: HS kablovska

Post by optimus168 »

Kako je ovo dobar spin: koliko već postova o Telemachu na temi o HS-u :D

PS: A Telemach tema zaspala 12.06. :D
The Realist

#10117 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hrasno38 wrote:
kloniran wrote:
hrasno38 wrote:
a sta nakon 6 mjeseci?

Pa imas i na HS-u HD kanale, nema potrebe da se izdvajaju kada se o Telemachu govori.

Telemach ima bolju ponudu ,ali je skuplji.

Ako budem morao, presao bih vjerovatno na onaj net duo family (tako nesto) i kako bih prelazio sa KID 8 to bi znacilo oko 16KM (uracunavam i HBO dodatno u cijenu KID paketa). Sad ces ti spomenuti brzinu neta i D3GO. Ali ja mogu odlicno funkcionisati i sa ovakvim netom (inace bih uzeo KID 22), sta ako me D3Go ne zanima..... U sustini, oni su za tu cijenu finu ponudu stavili (ako izbacimo diskriminaciju u odnosu na druge zemlje), ali moras priznati da te dijelom i prisiljavaju da uzmes tu skuplju ponudu.

Iskreno, ja volim da imam sve to napucano i kada budem bolje financijski stajao, ici cu na najvece pakete, ali ipak bih sada volio da imam vise opcija.
TheWatcher

#10118 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

neka ih kupe crni cigani samo neka se nose u tri picke materine vise :evil:
Benq

#10119 Re: HS kablovska

Post by Benq »

TheWatcher wrote:neka ih kupe crni cigani samo neka se nose u tri picke materine vise :evil:
Evo gledam ove tvoje postove , i jedna mi stvar nije jasna , niko ovdje nije ogorcen na HS kao ti , pa u cemu je kvaka druze pa ti nista ne pase ?
TheWatcher

#10120 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

Benq wrote:
TheWatcher wrote:neka ih kupe crni cigani samo neka se nose u tri picke materine vise :evil:
Evo gledam ove tvoje postove , i jedna mi stvar nije jasna , niko ovdje nije ogorcen na HS kao ti , pa u cemu je kvaka druze pa ti nista ne pase ?
evo samo jedan primjer a ima ih pun kurac:
muzicki kanal classic koji se godinama nalazi u ponudi.jedini muz. kanal koji pratim kod ovih debila koji je vrlo cesto zakocen (ako je u ponudi 10 godina 5 godina je slika zakocena).zvao sam dosta puta uvijek isti odgovor: nije do nas :evil: kazem kretenima nadjite adekvatnu zamjenu kazu ne mogu nije do njih.da ne spominjem koliko cesto im dosta kanala ne radi.
Benq

#10121 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ako je tako , onda svaka tebi cast na strpljenju , ja bih na tvom mjestu popizdio ali na drugi nacin ,nista forum i zajebancije , nego direkt dole u direkciju pa bih izvukao nekog za glavu iza pulta i doveo kuci da pregleda instalacije i da se uvjeri da JESTE DO NJIH. Meni je bilo slicnih situacija sa drugim kanalima , prvo se zalede , pa onda nesto pisti , pa se slika krivi , pa se ukocka sva... zvao ih , dosli , izmjerili signal , stavili drugi spliter i popravili malo signal , evo slika k'o mlijeko, nikad vise problema..
FMDzem

#10122 Re: HS kablovska

Post by FMDzem »

I meni je klasik :D haman vječno zaleđen..
A u posljednje vrijeme, protekli mjesec dana, dva puta sam ostajao bez kompletne kablovske televizije, jednom na kraći period, jednom na 3-4 sata..
hrasno38

#10123 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Ocito da se ovdje sa nekim forumasima ne razumijem. Kao prvo korisnik sam HS-a od kada se pojavio kao kablovksi provider i nikad nisam imao nekih posebnih zamjerki. Uvjek je bilo sve poprilicno korektno, uvijek su mi se javljali na telefon ako je bilo problema i taj problem vrlo brzo rjesavali. Prije pola godine sam presao na Quadro paket sa KID 14 i tu sam vrlo zadovoljan pa boze moj nekad nesto padne ali to su stvari koje se desavaju. Interenet mi je stabilan, digitala solidna, izbor kanala vjerovatno vise nego sto mi treba. Dakle moja prica nije usmerena protiv HS-a nego cisto racunica sta dobijas za ono sto placas.
Zato sam i rekao da cjenovno priblizan paket iz Telemacha daje vise (ja placam 52km a priblizan paket je po staroj cijeni u Telemachu 56). D3Go je odlicna stvar kad ti imas utakmicu a zena seriju. Svi sretni i zadovoljni a klinac na PC-u moze vrtiti muzicke kanale bez dodatnih zica i sve to uz konstantnih i velikih 30 Mb.
Ili ovaj najjaci paket koji je 90 KM. 170 kanala od toga 28 HD, 100/5 Mb/s, telefona sa besplatnim fiksnim i 200 free minuta prema inostranstvu, dva digitalna recivera, D2GO, HBO paket. Jebi ga ako hoce da imas sav konfor onda moras i platiti a ovo je bas vrh kablovske ponude sto HS nema ni u mislima.
Ja sam prije ovog paketa ima analognu 13.90 i internet paket Advanced od 25 KM. Kod telemacha je analogna 15 KM sa 60-tak programa kao i HS ali za 25 KM tj za 22 KM tj 3 KM manje dobijam isti internet naravno uz ugovor na 12 mjeseci koji sam sklopio i sa HS-om pri prvom potpisivanju. Tako da ispadne da je Telemach jeftiniji za 2 KM.
U principu kad se sve sabere i oduzme cijene su tu negdje ali je ponuda Telemacha bolja.
kloniran

#10124 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Evo vam jedan info jbg za nekog dobar za nekog ne, meni danas dolazila ekipa iz telemacha da otkloni kvar, znaci M&Hcompany je prodat :sad:
Sada za HS-HKB ne znam jer su dvije odvojene firme :roll:
Benq

#10125 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kloniran wrote:Evo vam jedan info jbg za nekog dobar za nekog ne, meni danas dolazila ekipa iz telemacha da otkloni kvar, znaci M&Hcompany je prodat :sad:
Sada za HS-HKB ne znam jer su dvije odvojene firme :roll:
Pa jesi li ih pitao nesto u vezi ovog pitanja oko HS-a , jesmo li mi sad u Telemach vlasnistvu ili i dalje HS , ne razumijem :? .
I kakav si kvar imao uopste ?
Locked