Artest wrote:Pa jesu tarač. Ali ponajprije zaslugom losih trenera i nekakavih cudnih okolnosti.
Ne bih ja toliko festao povodom ovogodisnjeg pada EPL. I Celtic uzme Barcu, pa sta nam to govori? Nista.
Daj Moyesu igarce Citya pa ces vidjet. Nema te ekipe koja ljetos ne bi objerucke prihvatile jednog Hazarda... i td.
Pogledaj sve lige petice, i shvatices da su samo u EPL tri kluba startala sa podjednakim sansama za osvajanje titule. (mozda bi neko rekao i 4., ali ja sam realan) Da ne pominjem klubove poput Tottenhama koji svakom iz TOP 3 mogu pomrsiti racune. Ili raspalog Livepoola, koji onako odigra protiv Šitija.
S druge strane, kad igraju Barca-Atletico ili Real-Atletico, fiksiras vise od 3 gola. S tim da odmah znas da to moze zavrsit samo 3-1, 4-2 i sl. Uostalom, dovoljno je vdijeti koliko su lani zaostajali za prvoplasiranom ekipom, i to uporedit sa EPL.
Mozda si ti htio reci da se radi o podjednakom 'nekvalitetu'. Ali konkurencija je tu. I dogodine ce biti jos jaca.
To moze samo EPL.
Pa dobro, u sve 4 najjače lige Evrope nije bilo prave borbe za titulu. Madrid i Dortmund su prosuli dosta čudnih bodova u prvenstvu, ali su kvalitetu pokazali u LP. City i Chelsea nisu ni to.
Zadnje dvije godine jesu engleski klubovi poprilično nekonkurentni u LP, ne mora to postati trend jer su pare tu. Ali definitivno City i Chelsea moraju dovesti trenere sa autoritetom, Arsenal početi trošiti, Tottenham ne rasprodati najbolje igrače, Liverpool nastaviti sa projektom koji je počeo... i United treba 2-3 dobra pojačanja da bi bio konkurent za naslov u LP.