liliput wrote:Meni ovog ramazana, tobe ja Rabbi, bas nekako nije kratko izmedju aksama i jacije.
Nego bas to, stignem fino na tenane, kahvu i spremiti se za teravih
ja davno rekoh da si ti osoba kojaje zadovoljna na svakom stanju
liliput wrote:Meni ovog ramazana, tobe ja Rabbi, bas nekako nije kratko izmedju aksama i jacije.
Nego bas to, stignem fino na tenane, kahvu i spremiti se za teravih
ja se postidiHomeSweetHome wrote:Vala, ako mene k'o pita, meni taman vremena, pored posla (ranijih godina sam uobicavala uzeti odmor za ramazan, makar dvije hefte, a ove godine ne mogoh) dvoje turbo djece koja ne hodaju nego lete i ne uvlace jezika, kuce, basce, hatme... nekako sve stignem: i napraviti iftar, i lijepo iftariti, kahva pod obavezno, bogme i cigara, i djecu spremiti za spavanje, i sudje rastrijebiti i spremiti se za teraviju i ibadetiti sama sa sobom, 'vako u ova doba... Pa evo i s vama ovdje uspijem koju promuhabetiti. Jest' da jedva cekam da se dokopam dzamije da sjedem
, ali ja zadovoljna, elhamdulillah, a nadam se da je i Allah zadovoljan onim koliko uspijevam. A samu sam sebe bila ubijedila da nista necu stici kad ono rekose da ce slanjati po Takvimu
Nefsun wrote:"Čovjek goru posudu od stomaka ne može napuniti. Dovoljno mu je nekoliko zalogaja koji će mu kičmu ispraviti. A ako ga već mora napuniti, neka trećinu napuni hranom, trećinu pićem, a trećinu neka ostavi za disanje."
Nefsun, ni ovo sto si postavila nije toliko lijepo kao Medina sama... biliv ju miNefsun wrote:"Čovjek goru posudu od stomaka ne može napuniti. Dovoljno mu je nekoliko zalogaja koji će mu kičmu ispraviti. A ako ga već mora napuniti, neka trećinu napuni hranom, trećinu pićem, a trećinu neka ostavi za disanje."
Oponašajmo najbolje Allahovo stvorenje koje je ikada zemljom hodilo.
O Resule dolazim ti, prašnjav sam, grješan sam - ali tvoj.
Pomiluj me, grliću te ko Ukaš dušom slomljenom...
lilla wrote:nije slučajan ni način na koji je jeo Resulullah, probajte i vi jesti na podu (ili za sofrom) tako što ćete sjesti kao on, sa lijevom nogom savijenom poda se, a desna uspravljena (takav način jedenja ne dozvoljava prejedanje)Nefsun wrote:"Čovjek goru posudu od stomaka ne može napuniti. Dovoljno mu je nekoliko zalogaja koji će mu kičmu ispraviti. A ako ga već mora napuniti, neka trećinu napuni hranom, trećinu pićem, a trećinu neka ostavi za disanje."
Oponašajmo najbolje Allahovo stvorenje koje je ikada zemljom hodilo.
masAllah...hvala Alahu pa vas/te je pocastio tim odlaskom tj. posjetom tom mjestu kojim je hodio njegov Miljenik s.a.w.s.ideja wrote: odbrojavamo dane do 23.10.
ideja wrote:Insana strah uhvati kako ce, moze li, ima li snage
Allah dzs olaksa. Stigne se i iftar, i kahva, i teravih namaz, i djeca, i mukabela na sehur pa na posao
Malo fali sna ali bice vremena aBd i da se naspavamo ovo nam je vrijednije
Nefsun wrote:Dakle, ramazanski post nije samo sustezanje od jela i pića već pokušaj oplemenjivanja ljudskih karaktera i osobnosti dodatnom strpljivošću, mirotvorstvom, suosjećajnošću i dr.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ramazan
Ehlen we sehlenideja wrote:
Veceras sam Vam se prikljucila![]()
Ovaj ramazan mi je nesto poseban jer mi je sav u iscekivanju polaska na put, Allah dz.s. nam je primio dove i pozvao nas
Ja samo drage insane ružimNefsun wrote:'ta se ružiš, kaži?!
imadel trnja na toj ruži?arzuhal wrote:Ja samo drage insane ružimNefsun wrote:'ta se ružiš, kaži?!![]()
.......Nefsun wrote:Ljubav na sve strane
nije problem, baciću ti ja užarene mašiceNefsun wrote:Kako je Ćmoljo dobar drug![]()
"Neće vjernika zadesiti ni teškoća, ni bolest, niti zabrinutost, niti tuga, niti bilo kakva nedaća, ni žalost, pa čak ni trn koji ga ubode, osim da mu time Allah ne izbriše nešto od njegovih grijeha."