Pocnu se guzit sa medjedimamirsek wrote:Nisam citave epizode, dok listam kanale pa uhvatim koji minut. Od rodice mi brat radi na aljasci, e sad jel kamion il platforma ne sjecam se, znam da je pravo dobra lova ali da moraju jel po ugovoru ili zakonu praviti pauze svakih par mjeseci, valjda da ne bi otisli psihicki.sumirprimus wrote:Dragi mirsek jes ti kad gledo diskaveri.ne bi ja ono radio nema tih para
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
detroit-mercy
#10101 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- insomnia78
- insomnia78
#10103 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A kako funkcionise ono sa strancima koji odu u vojsku da dobiju papire?
- pustopoljina
#10104 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sliku aljaske mi je znacajno formirala serija malcom in the middle...tj. njegov stariji brat 
- mirsek
#10105 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da je samo do toga zar ne moze firma organizovati neko druzenje ?detroit-mercy wrote:Pocnu se guzit sa medjedimamirsek wrote:Nisam citave epizode, dok listam kanale pa uhvatim koji minut. Od rodice mi brat radi na aljasci, e sad jel kamion il platforma ne sjecam se, znam da je pravo dobra lova ali da moraju jel po ugovoru ili zakonu praviti pauze svakih par mjeseci, valjda da ne bi otisli psihicki.sumirprimus wrote:Dragi mirsek jes ti kad gledo diskaveri.ne bi ja ono radio nema tih para
- славянин
#10106 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
detroit-mercy wrote:Pa nije bas da ne moze po zakonu po npr. kafanama, nego private property, ti odgovaras za moju sigurnostславянин wrote:Na drzavnim institucijama,bankama itd - isto tako po zakonu ne mozes po kaficima,trznim centrima i slicno mada oni ne lijepe naljepnice iako bi trebali.Dodje lola propuca me, ja ne tuzim lolu nego kafanu
, vidis razliku
.
(1) Zabranjeno je nošenje vatrenog, vazdušnog i hladnog oružja na javnim okupljanjima, u obrazovnim, zdravstvenim i drugim javnim ustanovama, u prostorijama državnih organa i institucija, ugostiteljskim objektima i prostorima koji se koriste za pružanje ugostiteljskih usluga.
(2) Građani su dužni pridržavati se pravila javno istaknutih zabrana o unošenju oružja i municije u određene prostore ili prostorije.
(3) Odredba iz st. (1) i (2) ovog člana ne odnosi se na sportsko oružje u slučaju kada se ono nosi radi takmičenja u gađanju.
(4) Zabranjena je upotreba oružja na javnim i drugim mjestima na kojima se može ugroziti sigurnost ljudi i imovine, naruštiti javni red i mir ili izazvati osjećaj ugroženosti ili uznemirenosti građana.
(5) Lovačko oružje se ne smije upotrebljavati suprotno od odredbi propisa o lovstvu i izvan lovišta, vježbališta ili civilnih strelišta.
(6) Sportsko oružje se ne smije upotrebljavati izvan civilnih ili sportskih strelišta ili drugih mjesta koja su određena za vježbe gađanja.
(7) Izuzetno od odredbe stava (6) ovog člana, vazdušno oružje i luk se smiju upotrebljavati i na mjestima koja su po svom položaju ili po preduzetim mjerama osiguranja takva da se ne može ugroziti sigurnost građana.
(8) Izuzetno, od odredbe stava (6) ovog člana, vazdušno oružje i luk mogu koristiti i djeca starija od 11 godina koji su članovi sportskih streljačkih organizacija na civilnim strelištima i na drugim mjestima određenim i uređenim za vježbe gađanja pod nadzorom trenera koji ispunjava opće i posebne uvjete iz člana 10. ovog zakona i uvjete propisane posebnim propisom o sportu.
(9) Oružje je zabranjeno dati na upotrebu djeci, osim prema odredbama ovog zakona.
(10) Zabranjena je upotreba i nošenje starog oružja, izuzev kada se isto koristi za umjetničke, kulturne i druge slične priredbe ili čini sastavni dio narodne nošnje, kao i nabavljanje, držanje i pravljenje municije za to oružje.
(11) Zabranjena je upotreba i nošenje trofejnog oružja, kao i nabavljanje, držanje i pravljenje municije za to oružje.
-
detroit-mercy
#10107 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam, izgleda da ima nacin ali moras prvo dogiljat u US da bi se prijavio u vojsku. Nemam veze, vojska nije bas nesto popularna medju bosanskim pucanstvominsomnia78 wrote:A kako funkcionise ono sa strancima koji odu u vojsku da dobiju papire?
- славянин
#10108 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Green card - sa green card mozes se prijaviti u vojsku (cesto i poticu na to sa obecanjem da ces lakse dobiti drzavljanstvodetroit-mercy wrote:Ne znam, izgleda da ima nacin ali moras prvo dogiljat u US da bi se prijavio u vojsku. Nemam veze, vojska nije bas nesto popularna medju bosanskim pucanstvominsomnia78 wrote:A kako funkcionise ono sa strancima koji odu u vojsku da dobiju papire?.
-
detroit-mercy
#10109 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
https://www.gunstocarry.com/gun-laws-st ... -gun-laws/славянин wrote:detroit-mercy wrote:Pa nije bas da ne moze po zakonu po npr. kafanama, nego private property, ti odgovaras za moju sigurnostславянин wrote:Na drzavnim institucijama,bankama itd - isto tako po zakonu ne mozes po kaficima,trznim centrima i slicno mada oni ne lijepe naljepnice iako bi trebali.Dodje lola propuca me, ja ne tuzim lolu nego kafanu
, vidis razliku
.
(1) Zabranjeno je nošenje vatrenog, vazdušnog i hladnog oružja na javnim okupljanjima, u obrazovnim, zdravstvenim i drugim javnim ustanovama, u prostorijama državnih organa i institucija, ugostiteljskim objektima i prostorima koji se koriste za pružanje ugostiteljskih usluga.
(2) Građani su dužni pridržavati se pravila javno istaknutih zabrana o unošenju oružja i municije u određene prostore ili prostorije.
(3) Odredba iz st. (1) i (2) ovog člana ne odnosi se na sportsko oružje u slučaju kada se ono nosi radi takmičenja u gađanju.
(4) Zabranjena je upotreba oružja na javnim i drugim mjestima na kojima se može ugroziti sigurnost ljudi i imovine, naruštiti javni red i mir ili izazvati osjećaj ugroženosti ili uznemirenosti građana.
(5) Lovačko oružje se ne smije upotrebljavati suprotno od odredbi propisa o lovstvu i izvan lovišta, vježbališta ili civilnih strelišta.
(6) Sportsko oružje se ne smije upotrebljavati izvan civilnih ili sportskih strelišta ili drugih mjesta koja su određena za vježbe gađanja.
(7) Izuzetno od odredbe stava (6) ovog člana, vazdušno oružje i luk se smiju upotrebljavati i na mjestima koja su po svom položaju ili po preduzetim mjerama osiguranja takva da se ne može ugroziti sigurnost građana.
(8) Izuzetno, od odredbe stava (6) ovog člana, vazdušno oružje i luk mogu koristiti i djeca starija od 11 godina koji su članovi sportskih streljačkih organizacija na civilnim strelištima i na drugim mjestima određenim i uređenim za vježbe gađanja pod nadzorom trenera koji ispunjava opće i posebne uvjete iz člana 10. ovog zakona i uvjete propisane posebnim propisom o sportu.
(9) Oružje je zabranjeno dati na upotrebu djeci, osim prema odredbama ovog zakona.
(10) Zabranjena je upotreba i nošenje starog oružja, izuzev kada se isto koristi za umjetničke, kulturne i druge slične priredbe ili čini sastavni dio narodne nošnje, kao i nabavljanje, držanje i pravljenje municije za to oružje.
(11) Zabranjena je upotreba i nošenje trofejnog oružja, kao i nabavljanje, držanje i pravljenje municije za to oružje.
Check out the latest updated guide on Michigan gun laws. Everything you need is here with quick facts on important laws you need to know and a more in depth ... Carry In Restaurant YES ...... Prohibiting employees from bringing weapons to work is among the many commonsense precautions many employers have taken
-
detroit-mercy
#10110 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa sa green card nakon 4 godine dobijas drzavljanstvo svakakoславянин wrote:Green card - sa green card mozes se prijaviti u vojsku (cesto i poticu na to sa obecanjem da ces lakse dobiti drzavljanstvodetroit-mercy wrote:Ne znam, izgleda da ima nacin ali moras prvo dogiljat u US da bi se prijavio u vojsku. Nemam veze, vojska nije bas nesto popularna medju bosanskim pucanstvominsomnia78 wrote:A kako funkcionise ono sa strancima koji odu u vojsku da dobiju papire?.
)
- славянин
#10111 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Path to U.S. Citizenshipdetroit-mercy wrote:
Pa sa green card nakon 4 godine dobijas drzavljanstvo svakako
This page describes the most common path to U.S. citizenship, which allows a green card holder (permanent resident) of at least 5 years to apply for naturalization. Other paths include:
Green card holders married to U.S. citizens
Green card holders in the military and their family
Citizenship through parents
Eligibility Requirements
If you are a green card holder of at least 5 years, you must meet the following requirements in order to apply for naturalization:
Be 18 or older at the time of filing
Be a green card holder for at least 5 years immediately preceding the date of filing the Form N-400, Application for Naturalization
Have lived within the state, or USCIS district with jurisdiction over the applicant’s place of residence, for at least 3 months prior to the date of filing the application. Students may apply for naturalization either where they go to school or where their family lives (if they are still financially dependent on their parents).
Have continuous residence in the United States as a green card holder for at least 5 years immediately preceding the date of filing the application
Be physically present in the United States for at least 30 months out of the 5 years immediately preceding the date of filing the application
Reside continuously within the United States from the date of application for naturalization up to the time of naturalization
Be able to read, write, and speak English and have knowledge and an understanding of U.S. history and government (civics).
Be a person of good moral character, attached to the principles of the Constitution of the United States, and well disposed to the good order and happiness of the United States during all relevant periods under the law.
Ako iskljucimo stavku u vezi vojske a koju sam ti gore prvo boldao
Last edited by славянин on 26/03/2019 19:51, edited 1 time in total.
- славянин
#10112 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam govorio o BiH zakonu..detroit-mercy wrote: https://www.gunstocarry.com/gun-laws-st ... -gun-laws/
Check out the latest updated guide on Michigan gun laws. Everything you need is here with quick facts on important laws you need to know and a more in depth ... Carry In Restaurant YES ...... Prohibiting employees from bringing weapons to work is among the many commonsense precautions many employers have taken
-
detroit-mercy
#10113 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja mislio ti se zado pa preveo ovaj nas na nasславянин wrote:Ja sam govorio o BiH zakonu..detroit-mercy wrote: https://www.gunstocarry.com/gun-laws-st ... -gun-laws/
Btw, mi Bosanci smo tako lahko dolazili do US drzavljanstva, dobro su nam kroz prste progledali
Ljudima uzme godina i godina da dodju do regularnih papira a neki i nikada.
-
sumirprimus
#10114 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa kako vi zavrsiste gore?
- konjislav
#10115 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I ja isto. Jesam li kokuz?muha_sa wrote:ja poklopce ližem, jal od jogurta jal kefirasumirprimus wrote:Blago vama bar umocite![]()
- konjislav
#10116 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svedska je jos bogatija od Njemacke. I ja se sjebo kada sam bio prosle godine za prvi maj kod neke rodbine nekoliko dana.muha_sa wrote:Kad odem u ŠveCku šta radim vec šnjuham po cjenamadetroit-mercy wrote:Ma ja davno reko, kad uporedis odnos cijena i primanja nisu restorani bas ni jeftini kod nas. Raja ode na 10tku cevapa i onda vazi kako je jeftino.mirsek wrote:Nisam znao je dm u Njemackoj jeftiniji od naseg dm-a na vecini artikala, u nekim stvarima i 30%. A nisu ni restorani toliko preskupi, njihovi osrednji restorani su na nivou nasih najskupljih po cijenama.
Odi u malo bolji restoran u BiH i da vidis koliko procenat prosjecne plate suknes
Ili najvise poredjenje cevapi kod nas vs. resoran u Americi ili Svabiji.
Ja kupim tepsiju sirnice za $11 ovdje, jel u odnosu na primanja jeftinija u BiH ili USA ili cevapi $7-8 desetka.sredstva za licnu higijenu jeftinija nego kod nas u SA
onda stanem pored polica sa mlijekom i mlijecnim proizvodima--iste cijene kao kod nas il za bogdu skuplje
jedino im je meso skuplje neg u nasKE
što se restorana tice pojma nemam jer tamo nisam jeojesam par kafa popio i koji kolač i sladoled pojeo--ništa strašno
budalaština je poredit primanja tamo i ovdje
Samo im je klima ne daj boze, jos smo mi bili u dobro vrijeme, samo 2 dana padala kisa od 5-6.
Last edited by konjislav on 26/03/2019 20:04, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#10117 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prije poguzija
-
sumirprimus
#10118 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Muha skupo Žara..
- 512MB
#10119 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ok, ja kod kuce volim mir i prostor, to u gradu nemam.pustopoljina wrote: Uh brate odvadi..to jos pises ti iz salzburga...mos' ga pretrcati. Kakav kriminal?
Da imam love imala bih i stan u gradu i kucu na attersee...
Ali ovako...jedino da sam domacica i presla pedestu...onda bih radije na attersee...ne volim osjecaj izoliranosti.
-
detroit-mercy
#10120 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cim ko Muha samo lize a ne umacesumirprimus wrote:Prije poguzija
-
detroit-mercy
#10121 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Imo neke rodjake, oni poslali papire (tad se moglo) i reko hajd da vidim nista me ne kosta.sumirprimus wrote:Pa kako vi zavrsiste gore?
I prodje otad iha Bajrama
- 512MB
#10122 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
De ba, pored glock i stg ti bi americki sundinsomnia78 wrote: Ja bih u USA jedino zbog oruzja
-
sumirprimus
#10123 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jao magarqc jedan kazni sedetroit-mercy wrote:Imo neke rodjake, oni poslali papire (tad se moglo) i reko hajd da vidim nista me ne kosta.sumirprimus wrote:Pa kako vi zavrsiste gore?
I prodje otad iha Bajrama.
-
sumirprimus
#10124 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije ti ba sam sebe 
-
detroit-mercy
#10125 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bas su ti slali papire?sumirprimus wrote:Nije ti ba sam sebe