Referendum(i) u RS-u

Locked
shbc

#10101 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by shbc »

Kikibombona wrote:
155_mm wrote:
ljudi niste ni svjesni koliko je bosna bila blizu sukoba danas. dok nam hipijevska udarna brigada prosipa one svoje fekalije umalo nije doslo do policijskog terora nad povratnicima. ko zna kud bi to sve krenulo.

a izabir glasackog mjesta od strane srpskih vodja je naravno bio u skladu sa hipijevskom ideologijom.

mogle bi ove ankete napraviti veliko sranje ovom napacenom narodu u BiH. mozda bi i o tome trebalo razmisliti prije stampanja listica.
De bolan, vidis da ljude boli rinaka za ovom anketom!

Nikakvih incidenata, protesta, nista!

Motivacija za belaj je nikakva. I ovdje, i tamo, i vamo.

Sve sutra da uhapse Dodika po nalogu velikih sila, niko prstom ne bi mrdnuo u RS. Koga boli kurac. Ovo je organizovao Dodik. Ako MZ bude odlucna, Dodik ce platiti ceh.

I to je to. Niko za belaj nije raspolozen.

Nemate vi u dijaspori pravu sliku.
Ma jok bolan. Znaju oni u dijaspori bolje od nas ovdje. Nisu oni zapravo ni pobjegli, oni su otisli da imaju bolji pogled na sve sto se desava. Eno ih ko zapete puske, samo cekaju da se vrate.
Banksy

#10102 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Banksy wrote:Upravo tako, ''puzajući'' raspad.
Bude li akcije, očekujem je u narednih desetak dana, zato gledam u tu najavljenu Manjaču.
Dođu li i prođu izbori, a da ne bude nikakvog odgovora, onda je to to o čemu govoriš, početak nešto bržeg kuhanja žabe.
Ako danasnji dan prodje bez incidenata, nikakvog odgovora osim suplje nece biti. Bakirovi komentari od sinoc idu u prilog ovakvom raspletu.
Ne bih voljela da danas bude incidenata jer to bi, u ovako usijanom danu, lako eskaliralo. Nadam se tihoj akciji naredne sedmice. Ne bude li je, onda je to zaista početak kraja.
Da, Bakirovi komentari, generalno, idu niz dlaku Dodiku.
Sad se vidi koliko fali Hare...
dezurni_ucenik

#10103 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

Ludzak wrote:
probook wrote:Babite se glupostima!!! Ja cu sutra potpisati da zivim u ulici i gradu i drzavi koje nosi ime ne znam ti kakvog zlocina samo mi daj posao i platu od recimo 3000 KM i boli me qrac i za nacionalizam i proslost i sve ostalo po redu.Ljudi odu u Njemacku i pojma nemaju ko im je na vlasti, ko je gradonacelink grada ovo ono - bas nista. Samo u nas se non stop prebrojavaju krvna zrnca i radi se za 450 KM ko ima srecu da radi. Zato i jesmo stoka koja ce na ovim prostorima uvijek biti duboko na dnu
Upravo to. Ljudi da imaju egzistenciju ne bi njima zanimali nacinalnosti. Već se za nacionalnost hvataju upravo oni koji su takli dno u egzistenciji. Što si siromašniji to si zatupljeniji. I na takvu kartu političari ovdje igraju.

Zamisljam da zivim u ulicama:

Ulica Ratka Mladica
Ulica Radovana Karadzica
Ulica prve cetnicke brigade
Ulica Adolfa Hitlera
Ulica Veselina Vlahovica Batka
Ulica SS Divizija

----

Zao mi je, ali ne mogu to da zamislim bez vece doze nagona na povracanje.

Tacno je da bi svi bili opusteniji da je plata 3 000 maraka. Ali isto tako da je toliko plata ne bih zaboravio proslost.

Otidjite pa pokusajte prodavati tu pricu prvom Izraelcu o zaboravljanju holokausta i grozota drugog svjetskog rata.
arzuhal

#10104 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

- Bakir je podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH o preispitivanju ustavnosti Dana RS, Sud je donio Odluku kojom je potvrdio da je 9. januar diskriminatoran;
- Nakon toga RS je donijela Odluku o raspisivanju referenduma;
- SDA ne miruje, Softić i Džaferović podnose zahtjev Ustavnom sudu BiH o preispitivanju Odluke NSRS-a o raspisivanju referenduma, Ustavni sud BiH donosi Odluku kojom se referendum proglašava neustavnim i u kojoj se traži obustava referenduma;
- RS odlučuje da ignoriše Odluku Ustavnog suda BiH;

Da vidimo sljedeći potez SDA...
kowalski1

#10105 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kowalski1 »

megaman4 wrote:Maloprije gledam intervju sa Kolindom Grabar Kitarović. Žena bukvalno moli sve strane da budu pribrane i da se ne dozvole incidenti. Očigledno da su ljudi izvan BiH bolje informisani.
ma opušteno, sefer nas je izradio, tako da nema ko.
megaman4

#10106 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by megaman4 »

Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:
Banksy wrote:Upravo tako, ''puzajući'' raspad.
Bude li akcije, očekujem je u narednih desetak dana, zato gledam u tu najavljenu Manjaču.
Dođu li i prođu izbori, a da ne bude nikakvog odgovora, onda je to to o čemu govoriš, početak nešto bržeg kuhanja žabe.
Ako danasnji dan prodje bez incidenata, nikakvog odgovora osim suplje nece biti. Bakirovi komentari od sinoc idu u prilog ovakvom raspletu.
Ne bih voljela da danas bude incidenata jer to bi, u ovako usijanom danu, lako eskaliralo. Nadam se tihoj akciji naredne sedmice. Ne bude li je, onda je to zaista početak kraja.
jako je bitno da neko reaguje na sve ovo. ako ovo prođe bez sankcija, do kraja godine je moguće svašta očekivati od Srbije i RS-a. :twisted:
tlr

#10107 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Imam ja jedan prijedlog. Da ne čekamo više k'o zapeti hoće li pući ... hajmo mi međusobno da se porokamo.
Evo predlažem da počnemo hvatati ove hipike i marisati ih, poslije toga ćemo one sa cukama, pa one komunjare, pedere ... lista je dugačka...
Ne treba čekati prvi potez protivnika. Treba odmah početi čišćenje na vlastitom terenu. Neprijatelj je među nama i ne spava.

Šta fali.
Pomoći će to da se malo opusti ovaj napaćeni narod, a dobro je to i za nacionalno jedinstvo - da svi mislimo k'o jedan.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10108 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

Dodik «hrabro» izjavljuje da ako nekoga hoce da hapse neka hapse sve koji su glasali. Kucu na Dedinju nije tako dijelio. Koja jajara...sunce ti..sto bi Cavke rekao. A jos su nadrealisticniji odgovori glasaca zasto su glasali....dramovi, litri, kamenovi, sati, dani sto bi rekao @arzulah
Budjav_lebac

#10109 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Ne znam zasto uopce odgovarate ovim prikrevenim Srbima koji se ovdje po forumu predstavljaju kao "razumni" Bosnjaci/Bosanci. Uglavnom, Srbi trebaju biti svjesni da se sprema kraj genocidnom entitetu.
Banksy

#10110 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Banksy »

megaman4 wrote:
Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:
jako je bitno da neko reaguje na sve ovo. ako ovo prođe bez sankcija, do kraja godine je moguće svašta očekivati od Srbije i RS-a. :twisted:
Ne vjerujem da se radi o mjesecima, bio bi to nešto duži proces, ali se radi presedan nakon kojeg će biti sasvim lako napraviti i naredni i još narednih referenduma, a onda ćemo se samo jednog dana probuditi s granicom na Vracama...
Budjav_lebac

#10111 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

KatarinaKosaca wrote:Dodik «hrabro» izjavljuje da ako nekoga hoce da hapse neka hapse sve koji su glasali. Kucu na Dedinju nije tako dijelio. Koja jajara...sunce ti..sto bi Cavke rekao. A jos su nadrealisticniji odgovori glasaca zasto su glasali....dramovi, litri, kamenovi, sati, dani sto bi rekao @arzulah
Ko izda, taj pizda, a ja odoh u majcicu Rusiju.
Niemand

#10112 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Niemand »

Guz Pojet wrote:
KatarinaKosaca wrote: A sta je tek sindrom Jasenovca i WW2?
Bio je izrazen kasnih 80ih i ranih 90ih i vidili smo sta je to proizvelo. Medjutim zadnjih 20 godina svakodnevno slusamo o jadnim Bosnjacima a o Jasenovcu malo na godisnjicama i to nikad na FTV (sto je dobro).

Zlocine je zdravije zaboravljati nego pamtiti. Pamcenje vodi ponavljanju zlocina i traumatizaciji sadasnjice.
:-)
cyprus

#10113 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by cyprus »

TLR wrote:Imam ja jedan prijedlog. Da ne čekamo više k'o zapeti hoće li pući ... hajmo mi međusobno da se porokamo.
Evo predlažem da počnemo hvatati ove hipike i marisati ih, poslije toga ćemo one sa cukama, pa one komunjare, pedere ... lista je dugačka...
Ne treba čekati prvi potez protivnika. Treba odmah početi čišćenje na vlastitom terenu. Neprijatelj je među nama i ne spava.

Šta fali.
Pomoći će to da se malo opusti ovaj napaćeni narod, a dobro je to i za nacionalno jedinstvo - da svi mislimo k'o jedan.
:thumbup:

'elem, nekad i pomislim da je to glavni cilj ovih forumskih jurišnika. Čini mi se da su njima puno veći trn u oku "neprijetelji u vlastitim redovima", nego oni anamo... Sa onim anamo su se razgraničili, sa 'petokolonašima' nisu... Pederi i jugokomunisti vrebaju iza svakog ćoška :oops:
Kikibombona

#10114 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

cyprus wrote:
KatarinaKosaca wrote:
L u c i f e r wrote: čovjek koji bi "živio u ulici koja nosi ime ne znam ti kakvog zločina" za platu od 3 milje je legitimisao sam sebe
to sasvim dovoljno govori o tebi ko si i šta si i kakvu imaš empatiju za patnje drugih ljudi, samo da ti imaš para
s takvima nemam šta pričati na forumu
već samo preko nišana kalašnjikova
punog i otkočenog
foe
daj mu da stanuje u ulici Musana Topalovica Cace, pa da vidis kako bi se i Dacic oglasio i kakvo bi kolektivno kmecanje nastalo...
Može li u ovoj?

Image
Nokaut! :D

Kata je principijelna, jedva cekam odgovor! :lol:
kowalski1

#10115 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kowalski1 »

zenit dozic wrote:
kowalski1 wrote:
Prpa.ba wrote: Ukidanje diskriminatornog naziva jednoj administrativnoj jedinici sigurno ne moze biti povod za rat. A prava manjinskm narodima su garantovana svim relevantnim poveljama, sto ukljucuje i pravo da se zovu kako god zele. Naziv pravoslavnom stanovnistvu koje se identificira kao "srbi" nece niko dirati. :thumbup:
a mogli bi i to srbi ukinuti kad smo on the ran. zvuči nekako genocidno, ja mislim da bi baka bio za.
Neka komsija :mrgreen: cemu zurba.
Doce i to na red :thumbup:

nema doće. odmah! otiće senada u penziju. :roll:
ulinsky

#10116 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ulinsky »

.
Last edited by ulinsky on 25/09/2016 22:10, edited 1 time in total.
RtrnOfSalisbury

#10117 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by RtrnOfSalisbury »

mi moremo imat tri iljade marki jedino ako stamparija kaemova bude radila u tri smjene
kao i obicno imam rjesenje: hitno nas djelimicno primit u eu, tj, primjenit samo onu tacku o zajednickom trzistu radne snage, svakom omogucit odlazak na rad u eu ali da nesto salje i u bih. time bi se stvorili i preduslovi da se ovi sto su vec u eu morebit i vrate jer bi u bih bilo jedno 10ak stanovnika 8) . mogo bi se primjenit i rotirajuci princip: svake godine 100000 ljudi da rotira :idea:
Prpa.ba

#10118 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote:Ne bih voljela da danas bude incidenata jer to bi, u ovako usijanom danu, lako eskaliralo. Nadam se tihoj akciji naredne sedmice. Ne bude li je, onda je to zaista početak kraja.
Tiha akcija ne postoji na ovim prostorima, otuda i pesimizam. Ide se linijom manjeg otpora, za koji sat ocekujem Bakirovu i Inzkovu izjavu na fonu "djeca su se izigrala, eto vidite da nije boljelo, sve 5".
Grean

#10119 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Grean »

megaman4 wrote:
A sta se to moze ocekivati sto pije vode i pitanje je gdje im pije vode?

Realno sve sto naprave nije legitimno. Naravno da bi Bakir i nasa klika trebali izvest neke pripreme ako dodje do guranja maka na konac. Nasa opcija je preslikavanje situacije Kipar vs Sjeverni Kipar ali da bi se to postiglo treba volja da se uradi sto rece ovaj @TBC, prekid svih relacija sa onima koji ruse ustav i privremeno stavljanje Dejtona na led ako dodje do prijetnje izdvajanja RS-a iz BiH.

Mi imamo legitimitet, pitanje je samo kako cemo odigrati svoje karte.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10120 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

Kikibombona wrote:
Nokaut! :D

Kata je principijelna, jedva cekam odgovor! :lol:
E Kurde nesretni.......pod a) treba pitati onoga ko tvrdi da bi zivio u toj ulici da li u njoj zivi. Pod b) nije 9. Brdska presudjena za zlocine ni u Haagu, ni u Beogradu ni u Sarajevu. Draza Mihajlovic i mnogi drugi jesu....
palermo

#10122 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

cyprus wrote:
:thumbup:

'elem, nekad i pomislim da je to glavni cilj ovih forumskih jurišnika. Čini mi se da su njima puno veći trn u oku "neprijetelji u vlastitim redovima", nego oni anamo... Sa onim anamo su se razgraničili, sa 'petokolonašima' nisu... Pederi i jugokomunisti vrebaju iza svakog ćoška :oops:
pusti bolan forumske jurišnike, eto nek su svi (uključujući i mene, jer valjda i ja spadam u te) sumnjivih motiva, budale, tokmaci..loši ljudi....opet ostaje pitanje, je li treba braniti Bosnu i Hercegovinu ili ne treba.....

evo taman slušam na RTRS nekog Kremenovića, pretpostvaljam taman tvoja generacija, kažu neki savjetnik Dodika....fino čovjek kaže, danas Republika Srpska slavi, od danas je više RS-a a manje Bosne i Hercegovine...

dakle, pusti nas forumske jurišnike i budale, odgovori sam sebi, onako pošteno, na čijoj sam strani
Kikibombona

#10123 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

ulinsky wrote:Glasanje u Beču, čeka se oko sat ipo vremena, ovaj red i još na 3 sprata:

Image
:lol: :lol: :lol: :lol:

Vidi patriJota, rodila ih majka!

Ovo bi sve uzelo pusku i junacki branilo Srpsku! :D

Kazu iz dijaspore, u BiH veoma napeta situacija, gradjani na ulica, strah, napetost i odlucnost se nozem mogu rezati, samo je pitanje trenutka kada ce buknuti rat! :D

Jaran me evo zove na pivu, skupit ce se cijela ekipa, idemo u rat! :D

Pozivam forumasa 155 milimetara da se odmah vrati u domovinu, rat na pomolu! :lol: :lol:
155_mm

#10124 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

Kikibombona wrote:
155_mm wrote:
ljudi niste ni svjesni koliko je bosna bila blizu sukoba danas. dok nam hipijevska udarna brigada prosipa one svoje fekalije umalo nije doslo do policijskog terora nad povratnicima. ko zna kud bi to sve krenulo.

a izabir glasackog mjesta od strane srpskih vodja je naravno bio u skladu sa hipijevskom ideologijom.

mogle bi ove ankete napraviti veliko sranje ovom napacenom narodu u BiH. mozda bi i o tome trebalo razmisliti prije stampanja listica.
De bolan, vidis da ljude boli rinaka za ovom anketom!

Nikakvih incidenata, protesta, nista!

Motivacija za belaj je nikakva. I ovdje, i tamo, i vamo.

Sve sutra da uhapse Dodika po nalogu velikih sila, niko prstom ne bi mrdnuo u RS. Koga boli kurac. Ovo je organizovao Dodik. Ako MZ bude odlucna, Dodik ce platiti ceh.

I to je to. Niko za belaj nije raspolozen.

Nemate vi u dijaspori pravu sliku.
ma boli koga ona stvar za ovo dodikovo masovno guzenje u mozak svoje sirotije.

govorim o konkretnom slucaju u Kuli. onaj sto je odabrao mjesto za anketiranje nekoliko metara od mjesta gdje leze poklani iz devedesetih je vjerovatno neki hipijevac.

ovdje serete o nakurcenoj dijaspori na svaki pomen moguce sukoba a slucaj u Kuli je po vama samo zajebancija.

hipijevci bre manite se tog dilera herojin mu je los nikakav, mozak vam sjeba.
Niemand

#10125 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Niemand »

A ko su vam sad hipijevci :cekam:

jes tesko upratiti ovaj forum :dosadno:
Locked