Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#10101 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- objavljeno je par mapa po kojima SAA kontroliše veći dio Miskina, njegov sjeverni i istočni dio. Prema ovom snimku...

... provladini poznavaoci grada su locirali - ovu poziciju odakle puca "opozicija", a što je u skladu sa objavljenim mapama.

Image
Mlohavi

#10102 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

nixon69 wrote: Ma to sve familije onih kozojeba a normalan svijet je davno otisao.
Tako je, rokni zenu i djecu, oca i majku, "kozojeba" su dali... Bravo :thumbup:

Svakako imam namjeru osloboditi se citanja postova nekih mracnjaka, pocinjem s tobom, bismillah. 8)
Last edited by Mlohavi on 03/01/2016 14:58, edited 1 time in total.
Challenger__

#10103 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- U toku je obraćanje generalnog sekretara Hezbollaha, Hassana Nasrallaha. Sasvim očekivano, žestoko se obrušio na KSA, preciznije familiju Saud. Nikad ovako žestoko...
Co0l

#10104 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Dok je familija Asad primjer pravednosti.Sve go sektas do sektasa.
insomnia78

#10105 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

nixon69 wrote:
Fidel_Sa wrote:Nema grane na drvetu, a kamo li da je neko ostao da zivi. :shock: :shock:
Ma to sve familije onih kozojeba a normalan svijet je davno otisao.
Ratko Mladic like this
Challenger__

#10106 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Nasrallah: Nisu (Saudi) predali Nimrovo tijelo porodici...
Co0l

#10107 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Borba Nasralahovih i legitimnih protiv terorizma daje rezultate-u opkoljenom gradu-logoru Madayi ljudi umiru od gladi:
Humanitarna drama u Siriji: Stanovnici grada Madaya pod opsadom umiru od gladi

Drama u ratom zahvaćenoj Siriji i dalje se nastavlja. Rat koji ulazi u petu godinu najviše pogađaju stanovnike koji žive u naseljima koja su pod opsadom oružanih snaga, a dolaskom zime njihove patnje su još i veće.

Na području grada Madaya, sjeverozapadno od sirijske prijestolnice Damaska, odvija se prava humanitarna drama. Riječ je o gradiću koji se već mjesecima nalazi pod opsadom snaga odanih režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i militanata Hezbollaha.

Prema informacijama do kojih je došao novinar Anadolije, stanovnici u Madayi su u jako lošem stanju. Dvoje je umrlo od gladi, a oko 150 osoba je hospitalizirano zbog smrzotina od ekstremne hladnoće.

Mnogi stanovnici su zbog zime smješteni u improvizovanim stacionarima. Veliki problem stvara to što je Madaya u obruču režimskih snaga te im humanitarna pomoć ne dolazi. Prepušteni su sami sebi.

Član lokalnog Komiteta za koordinaciju na tom području Samir Tateen ističe da je od početka opsade oko 70 osoba na ovom području umrlo od gladi, a kako je najmanje 50 ljudi smješten u bolnice zbog neuhranjenosti.

Tateen naglašava da je potrebno hitno poslati humanitarnu pomoć na ovo područje, a međunarodnu zajednicu je pozvao da izvrši dodatni pritisak na Assadov režim kako bi se okončala 193 dana duga opsada i stanovnicima tog grada omogućilo osnovno pravo na život.

"U Madayi živi oko 40.000 osoba. Madaya je 193 dana pod okupacijom režimskih snaga i milicije Hezbollaha. Oni ne dozvoljavaju da pomoć stigne na ovo područje. Ovdje je život jako skup. Ljudi preživljavaju na vodi i travi koju skupljaju. Nema ni struje, a griju se tako što pale drvene dijelove srušenih kuća", kazao je Tateen.

Prema njegovim riječima, jedan mještanin je za pet litara mlijeka i sedam kilograma riže pokušao prodati automobil, ali je preminuo od gladi prije pronalaska kupca.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/human ... /160103046
sarajevoxxxx

#10108 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

''Osveta za šejha Nimra- Brigade Hezbollaha'' - Iranski projektili kojima se bombarduju sirijski civili.

Image

Image
Challenger__

#10109 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Nasrallah: Tvrdi da Saudi, u stvari žele sunitsko-šiitski rat i poziva šiite da ne nasjedaju na šiia-suni antagonizme.
MMM1977

#10110 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Challenger__ wrote:- U toku je obraćanje generalnog sekretara Hezbollaha, Hassana Nasrallaha. Sasvim očekivano, žestoko se obrušio na KSA, preciznije familiju Saud. Nikad ovako žestoko...
Kako, šta?! Ovo je dramatičan zaokret, saudijski Hezbollah se okreće protiv Saudije? :-)
Challenger__

#10111 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:''Osveta za šejha Nimra- Brigade Hezbollaha'' - Iranski projektili kojima se bombarduju sirijski civili.
Ne gađaju borce, nego baš civile... :-) Još da ti neko povjeruje, gdje bi ti bio kraj.
insomnia78

#10112 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:''Osveta za šejha Nimra- Brigade Hezbollaha'' - Iranski projektili kojima se bombarduju sirijski civili.

Image

Image
Nemoguce
Pa to samo cionisti rade
Sad ce Salik postaviti sliku onog Bibijevog tetića
MMM1977

#10113 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Image

Image
A 100% si siguran da neće granatirati vojsku nego baš civile. Možda i to piše?
MMM1977

#10114 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

insomnia78 wrote:

Image

Image
Nemoguce
Pa to samo cionisti rade
Sad ce Salik postaviti sliku onog Bibijevog tetića
Rade li to Francuzi kad krenu gađati civile ili to oni suptilnije?
insomnia78

#10115 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Oni drito krst urezu
Challenger__

#10116 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Nasrallah: Tvrdi da na raspaljivanju šiitsko-muslimanskog rata rade Saudi ali i oni "među nama" (ne znam da li misli na Hezbollah ili muslmane općenito) koji rade za ino-službe, ali i oni koji to rade iz neznanja, "među nama".
Mlohavi

#10117 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Stvarno nema smisla jbt...
Ovo na fotografiji je neko improvizovano govno poput onih koje su pobunjenici upotrijebili u stotinama, gdje bas ovi da odmah ciljano po civilima. :-)
Cak mislim da sam na snimcima iz Seikh Maksud vidio vozilo na koje je postavljeno ovo ili slicno sranje.

Izmedu 1:20-1:30 identicni projektili se vide na vozilu u Seikh Miskinu
Last edited by Mlohavi on 03/01/2016 15:24, edited 3 times in total.
Mlohavi

#10118 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Cek, cek da pokusam...

Kazel sta Nasrallah ovih dana? 8)
Co0l

#10119 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Gdje god da padne svjedno je,ionako je tamo sve go terorista i to sve stranci koje su cionisti doveli da sruse legitimnog.
Challenger__

#10120 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ufff, znao sam...

Nasrallah: Saudi su izvor ideologije iz koje je nastao ISIS. Saudi = ISIS!
MMM1977

#10121 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Insomnia, boga mi me baš iznenađuješ... Nekada si bio pravo osvježenje na ovim temama a sada si duboko zaglibio u sektaštvo a još gore nisi ni musluman. Čudno da držiš stranu KSA koja je glavni krivac za terorizam po Francuskoj.

Mislim da ti samo kontriraš Cheliju a da to nisu tvoji stavovi.
Co0l

#10122 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Nasrallah: Tvrdi da na raspaljivanju šiitsko-muslimanskog rata rade Saudi ali i oni "među nama" (ne znam da li misli na Hezbollah ili muslmane općenito) koji rade za ino-službe, ali i oni koji to rade iz neznanja, "među nama".
Challenger__

#10123 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Nasrallah
- #Nasrallah: Condolences to #Qatif & family of Al-Nimr
- #Nasrallah: In the Arabian Peninsula, a state was formed which brought tyranny to it and it was named after its family (Saudi Arabia)

- #Nasrallah: Āl-Saud carried out a vicious crime in executing Al-Nimr, it is inexcusable
- #Nasrallah: Why was he executed/crime? They didn't/can't say. Was he involved with militia, did he promote violence? Or was he peaceful?
- #Nasrallah: Just like in Bahrain, leaders are being thrown in jail despite being peaceful
- #Nasrallah: Al-Nimr was brave. He spoke the truth and called for rights

- #Nasrallah: Whoever speaks is executed. This is the Saudi which wants spread democracy throughout the world
- #Nasrallah: Did he want partition the country (take the oil) which the #US supported and attempted to incite
- #Nasrallah: Why was he executed now?
- #Nasrallah: Many Islamic scholars pleaded for Al-Nimr not to be executed
- #Nasrallah: There are people that hoped that Saudis could negotiate to end conflicts in region
- #Nasrallah: Execution was surprising. But we were not surprised

- #Nasrallah: Saudi wrote their message in blood; they don't care about allies, opinions, the Muslims
- #Nasrallah: They did not even hand over the body to his family
- #Nasrallah: It wants to keep its interests no matter what, inciting civil wars etc. they want ppl to live like sheep or be slaughtered sheep
- #Nasrallah: It has showed it's face of crime/tyranny, they have killed everyday in Yemen
- #Nasrallah: Saudis goal in Yemen is to destroy and take revenge
- #Nasrallah: They don't want a party/leader that exposes them
- #Nasrallah: Saudis war on Yemen is one of vengeance not political
#Nasrallah: Saudis want a sectarian war between Sunni-Shia in the whole region
- #Nasrallah: If there is a problem look for Saudi's (role)
- #Nasrallah: The Shia should be careful not to make it Sunni-Shia, this will help the Saudis who killed Al-Nimr & want sect war
- #Nasrallah: There are people amongst us which serve foreign intel services as well as those that act unintentionally
- #Nasrallah: Saudis are source of takfiri ideology which create the problems all over the world.
ISIS = Saudis

- #Nasrallah: There is a region called Arabian Peninsula which through tyranny was named Saudi; there are oppressed people there
- #Nasrallah: Why are you going to the details but missing the obvious? Saudis are the mother,father,inventor of takfiri groups
-
- #Nasrallah: This support and actions by the Saudis must be stopped
Last edited by Challenger__ on 03/01/2016 15:16, edited 1 time in total.
nixon69

#10124 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Mlohavi wrote: Svakako imam namjeru osloboditi se citanja postova nekih mracnjaka, pocinjem s tobom, bismillah. 8)
Da samo znas kako mene zaboli neka stvar u vezi tvoje odluke. :D
Izmedu ostalog,ako su familije sa njima i podrzavaju ih,onda ni oni nisu nista bolji.
Samo mi je zao djece,jer oni neznaju nista,niti su sta Bogu skrivili a ostatak sve pokokat.
insomnia78

#10125 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

MMM1977 wrote:Insomnia, boga mi me baš iznenađuješ... Nekada si bio pravo osvježenje na ovim temama a sada si duboko zaglibio u sektaštvo a još gore nisi ni musluman. Čudno da držiš stranu KSA koja je glavni krivac za terorizam po Francuskoj.

Mislim da ti samo kontriraš Cheliju a da to nisu tvoji stavovi.
Jebe mi se za KSA, cuj drzim stranu KSA :lol:
Sektastvo? :lol:
Smjesno je, mada okolnosti nisu takve, kako su se sektasi upalili
Opravdava se sve ono sto se svim drugima spocitava i onda isti ti dodju Savoxa napadati
:lol: :lol: :lol:
Dvije strane iste medalje
Locked