nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#10101 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Od restorana Kovacevic do Salakovca mozes mozda vidjeti patrolu (ima onaj jedan hopac nizbrdo pa uzbrdo, isprekidana linija sve, a oni na vrhu brda stoje, gledaju ko ce tri metra prije znaka krenuti u preticanje, ili zavrsiti tri metra po punoj), ali radar tesko, nikako, a cesta je odlicna, tako da se tu cesto vozi brze nego na autoputu, ali nije problem sto se vozi brzo, nego su problem upravo takve kamikaze.
Hendrix

#10102 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Hendrix »

Nema nista gore nego s mora se vracati, kontas da ti je kuci sto prije, kolone i sve sranja, kamioni, pretices pokusavas da budes ispred jebenog slepera koji ide 40kmh prije krivina jer si onda jeban po sata do iduceg preticanja, pa onda opet iduci sleper, penzioner u Yugi koji je sporiji i od slepere, sva jaca auta se uvaljuju nemas gdje da ti preteknes, trauma jebena...

I na kraju sve to prodjes, govorim o legalnom preticanju ne kamikaza stilu...kad zena kaze ja moram u WC. :oops: I stojis na pumpi i cekas, a sve one kolone lagano opet prodjose...jebem ti autoput i sto ga nema na toj dionici.
drunken tiger

#10103 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

Hendrix wrote:Nema nista gore nego s mora se vracati, kontas da ti je kuci sto prije, kolone i sve sranja, kamioni, pretices pokusavas da budes ispred jebenog slepera koji ide 40kmh prije krivina jer si onda jeban po sata do iduceg preticanja, pa onda opet iduci sleper, penzioner u Yugi koji je sporiji i od slepere, sva jaca auta se uvaljuju nemas gdje da ti preteknes, trauma jebena...

I na kraju sve to prodjes, govorim o legalnom preticanju ne kamikaza stilu...kad zena kaze ja moram u WC. :oops: I stojis na pumpi i cekas, a sve one kolone lagano opet prodjose...jebem ti autoput i sto ga nema na toj dionici.
A ti kao žuriš s mora kući? Pa kreneš dan ranije i ne nerviraš se. Ja gdje god dalje da idem planiram da ću zaglaviti u gužvi najmanje sat vremena. Tako planiram put i stignem na vrijeme, ne žurim, ne nerviram se. Probaj i ti. Bolje je za živce. A i ljepše se spava.
Hendrix

#10104 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Hendrix »

drunken tiger wrote:
Hendrix wrote:Nema nista gore nego s mora se vracati, kontas da ti je kuci sto prije, kolone i sve sranja, kamioni, pretices pokusavas da budes ispred jebenog slepera koji ide 40kmh prije krivina jer si onda jeban po sata do iduceg preticanja, pa onda opet iduci sleper, penzioner u Yugi koji je sporiji i od slepere, sva jaca auta se uvaljuju nemas gdje da ti preteknes, trauma jebena...

A ti kao žuriš s mora kući? Pa kreneš dan ranije i ne nerviraš se. Ja gdje god dalje da idem planiram da ću zaglaviti u gužvi najmanje sat vremena. Tako planiram put i stignem na vrijeme, ne žurim, ne nerviram se. Probaj i ti. Bolje je za živce. A i ljepše se spava.
Nije u pitanju tolika zurba nego ne zelim da vozim iza slepera 40kmh, cak i da mi je svejedno truckati se tom brzinom svaki sleper privlaci i kamikaze koje ljudi spominju iznad i salijevanje strave dok se oni svi uvale da bi pretekli istog.
AmirBaa

#10105 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by AmirBaa »

:lol: :lol: :lol: :lol: ili stanes po pogacice i svi te prodju :D da, ja zivim za dan kada ce se autoput spojiti sa mostarom, do mora ce biti milina voziti onda :)
drunken tiger

#10106 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

Hendrix wrote:
drunken tiger wrote:

Nije u pitanju tolika zurba nego ne zelim da vozim iza slepera 40kmh, cak i da mi je svejedno truckati se tom brzinom svaki sleper privlaci i kamikaze koje ljudi spominju iznad i salijevanje strave dok se oni svi uvale da bi pretekli istog.
Ma znam. Ali tada se čovjek unervozi i pravi najviše grešaka. Nije više stvar u tome kako ti voziš nego moraš paziti i na sve ostale kako voze.
zdruzdjo

#10108 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Citat iz "kad porastem bicu kengur".

KAKAV DANAK NEISKUSTVU.....

Ovakva voznja je posao za dvoje ljudi Ili jedan plus neka pravo brz navigacija.
amar1994

#10109 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

zdruzdjo wrote:

Citat iz "kad porastem bicu kengur".

KAKAV DANAK NEISKUSTVU.....

Ovakva voznja je posao za dvoje ljudi Ili jedan plus neka pravo brz navigacija.
ma kljusina , misli awd subaru i ne moze se krhat , aha kako da ne :lol: :lol: :run:
vješalica

#10110 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

sileđije na motrima su počeli terorisat
Better Man

#10111 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

U četvrtak sudar kombija i taksiste malo prije Wise. Stvorila se velika kolona obje trake blokirane, kad debeli idiot ćelave glave na bjesnom trkačem motoru proleti ko idiot između auta pod punim gasom.
supercali

#10112 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Ne nadjoh temu o policiji ovdje pa cu ovdjr napisati iskustvo

Jutros oko pola 5 vracam se iz grada i vozim prijatelja kuci
Ja nisam pio a on popio mozda 2-3 pive i auto ostavio u gradu da ne bi vozio eventualno pijan
I zaustavlja nas policija dokumenta i te stvari sve ok
Kaze jeste li konzumirali alkohol rekoh ja ne prijatelj mozda pivo-2
Kaze sta cemo moramo alko test reko nemojte njega
Kaze moramo reko mene slobodno i odradimo mi 0 meni i kao sada sta cemo sa njim
I sada objasnjavamo mi situaciju ostavio auto da ne bi vozio itd itd
Kaze ne smijete voziti pijanu osobu u autu
Ok rekoh razumijemo to i pita on kolegu sta cemo kaze ako bude puhao kazna ide vozacu
I pita ovaj gdje smo bili kazemo kad on ma ajde idite

Ipak kad se fino s njima razgovara moze se sve fino zavrsiti iako po zakonu ako gledamo mi smo krivi ocito al eto

I pitanje moze li se pijana osoba samo voziti nazad ili i za to ide kazna i sta ako je auto dvosjed?
kloniran

#10113 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

ako je auto dvosjed ima taxi ili ga u gepek strpas :D
supercali

#10114 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Kako recimo taxiste ako 3 -4 pijana prijatelja idu kuci
Jel i za njih vazi da suvozac ne smije biti pijan?
Dope_Man

#10115 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Ovaj zakon je stvarno retardiran. Milion je situacija gdje ces biti prisiljen imati za suvozaca nekoga ko je popio dovoljno za kaznu, iako ta kolicina ne mora nista znaciti za ponasanje covjeka. Dakle izadju 4 osobe (veoma cest slucaj) i vozac se suzdrzava ali opet bezveze mogu imati problema jer su ostali popili po 2-3 pica. Ili primjer iznad sa taksijem.. sta trebaju 2 taksija uzimati da ne bi neko na suvozacevo mjesto.. to je jedan od propisa dodanih samo kako bi se uzele pare i nista drugo.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10116 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Ima rijesenje, mojne piti alkohol i nece biti problema.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10117 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Pa nista, tjeraju ljude da onda voze sopstveno vozilo kad popiju.
Mnogi kad popije uzme taksi, nece da vozi pijan, ali ako ce policija primjenjivati taj retardirani zakon, ne vidim sto bi taksista rizikovao kaznu.
A cime onda da se neko ko je popio vrati kuci? Pa svojim autom, logicno.
Ned071

#10118 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Ned071 »

supercali wrote:Ne nadjoh temu o policiji ovdje pa cu ovdjr napisati iskustvo

Jutros oko pola 5 vracam se iz grada i vozim prijatelja kuci
Ja nisam pio a on popio mozda 2-3 pive i auto ostavio u gradu da ne bi vozio eventualno pijan
I zaustavlja nas policija dokumenta i te stvari sve ok
Kaze jeste li konzumirali alkohol rekoh ja ne prijatelj mozda pivo-2
Kaze sta cemo moramo alko test reko nemojte njega
Kaze moramo reko mene slobodno i odradimo mi 0 meni i kao sada sta cemo sa njim
I sada objasnjavamo mi situaciju ostavio auto da ne bi vozio itd itd
Kaze ne smijete voziti pijanu osobu u autu
Ok rekoh razumijemo to i pita on kolegu sta cemo kaze ako bude puhao kazna ide vozacu
I pita ovaj gdje smo bili kazemo kad on ma ajde idite

Ipak kad se fino s njima razgovara moze se sve fino zavrsiti iako po zakonu ako gledamo mi smo krivi ocito al eto

I pitanje moze li se pijana osoba samo voziti nazad ili i za to ide kazna i sta ako je auto dvosjed?
Mora nazad sjediti. Ne smije biti na suvozackom...
supercali

#10119 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

konektovan wrote:Ima rijesenje, mojne piti alkohol i nece biti problema.
Ja kao vozac nisam pio nego suvozac
Dosao je u grad autom mislio nece piti sa rajom popio par piva ajd neka bude 3 i ja ga povezao bas da ne bude za volanom iako je od zadnje pive do voznje mozda proslo sat vremena

Al eto policajci su bili ok i progledali kroz prste jer sam ja napuhao 0
Daryl Dixon

#10120 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 15/05/2017 07:42, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10121 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

supercali wrote:
konektovan wrote:Ima rijesenje, mojne piti alkohol i nece biti problema.
Ja kao vozac nisam pio nego suvozac
Dosao je u grad autom mislio nece piti sa rajom popio par piva ajd neka bude 3 i ja ga povezao bas da ne bude za volanom iako je od zadnje pive do voznje mozda proslo sat vremena

Al eto policajci su bili ok i progledali kroz prste jer sam ja napuhao 0

Joj respo, kako ti od 1-2 pive dogura do 3?! :D :D Haj priznaj, koliko ih je drug zavario??? :lol: :lol: :lol:
tempuser

#10122 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Sinoc oko 9.10-9.15 u garazi kod ex Interexa valjda bio kongres trkaca i cunera. Kakva kolekcija grobova, likova i lobanja, maca-braca, bruda, ulozenih para i truda, F&F je *itchkin dim za njih! :-)
Da je ovo nalik na drzavu na izlazu policijski punkt i podijeliti u 2 kolone, tehnicki pregled i provjera kazni!
amar1994

#10123 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

tempuser wrote:Sinoc oko 9.10-9.15 u garazi kod ex Interexa valjda bio kongres trkaca i cunera. Kakva kolekcija grobova, likova i lobanja, maca-braca, bruda, ulozenih para i truda, F&F je *itchkin dim za njih! :-)
Da je ovo nalik na drzavu na izlazu policijski punkt i podijeliti u 2 kolone, tehnicki pregled i provjera kazni!

:run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10124 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Skup krseva.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#10125 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by liaar »

tempuser wrote:Sinoc oko 9.10-9.15 u garazi kod ex Interexa valjda bio kongres trkaca i cunera. Kakva kolekcija grobova, likova i lobanja, maca-braca, bruda, ulozenih para i truda, F&F je *itchkin dim za njih! :-)
U svakom slučaju se ponašaju 10x pristojnije dok su u ovom skupu, nego kamikaze na cesti.
Post Reply