Demokratska fronta Željko Komšić
-
tino69
#10101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
PA kakva je lova u spin-centru za agitaciju protiv demokratske Fronte -Željko Komšić. Bace li vam makar 10-20 maraka da ne krepate od gladi i da imate za džoint i pivu. Ma šuti, klošaru je zuhar i 5 maraka, nek se ima za brlje loze i krđe duhana.
- Adriatic
#10102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja se bojim da ova stranka neće ni dočekati izbore.
Sve od zla oca i gore matere.
Sve od zla oca i gore matere.
- Maystor
#10103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj da širiš laži poput ovih droida iz kanalizacije. KO DF Sarajevo je zabranio kandidaturu ekipi koju spominješ, a bili su predloženi od OO DF Trnovo._Reds_ wrote:Pa ista stvar je u Sarajevu.
Bivši, izbačeni SBiH-ovci u Kantonalnoj skupšitini: Pindžo, i ona neka što pored njega sjedi, a nikad se za riječ nije javila, i onaj još jedan, su sada DF-ovci.
Samo ne znam da li je i onaj Mehmedić isto DF-ovac.
- Maystor
#10104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ni ja ne poznajem situaciju u DF NG, a raspitao sam se o čemu se radi. Tačno je da DF NG ne funkcioniše dobro, ali nije ni blizu tako loše kao što neki pokušavaju predstaviti ovdje. Prvo, ukazano je povjerenje izvjesnom Adnanu Podži (ne poznajem ga) i bio je povjerenik DF za NG. Momak je radio, okupljao članstvo - i pao na unutarstranačkim izborima. Imao je pol-position i ispao iz utrke. Druga struja je izlobirala članove da glasaju za izvjesnu Lanu (koju takođe ne poznajem). Sada ovi koji nisu ostvarili svoje ambicije prizivaju propast stranke, što, blago rečeno, nije u redu. Ispada da je za njih DF bila plan za ugrađivanje, a ne ideja za drugačiju politiku. Kritike na račun rada DF NG su dijelom opravdane, ali zato postoji statut.Pertini wrote:Nesumljivo je da, premo onome što pišete, poznajete situaciju u DF Novi Grad. Molim vas, podjelite to sa nama da bi i mi ostali, a koje zanima ova tema, barem donekle, upoznali ovu Općinsku organizaciju. Nekoliko mi pitanja ostaje nejasno: Zašto gospođicu Velić zovete Zlatka? Jeli to neka metafora ili joj je to nadimak? Ko su članovi Općinskog odbora koji su zaslužni za ovaj sunovrat DF NG? Ko su novopečeni a ko "staropečeni" članovi DF NG i gdje pobjegoše ti novopečeni? Nisu mogli nestati sa lica zemlje. Zašto su aktivni odustali i postali pasivni? O kakva tri listića pišete već drugi put? Ko su ti iz vrha koji kreiraju stanje u Novom Gradu? Unaprijed hvala!Orange Revolution wrote:Gdje i kako i zašto pobjegoše novopečeni članovi OO DF Novi Grad,zašto su dosta aktivni članovi pobjegli glavom bez obzira,zašto su postojala tri jasno pročitana glasačka listića prilikom prebrojavanja.
Isitna je da je ruglo DFa i faktor raspada ponajveći,DF Novi Grad, na čelu s Zlatkom(Lana Velić) uz pomoć svog zaštitnika iz vrha.
Ono sa čime se definitivno mogu složiti je da je DF NG totalno urušen, jer koliko mi je poznato članstvo niti se sastaje niti ga ko šta pita, ali su zato liste za predstojeće izbore formirane.
I bez obzira na sve ovo, DF je pojam demokratije za ovdašnje prilike.
- _Reds_
#10105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje su te liste da potvrdiš da lažem. Drugo ja nisam rekao da su kandidovani, nego da su prešli u DF. Kako su onda uopće predloženi, ako nisu u DF?Maystor wrote:Nemoj da širiš laži poput ovih droida iz kanalizacije. KO DF Sarajevo je zabranio kandidaturu ekipi koju spominješ, a bili su predloženi od OO DF Trnovo._Reds_ wrote:Pa ista stvar je u Sarajevu.
Bivši, izbačeni SBiH-ovci u Kantonalnoj skupšitini: Pindžo, i ona neka što pored njega sjedi, a nikad se za riječ nije javila, i onaj još jedan, su sada DF-ovci.
Samo ne znam da li je i onaj Mehmedić isto DF-ovac.
Uostalom opće poznato stvar. U Hrasnici su održavali i nekakve skupove, sa zastavama DF-a i tome slično.
- dustaban
#10106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Oko ovih prelazaka...
Morate konacno shvatiti da mi naprosto nemamo drugih ljudi osim ovih koje imamo. Moze li se od istih go*ana praviti drugacija pita?
Moze ako je drugaciji recept.
Dakle, prestaniti prebrajavati ko je gdje prije bio. Fokusirati se treba na "recept".
Nudi li DF novi recept?
Tesko. Ako cemo po tome gledati tesko ce neko dokazati da ova stranka nudi neki bolji i uspjesniji koncept.
Pa sta je onda uopce razlog prikljucenja DF-u ?
Ja velim ovako - DF je PRIVREMENA odstupnica za SOCIJALDEMOKRATE, konkretno za razocarane SDP-ovce. Naravno tu bi se mogli skloniti i ostali "razocaranici" a takvih je najvise u ovoj zemlji.
Sam Komsic ima autoritet koji pocinje i zavrsava njegovom rastavom od Lagumdzije i zaista to nekakvo nevezivanje sa lopovlukom (osim malkice
) ali tu je dilema je linije htio ili nije mogao.
Sve u svemu, svima koji kreiraju politiku DF-a predlozio bih upravo ovo - identifikaciju DF-a kao "privremeno skloniste za pobunjenika" koji ce vremenom preuzeti SDP (konkretnije njegovu infrastrukturu) i pokusati kreirati NOVU BH SOCIJALDEMOKRATIJU. Cim sam rekao "BH" odmah sam jasno dao do znanja da se to ne moze za Komsicem, ali, eto, neka ga u ovoj pocetnoj fazi.
Bude li se od ovoga pravila stranka sa Imenom ZK (je li zaista istina ili glasina da se tako preregistrirala?)... ondak zaboravite sve ovo i glasajte za koga hocete, svemir se ionako siri!

Morate konacno shvatiti da mi naprosto nemamo drugih ljudi osim ovih koje imamo. Moze li se od istih go*ana praviti drugacija pita?
Moze ako je drugaciji recept.
Dakle, prestaniti prebrajavati ko je gdje prije bio. Fokusirati se treba na "recept".
Nudi li DF novi recept?
Tesko. Ako cemo po tome gledati tesko ce neko dokazati da ova stranka nudi neki bolji i uspjesniji koncept.
Pa sta je onda uopce razlog prikljucenja DF-u ?
Ja velim ovako - DF je PRIVREMENA odstupnica za SOCIJALDEMOKRATE, konkretno za razocarane SDP-ovce. Naravno tu bi se mogli skloniti i ostali "razocaranici" a takvih je najvise u ovoj zemlji.
Sam Komsic ima autoritet koji pocinje i zavrsava njegovom rastavom od Lagumdzije i zaista to nekakvo nevezivanje sa lopovlukom (osim malkice
Sve u svemu, svima koji kreiraju politiku DF-a predlozio bih upravo ovo - identifikaciju DF-a kao "privremeno skloniste za pobunjenika" koji ce vremenom preuzeti SDP (konkretnije njegovu infrastrukturu) i pokusati kreirati NOVU BH SOCIJALDEMOKRATIJU. Cim sam rekao "BH" odmah sam jasno dao do znanja da se to ne moze za Komsicem, ali, eto, neka ga u ovoj pocetnoj fazi.
Bude li se od ovoga pravila stranka sa Imenom ZK (je li zaista istina ili glasina da se tako preregistrirala?)... ondak zaboravite sve ovo i glasajte za koga hocete, svemir se ionako siri!
- Maystor
#10107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postoji odluka KO DF Sarajevo da se ne može prihvatiti kandidatura pomenutih osoba. Naravno da liste nisu gotove._Reds_ wrote: Gdje su te liste da potvrdiš da lažem. Drugo ja nisam rekao da su kandidovani, nego da su prešli u DF. Kako su onda uopće predloženi, ako nisu u DF?
Uostalom opće poznato stvar. U Hrasnici su održavali i nekakve skupove, sa zastavama DF-a i tome slično.
Zar trebamo zabranjivati ljudima da mašu zastavama DF-a? Ko god želi da promoviše politiku DF po statutu ima pravo biti simpatizer/član (osim ako je ratni zločinac, osuđeni kriminalac, itd). Nema nikakve zapreke da se bivši članovi neke druge stranke učlane. Međutim, druga je stvar ko može biti kandidat stranke za izbore ili neku funkciju.
- cadburry
#10108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O vi napaceni DF-ovci iz Novog Grada, koji blatite Lanu jer je kao zavrsila SDP-ovu skolu, koju skolu su vam zavrsili Mario Vukasovic, predsjednik DF Novo Sarajevo ili Samer Residat, predjsednik KO DF Sarajevo, pa i taj nesretni momak Adnan Podzo, Lanin prethodnik?
Sve je to FOM SDP odgojio, a Zlaja pozlatio.
-
weredsf
#10109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDP se skoro raspao u Novom Gradu, naredno prirodno staniste tih ljudi je DFcadburry wrote:O vi napaceni DF-ovci iz Novog Grada, koji blatite Lanu jer je kao zavrsila SDP-ovu skolu, koju skolu su vam zavrsili Mario Vukasovic, predsjednik DF Novo Sarajevo ili Samer Residat, predjsednik KO DF Sarajevo, pa i taj nesretni momak Adnan Podzo, Lanin prethodnik?![]()
- Orange Revolution
#10110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U procentima rečeno,gledajući na mjesne odbore DF Novi Grad 95% ne postoji.Od 27. mjesnih odbora(ne računajući OTOKU) 24.odbora su praktično ugašena ili su pred gašenjem,mjesni odbor Otoka nikada osim na prvom sastanku nije ni funkcionisao a ipak je naštiman i uguran novinar TV1 Denis Huseinbegović,član DF koji nikada nigdje i ničim nije pomogao rad DF,isti taj Novinar je vidjevši da nema hljeba u stolici OO,digao sidro.Tu su još,članovi prvog i drugog saziva OO Darko Lazić,najveći element unošenja razdora,iznošenjem svojih laži,stvaranja konfliktnih situacija,zatim ničim objašnjena predstavnica famozne kad zatreba postojeće,kad zatreba nepostojeće PR grupe,plivačica Selma Spahić,koja je takodjer vidjevši da nema hljeba i da nije uspjeo u potpunosti poduhvat preuzimanja OO njoj simpatičnih i onih koji je guraše,jednostavno je digla sidro i pobjegla,zatim pozitivni kritičar rada OO u starom pa i novom sazivu Slobodan Vujović,koji je gle čuda,nasljedio sina Gorana u stolici OO,demokratski nema šta.weredsf wrote:SDP se skoro raspao u Novom Gradu, naredno prirodno staniste tih ljudi je DFcadburry wrote:O vi napaceni DF-ovci iz Novog Grada, koji blatite Lanu jer je kao zavrsila SDP-ovu skolu, koju skolu su vam zavrsili Mario Vukasovic, predsjednik DF Novo Sarajevo ili Samer Residat, predjsednik KO DF Sarajevo, pa i taj nesretni momak Adnan Podzo, Lanin prethodnik?![]()
Nije Lana Velić,jedini ugurani proizvod Zlatka Lagumdžije,tu su još nabrojani Goran Vujović,Jasmin Husejnović itd.Nažalost po ideju DFa uspjeli su rasturiti DF Novi Grad.Pitate se ko je zaštitnik iz vrha stranke,svima poznato je da predsjednicu ZLATKU(Lagumdžijin igrač) štiti sekretar stranke Sifet Podžić.Nažalost uništili su ne samo DF nego unjeli i nepovratno astronomsku dozu nepovjerenja istinskim članovima.
-
Pertini
#10111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vaša reakcija je ljudska i dobronamjerna kao i moja uostalom, ali istina je u našoj zemlji, na žalost, betonirana solidnom debljinom straha i malo se ko usuđuje da je javno izrekne. Ljudi mi oficijelno kažu kako su to sve gluposti što se piše po portalima, dok drugi tvrde da je to sve čista istina. Službeno, složićete se, DF NG se nikada nije oglasio na ovu temu.tino69 wrote:Poštovani /na "Pertini,
želim da vjerujem da ste u najiskrenijoj namjeri psotavli ova i ovakva pitanja, a upućena su da podsjetimo, grupici ljudi koja svoj identitet dobro sakrivaju iza "nickova", i iz svoje busije agituju i pokušavaju (bezuspješno, naravno) na sve načine urušavati sliku i ugled DF-a i pojedinih njenih članova. Ukoliko ste zaista zaintresirani za bilo šta što se događa u okviru DF, prava adresa je DF , a ne ovakvi portali. Pitanja ste uputili ovim "forumašima", a dobit ćete od njih i "odgovore", ne sumnjam..ali također ne sumnjam da će ti "odgovori" biti manipulacija i politikantstvo najniže vrste.
U međuvremenu, informacije koje dolaze do mene su apsolutno kontradiktorne, dok jedni tvrde kako "teče med i mlijeko", drugi da ništa ne valja, da se sve raspada i da je zadnji čas da se aktuelni saziv DF NG raspusti po ugledu na Veliku Kladušu i Mostar, te da se pokuša revitalizirati "ono što je bilo ranije".
Zbog toga sam se obratio onome (Orange revolution) za koga sam, prema ranijem pisanju, zaključio da dobro poznaje stanje u DF NG.
-
Hafis
#10112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Glavno pitanje koje se postavlja na ovoj temi je: postoji li neki oblik života izvan sarajevske općine Novi grad ?
Meni se čini da će se taj vaš Željko o ljutu jadu zabaviti da pređe izborni prag u Sarajevu, a ne da bude ta ''nova pokretačka snaga u BiH''. Podcjenjujete inteligenciju ljudi, uostalom vidjet ćete.
Meni se čini da će se taj vaš Željko o ljutu jadu zabaviti da pređe izborni prag u Sarajevu, a ne da bude ta ''nova pokretačka snaga u BiH''. Podcjenjujete inteligenciju ljudi, uostalom vidjet ćete.
-
tino69
#10113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pertini,
Hajdemo stvari postaviti ovako, treba li ovoj Bosni i Hercegovini još 4 godine vlasti Lagumdžijinog SDP-a, Bakirovog SDA, Harsiovog SBiH, Čovićevog HDZ-a, Dodikovok SNSD-a itd, ali da se držimo Federacije, pa zamisli taj scenario da opet vlast vode i palamude našim vremenom i životima, (svaki njihov mandat znači da 4 godine našeg života ode bez perspektive- niz vodu). Ja se toga scenarija bojim kao kuge!!!DF je imala muda, samo ću toliko reći da se se u svojim redovima očisti od politikanata i nacionalista, i to može samo Željko Komšić, takakv kakvog ga je Bog dao, bez kalkulacija i politikantstva sa šljamom i tako ćemo i mi ovu zemlju očistiti od bande i šljama koja pljačka narod već 20 godina, o možete biti sigurni u to... nećemo se umoriti i nećemo se prestati boriti za pravo i pravdu svakog malog čovjeka u BiH.. ali polako, padam u euforiju, a ovi neki će to proglasiti za demagogiju. Dakle DF, je još u procesu stvaranja, DF je sigurno okupio ono što je najpozitivnije i najsposobnije u ovoj zemlji, ljudi koji ne kažu "koliko se u vas plaća angažman?" nego sami volonterski rade i doprionse na svaki mogući način. To je za naše BiH uslove i praksu, prosto nevjerovatno!! Mi IDEMO DALJE!!!!
Hajdemo stvari postaviti ovako, treba li ovoj Bosni i Hercegovini još 4 godine vlasti Lagumdžijinog SDP-a, Bakirovog SDA, Harsiovog SBiH, Čovićevog HDZ-a, Dodikovok SNSD-a itd, ali da se držimo Federacije, pa zamisli taj scenario da opet vlast vode i palamude našim vremenom i životima, (svaki njihov mandat znači da 4 godine našeg života ode bez perspektive- niz vodu). Ja se toga scenarija bojim kao kuge!!!DF je imala muda, samo ću toliko reći da se se u svojim redovima očisti od politikanata i nacionalista, i to može samo Željko Komšić, takakv kakvog ga je Bog dao, bez kalkulacija i politikantstva sa šljamom i tako ćemo i mi ovu zemlju očistiti od bande i šljama koja pljačka narod već 20 godina, o možete biti sigurni u to... nećemo se umoriti i nećemo se prestati boriti za pravo i pravdu svakog malog čovjeka u BiH.. ali polako, padam u euforiju, a ovi neki će to proglasiti za demagogiju. Dakle DF, je još u procesu stvaranja, DF je sigurno okupio ono što je najpozitivnije i najsposobnije u ovoj zemlji, ljudi koji ne kažu "koliko se u vas plaća angažman?" nego sami volonterski rade i doprionse na svaki mogući način. To je za naše BiH uslove i praksu, prosto nevjerovatno!! Mi IDEMO DALJE!!!!
-
tino69
#10114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HA dobro, i to je demokratija, ti si za gore pobrojane... ovo ti garantujem, ako se i kako se zemlja bude približavala evropskoj uniji, ti pobrojani "igrači" , će jedan po jedan doživljavati istu onu sudbinukao i Ivo Sanader u Hrvatskoj. Osim kaznenog gonjenja njemu je oduzeto zvanje Heroja, a i proglašen je narodnim izdajnikom, od strane Predsjednika Hrvatske
-
tino69
#10115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stvarno gubim strpljenje.. gdje nađe 96-tu kao referentnu godinu? U nas je krorupcija KONSTANTNA, ratni zločin ne zastrajeva a radtni profiterstvo JE RATNI ZLOČIN. Ratno profiterstvo je, par exellance,svaka ona privatizacija koja je obavljena iza leđa radnika, boraca i sirotinje, u ratno vrijeme, prepisivane su dionice Titinih firmi stranačkinm podobnicima. I milonski zločini kao i teška djela krađe državne imovine i preduzeća imaju DUUUUG rok trajanja. I NE NAZIVAJ ŽELJKA KEROM. Šta reče da je Tito poslao.. to ti veze sa vezom nema... mnogi naši gastarbajteri su dizali Titu u nebesa jer im je omogućioo da rade u Njemačkoj i sl. i sa Titinom pasošem su svugde bili dobro došli.. ali MISLI ŠTA GOD HOĆEŠ, ...Druga su priča fanatični sljedbemici PAvelića i Draže i ostalih govana što su po svijetu pravili fašističke organizaciju i agitovali i djelovali protiv Titine države. Kažu UDBA ih tukla, UDBA ih ubijala, pa pogledaj njihova djela, pogledaj njihovu vlast, kako to izgleda, kako nam je svima dobro sa tim spodobama što se nisu sa Titom slagali. majku im .... Evo ti i ovaj link http://www.kurir-info.rs/sudenje-za-korupciju-zaku-siri , a to je o sudskom procesu protiv Širaka, zbog korupcije za vrijeme dok je bio gradonačelnik Pariza 90-tih, a ova vijest je iz 2011. Luđi sam i ja što takvima dokazujem bilo šta..
Last edited by tino69 on 01/07/2014 01:28, edited 2 times in total.
- Orange Revolution
#10116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pertini...Pertini wrote:Vaša reakcija je ljudska i dobronamjerna kao i moja uostalom, ali istina je u našoj zemlji, na žalost, betonirana solidnom debljinom straha i malo se ko usuđuje da je javno izrekne. Ljudi mi oficijelno kažu kako su to sve gluposti što se piše po portalima, dok drugi tvrde da je to sve čista istina. Službeno, složićete se, DF NG se nikada nije oglasio na ovu temu.tino69 wrote:Poštovani /na "Pertini,
želim da vjerujem da ste u najiskrenijoj namjeri psotavli ova i ovakva pitanja, a upućena su da podsjetimo, grupici ljudi koja svoj identitet dobro sakrivaju iza "nickova", i iz svoje busije agituju i pokušavaju (bezuspješno, naravno) na sve načine urušavati sliku i ugled DF-a i pojedinih njenih članova. Ukoliko ste zaista zaintresirani za bilo šta što se događa u okviru DF, prava adresa je DF , a ne ovakvi portali. Pitanja ste uputili ovim "forumašima", a dobit ćete od njih i "odgovore", ne sumnjam..ali također ne sumnjam da će ti "odgovori" biti manipulacija i politikantstvo najniže vrste.
U međuvremenu, informacije koje dolaze do mene su apsolutno kontradiktorne, dok jedni tvrde kako "teče med i mlijeko", drugi da ništa ne valja, da se sve raspada i da je zadnji čas da se aktuelni saziv DF NG raspusti po ugledu na Veliku Kladušu i Mostar, te da se pokuša revitalizirati "ono što je bilo ranije".
Zbog toga sam se obratio onome (Orange revolution) za koga sam, prema ranijem pisanju, zaključio da dobro poznaje stanje u DF NG.
U pravu si,izuzetno dobro poznajem situaciju i spreman sam zajedno s još minimum 10.članova sjesti za stol s predsjednikom i ponoviti sva saznanja kao i ponuditi dokaze.Ako si se meni obratio evo ti i odgovor,ukoliko si ti slao private poruke meni ponovi je s istog nicka,organizuj sastanak s predsjednikom i uvidječeš da i ja i meni slični želimo dobro DFu.
- Orange Revolution
#10117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pertini...Pertini wrote:Vaša reakcija je ljudska i dobronamjerna kao i moja uostalom, ali istina je u našoj zemlji, na žalost, betonirana solidnom debljinom straha i malo se ko usuđuje da je javno izrekne. Ljudi mi oficijelno kažu kako su to sve gluposti što se piše po portalima, dok drugi tvrde da je to sve čista istina. Službeno, složićete se, DF NG se nikada nije oglasio na ovu temu.tino69 wrote:Poštovani /na "Pertini,
U pravu si,izuzetno dobro poznajem situaciju i spreman sam zajedno s još minimum 10.članova sjesti za stol s predsjednikom i ponoviti sva saznanja kao i ponuditi dokaze.Ako si se meni obratio evo ti i odgovor,ukoliko si ti slao private poruke meni ponovi je s istog nicka,organizuj sastanak s predsjednikom i uvidječeš da i ja i meni slični želimo dobro DFu.
-
tino69
#10118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ko sam da sam, a ti si sve rekao o tome ko si! Zbogom
- Maystor
#10119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo ga još jedan sa pričom o cenzusuHafis wrote:Glavno pitanje koje se postavlja na ovoj temi je: postoji li neki oblik života izvan sarajevske općine Novi grad ?
Taj Komšić je čudo. Ja sam mislio da će vam, barem ovih dana, top tema biti nešto drugo. Možda premlaćivanje profesora, ... ili osnivanje seoske akademija nauka, ... ili dočekivanje ratnih zločinaca. Ništa. Samo Komšić i Komšić.
- Maystor
#10120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dovoljno je pogledati profil pljuvača po Komšiću, od akademika iz Ljutod Doca do seoskog otpada vladajuće oligarhije ...tino69 wrote:Ja ko sam da sam, a ti si sve rekao o tome ko si! Zbogom
-
Hafis
#10121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A tek profil onih što ga brane. Pretpostavljam sve s biroa za zapošljavanje, nema posla ....kriv im državni sustav, nacionalne strake, domaći neprijatelji i suradnici okupatora.Maystor wrote:Dovoljno je pogledati profil pljuvača po Komšiću, od akademika iz Ljutod Doca do seoskog otpada vladajuće oligarhije ...tino69 wrote:Ja ko sam da sam, a ti si sve rekao o tome ko si! Zbogom
I kada se Komšo, poslije više godina bavljenja bankarstvom i projektima iskorištavanje solarne energije u široj regiji, konačno odluči ući u politiku, eto posla na vrata.
Da ga nisu zbog etničke podobnosti uvalili u politiku, pitanje je koji bi ga privatnik onako smirenog i pametnog zaposlio.
-
tino69
#10122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dragi hafise,
pozdravlja te armija nezaposlenih (što je rekao i dobro predvidio drug Karl Marks) sa biroa za (ne) zapošljvanje, te ti nezaposleni upućuju prigodnu pjesmu, za tebe i tvoje mentore, sa prigodnom porukom "ničija nije do zore sjala". Sad si udario na sirotinju, kad udaraš na političare, hajde de i to je demokratski, ali udario si na sirotinju. Zna se ko se i kako se zapošljva u našoj "demokraciji", kako se stiču diplome, doktorati, radna mjesta, dionice Titinih firmi.. o sve se zna.. samo se čeka pravi trenutak.... evo ti mala pjesmica, stih ustvari,
"Ustajte prezreni na svijetu,
Svi sužnji koje mori glad!
Nepravdi razum sad se sveti,
Tutnji već selo i grad!
Nek tiranstvo sruši naša snaga,
Bezbrojno roblje sad ustaj!
Nek' starom svijetu nema traga,
Svoj bijedi sutra bit će kraj! "
(prva strofa Internacionale)
pozdravlja te armija nezaposlenih (što je rekao i dobro predvidio drug Karl Marks) sa biroa za (ne) zapošljvanje, te ti nezaposleni upućuju prigodnu pjesmu, za tebe i tvoje mentore, sa prigodnom porukom "ničija nije do zore sjala". Sad si udario na sirotinju, kad udaraš na političare, hajde de i to je demokratski, ali udario si na sirotinju. Zna se ko se i kako se zapošljva u našoj "demokraciji", kako se stiču diplome, doktorati, radna mjesta, dionice Titinih firmi.. o sve se zna.. samo se čeka pravi trenutak.... evo ti mala pjesmica, stih ustvari,
"Ustajte prezreni na svijetu,
Svi sužnji koje mori glad!
Nepravdi razum sad se sveti,
Tutnji već selo i grad!
Nek tiranstvo sruši naša snaga,
Bezbrojno roblje sad ustaj!
Nek' starom svijetu nema traga,
Svoj bijedi sutra bit će kraj! "
(prva strofa Internacionale)
- Alfons Kauders
#10123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mada se rijetko slazem s doktorom, ima dosta istine u ovome sto govori. Nesto slicno sam pricao za plenumase, dok nisam fasovo ban.
Jbt danas se uzima kao kvalifikacija cinjenica da neko nije zaposlen i da nema skole, jer eto, samo su se oni sa stelom uspjeli zaposliti i obrazovati. Svako ko radi i ko ima skole je dusmanin, jer eto, garant je neki lopov dok ima posao i diplomu.
Ovo se ne odnosi na DF, mada ima simpatizera koji se ocito mogu prepoznati u toj "revolucionarnoj" spici.
Jbt danas se uzima kao kvalifikacija cinjenica da neko nije zaposlen i da nema skole, jer eto, samo su se oni sa stelom uspjeli zaposliti i obrazovati. Svako ko radi i ko ima skole je dusmanin, jer eto, garant je neki lopov dok ima posao i diplomu.
Ovo se ne odnosi na DF, mada ima simpatizera koji se ocito mogu prepoznati u toj "revolucionarnoj" spici.
-
tino69
#10124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nego je kako? Ili mi ne živimo u istoj zemlji? Za svaki iole plaćeniji, sigurniji posao, državnu službu, treba politička ili rodbinksa podobnost ili oboje. ? I? Šta je sporno? Nešto novo sam rekao? Dosadno je sa vama nadmudrivanje, dosadni ste.. nemate intelekta ni za širienje lažne propagande ...Odustajm od rasprave na ovom portalu. Prijatno, uživajte..
- Alfons Kauders
#10125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uh, bas si nas zajebo.tino69 wrote:Nego je kako? Ili mi ne živimo u istoj zemlji? Za svaki iole plaćeniji, sigurniji posao, državnu službu treba politička ili rodbinks podobnost ili oboje. ? I? Šta je sporno? Nešto novo sam rekao? Dosadno je sa vama nadmudrivanje, dosadni ste.. nemate intelekta ni za širienje lažne propagande ...Odustajm od rasprave na ovom portalu. Prijatno, uživajte..