Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#100926 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nadzornik wrote:Sirijski vojni savjet je izdao proglas o upucivanju SAA vojnika u regiju Afrin da podrze SDF protiv Turaka i FSA snaga.

Image
Image
Image
Nije "sirijski" već "Asirsko vojno vijeće" radi se o Asircima iz Hasake i Kamišlija.
Kikibombona

#100927 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Nadzornik wrote:Sirijski vojni savjet je izdao proglas o upucivanju SAA vojnika u regiju Afrin da podrze SDF protiv Turaka i FSA snaga.

Image
Image
Image
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ovo su protivnici sirijskog rezima i SAA nemaju nikakve veze! :D

MFS je od pocetka rata zajedno sa YPG.

Lider MFS je bivsi politicki zatvorenik. Pogledaj na youtube sta MFS misli o sirijskom rezimu. :D
Nadzornik

#100928 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote:
Ovo su protivnici sirijskog rezima i SAA nemaju nikakve veze! :D
Velis protivnici Sirijskog rezima a kako ti protivnici misle da dodju do Afrina...???
Preko Turske ili da ih Ameri helikopterima prebace do Afrina,
Nadzornik

#100929 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

A convoy of US soldiers was deployed in Tal-Abyad rojava after Turkish attacks on the gate.

Image
General War

#100930 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

apsidejzi wrote:
General War wrote:
apsidejzi wrote:Pa kako ce oboriti avion? S kojim oruzjem? Jel to ovaj letio prenisko pa im bio u dometu? Gledam ovaj snimak obaranja i nekako mi se cini da je bila navodeca raketa. Nekako mi se cini da je pilot nije ni skuzio. Nije ni pokusao da je izbjegne il nesto. Ja sam mislio da postoje neki mamci, picke matarne sto odvode raketu od aviona. Ovaj je bas lagano primi. Nece biti veselo generalstabu objasniti zasto je doslo do ovoga...
Veca je bila nepoznanica sta se desilo sa onim MANPADIMa iz pocetka rata gdje su pobunjenici rusili sirijske avione i helikoptere da avijacija je skoro prestala sa dejstvima....a sto pilot nije nista uradio da izbjegne obaranje (mada jos nisam stigao viditi kako je pogodjen) moze biti i odredjena kolicina kineskih unapredjenih kopija ruskih manpadova gdje pasivni ic tragac nije bio nacin navodjenja rakete vec nesto aktivno...inace se radi o Su 25 mk...koji treba da ima mamce i ometace, al ruska tehnologija ko ce ga znati kako ce reagovati... :mrgreen:
Evo tu imas video. Rezolucija je kriminalna al ipak se vidi dovoljno

http://syria.liveuamap.com/en/2018/3-fe ... om-manpads

Kad pogledam ponovo vidim da je pilot ispalio nesto par sekundi ranije.
Pilot je prije pogadjanja lansirao nevodjena raketna zrna...a raketa ga je opalila u odlasku, sad na jednom drugom snimku koji se bolje vidi cini mi se da je pogodjen tacno u izduvnik desnog motora sto onda ne izgleda da je igla vec strela ili neka kineska verzija...Su 25 trebao bi da moze izdrzat taj udar jer ima titanijumska oplata izmedju dva motora sto cuva drugi motor bas radi ovakvih situacija, ali eto ni po jednom razlogu po TT karekteristikama nebi trebao bit oboren (ima elektronsku zastitu niti ga je lako oboriti i kad se pogodi)
insomnia78

#100931 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

:lol:
Ovo je najjaca tema na dunjaluku
muhafuca

#100932 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:
muhafuca wrote:...
Evo ti dokaz da su turko-vehabije rezele borkinju YPJ, sjekli joj grudi i ostatke tijela...

https://twitter.com/azadmustafa2/status ... 9519149059

Mislis da su to mogli uraditi a da se ne snime i podijele sa javnoscu?

To je poseban oblik psihopatije, kada moras zlodjela podijeliti sa svima, pohvaliti se....
"Dokaz"

twiter account - konjanik i zastava Kurdistana :D

Prvo "snimak" je napravljen krompirom - niti se vidi da li se uopste radi o istoj osobi ili je neki stari snimak malo zamazan al hajde.

Ono sto se i "vidi" na snimku - vidi se tijelo mrtve osobe (muske ili zenske) i sest, sedam ovih retarda kako su se okupili oko osobe i slikaju se.

Niki iko ikog sakati niti iko ikog reze - "dokaz"

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

A drugo - Istog dana kad se ubila Kurdski izvori su objavljivali da je bombas samoubica, sto je i logicno sa onih slika i rana na tijelu gdje se vidi da je nosila prsluk sa bombom - tzv "suicide vest"

Eh kad su skontali da se vise simpatija sa zapada moze zaraditi ako kazu da je neko sakatio, brze bolje promjeni pricu i sklepaj nekih "dokaza" i pici sa pricom da je bilo sakacenje - salji Kikiju (i slicnima) nek djeli po forumima.

Evo ti i Rudaw priznaje da su Kurdi djelili u pocetku pricu da je "Bombas Samoubica"
Media linked to the YPG, the People Protection Units, earlier reported she followed in the footsteps of Avesta Khabur, a female fighter who detonated herself against a Turkish tank.

Code: Select all

http://www.rudaw.net/english/middleeast/syria/020220182
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Trece - znas da nemam ovde stranu koju podrzavam i da mi je svejedno (meni je ovo kao kad se ISIS i AlQaida bore jedni protiv drugih).

Al mojne me ove jeftine patetike za skupljanje simpatija sa zapada pa ne bi li neko uskocio i za njih se borio.

Toliko o evo ti "dokaz"

Procitaj malo nekad nesto i van proKurdskih izvora da ti se malo razbistre vidici.

Ja nemam problem s vremena na vreme procitat ni proKurdske izvore ni proJihadlijske izvore niti bilo koje .... nebi ni tebi skodilo prosirit vidike malo.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

edit :

Evo ni Rudaw jos uvijek ne zna sta se desilo a ti Kiki iz BiH imas "dokaz"

Graphic video emerged on social media this week appearing to show

the mutilated body of female YPJ fighter Barin Kobani, allegedly killed in fighting around the village of Qarnah near Bulbul, north of the city of Afrin.
Pun text "appeared to show" i "allegedly"

Znaci ne tvrde da uopste znaju sta se desilo niti da imaju pojma i ocemu nego tek se treba otkriti - posalji im "dokaz" i nek ljudi mogu objaviti.

Code: Select all

http://www.rudaw.net/english/middleeast/syria/030220181
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

A evo ti i "dokaz" koliko Kurdi lazu

Relevantan i nepristrasan koliko i onaj tvoj random twitter account sa konjanikom i zastavom Kurdistana

Site se zove Holandski Tursci i naravno tvojom logikom sasvim se objektivno moze uzeti kao "dokaz"

PKK prevare i lazi : goruce zgrade, hodajuci mrtvaci i osakaceni samoubice bombasi
PKK’s HOAX stories from Afrin: burning buildings, the walking dead & mutilated suicide bombers

Evo "dokaz" jel tako?
Last edited by muhafuca on 04/02/2018 16:08, edited 1 time in total.
Ironmen

#100933 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Protest in Binnish today against Hayat Tahrir a-Sham (Nusra) after they killed a protester, Hossam Horani, yesterday. HTS also burned the revolutionary flag protesters had raised in the city.
:roll: :roll: :roll:
sumirprimus

#100934 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

S vremena na vreme cini mi se ko da su tvoji koraci..
Djesi muhafaco atgm druze staari :lol: :lol: :kiss:
zrakomlat

#100935 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote::lol:
Ovo je najjaca tema na dunjaluku
:thumbup:
htio naći jedan post, tražio nekoliko minuta bezuspješno i odustao. Al sam zato naletio i čitao postove od prije par godina.
legendarno
sumirprimus

#100936 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

:lol: ma viva la revolution do kraja.
Uaaaa multipolarizam i multidimenzionalizam.
Zivjela jedna dimenzija :D :izet:
fosna2014

#100937 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

N.E. #Hama : #SAA liberated Judaydah & Samiriyah villages;
- #ISIS retreated from Būyād aş Şaffāf
- Ma'saran village still under #ISIS control ( #SAA only liberated yesterday Tal Ma'saran)

Image
fosna2014

#100938 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Current situation in S.E. #Aleppo / #Idlib after a ceasefire was reached yesterday. ( #HTS retreated from Tal Mamu, but #SAA didnt enter to the village)

Image
fosna2014

#100939 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

E. #Idlib: "Repel the Invaders" Operation Room (formed yesterday) shelling with Grad rockets & heavy artillery several locations recently seized by pro-Assad forces. Zinki also sent reinforcements.

Image
sandzokan

#100940 Re: Sirija vol. 2

Post by sandzokan »

ultrajvosa 1987 wrote:
Naravno da navijam, trebam sebe lagat ko vi da mi je satro stalo ? Lazite sebe do mile volje boli me k.... a do njih mi je stalo kao i njima do mene 92-95.
Naravno da ponosno nosim, i dabogda ti dozivo ono sto sam ja kao "mlad" 92 -95... postenije ne moze ? Morel vako sandzo ?
Nemere rajvosice. Dozivio sam ja 92-95 i dobro sam ih zapamtio, tako da te svoje “lijepe” zelje pozeli nekom drugom. I bas zato sto sam ih zapamtio zalim svakoga ko sada prezivljava slicno “razvlacenje pameti”
A sto se tice ovog tvog stava “ja sam patio pa sad uzivam da gledam kad drugi pate” napisi jos nesto na tu temu. Pokazi kakva si moralna olupina
sarajevoxxxx

#100941 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Borci HIT-a počeli novu vojnu operaciju s ciljem vraćanja sela u okolini vojnog aerodroma Ebu Hudur.
sarajevoxxxx

#100942 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Tell Siriatel i Tell Sultan zapadno od Ebu Duhura u rukama HIT-a.
Ironmen

#100943 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Tell Siriatel i Tell Sultan zapadno od Ebu Duhura u rukama HIT-a.

Koji si ti kralj covjece :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#100944 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Turci kupe vehabije u Idlibu i preko Turske ih vode na efrinski front!

Ove vehabije nemaju mozak, da ih Turci posalju da se bore sa Inkama u Cileu, on bi se borili...

https://twitter.com/K24English/status/9 ... 8412785664
sarajevoxxxx

#100945 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Borci opozicije nastavljaju napredovanje. Nakon kota Siriatel i Sultan, sela Barisa i R'es Al Ajn zapadno od Ebu Duhura također u rukama opozicije.
sarajevoxxxx

#100946 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Cijela grupa Asadovih monstruma pala u zasjedu na koti Tel Sultan.
handžar88

#100947 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Kikibombona wrote:Turci kupe vehabije u Idlibu i preko Turske ih vode na efrinski front!

Ove vehabije nemaju mozak, da ih Turci posalju da se bore sa Inkama u Cileu, on bi se borili...

https://twitter.com/K24English/status/9 ... 8412785664
Potpuno ista stvar sa Kurdima i US of A
Sta ce im mozak i jednim i drugim kad nemaju potrebe razmisljat, gdje im se kaze tu idu ne smiju rec NE.. s tim da ovi iz Idliba ipak imaju vecu slobodu, nisu htjeli ici iz Idliba dok nije sklopljen sporazum
Last edited by handžar88 on 04/02/2018 17:38, edited 1 time in total.
Young Erotica

#100948 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Nemoj tako, protestuju svaki dan.
Last edited by Young Erotica on 04/02/2018 17:48, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#100949 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Od početka napada 45 pripadnika šiitskih milicija poginulo, u blizini Ebu Duhura uništen jedan režimski tenk. Četiri ruska helikoptera djeluju iznad Maret Nu'mana.
sarajevoxxxx

#100950 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Trenutno traju žestoki zračni udari Rusa i režima na Džebel Al Zavije i Kafranbel.
Locked