Dva ratna havera pirpa stinger i mujafaca atgm
Naci kriziram
Kornet npr ima zabiljezena obaranja niskoletecih aviona.pirpa wrote:
Šta sve čovjek neće od vas procitationi bi anti tenkovskim raketama skidali avione
Pa gdje ste bili u ratu da vam čovjek zaduži tandzaru da skidate tenkove po Otesu![]()
The Kornet’s impressive combat record reflects its growing importance in modern warfare where ordnance for demolishing vehicles and structures (and even low-flying aircraft) is badly needed. With the Russian military adopting a new generation of armored fighting vehicles based on the Armata chassis the Kornet is finding a broader niche to prove itself.
Code: Select all
http://www.military-today.com/missiles/kornet.htmIma i papovkamuhafuca wrote:Kornet npr ima zabiljezena obaranja niskoletecih aviona.pirpa wrote:
Šta sve čovjek neće od vas procitationi bi anti tenkovskim raketama skidali avione
Pa gdje ste bili u ratu da vam čovjek zaduži tandzaru da skidate tenkove po Otesu![]()
The Kornet’s impressive combat record reflects its growing importance in modern warfare where ordnance for demolishing vehicles and structures (and even low-flying aircraft) is badly needed. With the Russian military adopting a new generation of armored fighting vehicles based on the Armata chassis the Kornet is finding a broader niche to prove itself.Code: Select all
http://www.military-today.com/missiles/kornet.htm
Ti si prije bio normalan. Šta ti bi?handžar88 wrote:Ovo su moji ljudiKikibombona wrote:Ovi dzihadisti u Damasku fakat imaju muda. Sa tenkovima oci u oci. Nemaju nista da ih uniste. Bitka Davida i Golijata, u kojoj se dzihadisti zahvaljujuci fanatizmu godinama odrzavaju.
https://twitter.com/worldonalert/status ... 7022940160
Medju dzihadistima u Damasku su 95% lokalni Sirijci, zato su tako istrajni u borbi.
jel s ovog akaunta trebalo kvotati maloprije ?solar7 wrote:Takvi tipovi i njihove cio mio geopoliticke gluposti se samo preskacu i ne citaju i rahat je insan ondahandžar88 wrote:Kad ne mozes skontat da se sprdam nemoj se ni javljat bolje ti je.. nisam napacen ko ti da vagam svaki post sta cu napisat i kako ce to izgledat. Umisli si da si na nekoj geopolitickoj pozornici i da si bitan a ustvari nikog ne zanimaju tei tvoje analize i sta ti pises, opusti se..Challenger_ wrote:Kvota sam sebe i kaže "slažem se kolega"...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kachavendu. Da ga garTi malo presluša.sumirprimus wrote:Poslat Him amfilohija
Prestari su oni jedan za drugogzrakomlat wrote:Kachavendu. Da ga garTi malo presluša.sumirprimus wrote:Poslat Him amfilohija
Kikibombona wrote:Ne mogu reci da mi je zao ruskih pilota!
Izivljavaju se mjesecima, rokaju po vehabijama i civilima. Totalno neravnopravna borba. Nije nikakvo herojstvo udarati po nekome ko ne moze uzvratiti. Nije nimalo viteski.
Zbog toga, uopste mi nije zao.
PreStavi se.. ko si, iz kojeg plemena, koja sekta, za koga navijas i izvod bankovnog racuna.. pa cu ti odgovorit.tetejac wrote:Ti si prije bio normalan. Šta ti bi?handžar88 wrote:Ovo su moji ljudiKikibombona wrote:Ovi dzihadisti u Damasku fakat imaju muda. Sa tenkovima oci u oci. Nemaju nista da ih uniste. Bitka Davida i Golijata, u kojoj se dzihadisti zahvaljujuci fanatizmu godinama odrzavaju.
https://twitter.com/worldonalert/status ... 7022940160
Medju dzihadistima u Damasku su 95% lokalni Sirijci, zato su tako istrajni u borbi.
Još bolji primjer je "bitka" za Ajn Al Arab zvani Kobane kad su hrabri Kurdi bez pomoći avijacije i samo s kuburama iz osmanskog perioda, uglavnom neispravnim, te nešto lukova i strijela, savladale nadmoćnog neprijatelja, naoružanog do zubaKikibombona wrote:Najbolje je da uzmemo kao primjer bitku za Heseke kada je YPG ekspresno pregazio rezimske snage koje su imale avijaciju na raspolaganju.muhafuca wrote:?Kikibombona wrote:Ne mogu reci da mi je zao ruskih pilota!
Izivljavaju se mjesecima, rokaju po vehabijama i civilima. Totalno neravnopravna borba. Nije nikakvo herojstvo udarati po nekome ko ne moze uzvratiti. Nije nimalo viteski.
Zbog toga, uopste mi nije zao.
Mislis kao sto je Bekeke napredovao kroz istocnu Siriju?
Ameri preoru avijacijom i artiljerijom, ciganija udje i pocisti sto je ostalo zivo ili ranjeno.
Mens'cini da su ti tad to bili Herojski poduhvati i napredovanje a ovo sad nije (?)