Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
supercali

#10076 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

odokativan wrote:aj priznaj da si uposlenik njihov

eto ti si pamentiji od pola civilizovane Evrope sa cijenama vinjeta koje je neko naveo
i koje su DRASTIČNO manje od koštanja za tih pišljivih 50tak km

al ne možeš ti budžetskim parazitima objasnit osnovne stvari
Ovo meni kazes?
Evo samo da naplatim nekom golfu pa cu ti opsirnije napisati

Shvati da su oni ac imali prije nas bar po 30 godina cijena izgradnje tadasnjih autocesta i danasnjih ogromne razlike
I jos svasta nesto

Zasto se uvijek poredi sa zapadom nesto ako nema istu pozadinu i skroz drugacije pocetne tacke?
odokativan

#10077 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by odokativan »

boli me bolan kurčina moja i za pozadinu i šta je bilo prije 30 godina
interesuje me sad
ako niste sposobni imat cijene kao i zapad i poslovat kao tamo, to socijalističko preduzeće za uhljebljivanje partijskih jarana i drugova i ne treba da postoji
još samo trebamo plaćati nove akcize da bi se vas moglo još nakamarat
drug_profi

#10078 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Konkretno koji zapad? Vidio si da neki zapad ima vece cijene.
odokativan

#10079 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by odokativan »

drugi profil wrote:Konkretno koji zapad? Vidio si da neki zapad ima vece cijene.
zna se šta je zapad, a šta Balkan, možda da ti nacrtam

Image
drug_profi

#10080 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Pa jel spanija, francuska zapad?
supercali

#10081 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

odokativan wrote:boli me bolan kurčina moja i za pozadinu i šta je bilo prije 30 godina
interesuje me sad
ako niste sposobni imat cijene kao i zapad i poslovat kao tamo, to socijalističko preduzeće za uhljebljivanje partijskih jarana i drugova i ne treba da postoji
Kao sto rece ovaj iznad koji zapad? I da nacrtaj naravno da vidimo al onda nemoj zaboraviti navesti i koliko placaju autoceste indirektno kroz akcize poreze registraciju i sl
Pa da ne kukas kako je registracija poskupila a ovamo pojeftinili ac
Sad te ne interesuje pozadina a kad ac stave cijenu toliko i toliko jer je to isplativo njih treba zanimati tvoja pozadina da ti je plata mala da si socijalni slucaj i sl?
Ako ne kozes priustiti ovo nemoj kupovati auto niti voziti po ac nego ima bus voz stopanje i sl nece te sigurno izaci 2500 godisnje
A to sto imas platu vecu u sarajevu za 200-300 maraka nego za isti posao u svom gradu ne pises

Daj ba dosta je suplje od raje kad treba pokazati onda smo milioneri kad treba platiti onda smo socijalni slucajevi

Vidi se da si dgl-ovac
kakaljin

#10082 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

supercali wrote:
odokativan wrote:boli me bolan kurčina moja i za pozadinu i šta je bilo prije 30 godina
interesuje me sad
Kao sto rece ovaj iznad koji zapad? I da nacrtaj naravno da vidimo al onda nemoj zaboraviti navesti i koliko placaju autoceste indirektno kroz akcize poreze registraciju i sl
Sad te ne interesuje pozadina a kad ac stave cijenu toliko i toliko jer je to isplativo njih treba zanimati tvoja pozadina da ti je plata mala da si socijalni slucaj i sl?
Ako ne kozes priustiti ovo nemoj kupovati auto niti voziti po ac nego ima bus voz stopanje i sl nece te sigurno izaci 2500 godisnje
A to sto imas platu vecu u sarajevu za 200-300 maraka nego za isti posao u svom gradu ne pises

Daj ba dosta je suplje od raje kad treba pokazati onda smo milioneri kad treba platiti onda smo socijalni slucajevi

Vidi se da si dgl-ovac
Boldirano glavna stvar,

imaju opcije pa svako bira sta mu je bolje i isplativije
supercali

#10083 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

kakaljin wrote:
supercali wrote:
interesuje me sad

Vidi se da si dgl-ovac
Boldirano glavna stvar,

imaju opcije pa svako bira sta mu je bolje i isplativije
Upravo al niko nece da prizna da je sirotinja u biti hoce svi da pokazu da imaju auto malo slikanje po restoranima iako ce 5 dana kasnije kifle jesti i sl
To je taj nas kompleks generalni urodjen cini mi se na ovim prostorima
odokativan

#10084 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by odokativan »

supercali wrote: Ako ne kozes priustiti ovo nemoj kupovati auto niti voziti po ac nego ima bus voz stopanje i sl nece te sigurno izaci 2500 godisnje
a naročito me ne bi izašlo kad bi vas pola tamo uhljebljenih dobilo nogu u guzicu i svelo se na standarde zapadnih kompanija i po broju zaposlenih i po platama spram ekonomske razivjenosti države, a na šta sam mislio i pri pomenu cijena
o otpuštanju 1/3 budžetskih parazita koji su prekobrojni, nepotrebni i uhljebljeni ii usmjeravanje tih sredstava za gradnju auto-cesta, da ne govorim
ali upravo je nakradno, naopako u ovoj jebenoj vukojebini koju su zajebali gavrilo terorista odvajanjem od Švabe, i titi i kardelj sa kurčevim socijalizmom koji se ne može iskorijenit ni do dana današnjeg, kada akcize i nameti služe za finansiranje budžetskih retardiranih idiota koji ničemu ne služe, kao i tih javnih kuća/preduzeća čija je glavna uloga uhljebljivanje partijskih jarana i njihovih familija po raspodjeli plijena nakon izbora
Last edited by odokativan on 28/05/2017 16:32, edited 1 time in total.
supercali

#10085 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

odokativan wrote:
supercali wrote: Ako ne kozes priustiti ovo nemoj kupovati auto niti voziti po ac nego ima bus voz stopanje i sl nece te sigurno izaci 2500 godisnje
a naročito me ne bi izašlo kad bi vas pola tamo uhljebljenih dobilo nogu u guzicu i svelo se na standarde zapadnih kompanija i po broju zaposlenih i po platama spram ekonomske razivjenosti države, a na šta sam mislio i pri pomenu cijena
o otpuštanju 1/3 budžetskih parazita koji su prekobrojni, nepotrebni i uhljebljeni ii usmjeravanje tih sredstava za gradnju auto-cesta, da ne govorim
A narocito bi kukao kad bi se placalo kao sto se placa na zapadu a ne kao sto si naucio pod sapom sda hdz i sds koji zbog svojih lopovluka kupuju mir tako sto progledaju kroz prste takvima kao sto si ti a onda i nakon svega toga bunis se zasto je skupo

Da te razocaram nisam na budzetu
odokativan

#10086 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by odokativan »

supercali wrote:
odokativan wrote:
A narocito bi kukao kad bi se placalo kao sto se placa na zapadu a ne kao sto si naucio pod sapom sda hdz i sds koji zbog svojih lopovluka kupuju mir tako sto progledaju kroz prste takvima kao sto si ti a onda i nakon svega toga bunis se zasto je skupo

austrijanac ima 2.300 eura prosječnu platu
kolko mu košta vinjeta ??

Bosanac ima 430 eura prosječnu platu
koliko bi trebala biti vinjeta
tec

#10087 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Naslovnica wrote: Opet spin, opet monolog, opet šuplja da ne može biti šupljija.
Nisi ti ni pročitao šta sam ja prvo napisao...
Nema svrhe dalje bilo šta polemisati s tobom na ovu temu.
foe
Napisao si gluposti koje veze nemaju sa činjenicama nego su tvoje fantazije ali tebi je moje spin. :thumbup:
Previše si se navikao na sadaku.
supercali

#10088 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

odokativan wrote: austrijanacima 2.300 prosječnu paltu

Bosanaca ima 430 eura prosječnu platu
Austrijancu cijena registracije je kolika?
Bosancu cijena registracije kolika?
Pod uslovom da je auto tehnicki ispravno sto kod hansa ne moze promaci

Koliko austrijanac plati poreza dohodaka prihoda rashoda klinaca palaca drzavi koliko bosanac?

Koliko dugo austrija nije ratovala a koliko bosna?

Koliko u austriji ima stranaka koje gledaju kroz prste stanovnicima i ne postujuci zakon samo da bi ostali na vlasti?
kakaljin

#10089 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

odokativan wrote:
supercali wrote:
odokativan wrote: a naročito me ne bi izašlo kad bi vas pola tamo uhljebljenih dobilo nogu u guzicu i svelo se na standarde zapadnih kompanija i po broju zaposlenih i po platama spram ekonomske razivjenosti države, a na šta sam mislio i pri pomenu cijena

austrijanac ima 2.300 eura prosječnu platu

Bosanac ima 430 eura prosječnu platu
A kolika je tebi plata jer radis u Sarajevu, a koliko tvom komsiji koji radi isti posao a radi Kaknju. Zasto onda ti ne kazes i ja zivim u Kaknju pa nije u redu da imam vecu platu za isti posao nego moj komsija, pomiri se da moras imati vece troskove provoza ako zelis da radis u Sarajevu, a u ostalom imas autobus i voz koji su jeftiniji pa mozes tako skresati troskove prevoza.
tec

#10090 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

odokativan wrote:pa i sada se ne zna gdje ide sadašnjih 10 feninga
najmanje za auto ceste
balkansko-partijska banda je to, samo je stoku u red mogo ućerat Švabo da je osto, da nas megaterorista bosanskograhovsko seljanče gavrilo nije sjebo
Nego gdje ide? Mora da su glupi ti ljudi koji daju kredite ako para nema. Još jedan u redu čaršiskih (klix) pametnjakovići. :lol:
odokativan

#10091 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by odokativan »

ide za pokrivanje budžetskih rupa
a ljudi naravno podržavaju jer im je najvažnije povećat prihode u budžet iz kojeg se namiruju sa ratama kredita
supercali wrote:

Koliko austrijanac plati poreza dohodaka prihoda rashoda klinaca palaca drzavi koliko bosanac?

Koliko u austriji ima stranaka koje gledaju kroz prste stanovnicima i ne postujuci zakon samo da bi ostali na vlasti?
2.300 je NETO PLATA !!!!!!!!!!!!!!!!!
po plaćanju svih sranja koja navodiš

pa na kraju i govoriš o sranju u državi koje upravo najviše koriste budžetski retardi i uposlenici javnih kuća koje zovete vi preduzećima, socijalističim tekovinama gdje radi tačnije ne radi po 1000 a realno ne treba ni 500
Last edited by odokativan on 28/05/2017 16:44, edited 1 time in total.
tec

#10092 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Alfons Kauders wrote:
tec wrote:
Alfons Kauders wrote:
Dakle, mogli su samo postojece akcize uciniti namjenskim i to bi pokrilo 11kf? Ali one idu u budzet, odakle se vrati 4kf, a 7kf ispari.

Pa eto, ja podrzavam vec sutra uvodjenje dodatne akcize od 8kf, pod uslovom da se drzava odrekne svojih 7kf haraca. Nece? Nema problema, a nema ni novih akciza. :)

Sad ih do kraja mandata treba ostaviti bez dinara, pa nek dalje kontaju sta ce i kako ce.
Od 15 ispari 11 fenninga u budžet (malo više u rs), i to je bio zahtjev MMF EBRD i EiB da se preusmjeri u namjenske račune za Jp Autoceste (postojeći) i novi za JP ceste. Sve ostalo je "sda i snsd SHOW" za glasače.
Ah, onda smo u pretplati 1kf i novih akciza nece biti. :D
:run: :bih:
supercali

#10093 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

odokativan wrote:ide za pokrivanje budžetskih rupa
a ljudi naravno podržavaju jer im je najvažnije povećat prihode u budžet iz kojeg se namiruju sa ratama kredita
supercali wrote:

2.300 je NETO PLATA !!!!!!!!!!!!!!!!!
po plaćanju svih sranja koja navodiš

pa na kraju i govoriš o sranju u državi koje upravo najviše koriste budžetski retardi i uposlenici javnih kuća koje zovete vi preduzećima, socijalističim tekovinama gdje radi tačnije ne radi po 1000 a realno ne treba ni 500
Pa ne placas registraciju preko platne liste
Ne kupujes gorivo preko platne liste

Ti si pomijesao stvari
Zbog vas koji kukate a koji ste glasali za nacionalisticku hobotnicu koja vam je omogucila da vozate auta iako nemate za njega a sve u cilju kupovanja socijalnog mira
A vi se i pored toga zalite da je skupo vozati skupo gorivo ne valjaju akcize ako se gradi o jos masu stvari koje vi pljujete a sv3 su tu zbog takvih kao ti nezahvalnika koji pljuju a koriste sve sto odrzava ove pomenute na vlasti

I meni je dosta stvari skupo al ako mi je skupo ne koristim
Parking u scc ne koristin nego parkiram ispred muzeja pa prosetam a ne dizem hampu kako je skupo jer bi ja pred vratima auto i sl

Bas bi volio gdje bi bio na ljestvici da zivis u austriji i da placas sve po zakonu
Matzan

#10094 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Matzan »

Ja stvarno ne kontam šta se neki bune?
Ne sviđa ti se autoput, skupo ti, bujrum opleti od Kaknja ima sporedna cesta, milina voziti po onim krivinama.
A još bolje autobusom ili vozom, ko gospodin se zavališ i fino odmoriš dok dođeš do Sarajeva. :zzzz:
odokativan

#10095 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by odokativan »

supercali wrote:

Ti si pomijesao stvari
Zbog vas koji kukate a koji ste glasali za nacionalisticku hobotnicu koja vam je omogucila da vozate auta iako nemate za njega a sve u cilju kupovanja socijalnog mira
A vi se i pored toga zalite da je skupo vozati skupo gorivo ne valjaju akcize ako se gradi o jos masu stvari koje vi pljujete a sv3 su tu zbog takvih kao ti nezahvalnika koji pljuju a koriste sve sto odrzava ove pomenute na vlasti

Parking u scc ne koristin nego parkiram ispred muzeja pa prosetam a ne dizem hampu kako je skupo jer bi ja pred vratima auto i sl

Bas bi volio gdje bi bio na ljestvici da zivis u austriji i da placas sve po zakonu
vi prekobrojni budžetski paraziti i uposlenici javnih kuća tkzv. javnih scoijalsitičkih preduzeća
ste nam najveći teret
da vas nemamo na grbači, realni sektor bi prodiso a i čitava država
vi ste rak rana države i društva
supercali

#10096 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

odokativan wrote:
supercali wrote:

Ti si pomijesao stvari

vi prekobtojni budžetski paraziti i uposlenici javnih kuća tkzv. javnih scoijalsitičkih preduzeća
ste nam najveći teret
da vas nemamo na grbači, relani sektor bi prodiso a i čitava država
Rekoh vec nisam na budzetu niti javna ustanova ako se tebi svidja to omda jesam

Zasto ne preselis u sarajevo? onda neces svaki dan na autoputu vozariti
Jah al tada valja placati kiriju valja placati grijanje stan i jos bruku stvari
Ili zasto ne nadjes posao u svom gradu? Da vidimo kolika ce plata manja biti

Ps. Autocesta se ne gradi da bi sadaklija bosnjo vozario i ne placao nego zbog drugih stvari koje ti ne mozes shvatiti
odokativan

#10097 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by odokativan »

supercali wrote:
odokativan wrote:
supercali wrote:

Ti si pomijesao stvari

vi prekobtojni budžetski paraziti i uposlenici javnih kuća tkzv. javnih scoijalsitičkih preduzeća
ste nam najveći teret
da vas nemamo na grbači, relani sektor bi prodiso a i čitava država
Rekoh vec nisam na budzetu niti javna ustanova ako se tebi svidja to omda jesam

Zasto ne preselis u sarajevo? onda neces svaki dan na autoputu vozariti
Jah al tada valja placati kiriju valja placati grijanje stan i jos bruku stvari
Ili zasto ne nadjes posao u svom gradu? Da vidimo kolika ce plata manja biti
jašta si, jašta, jer niko normalan osim tih parazita ne može branit nešto nenormalno

pobrko si stvari, ne znam radi čega si prebacio stvari na lično a uopšte nije ni tačno, nit sam u Kaknju, nit putujem AC, čak sam iz grada koji je od najbližeg AC udaljen 60tak km
ali mi ne pada na pamet izdvajat još 15 f budžetskim parazitima

eto nek ti vozaš, mogu te kupit zajedno sa autom koje voziš
poenta je da budžetlije smanje izdvajanja za svoje plate i druga sranja pa nek onda iz tih sredstava prave AC, a ne obratno, da nametanjem lafo akciza ustvari sebi nameću pare za pokrivanje budžetskih rupa, jer idiotima je malo da im nanosiš lopatom i od MMFa
supercali

#10098 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

odokativan wrote:
jašta si, jašta, jer niko normalan osim tih parazita ne može branit nešto nenormalno

pobrko si stvari, ne znam radi čega si prebacio stvari na lično a uopšte nije ni tačno, nit sam u Kaknju, nit putujem AC, čak sam iz grada koji je od najbližeg AC udaljen 60tak km
Ja kao prebacio na licno a ti poceo sa prozivanjem budzetlija si ajd priznaj da si parazit i sl
Najbolji ste kod izvrtanja situacija

Ako ne koristis ac sta se bunis onda za cijenu?
Za akcizu naravno ako se stvarno bude koristila za izgradnju ac ti nece biti 60km udaljen nego ce proci i kroz tvoj grad selo nebitno

Kao sto su gore rekli nisam ni ja za akcize u ovom sada trenutku jer bi to ovi za koje si glasao iskoristili da kupi mir do sljedecih izbora placanjem uhljeba za koje si glasao
odokativan

#10099 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by odokativan »

supercali wrote:
odokativan wrote:

Ja kao prebacio na licno a ti poceo sa prozivanjem budzetlija si ajd priznaj da si parazit i sl
Najbolji ste kod izvrtanja situacija

Ako ne koristis ac sta se bunis onda za cijenu?
Za akcizu naravno ako se stvarno bude koristila za izgradnju ac ti nece biti 60km udaljen nego ce proci i kroz tvoj grad selo nebitno

Kao sto su gore rekli nisam ni ja za akcize u ovom sada trenutku jer bi to ovi za koje si glasao iskoristili da kupi mir do sljedecih izbora placanjem uhljeba za koje si glasao
pa vidi se ko izvrće činjenice
ti si za ono za ono što se budžetski paraziti i partijski uhljebi i zalažu
za visoke cijene putarina i uvođenje akciza
ja kao protivnik toga ne mogu nikako u vaše kolo
stoga jami demagogije, pročitan si i priznaj da si jal budžetski parazit jal uposlenih javne kuće koje zovete javnim socijalnim preduzećem, konkretno JP AC federacije
supercali

#10100 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

odokativan wrote: pa vidi se ko izvrće činjenice
ti si za ono za ono što se budžetski paraziti i partijski uhljebi i zalažu
za visoke cijene putarina i uvođenje akciza
ja kao protivnik toga ne mogu nikako u vaše kolo
stoga jami demagogije, pročitan si i priznaj da si jal budžetski parazit jal uposlenih javne kuće koje zovete javnim socijalnim preduzećem, konkretno JP AC federacije
Ti ih izvrces doata je više krkanske price napadas me licno a pocnes sa prozivanjem budzetski parazit
Naravno da sam za uvodjenje putarine kad je to najbolji sistem za bih jer vinjete ovdje ne mogu uspjeti
Mogu ako je cilj gras novi
Kad me mozes kupiti sta onda cvilis za povecanje putarine i akciza?
Ti si hadzija plati al jok kad treba pokazati da si kao bolji od nekog onda te mogu kupiti kad treba platiti nemam socijalni slucaj
Pusti suplju neka naplacuju ako ti se ne svidja jednostavno magistralom i cao
Post Reply