Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
155_mm

#10076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

pa kad bi bilo kako moguce dati im jedan mandat 4 godine da vladaju apsolutno u ta tri kantona. mogu zadrzati sve drzavne prihode ali da nista ne traze od federalnog budzeta. pa nek jednom pokazu sta stvarno hoce, mogu i znaju. pa ili ce mo poslije te 4 godine svi glasati za HDZ da i nama bude dobro kao u ta tri kantona ili ce otici u zaborav. ma evo im i pola hercegovacno-neretvanskog.
ultima_palabra

#10077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

155_mm wrote:pa kad bi bilo kako moguce dati im jedan mandat 4 godine da vladaju apsolutno u ta tri kantona. mogu zadrzati sve drzavne prihode ali da nista ne traze od federalnog budzeta. pa nek jednom pokazu sta stvarno hoce, mogu i znaju. pa ili ce mo poslije te 4 godine svi glasati za HDZ da i nama bude dobro kao u ta tri kantona ili ce otici u zaborav. ma evo im i pola hercegovacno-neretvanskog.
Na kraju će ti biti slična situacija, opet će lajati da je neko drugi kriv... masoni, iluminati bezbeli.
vee-jay

#10078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

hercegovac_pravi wrote:
Nass wrote:Sve je ostalo da visi u zraku... zakukuljeno zamumuljeno...... ocito se ceka daljnji razvoj dogadjaja....
Nema daljeg razvoja događaja prije početka Ustavnih promjena. O tome se i radi i upravo zbog toga sam toliko puta pominjao plitkost HDZ politike. Isto djeca bez ikakve strateške ideje....lupi pa šta bude....to ti je suština HDZ politike.
na jednoj drugoj temi sam napisao nesto sto ide djelimicno u tvom pravcu. prije nego repliciram na boldirano da kopiram svoj post sa te druge teme:
vee-jay wrote:
Corto Maltese wrote:
vee-jay wrote: koja je razlika izmedju SDSa i SNSDa?
Što se tiče političkog programa, gotovo nikakva. Jedina bitna razlika je u tome što je SNSD, i to samo zbog Dodika, u ovom mandatu jači igrač. SDP je kreno u pregovore sa SDS-om, računajući da zlo sa manjim mišićima znači i manje zlo. Netačno, jer su ovdje mišići privremena, a ideologije je trajna kategorija. Hem su ispali licemjerni, hem su nadigrani, jer ih je Dodik pustio da se iskompromituju razgovarajući sa Karadžićevim pulenima, koje je bez napora privukao pod svoje skute, ali tek kad je to njemu odgovaralo.
Taj scenario je bio predvidiv, i SDP je mogao odmah da krene sa ovim što sada zagovara: pobjednici iz federacije sa pobjednicima iz republike nek prave državnu vlast. U tom slučaju, možda ne bi ni bilo srpskog nacionalog bloka, jer Dodik ima dovoljno glasova da ga sam predstavlja. SDS mu nije potreban, osim da njime pakosti Lagumdžiji.
Dodiku treba "nacionalni blok" (citava ideologija je bazirana na "slozi"). On ga je predlagao i nekoliko mjeseci pred izbore, glasno i jasno (pa na kraju ovi nisu htjeli). Zasto? Pa radi ustavnih reformi koje su obecali pred izbore i radi kojih se desava ovaj danasnji darmar u kojem "uzimamo strane". Vazno je veoma da Dodik sutra stane pred strance i kaze "ja zastupam citav srpski narod". Kao sto mu je vazno da napravi i "hrvatske nacionalni blok" na drugoj strani i treci okarekterizira kao "bosnjacki" (cinjenica je da mu je pobjeda multienticke SDPa (kako god je ti vidio) pomrsila sve racune, zato se i borio toliko za Silajdzica i za Radoncica).

Nadam se, ne, znam da ti znas, da Lagumdzija ustavari nema nikakve veze sa stvaranjem nacionalnih blokova: SNSD+SDS, HDZ+90, SNSD+SDS+HDZ+90. Isto kao sto ni Silajdzic nije "napravio" Dodika. Pa otkad je politika stvar spontanosti? Plan postoji, na njemu se radi otvoreno i transparentno. A kad postoji neka druga strana, veoma je lako na nju predbaciti odgovornost, pogotovo ako ti je strategija destruktivna.

Mali off: zadnju recenicu mozes razumjeti subjektivno.
A sad, zasto sam boldirao onu tvoju izjavu sa pocetka. Zato sto sam sve vise uvjerenja da je sve ovo retrogradno (bilo da dolazi sa RS- ili HDZ-strane) sto se desava u BiH Dodikovo maslo. HDZ ustvari i nema neki plan, bas kao sto ni Tudjman nije imao neki plan kad mu je Milosevic ponudio RSK i pola Bosne. Nije imao plan i nije imao strategiju, tj. pravio je svoju strategiju onako kako mu je Milosevic do dozvoljivao. Kako je Milosevic tada izravno utjecaio na Tudjmanovu ratnu strategiju devedesetih tako i danas sve i jedna "ideja" koja dolazi sa strane HDZa ili dolazi izravno od Dodika ili ide prvo Dodiku na dozvolu. Ono sto HDZovce pravo *ebe, je situacija u kojoj se nalaze kao pokusni kunici za Dodikove planove (Dodik preko HDZa pokusava vidjeti dokle mu se moze, jer ne moze Incko skidati hrvatske i srpske politicare istodobno sa politicke scene -> to bi znacilo pristranost koju je veoma tesko neupucenom (citaj EU) objasniti) i sto su svjesni toga da veoma lako mogu preci crtu dozvoljenog cime bi se u trenutku pretvorili u bjegunce (a kako ces biti bjegunac ako hoces da primas ministarsku placu jos godinu dana). Zato nije rijec o blefu nego o strahu. Mislim da se otvoreno moze reci: pi*ke se usrale od straha. Dodik im u ovo vrijeme *ebe sve zivo i mrtvo tako da ce uskoro morati na raport.

btw. normalno, kada govorim o Dodiku tj. Milosevicu mislim na ono sto se nalazi iza njih (da me ne napada @zavrzlama unaprijed).
Last edited by vee-jay on 19/04/2011 21:20, edited 1 time in total.
paravan

#10079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by paravan »

ne bi da otvaram temu ali mozda mozete povezati i sami

sta se desava u fudbalu?
sta se desava u drzavi?
a boga mi evo i u rukometu

http://sportsport.ba/rukomet/klubovi-iz ... lige/55501
Co0l

#10080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

ultima_palabra wrote:
155_mm wrote:pa kad bi bilo kako moguce dati im jedan mandat 4 godine da vladaju apsolutno u ta tri kantona. mogu zadrzati sve drzavne prihode ali da nista ne traze od federalnog budzeta. pa nek jednom pokazu sta stvarno hoce, mogu i znaju. pa ili ce mo poslije te 4 godine svi glasati za HDZ da i nama bude dobro kao u ta tri kantona ili ce otici u zaborav. ma evo im i pola hercegovacno-neretvanskog.
Na kraju će ti biti slična situacija, opet će lajati da je neko drugi kriv... masoni, iluminati bezbeli.
Uh dobro me podsjeti za te masone-kad sam cuo danas da ih spominju na ovom saboru zagrcno sam se od smjeha.
vivaldi

#10081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

heckler wrote:Sa tom politikom mogu samo 3 kantona ekonomski raniti i dalje ubrzati iseljavanje vlastite im izborne baze.

Ja davno rekoh da HDZ kao stranke nemoze 2 uzastopna izborna poraza prezivjeti zbog izbijanja iz ruku krava muzara tojest javnih preduzeca. Kako je krenulo, mozda nece ni 1.

Nisam ni sanjao da ce vec na petoj sjednicni nova vlast ni mjesec nakon izbora izbaciti HDZ iz telekoma. Niti u bunilu nisam ocekivao da ce se kladionicarskoj mafiji poceti stajati u kraj.
Pare od kladionica su siva zona i najsladji moguci izvori financiranja protudrzavnih aktivnosti. Sve osim Lutrije BiH koja drzi mizeran udio u tom trzistu su u vlasnistvu hercegovackih HDZ tajkuna a vecina poslovnica je u "Bosnjackim kantonima". Znaci Bosnjaci DIREKTNO financiraju herceg-srpski seperatizam. JEDINA moguca sladja para od te bi bila da hdz kontrolise prodaju droge pa da ne samo Bosnjaci financiraju njihove aktivnosti nego su istovremeno i ubijaju.

Bez telekoma, elektroprivrede, kladionica i federalnih ministarstava i stotinama dodatnih ljudi na grbaci HDZu ne preostaje nista drugo nego da "svoje" kantone kanibalizira do smrti.
Mislim da je ovo dosta povrsno. Od potcjenjivanja do precjenjivanja. Tokova para u Bosni nema, to je po meni dogmatizirana teza koja se provlaci kroz forum i koja se uzima zdravo za gotovo, a veze nema s realnoscu. Struja, telecomi, ove kladionice da i ne spominjem je toliko mizerno da ne vrijedi spominjati.

Bezbroj puta sam napisao da smo mi tolika bijeda da ljudi jednostavno nisu svjesni toga.

Bukvalno 3-4 minute googla je svima dovoljno da skonta da jedna Slovacka koja ima tek nesto vise od 5 miliona stanovnika prosle je godine imala izvoz od 65 milijardi dolara!!!!!!

Mi smo izvezli sa svom nasom industrijom 5 (pet) milijardi dolara. Jedna Estonija koja nema ni 1.5 miliona stanovnika je imala izvoz od 11,5 milijardi :-) .

Ali dzaba sve. Svaki par dana se ovdje pojavi neki ekonomski forumski expert sa pricom o telecomima i zlatnim kokama, i odmah nas uporedjuje sa Svicom :-) .

Kakva crna Estonija, Slovacka..klinci - palci.., nista manje nego odmah Svica. Kako ces ti ljudima objasniti da nama Estonija bjezi bar 20 godina.., ali jbg.

Elem, vezano za temu. Mi ekonomski svakako idemo prema kataklizmi generalno. Ova politicka sranja to samo ubrzavaju..
Prpa.ba

#10082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Ekonomski smo svi manje-vise mrtvi, samo se redom kopamo. Poslovicno, jedino sto je u Bosni bitno po tom pitanju jeste: kojim redom. :D
vivaldi

#10083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

Prpa.ba wrote:Ekonomski smo svi manje-vise mrtvi, samo se redom kopamo. Poslovicno, jedino sto je u Bosni bitno po tom pitanju jeste: kojim redom. :D
:thumbup:
StupskaBitanga

#10084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

Dobro pitanje je ovdje postavljeno
Šta će se desiti kada bankrotiramo i budemo na ekonomskom dnu?
Hoće li naši političari potezati prodaju telecoma, EP?
I mislite li da će Platformaši ujediniti EPBiH i EPHZHB te HP i BHP?
heckler

#10085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

vivaldi wrote:
heckler wrote:Sa tom politikom mogu samo 3 kantona ekonomski raniti i dalje ubrzati iseljavanje vlastite im izborne baze.

Ja davno rekoh da HDZ kao stranke nemoze 2 uzastopna izborna poraza prezivjeti zbog izbijanja iz ruku krava muzara tojest javnih preduzeca. Kako je krenulo, mozda nece ni 1.

Nisam ni sanjao da ce vec na petoj sjednicni nova vlast ni mjesec nakon izbora izbaciti HDZ iz telekoma. Niti u bunilu nisam ocekivao da ce se kladionicarskoj mafiji poceti stajati u kraj.
Pare od kladionica su siva zona i najsladji moguci izvori financiranja protudrzavnih aktivnosti. Sve osim Lutrije BiH koja drzi mizeran udio u tom trzistu su u vlasnistvu hercegovackih HDZ tajkuna a vecina poslovnica je u "Bosnjackim kantonima". Znaci Bosnjaci DIREKTNO financiraju herceg-srpski seperatizam. JEDINA moguca sladja para od te bi bila da hdz kontrolise prodaju droge pa da ne samo Bosnjaci financiraju njihove aktivnosti nego su istovremeno i ubijaju.

Bez telekoma, elektroprivrede, kladionica i federalnih ministarstava i stotinama dodatnih ljudi na grbaci HDZu ne preostaje nista drugo nego da "svoje" kantone kanibalizira do smrti.
Mislim da je ovo dosta povrsno. Od potcjenjivanja do precjenjivanja. Tokova para u Bosni nema, to je po meni dogmatizirana teza koja se provlaci kroz forum i koja se uzima zdravo za gotovo, a veze nema s realnoscu. Struja, telecomi, ove kladionice da i ne spominjem je toliko mizerno da ne vrijedi spominjati.

Bezbroj puta sam napisao da smo mi tolika bijeda da ljudi jednostavno nisu svjesni toga.

Bukvalno 3-4 minute googla je svima dovoljno da skonta da jedna Slovacka koja ima tek nesto vise od 5 miliona stanovnika prosle je godine imala izvoz od 65 milijardi dolara!!!!!!

Mi smo izvezli sa svom nasom industrijom 5 (pet) milijardi dolara. Jedna Estonija koja nema ni 1.5 miliona stanovnika je imala izvoz od 11,5 milijardi :-) .

Ali dzaba sve. Svaki par dana se ovdje pojavi neki ekonomski forumski expert sa pricom o telecomima i zlatnim kokama, i odmah nas uporedjuje sa Svicom :-) .

Kakva crna Estonija, Slovacka..klinci - palci.., nista manje nego odmah Svica. Kako ces ti ljudima objasniti da nama Estonija bjezi bar 20 godina.., ali jbg.

Elem, vezano za temu. Mi ekonomski svakako idemo prema kataklizmi generalno. Ova politicka sranja to samo ubrzavaju..

Nigdje ja u svom postu ne spomenuh neku ekonomsku moc tih kokosarskih firmi. Ima i Japan izvoz u trilionima pa kakve to veze sa nama ima?
Ali za nase uslove pricamo o stotinama miliona nelegalno prosljedjenih maraka godisnje. HDZ taldzijska "elita" nema 100 000 ljudi da nadolmi. To je uzak broj ljudi i ove pare su sasvim dovoljne da sve njihove apetite zadovolje.

Ili ti tvrdis nesto drugo? Da se stranke ne financiraju iz budzeta i javnih preduzeca, da nema malvervizacije i okoristavanja preko tih funkcija i da su stranke samo skupina dobrocudnih volontera koje su tu radi opceg dobra a ne privatne koristi?
Bosnolog

#10086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

heckler wrote: Sa tom politikom mogu samo 3 kantona ekonomski raniti i dalje ubrzati iseljavanje vlastite im izborne baze.

Odlicno zapazanje! :thumbup:

Sto se tice HDZ (heroinske dilerske zadruge) oni su odavno dio te kriminalne mafije u BiH,.....

Samo jedan od primjera,.....

heckler

#10087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

StupskaBitanga wrote:Dobro pitanje je ovdje postavljeno
Šta će se desiti kada bankrotiramo i budemo na ekonomskom dnu?
Hoće li naši političari potezati prodaju telecoma, EP?
I mislite li da će Platformaši ujediniti EPBiH i EPHZHB te HP i BHP?

Nema dana da neko ne potegne pitanje "bankrota" drzave. U historiji svijeta nema primjer da je neka drzava "bankrotirala" i raspala se osim neke od juznoamerickih ostrvskih mikro-kolonija koja je nakon dobivanja nezavisnosti bankrotirala i trazila da se vrati pod okrilje originalnih kolonizatora.

Neznam kako to ljudi zamisljaju taj "bankrot" i sta tacno treba da se desi kad on nastupi?

BTW ovo nista nije licno tebi upuceno, nego mi je samo tvoj post posluzio kao izgovor. Ovo je teza koja se proteze godinama kroz novine i forume i TV konstantno.
heckler

#10088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Bosnolog wrote:
heckler wrote: Sa tom politikom mogu samo 3 kantona ekonomski raniti i dalje ubrzati iseljavanje vlastite im izborne baze.

Odlicno zapazanje! :thumbup:

Sto se tice HDZ (heroinske dilerske zadruge) oni su odavno dio te kriminalne mafije u BiH,.....

Samo jedan od primjera,.....

Malo kad sam dozivio takav osjecas satisfakcije kao kada sam vidio da je "poznati" profesor Sutalo uhapsen za dilanje droge. Zelim mu sve najgore u zatvoru od premlacivanja do silovanja i ubistva.

Stolac je jedna od (mnogih) mrlja na dugoj listi SDA zlocina protiv vlastitog naroda. Koju su volju za povratak ti ljudi pokazali i protiv kakve su sve torture prosli i dan danas prolaze uz precutno odobravanje SDA i bez ikakve pomoci to je zapanjujuce. Stolac bi morao biti u vrhu prioriteta za povratak i uspostavu normalne vlasti svakoj pro-Bosanskoj opciji.
StupskaBitanga

#10089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

Kao što sam danas rekao
D.Č i B.Lj uživaju gostoprimstvo na TV1
Vidim Adisa R. im je odletila u Mostar

Ovu emisiju koje slučajnosti reemitira i HTV KISS-Kiseljak
heckler

#10090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

StupskaBitanga wrote:Kao što sam danas rekao

Neznam zasto bi iko vise i trazio svoj kanal. Vec imaju sve. Uz TV1 i Slobodnu (herceg)Bosnu imaju kompletnu medijsku infrastrukturu i to financiranu od strane "majorizatora". Savrsena situacija za njih.
StupskaBitanga

#10091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

heckler wrote:

Neznam zasto bi iko vise i trazio svoj kanal. Vec imaju sve. Uz TV1 i Slobodnu (herceg)Bosnu imaju kompletnu medijsku infrastrukturu i to financiranu od strane "majorizatora". Savrsena situacija za njih.
Kako ja vidim SBIH uz pomoć SNSD, HDZova i kako čujem SBB na sve načine pokušava izazvati stanje da se raspišu vanredni izbori a SBiH i Haris predstave kao Isus spasitelj
fuj
Last edited by StupskaBitanga on 19/04/2011 21:51, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#10092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

vivaldi wrote:

'Ta ce Slovaci, mi im nekada koke za zvake i hulahopke po Jadranu guzili :mrgreen: .
heckler

#10093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

StupskaBitanga wrote:
heckler wrote:

Kako ja vidim SBIH uz pomoć SNSD, HDZova i kako čujem SBB na sve načine pokušava izazvati stanje da se raspišu vanredni izbori a SBiH i Haris predstave kao Isus spasitelj
fuj
Hareta ni radioaktivna voda iz Fukasime vise nemoze iz mrtvih dici pa ni kao radioaktivnog zombija. Cak i nas (mene) koji su mu davali kredit bar za stvari sto govori iako nista ne radi je apsolutno sokirao njegov poslijeizborni stav. Ovo farsa TV1 u kontinuitetu iza izbora do sada je valjda svima otvorila oci. Ja nevidim jos normalnog covjeka koji nije direktno povezan sa SBiH ili SBB da podrzava ovaj teror.
Skijash

#10094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijash »

A sabora i kurca. Malo udrobili o masonima, malo o Stepincu, sve to zalili patetičnim recitalima i na kraju ništa nazvali rezolucijom.

A onim ljudima u TV1 koji su odlučili da ta televizija djeluje kao HDZ-ova propagandna mašinerija želim jedan agresivan rak. Jer jebi ga, očigledno je da ni oni meni ne misle ništa bolje.
Bosnolog

#10095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Na Harisa je toliko politickog smeca istresla njegova stranacka druzina na celu sa bahatim,sirovim i krimoglavim Bahticem da iz njega nece nikada vise moci izaci,......Ovo medijkso umivanje njegove stranke uz pomoc Oruceviceve TV1 ga samo jos dublje zatrpava istovaranjem dodatnog smeca uvlaceci se i surujuci sa Dodikom i Covicem ,direktno ili indirektno ocekujuci da nesto ulove u mutnom ili politicko tektonskim cunamijskim potresiima u BiH i regionu,.....

Bojim se da je Lepi odsvirao svoje zauvijek,Najbitnije je da je za vrijeme njegovog mantada Dodik potrosio lovu i otvorio ono sto se sada desava to jest kokuzoparanoja sumske a ovo je tek pocetak....

Eventualno moze pomoci na lobiranju van BiH za interese BiH ali pod strogim nadzorom drugih,.......... :mrgreen:
StupskaBitanga

#10096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

Bosnolog wrote:Na Harisa je toliko politickog smeca istresla njegova stranacka druzina na celu sa bahatim,sirovim i krimoglavim Bahticem da iz njega nece nikada vise moci izaci,......Ovo medijkso umivanje njegove stranke uz pomoc Oruceviceve TV1 ga samo jos dublje zatrpava istovaranjem dodatnog smeca uvlaceci se i surujuci sa Dodikom i Covicem ,direktno ili indirektno ocekujuci da nesto ulove u mutnom ili politicko tektonskim cunamijskim potresiima u BiH i regionu,.....

Bojim se da je Lepi odsvirao svoje zauvijek,Najbitnije je da je za vrijeme njegovog mantada Dodik potrosio lovu i otvorio ono sto se sada desava to jest kokuzoparanoja sumske a ovo je tek pocetak....

Eventualno moze pomoci na lobiranju van BiH za interese BiH ali pod strogim nadzorom drugih,.......... :mrgreen:
I dobro je što nije ostvario svoje hidro planove
Bosnolog

#10097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Meni je jedino zao sto je Dudak izabrao stranku luzera pred izbore a koga naivno navuce bahati krimos Bahtic,planski i ciljano da im donese glasove na proslavljenim ratnim zaslugama generala,.....Siljdzic je oko sebe skupio od zla oca od gore majke sto bi rekli,mada ni SDA nije nesto bolja ali su neke reforme i cistke napravljene......

Njegova stranka je imala i ima katastrofalan kadar a prije svega vrh te stranke,koji ni nakon poraza nije reformisan vec i dalje ostao gotovo isti koji ce je dotuci,......
StupskaBitanga

#10098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

Bosnolog wrote:Meni je jedino zao sto je Dudak izabrao stranku luzera pred izbore a koga naivno navuce bahati krimos Bahtic,planski i ciljano da im donese glasove na proslavljenim ratnim zaslugama generala,.....Siljdzic je oko sebe skupio od zla oca od gore majke sto bi rekli,mada ni SDA nije nesto bolja ali su neke reforme i cistke napravljene......

Njegova stranka je imala i ima katastrofalan kadar a prije svega vrh te stranke,koji ni nakon poraza nije reformisan vec i dalje ostao gotovo isti koji ce je dotuci,......
Ko ih šiša
BiH prije svega i prije toga 100% BiH su ih dotukli
Nije ni čudo što je zezancija bila
Krao BiH prije svega
Ponosan

#10099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ponosan »

HNS je dozivio fijasko,to je bilo jasno u samom startu! promocija HDZ-a koji se ovim putem ujedinio sa HDZ 1990,je imala jasan cilj po svaku cjenu manipulisati svojim narodom kako bi se u Federaciji napravila havarija,a u tome je imao nesebicnu podrsku Mile Fasiste! i sta na kraju bi? tresla se gora ,rodio se mis! HDZ preko svojih sportskih radnika zeli da ovu politicku situaciju prenese i na sport,vec s razvalili fudbal,sad je na redu rukomet i kosarka! ali,prezivili smo mi Karadzice,Bobane,Milosevice,Praljke,Prlice,Mladice...prezivjet cemo i ove male Covice i Ljubice i njihovu licemjernu politiku! HNS je propao pokusaj da se stanje u BIH destabilizuje,jer treci entitet nece dobiti nikada,a mozda ni tada!
Bosnolog

#10100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Bosnu su pljackali,razarali i krali mnogo put kroz njenu tragicnu historiju,razni osvajaci,kolonijalizatori,izdajnici,uljezi i komsije sa istoka i zapada..To nazalost cine i danas razne hulje i fukare i jos bivaju za to placeni i nagradeni od onih koje kradu i rade protiv njih kao i same drzave..

Bosna ti je vijekovima bila cvoriste kultura,civilizacija ali i sukoba i nesreca,......Sve ce ih ona nadzivjeti kao sto je nadzivjela i opstala u proslosti....Ja ne zelim osporiti to da je i Silajdzic dao svoj doprinos u toku agresije na odbrani i afirmaciji BiH,....Nisam bio blizak njemu niti stranci kojoj je tada pripadao ali zasigurno snose i najvecu odgovornost za sve sto je uradeno pogresno ili protiv interesa BiH u tom periodu a posebno nakon rata,....

Historija i narod neka sudi svima pa i njemu ako se dokaze da ima osnove,jer niko ne moze biti iznad zakona i interesa BiH i njenih gradana bez obziro o kome se radilo ili politickoj stranci,jer su svi prolazni,iza njih ce ostati dobra ili losa dijela,......
Locked