Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Hafis

#10076 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Meni se ne zuri ni u EU ni u NATO.
Meni pogotovo.
Već sam državljanin EU.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10077 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

u islamu je spas... do izbora kasnije se vrnut staroj veri pradedovskoj :mrgreen:
Alfons Kauders

#10078 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Meni se ne zuri ni u EU ni u NATO.
Meni pogotovo.
Već sam državljanin EU.
Valja. Odo u medjuvremenu sredit nesto oko navodnjavanja, da ne ujebem korijen na vockama, pa se cujemo za 5-9 godina. Taman nastavimo kad bude za rakije. :)
Hafis

#10079 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:u islamu je spas... do izbora kasnije se vrnut staroj veri pradedovskoj :mrgreen:
Eh, kad je nas na to munto onaj delegat...kako se ono zove...sultan Meša...tako nekako, ma ima hejbet džamija i ulica gore po njemu. Pa ništa.
A ne sad, kad više nije inn.
Henry Chinaski

#10080 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Henry Chinaski »

Hafis wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote: Nema dalje. To je to, ne ide pa ne ide.
To je dokaz da svaki narod treba imati svoju teritorijalnu jedinicu, i nitko se tada neće imati osjećaj da je majoriziran ili da je zbog svoje brojčanosti na neki način zakinut. I ona u EU, NATO i ako treba i u Bagdadski pakt (ako se reaktivira)
Daj kartu da vidimo kako crtaš :izet:
Bitno je samo notpočeti dijalog. I ćorava koka na kraju ubode zrno.
Mada i sad mislim da je bolje i jednostavnije okanuti se nametanja predstavnika drugom narodu i gledati kako izabrati sebi kvalitetno političko vodstvo.
Bitno je izdržati pritisak kad ti karte nisu dobro posložene, a svakih par godina se promiješaju. Sad je gospar dragan našao partnera za kriminal koji se drži za putinom rukav i provocira, a već sutra mogu obojica ustima hvatati kapi kiše kroz rešetke.
Pokušavaš usranim argumentima opravdati nepravedno rješenje samo zato jer vam trenutno malo odgovara politička klima. Realno, sa tako korumpiranom vlašću nemate neke šanse za uspjeh.
Obi Wan Bosnian

#10081 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Hafis wrote:
pici wrote:u islamu je spas... do izbora kasnije se vrnut staroj veri pradedovskoj :mrgreen:
Eh, kad je nas na to munto onaj delegat...kako se ono zove...sultan Meša...tako nekako, ma ima hejbet džamija i ulica gore po njemu. Pa ništa.
Kako ništa? Vidi koliko je nas a koliko je vas. Rekli bi se da je uglavnom uspio :D
pici

#10082 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:

sHa je ono neki naturizovani ercegovac skino tursku zastavu u Đakovu... hoce da ga vjesaju za jaja :mrgreen:
Hafis

#10083 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Henry Chinaski wrote:
Bitno je izdržati pritisak kad ti karte nisu dobro posložene, a svakih par godina se promiješaju. Sad je gospar dragan našao partnera za kriminal koji se drži za putinom rukav i provocira, a već sutra mogu obojica ustima hvatati kapi kiše kroz rešetke.
Pokušavaš usranim argumentima opravdati nepravedno rješenje samo zato jer vam trenutno malo odgovara politička klima. Realno, sa tako korumpiranom vlašću nemate neke šanse za uspjeh.
Slušaj, i bošnjački lider bi se slizao s nekim da ima s kim. Doduše, tu je onaj turski predsjednik, samo to nije partnerstvo, to je uvlačenje u guzove.
''Nepravendno rješenje'' je Ustav ove zemlje. Kada taj isti Ustav dopušta da se u predsjedništvo bošnjačkim glasovima ugura fikus-alkoholičar na mjesto ''iz reda'' hrvatskog naroda, ili kad se nekakavi likovi koji se pred izbore naglo osjete ''Hrvatima'' opet bošnjačkim glasovima delegiraju da sjede u klubu doma naroda rezerviranog za Hrvate - onda ''treba poštivati Ustav ove zemljwe'' i bla bla bla.
Međutim, kada se ukaže situacija koja baš ne ide u prilog te politike, onda je to ''nepravedno rješenje''.

Stvarno su vam mediji isprali mozak i ovu situaciju doživljavate kao gubitak? Gubitak čega? Gubitak mogućnosti izbornog injžinjeringa koji se smatra nekim kolektivnim pravom i bez tog inžinjeringa su uzdrmani temelji ove zemlje, a svatko tko se drzne dirnuti u to, taj je antidržavni element i din dušman
Polako, priviknut ćete se vi na to. Za sve je bolje tako.
Hafis

#10084 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:

sHa je ono neki naturizovani ercegovac skino tursku zastavu u Đakovu... hoce da ga vjesaju za jaja :mrgreen:
I ti svašta čitaš. Jebo to.
Hafis

#10085 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote:
Kako ništa? Vidi koliko je nas a koliko je vas. Rekli bi se da je uglavnom uspio :D
Pa nije baš tako. Većina se dovukla s Turcima kada su bili u povlačenju s područja sjeverno od Save i još dalje.
A uostalom, više ima Bangladešana nego Švicaraca, pa ja to opet ne bih nazvao nekim posebnim uspjehom.
pici

#10086 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote: I ti svašta čitaš. Jebo to.

nisam ni znao neg mi ovi moji slavonci Vinkovcani maloprije kazu jes vidija budale naturizovanog ercegovca... ja ko sHa kad...ma dje bi oni :mrgreen:
Obi Wan Bosnian

#10087 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Hafis wrote: Pa nije baš tako. Većina se dovukla s Turcima kada su bili u povlačenju s područja sjeverno od Save i još dalje.
A uostalom, više ima Bangladešana nego Švicaraca, pa ja to opet ne bih nazvao nekim posebnim uspjehom.
Aha, znači vi ste starosjedioci a mi došlje. Pa što odmah ne kažeš :lol:
Hafis

#10088 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:

nisam ni znao neg mi ovi moji slavonci Vinkovcani maloprije kazu jes vidija budale naturizovanog ercegovca... ja ko sHa kad...ma dje bi oni :mrgreen:
Kako naturalizirani hercegovac?
Veliš živi u Hercegovini a odnekud je stigao u nju.
Da nije netko od ovih naših prašinara iz gornje Bosne?
Hafis

#10089 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote: Pa nije baš tako. Većina se dovukla s Turcima kada su bili u povlačenju s područja sjeverno od Save i još dalje.
Aha, znači vi ste starosjedioci a mi došlje. Pa što odmah ne kažeš :lol:
Pa današnje i prijašnje vođstvo vam je većinom iz Srbije, generali a bogami i novinari.
Novak20

#10090 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

....U diplomatskim krugovima tvrdi se da je turski predsjednik Recep Erdoğan izlobirao kod njemačke kancelarke Angele Merkel da Njemačka pokrene inicijativu za novo preuređenje BiH, a neki izvori kažu da se navodno već piše promemorija po kojoj bi se BiH uredilo kao građansku državu. Hrvatska, koja ima ustavnu obvezu brinuti se o Hrvatima izvan BiH, o “neprikladnosti” njemačke inicijative o građanskom konceptu BiH konstantno razgovara i objašnjava opasnosti međunarodnim partnerima........

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/berlin- ... vi-1181582 - www.vecernji.hr
pici

#10091 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:
pici wrote:

Kako naturalizirani hercegovac?
Veliš živi u Hercegovini a odnekud je stigao u nju.
Da nije netko od ovih naših prašinara iz gornje Bosne?
ne znam ja... tako mi ljudi rekosHe... pitaj slavonce :mrgreen:
pici

#10092 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Novak20 wrote:....U diplomatskim krugovima tvrdi se da je turski predsjednik Recep Erdoğan izlobirao kod njemačke kancelarke Angele Merkel da Njemačka pokrene inicijativu za novo preuređenje BiH, a neki izvori kažu da se navodno već piše promemorija po kojoj bi se BiH uredilo kao građansku državu. Hrvatska, koja ima ustavnu obvezu brinuti se o Hrvatima izvan BiH, o “neprikladnosti” njemačke inicijative o građanskom konceptu BiH konstantno razgovara i objašnjava opasnosti međunarodnim partnerima........

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/berlin- ... vi-1181582 - http://www.vecernji.hr

ja sam za arbitrazu :mrgreen:
daddy-kool

#10093 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

Novak20 wrote:....U diplomatskim krugovima tvrdi se da je turski predsjednik Recep Erdoğan izlobirao kod njemačke kancelarke Angele Merkel da Njemačka pokrene inicijativu za novo preuređenje BiH, a neki izvori kažu da se navodno već piše promemorija po kojoj bi se BiH uredilo kao građansku državu. Hrvatska, koja ima ustavnu obvezu brinuti se o Hrvatima izvan BiH, o “neprikladnosti” njemačke inicijative o građanskom konceptu BiH konstantno razgovara i objašnjava opasnosti međunarodnim partnerima........

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/berlin- ... vi-1181582 - http://www.vecernji.hr
Podržavamo nastojanja prijateljskog njemačkog naroda da pomogne u reformi jedne i jedine nam BiH u građansku republiku.
madner

#10094 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madner »

Skontali da nema fajde od ovih sto bi samo neka ljudska prava uskracivali.
pici

#10095 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

ja misljem da afizaga i pajde mu na ovakve obavjesti mlatnu ispod stola kozjeg sira i zaliju travaricom... gutaj afizaga more da prodje :mrgreen:
Alfons Kauders

#10096 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Henry Chinaski wrote:
Slušaj, i bošnjački lider bi se slizao s nekim da ima s kim. Doduše, tu je onaj turski predsjednik, samo to nije partnerstvo, to je uvlačenje u guzove.
''Nepravendno rješenje'' je Ustav ove zemlje. Kada taj isti Ustav dopušta da se u predsjedništvo bošnjačkim glasovima ugura fikus-alkoholičar na mjesto ''iz reda'' hrvatskog naroda, ili kad se nekakavi likovi koji se pred izbore naglo osjete ''Hrvatima'' opet bošnjačkim glasovima delegiraju da sjede u klubu doma naroda rezerviranog za Hrvate - onda ''treba poštivati Ustav ove zemljwe'' i bla bla bla.
Međutim, kada se ukaže situacija koja baš ne ide u prilog te politike, onda je to ''nepravedno rješenje''.

Stvarno su vam mediji isprali mozak i ovu situaciju doživljavate kao gubitak? Gubitak čega? Gubitak mogućnosti izbornog injžinjeringa koji se smatra nekim kolektivnim pravom i bez tog inžinjeringa su uzdrmani temelji ove zemlje, a svatko tko se drzne dirnuti u to, taj je antidržavni element i din dušman
Polako, priviknut ćete se vi na to. Za sve je bolje tako.
Neko kao gubitak, a neko kao dugorocnu mogucnost dobitka. :)

Zato kazem da je najbolje da opozicija malo kenja pa onda bjezi od svega, a da bruka i odgovornost na kraju ide iskljucivo na vladajucu koaliciju, SDA - HDZ - SBB.

Jer dugorocno gradŽani ce ovdje profitirati... Bilo na prici o "izdaji" SDA ili SBB, ili blokadi koja ce se dozivljavati kao planska, jer najvise odgovara upravo njima. Ako se SDA i SBB dozovu pameti ili pod pritiskom sprovedu odluku US, naredne cetiri godine ce biti zadnje za neke politicke opcije u BiH.

A onda ostaje HDZ i "nacionalsocijalisti" svih boja. Prije no sto se to desi, valja se dobro pobrinuti da ti "novi" nikad ne budu u situaciji da ista mijenjaju, a taj dio je krajnje problematican. Za koji mandat vise, HDZ bi mogao upropastiti SDA, ali nikako mi nije jasno sta misli dalje. Kako biti siguran da se nikad vise nista nece promijeniti, Plan Be i Ce? :)
seln

#10097 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote: Polako, priviknut ćete se vi na to. Za sve je bolje tako.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ono, mis prijeti slonu....
pici

#10098 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

a sta ce dalje... prodavat sir, travaricu i gospino kamenje... kredit jos malo i niko nece dati...
Novak20

#10099 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

https://faktor.ba/vijest/dragan-covic-n ... cem-256240

Dragan Čović: Nakon Dodika u četvrtak ću se sastati sa Izetbegovićem i Radončićem

.....Što se tiče HNS-ovog prijedloga izmjena Izbornog zakona BiH, kazao je kako će taj prijedlog, nakon što je Ustavni sud utvrdio da njime nisu ugroženi vitalni nacionalni interesi Bošnjaka, u julu biti na Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH te da je izvjesno da će u Domu naroda taj prijedlog proći.

- Zastupnički dom će biti u septembru i oktobru, i na nama je da vidimo taj tekst zakona ili neki srodan koji će iste stvari garantirati, a to možemo osigurati na sto raznih načina - kazao je Čović........
pici

#10100 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

a na sto raznijeH nacina mogu i ja jaja napravit al hocel se moc pojest :mrgreen:
Post Reply