quarterback wrote:ma jok, sve i da je nekad imao konkurencija bi to pomela onog dana kada se pojavio kinez koji je pomislio sto ja ne bih slao 3 dana mjesecno...
osim toga pise ti kada je item shipped
Nisam ti ja druže više siguran u to. Nedavno sam imao situaciju da sam naručio nešto iz Kine i Kinez mi pošilje običnom poštom, economy intl shipping, iako smo bili dogovorili da ide avionskom registrovanom jer mi trebala brzo. Naravno izašla je poruka SHIPPED na artikal i nakon 5-6 dana nekog natezanja on kaže da mu uplatim onih par dolara za avionsku pošiljku i tracking number kad sam mu rekao da nije u redu to što nije ispoštovao dogovor u vezi načina slanja.
Eno je sad ta ista pošiljka uredno dobila TN i na putu je ovamo. Znači sto posto je bila kod njega kad sam mu poslao pare za TN. Nema teorije da je išao u poštu i tražio paketić pa ga ponovo slao na drugi način. Ne znam šta drugo bi moglo bit.
EDIT: Još jednu stvar zaboravih napisat. Nedavno sam ovdje pročitao da neko kuka ( uz prigodne sočne pridjeve na državu, poštu itd ) kako naš tracking number može pratit samo dok ne izađe van granica BiH i nakon toga ne možeš znat jeli pošiljka stigla na odredište ili ne! Nije istina, evo ja imam jedan povrat paketića u Kinu i doplatio sam za TN. Na svim poznatim stranicama za praćenje se može najnormalnije pratit put kroz tranzistne pošte. Evo sad prolazi tamo kroz sistem u Pekingu.
Kod nas se naviklo po automatizmu pljuvat bez ikakve provjere, bez prethodnog znanja, iskustva i sl.