Dolazi zima - zimske gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10076 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
tovarish wrote:
Conti se najbrze trosi od premium guma,al' Michelin je po tom pitanju vrh.

Ja vec dvije zime imam Alpin A4 i za 20 000km nisam ni 1mm potrosio.

Jedino ova guma ima nedostatak da je slabija u dubokom snijegu.Al suho,mokro i led je extra.
nije ni conti puno bolji u snijegu , sta se tice trosenja , Ts850 je konstantan od 2014 kad su bile nove pa sve do prosle godine , vidjet cemo ovu zimu kakve ce bit :)

ne znam jesu li presle i 15000 :D
Pa zar bi ttebalo da se bitnije potroše ns toj kilometrazi????
nivla

#10077 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by nivla »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:
tovarish wrote:
Conti se najbrze trosi od premium guma,al' Michelin je po tom pitanju vrh.

Ja vec dvije zime imam Alpin A4 i za 20 000km nisam ni 1mm potrosio.

Jedino ova guma ima nedostatak da je slabija u dubokom snijegu.Al suho,mokro i led je extra.
nije ni conti puno bolji u snijegu , sta se tice trosenja , Ts850 je konstantan od 2014 kad su bile nove pa sve do prosle godine , vidjet cemo ovu zimu kakve ce bit :)

ne znam jesu li presle i 15000 :D
kod mene ts860, nakon 2 zime i 20ak tisuca su oko 6-6,5mm, mislim da ce jos ovu zimu pregurat a onda idu sa auta, doduse ja ih tjeram do granica pri izlasku uz ovo brdo gdje zivim,a nakon predjene dvije sezone sigurno tvrdim da je michelin alpin a4 bolje ponasanje imao nakon 30000 nego ove sad, jednostavno imao i sare i bolje karakteristike(osim na dubokom snijegu), koliko znam te a4 gume su jos uvijek aktivne na mom prethodnom vozilu jer mu sadasnji vlasnik gume mijenja kad se raspadnu
amar1994

#10078 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
vise sam se osvrnuo na godine :)
boshniak

#10079 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by boshniak »

Kakva je ovo nova sara kod tigra ja mislio neki protekt, jel to tek od ove godine, ne sjecam se da sam ih vidjao, cine se da su stvorene za snijega
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10080 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by konektovan »

boshniak wrote:Kakva je ovo nova sara kod tigra ja mislio neki protekt, jel to tek od ove godine, ne sjecam se da sam ih vidjao, cine se da su stvorene za snijega
Friška šara, nova generacija tigar winter. :)
Dzontra_Volta

#10081 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Dzontra_Volta »

Image

Image
amar1994

#10082 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

pirelli katastrofa a divi cijene :D
condy

#10083 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

:D :D

Gdje si ti kupio continental zimski :-D
amar1994

#10084 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

condy wrote::D :D

Gdje si ti kupio continental zimski :-D
dosle nove uz auto gratis 8-) , racun je iz maja gume bio :D
condy

#10085 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

Čuj dobio gratis nove gume :twisted: i to continental :twisted: :twisted:
amar1994

#10086 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

:D
trebale covjeku pare za stan :thumbup:

eto link : https://www.olx.ba/artikal/14653583/maz ... -2012-god/
Last edited by amar1994 on 26/09/2018 10:40, edited 1 time in total.
condy

#10087 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

Kontam se između tog Continentala i ovog gore Dunlopa...pa što bude prvo na stanju... :)
amar1994

#10088 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

condy wrote:Kontam se između tog Continentala i ovog gore Dunlopa...pa što bude prvo na stanju... :)
eto ti link gore kad se prodvala , dobra i jedna i druga samo conti ti je bucniji al mislim da se u audiju to ne osjeti :-D
basicm

#10089 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by basicm »

condy wrote:Čuj dobio gratis nove gume :twisted: i to continental :twisted: :twisted:
Sta je problem, ja sam dao ljetne i zimske dunlop 2018 godina uz auto. Jesam ja glup sto ih nisam na pik stavio a nasadio neke polovnjace, ili je to normalno?
drug_profi

#10090 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by drug_profi »

Ma ko bi se zajebavao sa tim oglasima. Bolje gume bolje prodaju i auto.
Ja sam glat prodao svoju staru astru kad je čovjek vidio oba seta continentala. To ti je rezon, ovaj ne stedi na gumama, onda ne stedi ni na odrzavanju.
condy

#10091 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

basicm wrote:
condy wrote:Čuj dobio gratis nove gume :twisted: i to continental :twisted: :twisted:
Sta je problem, ja sam dao ljetne i zimske dunlop 2018 godina uz auto. Jesam ja glup sto ih nisam na pik stavio a nasadio neke polovnjace, ili je to normalno?
Nikakav problem ako ce kupac to posteno platititi. Poklonit ne zelim nikome nista jer ni meni niko nista ne poklanja :)
condy

#10092 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote:Kontam se između tog Continentala i ovog gore Dunlopa...pa što bude prvo na stanju... :)
eto ti link gore kad se prodvala , dobra i jedna i druga samo conti ti je bucniji al mislim da se u audiju to ne osjeti :-D
Vidio. :thumbup:
basicm

#10093 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by basicm »

condy wrote:
basicm wrote:
Nikakav problem ako ce kupac to posteno platititi. Poklonit ne zelim nikome nista jer ni meni niko nista ne poklanja :)
Ima i ta mjesta, nije covjek slova progovorio o cijeni.
ado-šampion

#10094 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ado-šampion »

Ja tezim kad mi se jedan brend pokaze dobro drzim se tog brenda. Michelin broj 1, Continental broj 2. Testove pogledam tu i tamo. Konj koji dobija se ne mijenja.
Zimske sam zadnji put uzeo Continental, jer sam prethodno s Alpin 4 imao osjecaj da bi po snijegu trebale biti bolje, posebno trakcija, a sa zadnjim pogonom tu se ne treba zezati jel. :D Sad kad vidim ove testove s Alpin 5 ista stvar, najbolja ocjena na suhom na testu, dobre na mokrom, snijeg tako-tako.

Jedina moja zamjerka na Continental gume je sto su premekane, dobijes nekakav spuzvast osjecaj na autu, bile ljetne ili zimske. Osim toga drze ko ljepilo.

GY sam imao davno, mislim da se jos koriste na tom autu, UG 7 ako se dobro sjecam. To je vec period kad je GY poceo polako padati, mada su se meni pokazale dobre, posle Save S2 ko da sam dobio na lutriji. :)

A Pirelli sam imao jednom, jednom i vise nikad. Smece. Ne treba mi nikakav test, jednom kad vidim sam, bilo to dobro ili lose. to je to. Das puno para, dobijes prosjek gume. Pouzdan brend nikad nece sebi dopustiti da toliko kiksa.
ranger

#10095 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ranger »

ado-šampion wrote:Ja tezim kad mi se jedan brend pokaze dobro drzim se tog brenda. Michelin broj 1, Continental broj 2. Testove pogledam tu i tamo. Konj koji dobija se ne mijenja.
Zimske sam zadnji put uzeo Continental, jer sam prethodno s Alpin 4 imao osjecaj da bi po snijegu trebale biti bolje, posebno trakcija, a sa zadnjim pogonom tu se ne treba zezati jel. :D Sad kad vidim ove testove s Alpin 5 ista stvar, najbolja ocjena na suhom na testu, dobre na mokrom, snijeg tako-tako.

Jedina moja zamjerka na Continental gume je sto su premekane, dobijes nekakav spuzvast osjecaj na autu, bile ljetne ili zimske. Osim toga drze ko ljepilo.

GY sam imao davno, mislim da se jos koriste na tom autu, UG 7 ako se dobro sjecam. To je vec period kad je GY poceo polako padati, mada su se meni pokazale dobre, posle Save S2 ko da sam dobio na lutriji. :)

A Pirelli sam imao jednom, jednom i vise nikad. Smece. Ne treba mi nikakav test, jednom kad vidim sam, bilo to dobro ili lose. to je to. Das puno para, dobijes prosjek gume. Pouzdan brend nikad nece sebi dopustiti da toliko kiksa.
ja opet s GY UG9 imam extra iskustva i isto tako cu sad na novo auto vjerovatno stavit njih. imo i ljetni i zimski set na autu sa zadnjom vucom i kolko god da sam tjerao one su drzale. ne sumnjam da bi se i conti i michelin isto ponasale.
Gray

#10096 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Gray »

ado-šampion wrote:Ja tezim kad mi se jedan brend pokaze dobro drzim se tog brenda. Michelin broj 1, Continental broj 2. Testove pogledam tu i tamo. Konj koji dobija se ne mijenja.

Imao sam ja Alpin 5, vozio na njima 4 zime, možda nekih 20 hiljada km i skinuo sam ih, prošle zime su bile jako loše na snijegu, zaglavio sam se gdje su drugi lagano prolazili. Ove godine uzimam Continental, mada mi je malo žao jer već na proljeće/ljeto mislim mijenjati auto, ali eto, mora se :D
hekaton

#10097 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by hekaton »

Koji model Continental guma da uzmem za zimu, jel idu iste dimenzije gume kao i za ljeto (celicne su felge).
Ove ljetne sad su 215/60 R16
Automobil astra j
ado-šampion

#10098 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ado-šampion »

ranger wrote: ja opet s GY UG9 imam extra iskustva i isto tako cu sad na novo auto vjerovatno stavit njih. imo i ljetni i zimski set na autu sa zadnjom vucom i kolko god da sam tjerao one su drzale. ne sumnjam da bi se i conti i michelin isto ponasale.
Meni se Continental odlicno pokazao na zadnjem pogonu, vozio sam dvije zime u BiH na njima, bio po planinama, nikakvih problema. Mada je to najpametnije, kad si zadovljan drzis se toga.

Ja sam isto zaglavljivao na Alpinu s proslim autom, i to prvu zimu, i nije tragedija u tome sto sam zaglavio gdje su zaglavljivala puno novija auta od mog, nego tragedija je sto imas skupe gume i ne mozes maknuti. Isto ljudi ispred mene s novijim autima s elektronikom, Michelin gume ne mogu pomaci s mjesta.

Ali ljetne su ekstra, imao sam Primacy 3, ovog ljeta nabacio Primacy 4, za srednje tesko i jako auto tesko im je naci takmaca. Mada s Primacty HP ZP (runflat) jako negativno iskustvo, u cetvrtoj godini ko od plastike, a imaju sare 4 mm, znalo me pronosati na skroz suhoj cesti skroz iznenada. To runflat smece isto nikad vise na auto.
drug_profi

#10099 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by drug_profi »

hekaton wrote:Koji model Continental guma da uzmem za zimu, jel idu iste dimenzije gume kao i za ljeto (celicne su felge).
Automobil astra j
Continental TS860 ako hoćeš Continetal
Imaš i 215/55 R16, 205/60 R16 i 205/55 R16 kao fabričke opcije. A možeš i ostati na toj dimenziji.
hekaton

#10100 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by hekaton »

drug_profi wrote:
hekaton wrote:Koji model Continental guma da uzmem za zimu, jel idu iste dimenzije gume kao i za ljeto (celicne su felge).
Automobil astra j
Continental TS860 ako hoćeš Continetal
Imaš i 215/55 R16, 205/60 R16 i 205/55 R16 kao fabričke opcije. A možeš i ostati na toj dimenziji.
Odlicno, hvala puno
Post Reply