A ček, to vama i modem i wifi ruter u jednom uređaju!? E kod nas dobiješ oboje odvojeno, tj. modem je cisco (prva liga, znači nešto najbolje što sam do sada vidio), dok je eto taj wifi ruter njesra teško, ali iskreno nisu ni skupi u radnjama, za 40-50KM se može zbaviti kvalitetan tp-link (od WR741N pa nadalje, sve ispod izgleda da je smeće)!fireman2013 wrote:Ma ZTE su cudo al zaista. Imao sam 3 TP linka ali ni jedan nije imao domet kao ovo naizgled "smece" od modema. Modem mi je smjesten u radnu sobu u potkrovlju a signal mogu uhvatiti u prizemlju (2 sprata i potkrovlje kuća) dok sa TP-ovima jedva u WC-u da sam imao net
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Frtalj_Duše
#10076 Re: BHTelecom All About
- fireman2013
#10077 Re: BHTelecom All About
Da sve u jednom je kod vas a znam kako je na telemachu. Modem Aris je njesra tesko gore od bilo kakvog zta i sl, Motorola Surfboard jos vece dok je Cisco druga prica. To su trenutno najkvalitetniji Modemi na trzistu. Steta sto su za Docsis a ne za dsl tako da ne vrijedi to nista kad je moja tv u pitanju.Frtalj_Duše wrote:A ček, to vama i modem i wifi ruter u jednom uređaju!? E kod nas dobiješ oboje odvojeno, tj. modem je cisco (prva liga, znači nešto najbolje što sam do sada vidio), dok je eto taj wifi ruter njesra teško, ali iskreno nisu ni skupi u radnjama, za 40-50KM se može zbaviti kvalitetan tp-link (od WR741N pa nadalje, sve ispod izgleda da je smeće)!fireman2013 wrote:Ma ZTE su cudo al zaista. Imao sam 3 TP linka ali ni jedan nije imao domet kao ovo naizgled "smece" od modema. Modem mi je smjesten u radnu sobu u potkrovlju a signal mogu uhvatiti u prizemlju (2 sprata i potkrovlje kuća) dok sa TP-ovima jedva u WC-u da sam imao net
Routeri TP nemam rijeci. Ne znam gdje ih nabavljaju onako lose. To je katastrofa. Nije ni cudo sto taj isti router ako ga zelis otkupiti kosta samo 27,90 KM
- ElRe
#10078 Re: BHTelecom All About
ZTE je inace 4. proizvodjac TK opreme u svijetu, iza Ericssona, Alcatel-Lucenta i Huaweia.
Inace BHT je odlicno rijesio uredjaje koje isporucuje u MojaTV paketima.
Sto se tice Aris modema, ja ga imam kuci u kombinaciji sa najobicnijim D-Link ruterom i sve radi bez problema vec dvije godine.
D-Link ruter bez problema pokriva 35-40 m2.
Inace BHT je odlicno rijesio uredjaje koje isporucuje u MojaTV paketima.
Sto se tice Aris modema, ja ga imam kuci u kombinaciji sa najobicnijim D-Link ruterom i sve radi bez problema vec dvije godine.
D-Link ruter bez problema pokriva 35-40 m2.
- skafiskafsnjak
#10079 Re: BHTelecom All About
rijesili su nema sta... moja tv stopa svakih 10min, a wi-fi se gubi u drugoj sobi.....
-
iceman2010
#10080 Re: BHTelecom All About
Evo samo da prenesem info koji sam jutros cuo. Ono sto je pisao fireman o smanjenju cijena ide ali ne 1.3.2013. nego nekad poslije. Mozda april, maj, juni.... Nije provjereno, ali meni kazu da nece sa svim da idu odmah. Prvo, 1.3.2013. brzine, a onda nekad poslije pad cijena. I kao sto sam rekao i za brzine prije nego se znalo 100%: "posto kupio, poto prod'o."
Ima jedna vijest koja me naljutila i za koju sam mislio da je greska na onom cjenovniku koji je covjek postavio, ali se ispostavilo da je tacna.
Lako je naci na cjenovniku koji imate nekoliko stranica unazad ono sto je negativno u odnosu na dosadasnji period.
Ima jedna vijest koja me naljutila i za koju sam mislio da je greska na onom cjenovniku koji je covjek postavio, ali se ispostavilo da je tacna.
- fireman2013
#10081 Re: BHTelecom All About
Meni je najveca nelogicnost ovaj netflat pro paket. Preskup a brzina odron. Koja je caka ovog paketa?iceman2010 wrote:Evo samo da prenesem info koji sam jutros cuo. Ono sto je pisao fireman o smanjenju cijena ide ali ne 1.3.2013. nego nekad poslije. Mozda april, maj, juni.... Nije provjereno, ali meni kazu da nece sa svim da idu odmah. Prvo, 1.3.2013. brzine, a onda nekad poslije pad cijena. I kao sto sam rekao i za brzine prije nego se znalo 100%: "posto kupio, poto prod'o."![]()
Ima jedna vijest koja me naljutila i za koju sam mislio da je greska na onom cjenovniku koji je covjek postavio, ali se ispostavilo da je tacna.Lako je naci na cjenovniku koji imate nekoliko stranica unazad ono sto je negativno u odnosu na dosadasnji period.
- Casual's
#10082 Re: BHTelecom All About
Prvo da vide hocel raja odjavljivaticeman2010 wrote:Evo samo da prenesem info koji sam jutros cuo. Ono sto je pisao fireman o smanjenju cijena ide ali ne 1.3.2013. nego nekad poslije. Mozda april, maj, juni.... Nije provjereno, ali meni kazu da nece sa svim da idu odmah. Prvo, 1.3.2013. brzine, a onda nekad poslije pad cijena. I kao sto sam rekao i za brzine prije nego se znalo 100%: "posto kupio, poto prod'o."![]()
Ima jedna vijest koja me naljutila i za koju sam mislio da je greska na onom cjenovniku koji je covjek postavio, ali se ispostavilo da je tacna.Lako je naci na cjenovniku koji imate nekoliko stranica unazad ono sto je negativno u odnosu na dosadasnji period.
-
nastavnikhe
#10083 Re: BHTelecom All About
Vjerovatno naplata za WiFi modem.iceman2010 wrote:Evo samo da prenesem info koji sam jutros cuo. Ono sto je pisao fireman o smanjenju cijena ide ali ne 1.3.2013. nego nekad poslije. Mozda april, maj, juni.... Nije provjereno, ali meni kazu da nece sa svim da idu odmah. Prvo, 1.3.2013. brzine, a onda nekad poslije pad cijena. I kao sto sam rekao i za brzine prije nego se znalo 100%: "posto kupio, poto prod'o."![]()
- VladaFBiH
#10084 Re: BHTelecom All About
Meni mobitel, laptop i desktop rade perfektno (nikada nikakav prekid konekcije) ali imam problem s Ipad-om (1 i 3 imaju potpuno isti problem) - jednostavno konekcija se izgubi na 1-2 sec svakih nekoliko sati i to bez ikakvog pravila (ovo nisam nikada uspio rijesiti)...L00d wrote:Pa jel moguce da mi wi-fi prekida u drugoj sobi? Zar su toliko smece ovi ZTE ruteri sto dodju uz MOja TV ?
Last edited by VladaFBiH on 23/01/2013 09:50, edited 1 time in total.
- mousstapha
#10085 Re: BHTelecom All About
od 1 do 14 stalnih javnih IP adresafireman2013 wrote: Meni je najveca nelogicnost ovaj netflat pro paket. Preskup a brzina odron. Koja je caka ovog paketa?
-
itekako
#10086 Re: BHTelecom All About
ja se s 31.01. odjavljujem s ADSLa.
nakon deset i kusur godina sam odlucio reci DOSTA i odjaviti uslugu!
kokurencija za iste novce nudi konekcije od 14Mb a ja i dalje jasem na 4Mb. nekad su malo krali, danas vec otimaju.
evo im sad hamdan pa nek se okite!
kokurencija za iste novce nudi konekcije od 14Mb a ja i dalje jasem na 4Mb. nekad su malo krali, danas vec otimaju.
- Casual's
#10087 Re: BHTelecom All About
Hajd brzine,nego sad i wi-fi naplacujuitekako wrote:ja se s 31.01. odjavljujem s ADSLa.
-
quarterback
#10088 Re: BHTelecom All About
ne kontam kakva je promjena za wi fi modem ?
kod mene je klasicni modem bez wi fi ja s tim da sam dodao svoj access point
-
iceman2010
#10089 Re: BHTelecom All About
Da.nastavnikhe wrote: Vjerovatno naplata za WiFi modem.
-
iceman2010
#10090 Re: BHTelecom All About
Tacno. Staticke IP adrese.mousstapha wrote:od 1 do 14 stalnih javnih IP adresafireman2013 wrote: Meni je najveca nelogicnost ovaj netflat pro paket. Preskup a brzina odron. Koja je caka ovog paketa?
-
iceman2010
#10091 Re: BHTelecom All About
Od 1.3.2013. je 10 Mbps.itekako wrote:ja se s 31.01. odjavljujem s ADSLa.
-
iceman2010
#10092 Re: BHTelecom All About
Ne znam kako ce to uopste upratiti. Mozda se odnosi samo na nove korisnike? Doduse ima neki ACS (daljinska konfiguracija modema), ima i neka papirologija koja je mozda prebacena u bazu podataka, ali modemi su mjenjani, reklamacije i sl.... Jedino ako se ne odnosi na nove korisnike.Casual's wrote:Hajd brzine,nego sad i wi-fi naplacujuitekako wrote:ja se s 31.01. odjavljujem s ADSLa.
evo im sad hamdan pa nek se okite!a sta ce sa nama koji imamo svoj modem ?
-
iceman2010
#10093 Re: BHTelecom All About
Ako uzmes BHT modem sa wireless-om placas 1 KM sa PDV-om (0,85 KM cini mi se bez PDV-a) mjesecno.quarterback wrote:ne kontam kakva je promjena za wi fi modem ?
- Filter
#10094 Re: BHTelecom All About
L00d wrote:Pa jel moguce da mi wi-fi prekida u drugoj sobi? Zar su toliko smece ovi ZTE ruteri sto dodju uz MOja TV ?
imam super signal u basti kroz, makar 80cm cigle i maltera i preko 20 metara udaljenosti
ZTE tito i partija
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10095 Re: BHTelecom All About
ma džaba im i 1.3. kad kasne za konkurencijom najmanje godinu dana, a najskuplji su pružalac usluga
Telekom jedino valja onima koji nemaju izbora ili koji su patriotski naloženi da plaćaju Zlajine i Suljine večere i rodbinu
moje iskustvo do sada je da svaki put kada su mijenjali kao nabolje mene je glava zabolila i morao sam se jedno 10 dana hebavati sa podrškom i monterima jer tamo nakav babin sin nije tiknuo neko sranje na postavkama
nakon desteogodišnjeg iskustva sa Telecomom kao korisnika, strah me je i kad "nabolje" mijenjaju...a vjerovatno ću plaćati cijenu nove brzine, a imati, u realnosti, staru barem jedno godinu dana
Telekom jedino valja onima koji nemaju izbora ili koji su patriotski naloženi da plaćaju Zlajine i Suljine večere i rodbinu
moje iskustvo do sada je da svaki put kada su mijenjali kao nabolje mene je glava zabolila i morao sam se jedno 10 dana hebavati sa podrškom i monterima jer tamo nakav babin sin nije tiknuo neko sranje na postavkama
nakon desteogodišnjeg iskustva sa Telecomom kao korisnika, strah me je i kad "nabolje" mijenjaju...a vjerovatno ću plaćati cijenu nove brzine, a imati, u realnosti, staru barem jedno godinu dana
-
itekako
#10096 Re: BHTelecom All About
mozda i bude ali ce i dalje biti najsporija i najskuplja u ponudi koja mi je dostupna:iceman2010 wrote:Od 1.3.2013. je 10 Mbps.itekako wrote:ja se s 31.01. odjavljujem s ADSLa.
Logosoft, paket Beta net
https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... 530fce3be2
HS kablovska, paket KID 14
http://www.hs-hkb.ba/kid-i-quadro-play/kid-14/
Telemach, paket M
http://www.telemach.ba/Internet/112/Pak ... jene.shtml
- Filter
#10097 Re: BHTelecom All About
vi se sicate brzinama a telecom jos uvijek ima dvojnike 
-
itekako
#10098 Re: BHTelecom All About
Kad skontas, oni te svake godine dovedu u takvo stanje da po par mjeseci jedva cekas promjene kako bi se bar na trenutak osjetio malo manjim majmunom. Onda konkurencija odreaguje u desetak dana i tebi se onaj dobro poznati osjecaj vrati i ponovo se osjecas prevareno.
Realnost je da kuja nikad nece stici zeca, i da ces se kao pretplatnik na njihov ADSL uvijek osjecat kao prevareni majmum. Nakon deset i kusur godina provedenih na njihovoj mrezi s punim pravom to mogu reci!
Realnost je da kuja nikad nece stici zeca, i da ces se kao pretplatnik na njihov ADSL uvijek osjecat kao prevareni majmum. Nakon deset i kusur godina provedenih na njihovoj mrezi s punim pravom to mogu reci!
- Filter
#10099 Re: BHTelecom All About
kuburim sa telecomovim internetom od 98` i nemam druge opcije
ko me
kad na selu zivim 
ko me
-
iceman2010
#10100 Re: BHTelecom All About
Haj mi samo objasni kako je Telemach-ova ponuda bolja? Nju sam gledao, nisam druge. LOL-ova vjerovatno jeste, nemam vremena sada da pogledam link, za HS ne znam.itekako wrote:mozda i bude ali ce i dalje biti najsporija i najskuplja u ponudi koja mi je dostupna:iceman2010 wrote:Od 1.3.2013. je 10 Mbps.itekako wrote:ja se s 31.01. odjavljujem s ADSLa.
Logosoft, paket Beta net
https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... 530fce3be2
HS kablovska, paket KID 14
http://www.hs-hkb.ba/kid-i-quadro-play/kid-14/
Telemach, paket M
http://www.telemach.ba/Internet/112/Pak ... jene.shtml