Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
veljaca

#10076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

Mislim da sam zapravo tek sada razumio sta me pitate i pokusacu odgovoriti.
Glas suzdrzan u razlicitim kontekstima ima razlicito znacenje i ono se odredjuje vasim obrazlozenjem
tog stava. Nekad moze, recimo, znaciti da se u principu slazete sa nekim zakonom ali ga zbog nekih specificnih odredbi niste spremni podrzati, nekad moze znaciti da smatrate da je predmet odluke besmislen, dakle, niste ni za ni protiv ali smatrate da organ u cijem radu ucestvujete ne bi trebao odlucivati o tom pitanju,...pokusavam da se sjetim primjera.
Recimo, zakon koji zabranjuje rad fasistickih organizacija ne ukljucuje neku koju vi smatrate da bi trebao. Ako glasate protiv to se moze protumaciti da ste protiv cijelog tog zakona. Nekad glasate tako da se diferencirate od drugih stranaka, odnosno, da iako u konacnici glasate kao oni zelite da izrazite svoje neslaganje zbog motiva njihovog glasanja.
Nekad se pred vas postavi pitanje hoce li ti crvenu ili plavu olovku a vi ne zelite niti jednu.

Jesam li ista bolje odgovorio na vase pitanje, nego ranije?

p.k.
Kao prvo hvala sto si umjesto mene odgovorio Forumasu @Mr.Penguin .....

Kao drugo hvala na odgovoru. Nije provokacija, stvarno , ali ja sam pitao: koja je po tebi ( koliko diskutujemo - postali smo na Ti ) razlika i zasto biras: Suzdrzan ( ovo si cak u ovom zadnjem odgovoru i elaborirao ) a koja kada nikako ne glasas ( e ovo nisi elaborirao nikako ) ? Jos preciznije: Sta ti je u mislima kada glasas: Suzdrzan a kada: Ne glasas nikako ....
I u cemu je, po tebi , razlika u ova dva slucaja? Ponavljam ne u Rezultatu - jer je on isti, nego u PORUCI koju zelis poslati svojim glasacima ....

Tvoj primjer "Nekad se pred vas postavi pitanje hoces li ti crvenu ili plavu olovku a vi ne zelite niti jednu" ne moze se bas podvesti pod pitanja vama u Skupstini. Tamo nema pitanja: ili crvena ili plava. Tamo je samo, karikiram: Da li ste za plavu olovku ? Ako glasas Za - onda je zelis, ako glasas Protiv - onda je ne zelis, ako si Suzdrzan - sta onda mislis, a ako Ne glasas nikako - sta onda mislis ( ovo me ponajvise interesuje ) ....

Evo, priznajem, ako ne dobijem odgovor - necu vise postavljati ovo pitanje ....

Hvala na odgovoru,

Puno srece u zivotu,

Veljaca,

s.r.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

dale cooper wrote:Ima li i ko su kandidati NS-a za opštinsko vijeće Tuzla? Imaju li kojim slučajem i kandidata za načelnika?
Zamjerka NS-u mi je mala angažovanost u drugim sredinama osim Sarajeva.
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 808&type=3

ovdje imas tz.kandidate
dale cooper

#10078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dale cooper »

plain vanilla wrote:
dale cooper wrote:Ima li i ko su kandidati NS-a za opštinsko vijeće Tuzla? Imaju li kojim slučajem i kandidata za načelnika?

ovdje imas tz.kandidate
Hvala Vanilla. :)
meskogn

#10079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by meskogn »

dale cooper wrote:
plain vanilla wrote:

ovdje imas tz.kandidate
Hvala Vanilla. :)
vidio sam kandidate Samira poznajem iz vidjenja
nije losha lista ali sanse za prolaz su male u tuzli
prolaze sdp sbb sda NSRZB sbih hdz bps ..i mozda boss lds snsd ili nekozasad nepoznat
convict

#10080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

kamen spoticanja wrote:
to i mene zanima...kandidat u zenici cirkus kolorado
Ne znam koje su tvoje konkretne zamjerke Josipu Dujmoviću, ali vladajuća klika je takva da je pored njih i Mirad bio izgledao kao ozbiljan kandidat. Čime danas možeš biti zadovoljan u Zenici - ekonomijom, ekologijom, sigurnošću, urbanizmom, kulturnim sadržajima?
hepekcina

#10081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hepekcina »

veljaca wrote:
Tvoj primjer "Nekad se pred vas postavi pitanje hoces li ti crvenu ili plavu olovku a vi ne zelite niti jednu" ne moze se bas podvesti pod pitanja vama u Skupstini. Tamo nema pitanja: ili crvena ili plava. Tamo je samo, karikiram: Da li ste za plavu olovku ? Ako glasas Za - onda je zelis, ako glasas Protiv - onda je ne zelis, ako si Suzdrzan - sta onda mislis, a ako Ne glasas nikako - sta onda mislis ( ovo me ponajvise interesuje ) ....
.

valjda da te libo tuki za olovkama svih boja i oblika...ali đeš' to pitat političara? :lol:
Innovation

#10082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

G.Pedja sta mislite o danasnjoj sjednici SKS i kolektivnom godisnjem odmoru vlade? :?
Sta mislite o ovim novim "legalistima", koji su dosad radili i na nelegalno zakazanim sjednicama? :mrgreen:
Pedja Kojovic

#10083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

innovation

O odmoru Vlade sam upravo i govorio prije par dana na sjednici i to mozete vidjeti i na ovom forumu (par stranica ranije) i na mom blogu. Tu cete takodje pronaci i nas stav o drugom pitanju.
Generalno, ako zelite nesto da kazete, da iznesete svoj stav na ovom forumu, onda to i napisite.
Zahtijevati od mene da bezbroj puta puta ponavljam ono sto sam napisao nije fer i ja to ne mogu i necu raditi.
Meni nije tesko pisati i komunicirati ovdje prilicno redovno i temeljito.
(To smatram normalnim dijelom svoga posla)
Ni vama ne smije biti tesko citati.

p.k.
VjecitiStudent

#10084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:innovation

O odmoru Vlade sam upravo i govorio prije par dana na sjednici i to mozete vidjeti i na ovom forumu (par stranica ranije) i na mom blogu. Tu cete takodje pronaci i nas stav o drugom pitanju.
Generalno, ako zelite nesto da kazete, da iznesete svoj stav na ovom forumu, onda to i napisite.
Zahtijevati od mene da bezbroj puta puta ponavljam ono sto sam napisao nije fer i ja to ne mogu i necu raditi.
Meni nije tesko pisati i komunicirati ovdje prilicno redovno i temeljito.
(To smatram normalnim dijelom svoga posla)
Ni vama ne smije biti tesko citati.

p.k.
Odlicna dijagnoza koju vrijedi ponoviti
Banksy wrote: Hvala na trudu ... Mada nisam dobila nijedan konkretan odgovor na pitanja koja sam postavila. Kao, uostalom, ni većina onih koji su kroz temu pitali slična, konkretna pitanja.
Možda je bolje na neko vrijeme prepustiti temu sitnim razgovorima vaših stranačkih aktivista i pustiti da ona i zvanično postane samo vaš reklamni pano na kojem ćete kačiti proglase i obavještenja i gladiti jedni druge.
Innovation

#10085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Ima jedan "papak"u prvom redu Hajdarevic. Toliko je zijevnuo da sam mislila da ce me progutati /treba mu reci da se stavi ruka na usta/. :shock:
maher

#10086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by maher »

nadam se da je uzdrzanost nase stranke pri glasanju bila dobro promisljena i dobro utemeljena...uzdrzanost i nije bas nesto sto karakterise liberalnu opciju...ns je trazila glasanje o nepovjerenju vladi, ali nije bila za smjenu vlade...ok, postujem ali bojim se da je ns time samo digla cijenu i vaznost ovim nezavisnim poslanicima i otvorila prostor za manipulacije...sto mi nije bas drago, a vec se znalo da postoji vecina i da ce vlada biti srusena i ovako i onako...ako je uzdrzanost proizvod te namjere onda to nepodrzavam...jedan zastupnik uzdrzan, a drugi je imao vaznijeg posla je jasna poruka biracima...
moram priznati, da me je dino konakovic iznenadio svojim nastupom pokazujuci zavidan potencijal da bi moglo nesto biti od njega kao politicara...kontrolisao je situaciju citavo vrijeme, mada mu protiv ovakvih protivnika to i nije bilo bas tesko...naravno, gaf sa hranom u skupstinskim klupama je neoprostiv i ljudi ce vise pamtiti to nego sve druge kvalitete koje je pokazao...ali platio je danak neiskustvu i sindromu cv-ija....morace da se odluci da li ce i dalje biti gazda kafane ili politicar...
iskreno, ovu skupstinu treba raspustiti...sudbina ove vlade vlade bila je jasna prije dvije godine kada smo citali biografije premijera i ministara...vise su krivi oni koji su ih izabrali i koji su mislili da oni mogu nesto uraditi......na zalost izjava zaima backovica o bahatosti, nekompetentnosti i balavcima iako gruba je tačna...
Pedja Kojovic

#10087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

maher

Samo jedna korekcija...
Skupstina ne odlucuje da li ce se sjednica o nepovjerenju Vladi, koju je trazilo 13 poslanika, odrzati ili ne.
Kolegij ili Skupstina odlucuje samo o datumu te sjednice.
Mi smo na toj sjednici glasali za datum koji je predlozio predlagac jer je ispunjavao zakonske uslove.
(Vlada nije predlozila neki drugi datum).

p.k.
Control panel

#10088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

Innovation wrote:Ima jedan "papak"u prvom redu Hajdarevic. Toliko je zijevnuo da sam mislila da ce me progutati /treba mu reci da se stavi ruka na usta/. :shock:
gdje ti to radis pa stalno pratis tu skupstinu? jeli u centrali SDA?

da i bas je ''papak'' on je napisao vise pjesama nego sto si ti procitala.
drug profi

#10089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Vunderkind Konakovic.
Potencijal za sta? Za barabu.
Jecky 43

#10090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Jecky 43 »

Peđa stavrno od srca želim da ti čestitam na tvom neodlučnom glasu za vrijeme sjednice skupštine Kantona Sarajevo, jer da si bio za(prodali bi se ko ovi iz SDU-a,ZaBiH,BPS,Čardžić-za sitne interse) i aminovali bi 20 godina harača koji je SDA napravio u Kantonu,ali također da si bio protiv onda bi aminovali ove 2 godine totalno promašene vladavine Fikreta Musića i njegovih koaliciionih partnera.

Svaka čast na neovisnosti,odlučnosti napravio si super potez...imaš ponovo moj glas.

Član Naše Stranke.
Ricken

#10091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

maher wrote:nadam se da je uzdrzanost nase stranke pri glasanju bila dobro promisljena i dobro utemeljena...uzdrzanost i nije bas nesto sto karakterise liberalnu opciju......
Pa nije NS, prema onome što sam pročitao liberalna stranka, nego socijal liberalna stranka. A to je suštinski nespojivo sa liberalizmom u onom izvornom smislu, nezadiranja države u sve pore ljudskog života. Po teorijskim postavkama, socijal liberalizam je najbliži socijalizmu. Vrlo je zanimljivo primjetiti da ideje socijal liberalizma u praksi provode (valjda nehatom) desne partije kao recimo HDZ u Hrvatskoj.
Innovation

#10092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Control panel wrote: gdje ti to radis pa stalno pratis tu skupstinu? jeli u centrali SDA?

da i bas je ''papak'' on je napisao vise pjesama nego sto si ti procitala
Mozda radim i blizu tebe. :roll:
Zar nije Hajdarevic bio u SDA, a znam , zamijenio je prvi saf za prvi red. :mrgreen: O mom citanju ne vodi brige, ali ti u povjerenju moram reci, ne volim pjesme. :mrgreen: :mrgreen:
Padishah

#10093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Padishah »

Pedja,

posto biografije kandidata jos uvijek nisu dostupne (a nisam uspio pronaci cak ni imena kandidata na zvanicnoj stranici stranke), da li nam bar mozete ponuditi po 2-3 recenice o kandidatima sa vrha listi za opstinsko vijece?

Mene konkretno interesuju kandidati za opcinu Centar.

Unaprijed hvala na pomoci.
Petit_Beurre

#10094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Petit_Beurre »

Lud i ponosan wrote:Mnogo mi se dopao nastup predsjednika Gratz-a na OBN-u. :thumbup: :thumbup:

Mislio sam nesto reci o gospodji Sanji V., ali ne bih da izadjem iz okvira Pravilnika ovog foruma. Uh.. :x :x
Ja ne znam u kojoj ona zemlji živi :-)

EDIT:
Hiljaditi post sam na nju potrošio :x :x :x :x :x :mrgreen:
Da ne bude tako, Dennise pokazao si joj civilizacijski srednji prst a ona se upiškila :oops: :dance: :thumbup:
Last edited by Petit_Beurre on 25/09/2012 00:41, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Dennis je bio malo navalentan u diskusiji..onako malo maloooooo :D (mozda malo vise, al' dobro :D ). Ali ga razumijem, i ja bih, vjerovatno, slicno odreagovao na spinovane Vlaisavljevicke, koja je pokusala opet braniti "tezu" o kvazi gradjanskom profilu NS, kroz etnicku pripadnost (kao sto Dennis rece, koju je zakljucila po imenima i prezimenima :roll: ) kandidatkinja za nacelnice u sarajevskim opstinama, i drugih prebrojavanja krvnih zrnaca i etnickih pripadnosti, a toboze, u nekoj kao odbrani "ravnopravnosti" i napadu na bosnjacki nacionalizam. Bas je nasla preko koje ce se stranke obracunavati sa bosnjackim nacionalizmom..fobicnost totalna :lol: .

A da, spomenula je i naseg druga forumasa Kojovica, sto sam ocekivao svakako, jer je i vise nego ocigledno da popularost Pedje jako raste medju rajom, sto nekima(mnogima) ne odgovara ocigledno. Jos zamisli, on se pisao kao Srbin a kao bori se za gradjanska prava i ravnopravnost. Totalno, po Sanji, nespojivo nesto :-) :lol:

Sanja, ocito, prihvata samo ostar odnos i vatreniju reakciju. Ali ok, uskoro mozemo ocekivati salvu napada i kamenovanje, u nekoj od narednih njenih tekstova (nesto poput Avdica Senada i njegove reakcije)

Dennise, fino, solidno... :thumbup:
Last edited by -LIBERO- on 25/09/2012 01:05, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Nastavak 19. sjednice SKS - Mozemo li biti bar prijatelji?

Nastavak prekinute 19.sjednice, nakon sto je smjenjena Vlada KS, je imala je neku cudnu, skoro apsurdnu, atmosferu.(Kao kad si raskinuo s djevojkom ali se s njom sastajes da uzmes svoje stvari). Slijedi vrlo kratak pregled onoga sto smatram vrijednim biljezenja.

Slucaj poslanika Radeljasa

Kolegi Radeljasu (i kolegi Zekovicu) je neko prije par dana poslao poruke prijetnje i on od tada hoda okolo pracen obezbjedjenjem. Pocinioc je uhvacen jos u petak, ali obezbjedjenje je i dalje s njim. Pocinioc je priveden, saslusan i kako je to obicaj kod nas pusten jer nije bilo osnova za pritvor.
Moram priznati da je to jedna od najapusrdnijih pojava u nasem drustvu. Znam za slucajeve kada policija uhapsi nekoga zbog pokusaja ubistva u 9 sati ujutro i on vec u podne pocini novo krivicno dijelo. Upoznat sam, naravno, sa pravnim odredbama koje to pitanje regulise i moram priznati da ne vidim ni logiku ni pravdu u nacinu na koji se one primjenjuju. Zasto? Pa ako je neko skrivio saobracajnu nesrecu i nakon saslusanja pusten da se brani sa slobode - to razumijem. Ali ako je neko vec osudjivan zbog nasilja, zbog pljacke, zbog razbojnistva, zbog pokusaja ubistva kako ga mogu pustiti da se brani sa slobode. Taj covjek ce prijetiti svjedocima, uticati na sudije i vrlo vjerovatno dovrsiti ono sto mu nije uspjelo prvi put.
Poslanik Radeljas je s pravom bio bjesan kada je cuo da je covjek koji mu je prijetio odmah pusten na slobodu.
Trazio je poslanik Radeljas da Skupstina urgentno trazi od Tuzilastva objasnjenje.

Poslanik Radeljas od prvog dana svog mandata Skupstinu tretira kao sluzbu za sredjivanje svojih licnih problema i tako se ponasao i danas. Njemu nije palo napamet da se to sto se njemu dogodilo svakodnevno dogadja i opljackanim, napadnutim gradjanima, ali da oni, za razliku od njega ne mogu predlagati zakonska rjesenja kako se to ne bi vise nikome i nikada ne bi dogadjalo. On kao poslanik u SKS i Domu naroda moze inicirati promjene u zakonu koji pociniocima krivicnih djela omogucuju da u jednom danu pocine vise krivicnih djela i poslije svakog budu uhapseni na sat ili dva. Gradjani to ne mogu, ali on to moze. Kad bi htio i kad bi znao.

(Doduse, o ovom poslaniku i o njegovoj ideoloskoj pripadnosti i politickom programu koji zastupa najvise govori to sto je u hodnicima Skupstine pred masom ljudi, potpuno nesvjestan da to sto govori nije,... normalno, kao svoj principijelni razlog glasanja za smjenu Vlade vikao na sav glas, "zaposlili 196 ljudi od pocetka mandata, a moju kcerku nisu")

Druga zanimljiva tacka dnevnog reda se ticala kulturnih institucija, odnosno, djelatnosti za koje su registrovane. Registraciju djelatnosti su nekad davno uradili povrsno i naknadna praksa kao i promjenjene finansijske okolnosti su ih natjerale da traze dopunu, odnosno, da doregistruju neke od djelatnosti iz svog domena koje im omogucavaju da bolje rade svoj posao ili samostalno zarade neku markicu. MESS bi, recimo, zelio da bude ovlasten da proizvodi i prikazuje filmove jer se u okviru Modula memorije proizvode i prikazuju i dokumentarni filmovi. Lutkarsko Pozoriste bi zeljelo da bude registrovano i za pravljenje lutaka jer misle da mogu i znaju to da rade i zele da ustede novac na koji ih odsustvo te djelatnosti u njihovoj registraciji prisiljava. Stvar je vrlo jednostavna.
Oni predloze sta bi htjeli i ministarstvo kulture donese odluku kojom se te djelatnosti upisuju u njihov registar djelatnosti. E sad.
Ministar se sastao sa svim direktorima kulturnih insitucija i pitao ih sta bi oni zeljeli dodati u svojoj djelatnosti. Oni rekli da ce razmisliti i javiti. Ministar ih ponovo pozvao da mu posalju dopis i kazu sta bi htjeli dodati. Osim tri, niko nista. Ministar ponovo pozvao one koji se nisu javili i pitao, ima li neka djelatnost koju bi ste zeljeli staviti u registar. nista.
Javile su se samo tri institucije i sve sto su trazili ministar je stavio u odluku.

Danas, Dino Konakovic i ekipa, pitaju,a sta je sa ostalih 11 kulturnih institucija?
Nisu se javili, nisu nista poslali, kaze ministar. Dino i ekipa kazu, pa da ih zovnete i pitate jos jednom. Ministar kaze, nema problema, ali zvali smo ih, nudili sastanke tri puta i nisu se javili. Pa da odgodimo donosenje ove odluke dok ih vi jos jednom ne upitate, predlaze Dino i ekipa. Da skratim pricu…
Odluka nije izglasana. One kulturne institucije koje su svoje zahtijeve uredno poslale ce biti kaznjene zbog onih koje se nisu udostojile niti poslati svoje zahtjeve niti poruku, nama nista ne treba.

Rekao sam u jednom intervju nedavno da je razlika izmedju Nase stranke i drugih stranaka ne samo politicke prirode nego da se radi o razlicitim vrijednosnim sistemima, da je razlika civilizacijska.

Ova prica o kulturnim institucijama je odlican primjer. To je taj sistem vrijednosti koji i one koji pokusavaju da rade motivise da ne rade jer ce neki poslanici, zatreba li, uvijek stati u odbranu nerada. Naravno, iz sasvim licnih razloga. Sutra ce njih neko prozvati zbog nerada i traziti odgovornost. Tada ce neodgovorni direktori ciji su nerad danas stitili braniti njih.

Finansijski izvjestaji obrazovnih institucija.

Sreca je pa kolega Comor poznaje dobro oblast i zbog nelogicnosti koje je primjetio u izvjestajima postavi pitanje ministru, kako odredjujete koliko novca ce dobiti koja obrazovna institucija?
Kaze ministar, jos uvijek je na snazi ratna formula, "glavarina plus 10% za rezije".(Glavarina je, izgleda, ekonomski sleng za plate)

To je dakle bila njihova obrazovna strategija KS u posljednjih 18 godina.

p.k.
madner

#10097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Ima li gdje snimak tog sraza?
Treebeard

#10098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Treebeard »

Dino Konakovic, na svom FB, wrote:Ovih dana politickoj sceni bas burno :-)
Vidio sam saopstenja i stavove NASE STRANKE i mog kolege Pedje Kojovica o motivima SDA za izglasavanje nepovjerenja Vladi Kantona Sarajevo i neke poruke upucene meni licno. Koristim priliku da pozovem celnike NASE STRANKE i kolegu Kojovica licno da uradimo zajedno nesto dobro za gradjane Kantona Sarajevo. Javno ih pozivam da se ukljuce u rad nove Vlade Kantona Sarajevo, preuzmu MINISTARSTVO PRAVDE I UPRAVE, te na taj nacin direktno kontrolisu zakonitost rada svih ostalih ministarstava te da ukazu na sve pokusaje bilo kakvog nezakonitog djelovanja bilo koga u sazivu nove Vlade Kantona Sarajevo ! Nadam se da imaju odgovornost i licnu hrabrost, znam da jesu kapacitirani !
I? :mrgreen:
ultima_palabra

#10099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Kod SDA uvijek sve kao na pijaci :-) Ni mandatara nemaju, on već licitira ministarstvima... mahalaš.
hepekcina

#10100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hepekcina »

ma pred izbore će Konaković i forumašima dat da biraju koje će ministartvo :lol: :lol: :lol:
Locked