BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
frngla
#10076 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kako ti znaš da nema boljih? Cocalića nikad nije pozvao, a igra deficitarnu poziciju, Hadžića nije zvao i on igra zadnjeg veznog, Bešić je u HSV-u igrao zadnjeg veznog i u mladoj igra zadnjeg veznog
i ta priča da je Ferencvaroš klub u rangu klubova naše lige je komedija, očito ne pratiš našu ligu... Vršajević je smiješan desni bek i tačka, protiv Grčke je krivac za gol koji smo primili jer je otišao u napad i nije se (stigao) vratio, protiv amera kritičan... Shvati, ja cijenim Papeta, ali ako je već gurao u prijateljskoj ove što ne igraju, trebao je pozvati još igrača koje nikada nije probao i to je to...
- Arteta
#10077 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zato sto sam siguran da bi ih Susic pozvao.frngla wrote:Kako ti znaš da nema boljih?
Nije on toliki levat da se po forumu sastavlja bolji itm nego sto ga on sastavlja.
Mislim da su Zukanovic, Bicakcic, Vranjes i Pandza puno bolji.frngla wrote: Cocalića nikad nije pozvao, a igra deficitarnu poziciju,
On ce uskoro dobiti poziv.frngla wrote: Hadžića nije zvao i on igra zadnjeg veznog,
A u Ferencvarosu stopera, po meni je trenutno stanje bitnije.frngla wrote: Bešić je u HSV-u igrao zadnjeg veznog i u mladoj igra zadnjeg veznog
Pratis li uopste rezultate Madjarskih klubova u Evropi?frngla wrote:i ta priča da je Ferencvaroš klub u rangu klubova naše lige je komedija,
Ta liga dozivljava najveci pad od svih liga u Evropi, a Ferencvaros se uopste niej ni izborio za Evropu.
Nikad utakmice nisam pogledao.frngla wrote: očito ne pratiš našu ligu...
Slazem se da je Vrsajevic smijesan desni bek i da treba Daniela Alvesa zvati u tim.frngla wrote: Vršajević je smiješan desni bek i tačka, protiv Grčke je krivac za gol koji smo primili jer je otišao u napad i nije se (stigao) vratio, protiv amera kritičan... Shvati, ja cijenim Papeta, ali ako je već gurao u prijateljskoj ove što ne igraju, trebao je pozvati još igrača koje nikada nije probao i to je to...
Naravno, problem je sto Daniel Alves igra za Brazil.
-
palermo
#10078 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
meni nije jasna ova opsjednutost novima igračima. Ne znam jeste li vi nekad bili u prilici birati ljude sa kojima će te raditi, to je jedan vrlo ojetljiv posao- Pronaći tim koji može zajedno funkcionisati i donositi rezultate je tako teško, i ne treba se čuditi da kad stvoriš hemiju unutar tima teško se odlučuješ na promjene.frngla wrote:Kako ti znaš da nema boljih? Cocalića nikad nije pozvao, a igra deficitarnu poziciju, Hadžića nije zvao i on igra zadnjeg veznog, Bešić je u HSV-u igrao zadnjeg veznog i u mladoj igra zadnjeg veznogi ta priča da je Ferencvaroš klub u rangu klubova naše lige je komedija, očito ne pratiš našu ligu... Vršajević je smiješan desni bek i tačka, protiv Grčke je krivac za gol koji smo primili jer je otišao u napad i nije se (stigao) vratio, protiv amera kritičan... Shvati, ja cijenim Papeta, ali ako je već gurao u prijateljskoj ove što ne igraju, trebao je pozvati još igrača koje nikada nije probao i to je to...
Nitko od nas ne zna šta se dešava unutar toga tima, ne znamo kakav je taj Vršajević,Šunjić....možda imaju ulogu u timu za koju mi i ne znamo.....kakav je Hajrović i kakav je odnos drugih igrača prema njemu.....donosi li on dodatnu kvalitetu ili možda uz kvalitetu donosi i nemir...stotinu pitanja..
Sve dok smo prvi na tablici, i rezultati dolaze, meni je apsolutno svejedno koga Pape zove....naravno, imam i ja neke preferencije, mora se i o nečemu pričati, ali kad se ispričamo i istračamo
A ako, ne daj bože puu,puu,puuu, gluho bilo, se ne plasiramo na svjestko (što je nemoguće) onda ćemo zajednički da ga čerečimo
-
frngla
#10079 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Brate pereš sa Alvesom, je l' se mora igrati formacija sa 4 igrača u zadnjoj liniji? Ne mora, Cocalića sam naveo kao defanzivnog veznog, a ne stopera, dalje Hadžića je morao zvati u ovoj zadnjoj prijateljskoj da ga proba jedno poluvrijeme, mnoge igrače je pozvao nakon pritiska javnosti, neki su podbacili (Štilić npr.), dok je u nekim dobio prava pojačanja (Zukanović npr) tako da ta priča zna on najbolje ne mora da bude uvijek tačna. Podržavam ga kao i gotovo svakog selektora do sada, s tim što Pape ima rezultate pa ga još više gotivim 
edit: Ferencvaros ne valja, al' je zato Hajduk, Željo i Sarajevo/Elazigspor valjao do neki dan... Daj molim te...
edit: Ferencvaros ne valja, al' je zato Hajduk, Željo i Sarajevo/Elazigspor valjao do neki dan... Daj molim te...
- Arteta
#10080 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Koju bi ti?frngla wrote:Brate pereš sa Alvesom, je l' se mora igrati formacija sa 4 igrača u zadnjoj liniji?
On u klubu igra stopera, slican primjer kao i sa Besicem.frngla wrote: Ne mora, Cocalića sam naveo kao defanzivnog veznog, a ne stopera,
Hadzica nisam gledao do sad pa necu ni komentarisati.frngla wrote: dalje Hadžića je morao zvati u ovoj zadnjoj prijateljskoj da ga proba jedno poluvrijeme, mnoge igrače je pozvao nakon pritiska javnosti, neki su podbacili (Štilić npr.), dok je u nekim dobio prava pojačanja (Zukanović npr) tako da ta priča zna on najbolje ne mora da bude uvijek tačna. Podržavam ga kao i gotovo svakog selektora do sada, s tim što Pape ima rezultate pa ga još više gotivim
Ne kazem da Ferencvaros ne valja, nego igrac koji igra stopera u Ferencvarosu kod nas ne treba biti zadnji vezni u Reprezentaciji.frngla wrote: edit: Ferencvaros ne valja, al' je zato Hajduk, Željo i Sarajevo/Elazigspor valjao do neki dan... Daj molim te...
-
frngla
#10081 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
3 5 2
Zukanović/Vranješ, Spahić, Bičakčić
Lulić, Salihović, Rahimić, Misimović/Pjanić, Mujdža da pokriva desnu stranu nešto kao Lichtsteiner u Juventusu (nešto slično je igrao protiv Francuske)...
Džeko, Ibišević/Misimović, zavisno od rezultata
Vrlo jednostavno se ova formacija može mijenjati u 4-4-2 po potrebi ili 4-3-3
Edit: Nešto ovako

Zukanović/Vranješ, Spahić, Bičakčić
Lulić, Salihović, Rahimić, Misimović/Pjanić, Mujdža da pokriva desnu stranu nešto kao Lichtsteiner u Juventusu (nešto slično je igrao protiv Francuske)...
Džeko, Ibišević/Misimović, zavisno od rezultata
Vrlo jednostavno se ova formacija može mijenjati u 4-4-2 po potrebi ili 4-3-3
Edit: Nešto ovako

Last edited by frngla on 23/08/2013 14:58, edited 1 time in total.
- Arteta
#10082 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nismo valjda toliko losi u kvalama da moramo i formaciju da mijenjamo, to je odmah mijenjanje citavog sistema igre.
Uostalom koja to jos Repka igra 3-5-2 osim italije naravno?
I jos su nam stoperi bez Spahica jako losi, a ti bi ih trojicu drzao u timu.
-
frngla
#10083 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Naravno da sad Pape neće mijenjati, taj čovjek ne mijenja ništa u prijateljskoj utakmici, a ne u kvalifikacijama... Ali prema igračkom kadru praviš formaciju, ako bi jači bili u 3-5-2 formaciji, što da se ne proba u nekoj od prijateljskih utakmica...
- Arteta
#10084 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Prema igrackom kadru mijenjas formaciju.frngla wrote:Naravno da sad Pape neće mijenjati, taj čovjek ne mijenja ništa u prijateljskoj utakmici, a ne u kvalifikacijama... Ali prema igračkom kadru praviš formaciju, ako bi jači bili u 3-5-2 formaciji, što da se ne proba u nekoj od prijateljskih utakmica...
Slazem se.
Ali ti si ubacio jos jednog stopera koji su nam bolna tacka u timu (osim Spahica), a izbacio Misimovica.
Samo se oslabio igracki kadar zbog te taktike.
Inace, Safet Susic, a ni nasa Repka opcenito nema iskustva s ovom formacijom da bi s njom igrali.
- scooby_dooby_doo
#10085 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ne igra ni italija,sa ovom formacijom moze samo juventus igrati.Arteta wrote:Nismo valjda toliko losi u kvalama da moramo i formaciju da mijenjamo, to je odmah mijenjanje citavog sistema igre.
- Arteta
#10086 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Italija igra sa 3 Juventusova stopera.scooby_dooby_doo wrote:ne igra ni italija,sa ovom formacijom moze samo juventus igrati.Arteta wrote:Nismo valjda toliko losi u kvalama da moramo i formaciju da mijenjamo, to je odmah mijenjanje citavog sistema igre.
-
palermo
#10087 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
frngla wrote:Naravno da sad Pape neće mijenjati, taj čovjek ne mijenja ništa u prijateljskoj utakmici, a ne u kvalifikacijama... Ali prema igračkom kadru praviš formaciju, ako bi jači bili u 3-5-2 formaciji, što da se ne proba u nekoj od prijateljskih utakmica...
-
frngla
#10088 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Italija igra identičnom formacijom i može se tako igrati, što se Misimović tiče, ne mora nužno ispasti moguće je igrati ofanzivnije bez klasičnog zadnjeg veznog, odnosno da Salihović uzme tu poziciju, a Pjanić da igra povučenije u odnosu na Misimovića
-
frngla
#10089 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Šunjić je prespor i preograničen stoper za tu formaciju, sa njim se ne može igrati
- Arteta
#10090 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mislim da ni Spahic nebi mogao igrati u toj formaciji.frngla wrote:Šunjić je prespor i preograničen stoper za tu formaciju, sa njim se ne može igrati
Nama trebaju stoperi iz Italijanske Lige da bi to odigrali.
-
palermo
#10091 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Spor je i Zukanović........čisto da budemo poštenifrngla wrote:Šunjić je prespor i preograničen stoper za tu formaciju, sa njim se ne može igrati
- Arteta
#10092 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Italija moze tako igrati jer je to njihov stil igre, ali mi nemamo nikakvog iskustva s tom formacijom.frngla wrote:Italija igra identičnom formacijom i može se tako igrati, što se Misimović tiče, ne mora nužno ispasti moguće je igrati ofanzivnije bez klasičnog zadnjeg veznog, odnosno da Salihović uzme tu poziciju, a Pjanić da igra povučenije u odnosu na Misimovića
- Arteta
#10093 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
On bi nam bio onaj centralni stoper, ono sto je Bonucci u Juventusu.palermo wrote:Spor je i Zukanović........čisto da budemo poštenifrngla wrote:Šunjić je prespor i preograničen stoper za tu formaciju, sa njim se ne može igrati
- Mikady
#10094 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sunjic verzija Mravca i Radeljica.
- Mikady
#10095 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mah kome ija...guber90 wrote:Ma ti si odlican.
http://www.sport.ba/fudbal/supic-je-paz ... a-trening/
- Idemedosumom
#10096 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Promjena formacije bi bio veliki rizik (sada) - dakle od toga nema nista protiv Slovacke. Tako nesto bi jedino imalo smisla protiv Lihta ili u prijateljskoj nekoj probati. Druga je sad prica sto nasa repka nema iskustva s formacijom 3 5 2. I mislim da Lulic I Mujdza nemaju snage 90 minuta letat gore dole po bokovima. Sumnjam da bi Salihovic + Miske ili Pjanic pomagali odbrani. Odbrana bi bila odsjecena od ostatka ekipe, bilo bi samo ispucaj pa sta Bog dadne
- Tako se meni cini
- guber90
#10097 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ajde ba, ko te za sta.Mikady wrote:Mah kome ija...guber90 wrote:Ma ti si odlican.
http://www.sport.ba/fudbal/supic-je-paz ... a-trening/
i ovima dovoljno.
- Infaze Studio
#10098 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa kada su to bili zamjenjeni zato sto nisu mogli "gore-dole" osim kada je doslo do povreda?Idemedosumom wrote:Promjena formacije bi bio veliki rizik (sada) - dakle od toga nema nista protiv Slovacke. Tako nesto bi jedino imalo smisla protiv Lihta ili u prijateljskoj nekoj probati. Druga je sad prica sto nasa repka nema iskustva s formacijom 3 5 2. I mislim da Lulic I Mujdza nemaju snage 90 minuta letat gore dole po bokovima. Sumnjam da bi Salihovic + Miske ili Pjanic pomagali odbrani. Odbrana bi bila odsjecena od ostatka ekipe, bilo bi samo ispucaj pa sta Bog dadne- Tako se meni cini
Mujdza nadtrci francuske ***cuge dok mu ne slome stopalo, a da ne moze sa drugima "gore-dole".
Lulic, kada je raspolozen, trci ko mahnit I redovno dolazi u prilike u 16-ercu, suta na gol itd...U vecini slucajeva promasuje, ali bitno je doci u sansu. Jedna ce uci (kao ona vrlo vazna protiv Latvije)
- Idemedosumom
#10099 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
PA nisam mislio da doslovno nece moci. Vec da ce nakon 60-te minute pasti, nece vise moc stic nazad zatvoriti, eto propuha.
- Mikady
#10100 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Čuj, sada valja 3-5-2.