BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
frngla

#10076 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by frngla »

Kako ti znaš da nema boljih? Cocalića nikad nije pozvao, a igra deficitarnu poziciju, Hadžića nije zvao i on igra zadnjeg veznog, Bešić je u HSV-u igrao zadnjeg veznog i u mladoj igra zadnjeg veznog ;-) i ta priča da je Ferencvaroš klub u rangu klubova naše lige je komedija, očito ne pratiš našu ligu... Vršajević je smiješan desni bek i tačka, protiv Grčke je krivac za gol koji smo primili jer je otišao u napad i nije se (stigao) vratio, protiv amera kritičan... Shvati, ja cijenim Papeta, ali ako je već gurao u prijateljskoj ove što ne igraju, trebao je pozvati još igrača koje nikada nije probao i to je to...
Arteta

#10077 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

frngla wrote:Kako ti znaš da nema boljih?
Zato sto sam siguran da bi ih Susic pozvao.
Nije on toliki levat da se po forumu sastavlja bolji itm nego sto ga on sastavlja.
frngla wrote: Cocalića nikad nije pozvao, a igra deficitarnu poziciju,
Mislim da su Zukanovic, Bicakcic, Vranjes i Pandza puno bolji.
frngla wrote: Hadžića nije zvao i on igra zadnjeg veznog,
On ce uskoro dobiti poziv.

frngla wrote: Bešić je u HSV-u igrao zadnjeg veznog i u mladoj igra zadnjeg veznog
A u Ferencvarosu stopera, po meni je trenutno stanje bitnije.
frngla wrote: ;-) i ta priča da je Ferencvaroš klub u rangu klubova naše lige je komedija,
Pratis li uopste rezultate Madjarskih klubova u Evropi?
Ta liga dozivljava najveci pad od svih liga u Evropi, a Ferencvaros se uopste niej ni izborio za Evropu.
frngla wrote: očito ne pratiš našu ligu...
Nikad utakmice nisam pogledao.
frngla wrote: Vršajević je smiješan desni bek i tačka, protiv Grčke je krivac za gol koji smo primili jer je otišao u napad i nije se (stigao) vratio, protiv amera kritičan... Shvati, ja cijenim Papeta, ali ako je već gurao u prijateljskoj ove što ne igraju, trebao je pozvati još igrača koje nikada nije probao i to je to...
Slazem se da je Vrsajevic smijesan desni bek i da treba Daniela Alvesa zvati u tim.
Naravno, problem je sto Daniel Alves igra za Brazil.
palermo

#10078 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

frngla wrote:Kako ti znaš da nema boljih? Cocalića nikad nije pozvao, a igra deficitarnu poziciju, Hadžića nije zvao i on igra zadnjeg veznog, Bešić je u HSV-u igrao zadnjeg veznog i u mladoj igra zadnjeg veznog ;-) i ta priča da je Ferencvaroš klub u rangu klubova naše lige je komedija, očito ne pratiš našu ligu... Vršajević je smiješan desni bek i tačka, protiv Grčke je krivac za gol koji smo primili jer je otišao u napad i nije se (stigao) vratio, protiv amera kritičan... Shvati, ja cijenim Papeta, ali ako je već gurao u prijateljskoj ove što ne igraju, trebao je pozvati još igrača koje nikada nije probao i to je to...
meni nije jasna ova opsjednutost novima igračima. Ne znam jeste li vi nekad bili u prilici birati ljude sa kojima će te raditi, to je jedan vrlo ojetljiv posao- Pronaći tim koji može zajedno funkcionisati i donositi rezultate je tako teško, i ne treba se čuditi da kad stvoriš hemiju unutar tima teško se odlučuješ na promjene.

Nitko od nas ne zna šta se dešava unutar toga tima, ne znamo kakav je taj Vršajević,Šunjić....možda imaju ulogu u timu za koju mi i ne znamo.....kakav je Hajrović i kakav je odnos drugih igrača prema njemu.....donosi li on dodatnu kvalitetu ili možda uz kvalitetu donosi i nemir...stotinu pitanja..

Sve dok smo prvi na tablici, i rezultati dolaze, meni je apsolutno svejedno koga Pape zove....naravno, imam i ja neke preferencije, mora se i o nečemu pričati, ali kad se ispričamo i istračamo :D ,ne bi bilo zgorega da se prisjetimo da ni pape sasvim sigurno neće raditi protiv sebe,a i da bolje od nas poznaje situaciju.

A ako, ne daj bože puu,puu,puuu, gluho bilo, se ne plasiramo na svjestko (što je nemoguće) onda ćemo zajednički da ga čerečimo
frngla

#10079 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by frngla »

Brate pereš sa Alvesom, je l' se mora igrati formacija sa 4 igrača u zadnjoj liniji? Ne mora, Cocalića sam naveo kao defanzivnog veznog, a ne stopera, dalje Hadžića je morao zvati u ovoj zadnjoj prijateljskoj da ga proba jedno poluvrijeme, mnoge igrače je pozvao nakon pritiska javnosti, neki su podbacili (Štilić npr.), dok je u nekim dobio prava pojačanja (Zukanović npr) tako da ta priča zna on najbolje ne mora da bude uvijek tačna. Podržavam ga kao i gotovo svakog selektora do sada, s tim što Pape ima rezultate pa ga još više gotivim :)

edit: Ferencvaros ne valja, al' je zato Hajduk, Željo i Sarajevo/Elazigspor valjao do neki dan... Daj molim te...
Arteta

#10080 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

frngla wrote:Brate pereš sa Alvesom, je l' se mora igrati formacija sa 4 igrača u zadnjoj liniji?
Koju bi ti?
frngla wrote: Ne mora, Cocalića sam naveo kao defanzivnog veznog, a ne stopera,
On u klubu igra stopera, slican primjer kao i sa Besicem.
frngla wrote: dalje Hadžića je morao zvati u ovoj zadnjoj prijateljskoj da ga proba jedno poluvrijeme, mnoge igrače je pozvao nakon pritiska javnosti, neki su podbacili (Štilić npr.), dok je u nekim dobio prava pojačanja (Zukanović npr) tako da ta priča zna on najbolje ne mora da bude uvijek tačna. Podržavam ga kao i gotovo svakog selektora do sada, s tim što Pape ima rezultate pa ga još više gotivim :)
Hadzica nisam gledao do sad pa necu ni komentarisati.

frngla wrote: edit: Ferencvaros ne valja, al' je zato Hajduk, Željo i Sarajevo/Elazigspor valjao do neki dan... Daj molim te...
Ne kazem da Ferencvaros ne valja, nego igrac koji igra stopera u Ferencvarosu kod nas ne treba biti zadnji vezni u Reprezentaciji.
frngla

#10081 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by frngla »

3 5 2

Zukanović/Vranješ, Spahić, Bičakčić

Lulić, Salihović, Rahimić, Misimović/Pjanić, Mujdža da pokriva desnu stranu nešto kao Lichtsteiner u Juventusu (nešto slično je igrao protiv Francuske)...
Džeko, Ibišević/Misimović, zavisno od rezultata

Vrlo jednostavno se ova formacija može mijenjati u 4-4-2 po potrebi ili 4-3-3

Edit: Nešto ovako

Image
Last edited by frngla on 23/08/2013 14:58, edited 1 time in total.
Arteta

#10082 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Nismo valjda toliko losi u kvalama da moramo i formaciju da mijenjamo, to je odmah mijenjanje citavog sistema igre.
Uostalom koja to jos Repka igra 3-5-2 osim italije naravno?

I jos su nam stoperi bez Spahica jako losi, a ti bi ih trojicu drzao u timu.
frngla

#10083 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by frngla »

Naravno da sad Pape neće mijenjati, taj čovjek ne mijenja ništa u prijateljskoj utakmici, a ne u kvalifikacijama... Ali prema igračkom kadru praviš formaciju, ako bi jači bili u 3-5-2 formaciji, što da se ne proba u nekoj od prijateljskih utakmica...
Arteta

#10084 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

frngla wrote:Naravno da sad Pape neće mijenjati, taj čovjek ne mijenja ništa u prijateljskoj utakmici, a ne u kvalifikacijama... Ali prema igračkom kadru praviš formaciju, ako bi jači bili u 3-5-2 formaciji, što da se ne proba u nekoj od prijateljskih utakmica...
Prema igrackom kadru mijenjas formaciju.
Slazem se.

Ali ti si ubacio jos jednog stopera koji su nam bolna tacka u timu (osim Spahica), a izbacio Misimovica.
Samo se oslabio igracki kadar zbog te taktike.
Inace, Safet Susic, a ni nasa Repka opcenito nema iskustva s ovom formacijom da bi s njom igrali.
scooby_dooby_doo

#10085 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by scooby_dooby_doo »

Arteta wrote:Nismo valjda toliko losi u kvalama da moramo i formaciju da mijenjamo, to je odmah mijenjanje citavog sistema igre.

ne igra ni italija,sa ovom formacijom moze samo juventus igrati.
Arteta

#10086 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

scooby_dooby_doo wrote:
Arteta wrote:Nismo valjda toliko losi u kvalama da moramo i formaciju da mijenjamo, to je odmah mijenjanje citavog sistema igre.

ne igra ni italija,sa ovom formacijom moze samo juventus igrati.
Italija igra sa 3 Juventusova stopera.
palermo

#10087 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

frngla wrote:Naravno da sad Pape neće mijenjati, taj čovjek ne mijenja ništa u prijateljskoj utakmici, a ne u kvalifikacijama... Ali prema igračkom kadru praviš formaciju, ako bi jači bili u 3-5-2 formaciji, što da se ne proba u nekoj od prijateljskih utakmica...
:D pa probao je u drugom poluvremenu protiv SAD-a, Bičakčić-Zukanovi-Šunjić , na bokovima Vršajević i Lulić i da je nebrajam dalje. Čista 3-5-2 formacija
frngla

#10088 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by frngla »

Italija igra identičnom formacijom i može se tako igrati, što se Misimović tiče, ne mora nužno ispasti moguće je igrati ofanzivnije bez klasičnog zadnjeg veznog, odnosno da Salihović uzme tu poziciju, a Pjanić da igra povučenije u odnosu na Misimovića
frngla

#10089 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by frngla »

Šunjić je prespor i preograničen stoper za tu formaciju, sa njim se ne može igrati
Arteta

#10090 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

frngla wrote:Šunjić je prespor i preograničen stoper za tu formaciju, sa njim se ne može igrati
Mislim da ni Spahic nebi mogao igrati u toj formaciji.
Nama trebaju stoperi iz Italijanske Lige da bi to odigrali.
palermo

#10091 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

frngla wrote:Šunjić je prespor i preograničen stoper za tu formaciju, sa njim se ne može igrati
Spor je i Zukanović........čisto da budemo pošteni
Arteta

#10092 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

frngla wrote:Italija igra identičnom formacijom i može se tako igrati, što se Misimović tiče, ne mora nužno ispasti moguće je igrati ofanzivnije bez klasičnog zadnjeg veznog, odnosno da Salihović uzme tu poziciju, a Pjanić da igra povučenije u odnosu na Misimovića
Italija moze tako igrati jer je to njihov stil igre, ali mi nemamo nikakvog iskustva s tom formacijom.
Arteta

#10093 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

palermo wrote:
Spor je i Zukanović........čisto da budemo pošteni
On bi nam bio onaj centralni stoper, ono sto je Bonucci u Juventusu. :D
Mikady

#10094 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mikady »

Sunjic verzija Mravca i Radeljica.
Mikady

#10095 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mikady »

guber90 wrote:Ma ti si odlican.
Mah kome ija...

http://www.sport.ba/fudbal/supic-je-paz ... a-trening/

:oops: i ovima dovoljno.
Idemedosumom

#10096 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Idemedosumom »

Promjena formacije bi bio veliki rizik (sada) - dakle od toga nema nista protiv Slovacke. Tako nesto bi jedino imalo smisla protiv Lihta ili u prijateljskoj nekoj probati. Druga je sad prica sto nasa repka nema iskustva s formacijom 3 5 2. I mislim da Lulic I Mujdza nemaju snage 90 minuta letat gore dole po bokovima. Sumnjam da bi Salihovic + Miske ili Pjanic pomagali odbrani. Odbrana bi bila odsjecena od ostatka ekipe, bilo bi samo ispucaj pa sta Bog dadne :D - Tako se meni cini
guber90

#10097 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by guber90 »

Mikady wrote:
guber90 wrote:Ma ti si odlican.
Mah kome ija...

http://www.sport.ba/fudbal/supic-je-paz ... a-trening/

:oops: i ovima dovoljno.
Ajde ba, ko te za sta.
Infaze Studio

#10098 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Infaze Studio »

Idemedosumom wrote:Promjena formacije bi bio veliki rizik (sada) - dakle od toga nema nista protiv Slovacke. Tako nesto bi jedino imalo smisla protiv Lihta ili u prijateljskoj nekoj probati. Druga je sad prica sto nasa repka nema iskustva s formacijom 3 5 2. I mislim da Lulic I Mujdza nemaju snage 90 minuta letat gore dole po bokovima. Sumnjam da bi Salihovic + Miske ili Pjanic pomagali odbrani. Odbrana bi bila odsjecena od ostatka ekipe, bilo bi samo ispucaj pa sta Bog dadne :D - Tako se meni cini
Pa kada su to bili zamjenjeni zato sto nisu mogli "gore-dole" osim kada je doslo do povreda?
Mujdza nadtrci francuske ***cuge dok mu ne slome stopalo, a da ne moze sa drugima "gore-dole".
Lulic, kada je raspolozen, trci ko mahnit I redovno dolazi u prilike u 16-ercu, suta na gol itd...U vecini slucajeva promasuje, ali bitno je doci u sansu. Jedna ce uci (kao ona vrlo vazna protiv Latvije)
Idemedosumom

#10099 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Idemedosumom »

PA nisam mislio da doslovno nece moci. Vec da ce nakon 60-te minute pasti, nece vise moc stic nazad zatvoriti, eto propuha.
Mikady

#10100 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mikady »

Čuj, sada valja 3-5-2.
Post Reply