quarterback wrote:da je bilo jos 10 kilometara direktno bi me na bare vozili...

kratki izvjestaj za sve koji nisu tuda isli
najveci je uspon zapravo do brusa (pocetnici trebaju znati da je vikendom tu JAKO velika kolicina auta pa ako imate problem sa tim - idite na trebevic radnim danima), od brusa pa na dalje voznja je prilicno lagana jer od brusa do skretanja za jahorinu cesta ide gore dole tako da nema nekog pretjeranog umaranja, cak je vise spusta rekao bih, od skretanja za jahorinu pa do rajske doline ide lagani uspon koji ne bi nikome trebao biti problem, nisam mjerio duzinu, mislim da je malo manje od 10km
jedino je malo zesci uspon na samom kraju, od hotela pa do rajske doline
povratak je bio istim putem sto nije bas sretna okolnost jer svo ono spustanje od trebevica do skretanja za jahorinu je sada trebalo popeti a to nikada nije ugodno na povratku ali izguralo se i to, nismo isli na pale pa cestom radi nezgodnih tunela koji su na toj ruti iako bi dosli do sarajeva vjerovatno za oko sat vremena sa jahorine
sto se tice vode, naspite na brusu za svaki slucaj, a imate i vrelo koje je otprilike na pola puta od brusa do skretanja ali je dosta tesko za primjetiti pa treba obratiti paznju na okruzenje, iza jednog dosta dugog spusta je, odmah pored ceste, iako je zadnih dana toplo, vrlo nije presusilo i bilo je vode
lijepa i ne pretjerano teska tura (ipak ja sam se odvukao od duzih tura pa sam na kraju bio prilicno umoran), nakon brusa kolicina auta znacajno opada tako da se i uzitak voznje povecava...
hrana je, bar za moja mjerila, prilicno skupa u restoranu rajska vrata pa bi moj savjet bio da ponesete hranu sa sobom, ako budete narucivali kakvu kafu i sl obavezno im naglasite da hocete normalnu kafu jer cete u protivnom dobiti najkraci espresso koji ste u zivotu vidjeli
elem ova tura je A+ za sve osim za cijene i uslugu na jahorini