Mozda mognem izdvojiti ta sredstva
Ali sto ako mi se svidi
To ce biti najgora investicija
Moderator: anex
Prasetina je i bila skupa u odnosu na svinjetinu, mada ovo jeste veliko poskupljenje jer je prije "krize" bila 10-11 km
Ma fataju starije ljude najlakse ih je prevariti, na sve moguce nacine nas kradu, nemamo agenciju za zastitu potrosaca i radi se sta je kome volja.suspect_zero wrote: ↑08/01/2023 23:56Misliš na ona pakovanja haman pa 400 gr....ono 378 gr?
Odavno je Brazil uveo to, samo sam se jednom zajebala.
Calvo u maslinovom ulju je neznatno jeftinij od rio mareta. Tuna koja je značajno jeftinija od rio mare je ili u nekom biljnom ulju ili neka mljevena varijanta sa neselektiranim mesom (crni komadi, koza, koščice itd...) ili (najcesce) oboje.
oće garant. Kvota 1.05
Upravo gledam i svima preporučujem da vrate i pogledaju dokumentarac o ekonomskom krahu u Libanu na HRT2.
Šta bi sada od priče direktora koji je prije par dana tvrdio da ide gas dole minimum 20%?Nokian808 wrote: ↑09/01/2023 20:26 Evo gas pojeftinjuje 9.6% retroaktivno od 1 januara...Pustimo sad na stranu da je sa obzirom na pad cijena nafte i pad vrijednosti dolara uz sta se veze cijena gasa to malo pojeftinjenje. Ono sta me zanima da li ce sarajevske toplane sa obzirom na to i na jos veoma blagu zimu koja im ide na ruku imati obraza zadrzati ove zadnje bezobrazno dignute cijene?
citroen xm wrote: ↑09/01/2023 21:58 Baš odgledah večeras emisiju o Libanu, strahota. A oni su se od dobrog standarda do ovoga srozali za 2-3 godine.![]()
Šta bi sada od priče direktora koji je prije par dana tvrdio da ide gas dole minimum 20%?Nokian808 wrote: ↑09/01/2023 20:26 Evo gas pojeftinjuje 9.6% retroaktivno od 1 januara...Pustimo sad na stranu da je sa obzirom na pad cijena nafte i pad vrijednosti dolara uz sta se veze cijena gasa to malo pojeftinjenje. Ono sta me zanima da li ce sarajevske toplane sa obzirom na to i na jos veoma blagu zimu koja im ide na ruku imati obraza zadrzati ove zadnje bezobrazno dignute cijene?
Da gledao sam. Kaže manje su im plate nego u Afganistanu i da se njihove pare, funte se zovu, skoro bezvrijedne.teskeredzic_22 wrote: ↑09/01/2023 21:12Upravo gledam i svima preporučujem da vrate i pogledaju dokumentarac o ekonomskom krahu u Libanu na HRT2.
Ova poskupljenja kod nas , naša mafija , političari , manipulacije su šega - šaša , dječja igra na ono što se trenutno događa u Libanu.
Jadni ljudi , plata je oko 100 KM , troškovi života veći nego kod nas , bukvalno su gladni jadni ljudi , fukara i sirotinja uvijek najebe , struju im puštaju dva do tri sata dnevno a postoje "ugledni biznismeni" koji putem džinovskih agregata proizvode struju i prodaju je 20 puta skuplje onima koji mogu da plate.
Mislio sam da nema dna ali ima , naša zemlja može doživjeti ekonomski krah poput Libana jer oni koji vode i nas i Liban su potpuno isti , gomila bezobraznih kriminalaca.