Referendum(i) u RS-u

Locked
probook

#10076 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by probook »

L u c i f e r wrote:
probook wrote:Babite se glupostima!!! Ja cu sutra potpisati da zivim u ulici i gradu i drzavi koje nosi ime ne znam ti kakvog zlocina samo mi daj posao i platu od recimo 3000 KM i boli me qrac i za nacionalizam i proslost i sve ostalo po redu.Ljudi odu u Njemacku i pojma nemaju ko im je na vlasti, ko je gradonacelink grada ovo ono - bas nista. Samo u nas se non stop prebrojavaju krvna zrnca i radi se za 450 KM ko ima srecu da radi. Zato i jesmo stoka koja ce na ovim prostorima uvijek biti duboko na dnu
da ta ulica nosi ime covjeka koji je silovao i zaklao TVOJU majku

ne bi tako govorio
Proslost ostavis iza sebe i gledas u buducnost! Da se sutra ukine RS, da se ukinu nazivi svih naroda i nzm ti vise ni ja sta - sta ja ili ti konkretno imamo od toga? Qrac - eto da ti kazem. Za 10 dana ce svima ovima kojima su puna usta referenduma, rata itd. na racun da legne plata od 7-10 000 KM, a mi da se nastavimo klati zbog njh.
DonieBrasco

#10077 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by DonieBrasco »

KatarinaKosaca wrote: A sta je tek sindrom Jasenovca i WW2?
Sudeci po srbima samo su oni ginuli u Jasenovcu i branili Yugoslaviju u WW2, drugi narodi ili kako je srbima draze vjere su bili kontra strana, isto kao sto po srbima 1992-1995 agresija je bila izvrsena na RS, srpski logori po Sarajevo, oni jadni branili otađbinu od muslimanskog i hrvatskog agresora. :lol: Jos da nam kazu koliko je na Banja Luku i Bjeljinu dnevno palo granata pa da zaokruzimo historiju.
arzuhal

#10078 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Inače, sam' da kajem ovom vehabijskom pokretu i svim tim radikalnim, islamističkim krugovima:

Bruke jedne! Nemojte mi više na oči, četvrtkom iza akšama i sl. :twisted:

Džaba 'nolke indicije i informacije srpskih sigurnosnih službi o pripremljenim neredima i pojedinačnim akcijama uperenim protiv stanovništa i institucija RS-a - i ništa ne učiniti, to je sramota!

Nikad arzo više u kampove ne navrać'o, donosio gajbe mandarina, sijelio, bodrio...Ma idi...

Ostaje mi samo nada da Amerikanci neće izdat...
cyprus

#10079 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by cyprus »

moa wrote:bosanska zemlja je zemlja onih ljudi koji zive tu, koji je osjecaju kao svoju domovinom i oni kojoj zele dobro.
Nije ona svacija kako neko napisa.
Jeste da se mnogima ta činjenica ne sviđa, ali Bosna i Hercegovina je domovina svih njenih ljudi, čak i onih koji je ne doživljavaju tako...
Lakat Jebić

#10080 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lakat Jebić »

Nemojte sumnjati u srpstvo omladine. Vjerovatno su ankete snimane prijepodne.
Ludzak

#10081 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ludzak »

Ja od našeg naroda ne mogu nauciti je li musliman nacionalna ili vjerska pripadnost.
Last edited by Ludzak on 25/09/2016 16:20, edited 1 time in total.
Niemand

#10082 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Niemand »

Ma dje vi to gledate
smijesni_ste

#10083 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by smijesni_ste »

I ja mislim da je naivno da ne kažem glupo misliti i vjerovati da su samo stariji glasali danas...
155_mm

#10084 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

desni wrote:Referendum se neće održati u Fazlagića Kuli.
    Portal Source prenosi izjavu Sadet ef.Bilalića"Danas je Fazlagića kula puna ljudi koji rade jesenje poslove.Dan je sunčan i miran i nadamo se da će tako i ostati.Ovdje živi povratnička bošnjačka zajednica i nismo mogli dozvoliti da se oskrnavi mjesto na kojem počivaju šehidi i stavili smo lanac i katanac na prostorije škole koja je nekih stotinjak metara od šehidskog spomen-obilježja.Mi smo tražili da se dislocira Birački odbor na neko drugo mjesto i tek nakon što je bila krenula Jedinica za podršku MUP-a iz Trebinja razumom komandira Policijske stanice Gacko donesena je odluka da se biračko mjesto premjesti"
      Znači umalo da dođe do incidenta u Kuli Fazlagića.Čuj Jedinica za podršku na povratnike :izet:
        Hercegovci na visini zadatka ko i obično.
          Šehidsko spomen-obilježje u Fazlagića Kuli
            Image
            ljudi niste ni svjesni koliko je bosna bila blizu sukoba danas. dok nam hipijevska udarna brigada prosipa one svoje fekalije umalo nije doslo do policijskog terora nad povratnicima. ko zna kud bi to sve krenulo.

a izabir glasackog mjesta od strane srpskih vodja je naravno bio u skladu sa hipijevskom ideologijom.

mogle bi ove ankete napraviti veliko sranje ovom napacenom narodu u BiH. mozda bi i o tome trebalo razmisliti prije stampanja listica.
            L u c i f e r

#10085 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

probook wrote:
            L u c i f e r wrote:
            probook wrote:Babite se glupostima!!! Ja cu sutra potpisati da zivim u ulici i gradu i drzavi koje nosi ime ne znam ti kakvog zlocina samo mi daj posao i platu od recimo 3000 KM i boli me qrac i za nacionalizam i proslost i sve ostalo po redu.Ljudi odu u Njemacku i pojma nemaju ko im je na vlasti, ko je gradonacelink grada ovo ono - bas nista. Samo u nas se non stop prebrojavaju krvna zrnca i radi se za 450 KM ko ima srecu da radi. Zato i jesmo stoka koja ce na ovim prostorima uvijek biti duboko na dnu
            da ta ulica nosi ime covjeka koji je silovao i zaklao TVOJU majku

ne bi tako govorio
            Proslost ostavis iza sebe i gledas u buducnost! Da se sutra ukine RS, da se ukinu nazivi svih naroda i nzm ti vise ni ja sta - sta ja ili ti konkretno imamo od toga? Qrac - eto da ti kazem. Za 10 dana ce svima ovima kojima su puna usta referenduma, rata itd. na racun da legne plata od 7-10 000 KM, a mi da se nastavimo klati zbog njh.
            čovjek koji bi "živio u ulici koja nosi ime ne znam ti kakvog zločina" za platu od 3 milje je legitimisao sam sebe
            to sasvim dovoljno govori o tebi ko si i šta si i kakvu imaš empatiju za patnje drugih ljudi, samo da ti imaš para
            s takvima nemam šta pričati na forumu
            već samo preko nišana kalašnjikova
            punog i otkočenog
            foe
            Paul F.

#10086 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Paul F. »

Počinje emisija na RTRS
            155_mm

#10087 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

cyprus wrote:
            moa wrote:bosanska zemlja je zemlja onih ljudi koji zive tu, koji je osjecaju kao svoju domovinom i oni kojoj zele dobro.
            Jeste da se mnogima ta činjenica ne sviđa, ali Bosna i Hercegovina je domovina svih njenih ljudi, čak i onih koji je ne doživljavaju tako...
            pogresno kolega skroz pogresno. koga boli ona stvar kako ce stanovnistvo pala ili bilece dozivljavati BiH problem nastaje kad ti isti krse ustav BiH.
            KatarinaKosaca
            Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10088 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

L u c i f e r wrote: čovjek koji bi "živio u ulici koja nosi ime ne znam ti kakvog zločina" za platu od 3 milje je legitimisao sam sebe
            to sasvim dovoljno govori o tebi ko si i šta si i kakvu imaš empatiju za patnje drugih ljudi, samo da ti imaš para
            punog i otkočenog
            foe
            daj mu da stanuje u ulici Musana Topalovica Cace, pa da vidis kako bi se i Dacic oglasio i kakvo bi kolektivno kmecanje nastalo...
            cyprus

#10089 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by cyprus »

155_mm wrote:
            cyprus wrote:
            pogresno kolega skroz pogresno. koga boli ona stvar kako ce stanovnistvo pala ili bilece dozivljavati BiH problem nastaje kad ti isti krse ustav BiH.
            Ne, nije pogrešno, a tvoja druga rečenica nema nikakve veze sa onim što sam ja napisao...

Činjenica da je Bosna i Hercegovina domovina i Paljanima i Bilećanima, nema nikakve veze sa tim da li nekog boli neka stvar zbog toga...
            kowalski1

#10090 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kowalski1 »

Prpa.ba wrote:
            probook wrote:Kada ukinete naziv RS ukinute i naziv Srbi pa se cudite okle opet rat :lol:
            Ukidanje diskriminatornog naziva jednoj administrativnoj jedinici sigurno ne moze biti povod za rat. A prava manjinskm narodima su garantovana svim relevantnim poveljama, sto ukljucuje i pravo da se zovu kako god zele. Naziv pravoslavnom stanovnistvu koje se identificira kao "srbi" nece niko dirati. :thumbup:
            a mogli bi i to srbi ukinuti kad smo on the ran. zvuči nekako genocidno, ja mislim da bi baka bio za.
            Banksy

#10091 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Banksy »

JThomas wrote:
            ako ne bude jake i konkretne reakcije, ovo je uvod u raspad države. i to vjerovatno ne ratom, nego sporazumni razvod, dogovoren na sve tri strane.
            Upravo tako, ''puzajući'' raspad.
            Bude li akcije, očekujem je u narednih desetak dana, zato gledam u tu najavljenu Manjaču.
            Dođu li i prođu izbori, a da ne bude nikakvog odgovora, onda je to to o čemu govoriš, početak nešto bržeg kuhanja žabe.
            Kikibombona

#10092 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

155_mm wrote:
            ljudi niste ni svjesni koliko je bosna bila blizu sukoba danas. dok nam hipijevska udarna brigada prosipa one svoje fekalije umalo nije doslo do policijskog terora nad povratnicima. ko zna kud bi to sve krenulo.

a izabir glasackog mjesta od strane srpskih vodja je naravno bio u skladu sa hipijevskom ideologijom.

mogle bi ove ankete napraviti veliko sranje ovom napacenom narodu u BiH. mozda bi i o tome trebalo razmisliti prije stampanja listica.
            De bolan, vidis da ljude boli rinaka za ovom anketom!

Nikakvih incidenata, protesta, nista!

Motivacija za belaj je nikakva. I ovdje, i tamo, i vamo.

Sve sutra da uhapse Dodika po nalogu velikih sila, niko prstom ne bi mrdnuo u RS. Koga boli kurac. Ovo je organizovao Dodik. Ako MZ bude odlucna, Dodik ce platiti ceh.

I to je to. Niko za belaj nije raspolozen.

Nemate vi u dijaspori pravu sliku.
            tlr

#10093 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Hoće li nam Bakirbeg spasiti Dodika. Možda da se ode na neki ražanj...

Da sam na mjestu onih koji pretenduju da brane Bosnu i zakone - poslije ovog referenduma, ja sa Dodikom, niti bilo kojim njegovim saradnikom koji je krenuo u rušenje ustava ne bih ni po koju cijenu sjeo - i one koje pokušaju - bih proglasio persona-non-grata.
            Ko god dođe Dodiku u dvore na razgovor: ambasador, hdz, klinac, palac.... svakog takvog odmah poslati u 3xPM.

Meščini da su pregovori '92-'95 sa Karadžićem i Bobanom, odn. sa ljudima koji nisu bili dio legalnog sistema upravo i porodili ovakvo nakazno uređenje.
            Posljedica te ljigave politike je to da je Republika Srpska - prihvaćena u ratu kao pregovarač (=ravnopravan partner). Dodik sada jaše na tome i predstavlja RS maltene kao jedan od kamena temeljaca postdejtonske BiH.

Ako se ne varam Babo je i dao sve od sebe da se neke stranke ne stave van zakona '96. godine.

Sa zločincima odn. ljudima koji su svjesno prešli crtu zakona se ne pregovara.

Takvima se na pregovore može jedino poslati neki nižerangirani referent, kako bi se dogovorili uslovi predaje... osim ako nemaš namjeru da pod noge baciš sve ono što si branio (tj. da se predaš).
            Last edited by tlr on 25/09/2016 16:31, edited 1 time in total.
            Prpa.ba

#10094 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Prpa.ba »

Broj saucesnika u antiustavnom djelovanju je trenutno 480.000. Zalosno da ovako veliki broj stanovnika u manjoj BH administrativnoj jedinici svojevoljno se identificirajuci krse zakone drzave u kojoj borave i izazivaju pravnu nesigurnost i anarhiju. :(
            L u c i f e r

#10095 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

KatarinaKosaca wrote:
            L u c i f e r wrote: čovjek koji bi "živio u ulici koja nosi ime ne znam ti kakvog zločina" za platu od 3 milje je legitimisao sam sebe
            punog i otkočenog
            foe
            daj mu da stanuje u ulici Musana Topalovica Cace, pa da vidis kako bi se i Dacic oglasio i kakvo bi kolektivno kmecanje nastalo...
            da
            jesmo i mi kurate sreće
            bolje da nas je sudbina postavila u kalahariju da živimo sa bušmanima
            nego sa ovim krezubim zombijima ispranog mozga koji referendumuju već 25 godine sve u korist svoje nesreće
            zenit dozic

#10096 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by zenit dozic »

kowalski1 wrote:
            Prpa.ba wrote:
            probook wrote:Kada ukinete naziv RS ukinute i naziv Srbi pa se cudite okle opet rat :lol:
            Ukidanje diskriminatornog naziva jednoj administrativnoj jedinici sigurno ne moze biti povod za rat. A prava manjinskm narodima su garantovana svim relevantnim poveljama, sto ukljucuje i pravo da se zovu kako god zele. Naziv pravoslavnom stanovnistvu koje se identificira kao "srbi" nece niko dirati. :thumbup:
            a mogli bi i to srbi ukinuti kad smo on the ran. zvuči nekako genocidno, ja mislim da bi baka bio za.
            Neka komsija :mrgreen: cemu zurba.
            Doce i to na red :thumbup:
            megaman4

#10097 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by megaman4 »

Maloprije gledam intervju sa Kolindom Grabar Kitarović. Žena bukvalno moli sve strane da budu pribrane i da se ne dozvole incidenti. Očigledno da su ljudi izvan BiH bolje informisani.
            RtrnOfSalisbury

#10098 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by RtrnOfSalisbury »

e mogli su vala i neki koncerat organizirat: serenada topcagic, ero ojdanic, milos bojanic end ko. to bi bio spektakel od referenduma
            Prpa.ba

#10099 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote:Upravo tako, ''puzajući'' raspad.
            Bude li akcije, očekujem je u narednih desetak dana, zato gledam u tu najavljenu Manjaču.
            Dođu li i prođu izbori, a da ne bude nikakvog odgovora, onda je to to o čemu govoriš, početak nešto bržeg kuhanja žabe.
            Ako danasnji dan prodje bez incidenata, nikakvog odgovora osim suplje nece biti. Bakirovi komentari od sinoc idu u prilog ovakvom raspletu.
            cyprus

#10100 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by cyprus »

KatarinaKosaca wrote:
            punog i otkočenog
            foe
            Može li u ovoj?

Image
            Locked