Kikibombona wrote:Znaci, grad. Dobro im ide.
Jbg, informacije crpim sa ove jebene wiki mape.

Na njoj se al-Bab zeleni.
Na istoj mapi istocna predgradja Damaska su okruzena crvenim prstenom. Da se ne desava nesto ozbiljno?
An-Nabak i dalje treperi. Ne znam kakva je tu situacija.
En-Nebek drže snage sirijske opozicije. Al-Bab isto tako. Režimske snage su danas napadale na kvart Al-Ašraafije u Halebu, napad je odbijen, oko dvadeset režimskih vojnika je poginulo.
Inače, što se tiče vijesti naravno da režimskim medijima ne odgovara infomacija o masakru kojeg počini vojska koju hvale i podržavaju, i da ih neće nikad ni objaviti, tako da je smiješno čuđenje ovih eto nije objavljeno na njihovim medijima, lik definitivno izmišlja.Pa na režimske medije se žale sami simpatizeri režima: Evo primjer jedne režimske tensikije iz Haleba
https://www.facebook.com/midan.aleppo.news.network gdje je admin ostavio post u kojem izražava žaljenje zašto režimski mediji ne objavljuju više detalja o pogibiji vojnika na frontu, i gdje kaže da ga ne zanima nikakva propaganda i da će nastaviti objavljivati imena i slike ljudi koji su kako kaže dali život za njih'' - Ovaj post je stavio na vrh i stoji mu tu već od 26 novembra kao što se vidi na linku
Riječ tensikije sam nekoliko puta prevodio. Izvinjavam se svima zbog tog izraza (naravno za one kojima to smeta) Prije mene par novinara je upotrijebilo taj izraz, meni je se svidio. Radi se o lokalnim facebook stranicama, ili nekoj drugoj društvenoj mreži. Izvještavaju o dešavanjima iz sata u sat, zavisno od toga koliko često ažuriraju stranicu. Znam da je ona režimska tensikija iz Mehina Šebeketu ahbar al vusta Hosm danima bila jedini izvor vijesti. Režimske državne TV danima nisu ništa govorili o dešavanjima u skladištu, oni su uredno sve objavljivali. Dakle, imena poginulih, koje gdje koga i sl.
Što se tiče vjerodostojnosti za ove vijesti o masakru u Al-Babu, objavljene su slike, video klipovi, imena poginulih. Ne samo za taj nego i za sve ostale masakre koje počine režimski avioni i helikopteri.