nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Better Man

#10076 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

Jutros se zaustavljam na semaforu u Barama jer se pali crveno i ispred mene ima jedan automobil i čekamo zeleno. Kad iza leđa ide sivi Punto u punoj brzini i prestrojava se u traku za skretanje prema Šipu i lik umjesto da stane proleti velikom brzinom naprijed ispred nas i nastavi voziti. Dakle kroz debelo crveno proletio. Kad se upalilo zeleno krene automobil ispred mene, a onda i ja i ulazim u Sarajevo kad vidim u suprotnoj traci što ide u smjeru iz kojeg sam došao policija pod rotacijama stoji i skršena crvena ili je bordo Škodo Fabia u čudnom položaju i kako se spuštam prema semaforu vidim u mojoj traci komadići stakla. Kako je skršena nisam skontao, jer nema drugog auta da je učestvovalo u sudaru, a i nisam vidio da se Škoda mogla zabiti u nešto. Prolazeći ispod nadvožnjaka na Ciglanama vidim parkiran idiot s puntom što je proletio na crveno i ukljući se opet u saobraćaj iza mene i na retrovizoru mu vidim njušku. prava ona retardirana seoska.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10077 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Najjace je kad imaju blizu dva pjesacka, a neki deda, baba, krene negdje izmedju, preko ceste....jedva ono hoda, ali krenulo mimo pjesackog, pogurilo se....pa da se neko nasloni na njega autom, gotovo :roll:
Znaci, 70+ i jos nisi naucio da treba na pjesacki :-)
I to je redovna pojava :-)
drug_profi

#10078 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Najjace je kad imaju blizu dva pjesacka, a neki deda, baba, krene negdje izmedju, preko ceste....jedva ono hoda, ali krenulo mimo pjesackog, pogurilo se....pa da se neko nasloni na njega autom, gotovo :roll:
Morate znati da je bar svaki treći starac dementan i da jedva zna kud je krenuo, a ne gdje se nalazi. Zato sa starcima dupli oprez.
triconja

#10079 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Tomahawk11 wrote:
kako ce naucit kad je sa 50+ sljeglo u sarajevo...
Treba onda poceti i pjesake slati na saobracajnu obuku.
Uhvati ga mimo pjesackog, nalog i hajde na obuku kako i gdje se prelazi cesta.
:thumbup:
triconja

#10080 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

drugi profil wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Morate znati da je bar svaki treći starac dementan i da jedva zna kud je krenuo, a ne gdje se nalazi. Zato sa starcima dupli oprez.
Stare ne pustati iz kuce bez nadzora, najpametnije rjesenje.

Edit: pogotovo dementne
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10081 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Better Man wrote:Jutros se zaustavljam na semaforu u Barama jer se pali crveno i ispred mene ima jedan automobil i čekamo zeleno. Kad iza leđa ide sivi Punto u punoj brzini i prestrojava se u traku za skretanje prema Šipu i lik umjesto da stane proleti velikom brzinom naprijed ispred nas i nastavi voziti. Dakle kroz debelo crveno proletio. Kad se upalilo zeleno krene automobil ispred mene, a onda i ja i ulazim u Sarajevo kad vidim u suprotnoj traci što ide u smjeru iz kojeg sam došao policija pod rotacijama stoji i skršena crvena ili je bordo Škodo Fabia u čudnom položaju i kako se spuštam prema semaforu vidim u mojoj traci komadići stakla. Kako je skršena nisam skontao, jer nema drugog auta da je učestvovalo u sudaru, a i nisam vidio da se Škoda mogla zabiti u nešto. Prolazeći ispod nadvožnjaka na Ciglanama vidim parkiran idiot s puntom što je proletio na crveno i ukljući se opet u saobraćaj iza mene i na retrovizoru mu vidim njušku. prava ona retardirana seoska.
kako izgleda ta retardirana seoska glava??? Moze neka slika???? :D :D :D
IcedFlame

#10082 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by IcedFlame »

konektovan wrote: kako izgleda ta retardirana seoska glava??? Moze neka slika???? :D :D :D
Google za ovaj pojam daje sljedece rezultate:

Image
Image
Image
Image

:D
yasaq

#10083 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by yasaq »

Tomahawk11 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Tomahawk11 wrote:
kako ce naucit kad je sa 50+ sljeglo u sarajevo...
Treba onda poceti i pjesake slati na saobracajnu obuku.
Uhvati ga mimo pjesackog, nalog i hajde na obuku kako i gdje se prelazi cesta.

Ja kad sam iš'o u osnovnu školu učilo se o saobračajnoj kulturi. Ne znam kako je sad !
nightvision

#10084 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

Sto ti je rec' golf dvojka, to slepera izgura s ceste. :mrgreen:
http://tip.ba/2017/04/28/fotosrebrenik- ... ukc-tuzla/
Image
Image
Image
Image
Image
triconja

#10085 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

nightvision wrote:Sto ti je rec' golf dvojka, to slepera izgura s ceste. :mrgreen:
Image
Image
Image
Image
Image
Ubacijo u turbe pa ga bezbeli sacuvalo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10086 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Truba »

koliko li će koštati ovo izvlačenje
jbt
Throttle

#10087 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Puna linija, most, petak popodne, puno ljudi, i opet lik pretice.. Ovaj s golfom 5 je preticao i slozio u dvicu... Il je balavac neki il mu fali stosta u glavi

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170428125
kloniran

#10088 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

triconja wrote:
nightvision wrote:Sto ti je rec' golf dvojka, to slepera izgura s ceste. :mrgreen:
Image
Image
Image
Image
Image
Ubacijo u turbe pa ga bezbeli sacuvalo.
30 maraka 7 dana i on opet na cesti a kamion na otpad :mrgreen:
kloniran

#10089 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

Throttle wrote:Puna linija, most, petak popodne, puno ljudi, i opet lik pretice.. Ovaj s golfom 5 je preticao i slozio u dvicu... Il je balavac neki il mu fali stosta u glavi

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170428125
Veceras na Marijin Dvoru lik sa audiJem hladno proleti kroz crveno bez pipanja kocnice, sreca pa nije bilo pjesaka
mi smo jos najmanje 5-6 sekundi stajali prije nego sto se upalilo zuto pa zeleno :-)
salik79

#10090 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by salik79 »

Image

Neki dan na istom kruznom, na iskljucenju za Rajlovac, pretovareni delegat "iskip'o" (kompletna stranica tovarnog prostora se otvorila) palete supljih blokova/cigli na cestu. Nisam uspio slikati, jer sam zbog guzve koju je izazvao produzio na autoput, ali cini mi se da, na svu srecu, nije bilo automobila iz suprotne strane kada se to desilo, odnosno nije kompletan teret pao na neko vozilo. Sta reci?! :-)
Daryl Dixon

#10092 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Daryl Dixon »

citroen xm wrote:http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/27 ... a-parkingu

Nije naš trkač, ali je opasna trkačica.... :D
kučka na opasnim drogama :-)
insaneinthebrain

#10093 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insaneinthebrain »

jebo mater retardiranu, kakvih sve debila ima. ovom oduzeti i dijete i auto i strpati ga u ludnicu :-) :run:

novi_korisnik

#10095 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by novi_korisnik »

insaneinthebrain wrote:jebo mater retardiranu, kakvih sve debila ima. ovom oduzeti i dijete i auto i strpati ga u ludnicu :-) :run:

Nije to nista, prije otprilike godinu mozda malo jace.. Priblizavam se autu na autoputu vidim svera vozi 80ak.. Usporim, kontam lik je dibidus.. Kad imam sta viditi Feliciju vozi dijete od mozda 10-13 godina, otprilike sjedi na vrhu sjedišta jer ne moze da dofati gas i muci se sa tim da mu pogled pređe preko volana.. Pored njega stara a pozadi stari.... Šteta što ne snimih...
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#10096 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Matijevic_Vlado »

salik79 wrote:Image

Neki dan na istom kruznom, na iskljucenju za Rajlovac, pretovareni delegat "iskip'o" (kompletna stranica tovarnog prostora se otvorila) palete supljih blokova/cigli na cestu. Nisam uspio slikati, jer sam zbog guzve koju je izazvao produzio na autoput, ali cini mi se da, na svu srecu, nije bilo automobila iz suprotne strane kada se to desilo, odnosno nije kompletan teret pao na neko vozilo. Sta reci?! :-)
Ne znam vidis li, ali kod ovog je roba fino osigurana i nece se sigurno izvrnuti. Vide se 2 spanera postavljena kako treba, mozda ih jos ima
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10097 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Truba »

izuzetno nestabilno izgleda
osim ako nije neka lagana roba
salik79

#10098 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by salik79 »

Matijevic_Vlado wrote:
salik79 wrote:Image

Ne znam vidis li, ali kod ovog je roba fino osigurana i nece se sigurno izvrnuti. Vide se 2 spanera postavljena kako treba, mozda ih jos ima
U pitanju su termoizolacijski paneli, dugi 6 m. Roba je naslagana od krace ka duzoj, s time da ova duza (paneli) nisu dodatno osigurani stranicama kamiona, nego iskljucivo s dva spanera i to u centralnom dijelu tovarnog prostora. U slucaju da popuste spaneri (za koje ne znamo ni kako su pricvrsceni), a obzirom na ovako visoko teziste (i to bas u centralnom dijelu), sta bi moglo zadrzati izuzetno klizak tovar da isklize s kamiona?!!

Ovako natovaren moze furati iskljucivo po neuredjenim zemljama kao sto je nasa. Sta mislis da li bi ovako mogao preci preko granice u HR?
zdruzdjo

#10099 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Danas put do mostara. Super sve ide, i taman kontam evo prvi put tom dionicom da nema idiota.
Kad.....
Kroz kanjon iza mosta begica begovica.....zuuuum mercedes e klasa iza ledja se zaljepi za guzu. Kolona ispred vozi se 80-ak. Puna linija. Zum pretece mene na punoj. Haj pustim ga da se odmakne. Ispred njega mercedes a klasa. Pljuuus krenu i njega preticati a sleper iz drugog smjera. Ne jebe frajer sekunde i drzi preticanje. Podje izgurivati a klasu hladno na pola auta. Ja posao kociti pravo, jer i ovaj podje bas tada sa a klasom kociti. kontam fiknuce ili njega sleper ili on a klasu.
Bukvalno na 30 skinem. Iza ledja vidim neki nissan znak na zadnjoj sajbi na pola metra se priblizava i koci. Opletem po gasu samo da mu pobjegnem malo. Djeca nazad u autu pa reko da me ne krkne u zaustavljanju. Utrpa se kreten ispred a klase, ovaj malo krenu i izravnamo se i svi izvucemo. Stomak me zabolio automatski. Samo sto smo izasli u ravnicu pred mostar pljus opet kocenje ispred zaustavimo se skroz. Kreten sa e klasom par auta ispred mene skrece lijevo u neku ulicu preko pune u zabranu a nece niko da ga pusti iz suprotne.
Jebem ti majku seljacko hercegovacku i kamen koji si valjao igrajuci se. Kud te poskok ne ujede ko djete. (Bez uvrede hercegovcima).
Dosao u mostar u grcu sav.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10100 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

zdruzdjo wrote: Dosao u mostar u grcu sav.
Prije mjesec dana sam imao slicno iskustvo. Vise strucnjaka. Istraumiran u Mostar, jos gori dosao u Sarajevo.
Kontam mozda sam ja postao sta plahovit, ali jok. Ocito su vozaci na toj relaciji u velikoj mjeri kamikaze postali.
Post Reply