Prostor koji kontrolisu je imo 4 veca skladista municije i oruzja Sirijske vojske i jednu kasarnu kod AL Safonja. Dovoljno su municije manjeg kalibra zarobili da pucaju do danas ali nemogu zamislit da im je jos puno toga ostalo. Vjerovatno ima tu i sverca.Mr.Fundamental wrote:Mene zanima kako i otkud se oni naoružavaju? Te grupe u Istočnoj Guti su već godinama u totalnom okruženju, ali i dan-danas to kašlje metke na sve strane?Krokodajl wrote:Istočna Guta je malo veći geto u kojem se kriminalne grupe bore za prevlast nad tunelima i punktovima radi šverca hrane i potrepština u Istočnu Gutu.
Pojedinci se enormno bogate, ovi u nižoj hijerarhiji dobiju ostatke, a narod najebe.
Dok raja u Damasku živi prilično normalne živote ovi u Istočnoj Guti se pate da Bog sačuva.
Eki, humanitarni konvoj nije ušao 5 godina, a desetine ako ne i stotine hiljada ljudi žive i ne umiru od gladi, od čeg žive, od friške have ?![]()
Al boli ih briga, kada dođe voda do ušiju prevest će ih Asad u Tursku, tamo će sa banke podići pare, a narod će ostat pod Asadom, ko jebe narod...jel u pitanju šverc sa vladinim snagama, neka lokalna proizvodnja ili nešto treće?
Sirija vol. 2
-
LjutiOtac
#100726 Re: Sirija vol. 2
- Kikibombona
#100727 Re: Sirija vol. 2
Najbolje je da uzmemo kao primjer bitku za Heseke kada je YPG ekspresno pregazio rezimske snage koje su imale avijaciju na raspolaganju.muhafuca wrote:?Kikibombona wrote:Ne mogu reci da mi je zao ruskih pilota!
Izivljavaju se mjesecima, rokaju po vehabijama i civilima. Totalno neravnopravna borba. Nije nikakvo herojstvo udarati po nekome ko ne moze uzvratiti. Nije nimalo viteski.
Zbog toga, uopste mi nije zao.
Mislis kao sto je Bekeke napredovao kroz istocnu Siriju?
Ameri preoru avijacijom i artiljerijom, ciganija udje i pocisti sto je ostalo zivo ili ranjeno.
Mens'cini da su ti tad to bili Herojski poduhvati i napredovanje a ovo sad nije (?)
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#100728 Re: Sirija vol. 2
Ko zna ko iza ovog stoji. Evo jedne od špekulacija:apsidejzi wrote:Pa kako ce oboriti avion? S kojim oruzjem? Jel to ovaj letio prenisko pa im bio u dometu? Gledam ovaj snimak obaranja i nekako mi se cini da je bila navodeca raketa. Nekako mi se cini da je pilot nije ni skuzio. Nije ni pokusao da je izbjegne il nesto. Ja sam mislio da postoje neki mamci, picke matarne sto odvode raketu od aviona. Ovaj je bas lagano primi. Nece biti veselo generalstabu objasniti zasto je doslo do ovoga...
#Russia/n Duma deputy says there are #American (CIA) instructors in #Idlib province who told the 'rebels' to shoot down the Su-25 today.
Teorija - "instruktor".
-
LjutiOtac
#100729 Re: Sirija vol. 2
Radi se o SU-25 a to je borbeni avion koji leti nisko da bi pomogo pjesadiji i napado ciljeve koje sam otkrije koji nisu bili izabrani satelitskim snimcima unaprjed. Mnogo tih aviona nema ugradjene protiv mjere za protiv zracne rakete kao sto su igla ili americki stinger narocito u zonama gdje se ne ocekiva djelovanje PVO-a a i ovaj da je imo nije imo mnogo vremena da nesto ucini pa da ispali flares. Primjetit ces kad americki A-10 djeluju negdje oni uvjek ispale koji flare kad podju da lete iz zone gdje su djelovali i mjenjaju direkciju jer im je to standardno u treningu pa imali protivnici protiv avionske rakete ili ne.apsidejzi wrote:Pa kako ce oboriti avion? S kojim oruzjem? Jel to ovaj letio prenisko pa im bio u dometu? Gledam ovaj snimak obaranja i nekako mi se cini da je bila navodeca raketa. Nekako mi se cini da je pilot nije ni skuzio. Nije ni pokusao da je izbjegne il nesto. Ja sam mislio da postoje neki mamci, picke matarne sto odvode raketu od aviona. Ovaj je bas lagano primi. Nece biti veselo generalstabu objasniti zasto je doslo do ovoga...
-
sarajevoxxxx
#100730 Re: Sirija vol. 2
Najmanje 10 osoba poginulo u novom velikom masakru u naselju Han Al Subul u okolini Idliba nakon pada nekoliko dalekometnih ruskih projektila na centar naselja!
-
handžar88
#100731 Re: Sirija vol. 2
Sta instruktor im reko da obore i oni oborili?Challenger_ wrote:Ko zna ko iza ovog stoji. Evo jedne od špekulacija:apsidejzi wrote:Pa kako ce oboriti avion? S kojim oruzjem? Jel to ovaj letio prenisko pa im bio u dometu? Gledam ovaj snimak obaranja i nekako mi se cini da je bila navodeca raketa. Nekako mi se cini da je pilot nije ni skuzio. Nije ni pokusao da je izbjegne il nesto. Ja sam mislio da postoje neki mamci, picke matarne sto odvode raketu od aviona. Ovaj je bas lagano primi. Nece biti veselo generalstabu objasniti zasto je doslo do ovoga...
#Russia/n Duma deputy says there are #American (CIA) instructors in #Idlib province who told the 'rebels' to shoot down the Su-25 today.LINK
Teorija - "instruktor".
- rajv0sa
#100732 Re: Sirija vol. 2
Znamohandžar88 wrote:Ovo su moji ljudiKikibombona wrote:Ovi dzihadisti u Damasku fakat imaju muda. Sa tenkovima oci u oci. Nemaju nista da ih uniste. Bitka Davida i Golijata, u kojoj se dzihadisti zahvaljujuci fanatizmu godinama odrzavaju.
https://twitter.com/worldonalert/status ... 7022940160
Medju dzihadistima u Damasku su 95% lokalni Sirijci, zato su tako istrajni u borbi.
-
handžar88
#100733 Re: Sirija vol. 2
De druze naporan si ne moras mi svaki post citirat.. jel te tolko boli to sto sam misljenje promijenio?
- muhafuca
#100734 Re: Sirija vol. 2
Mislis kad se Bekeke povukao ISIS pregazio SAA, pa onda Ameri zgazili ISIS avijacijom a ciganija usetala?Kikibombona wrote:Najbolje je da uzmemo kao primjer bitku za Heseke kada je YPG ekspresno pregazio rezimske snage koje su imale avijaciju na raspolaganju.muhafuca wrote:?Kikibombona wrote:Ne mogu reci da mi je zao ruskih pilota!
Izivljavaju se mjesecima, rokaju po vehabijama i civilima. Totalno neravnopravna borba. Nije nikakvo herojstvo udarati po nekome ko ne moze uzvratiti. Nije nimalo viteski.
Zbog toga, uopste mi nije zao.
Mislis kao sto je Bekeke napredovao kroz istocnu Siriju?
Ameri preoru avijacijom i artiljerijom, ciganija udje i pocisti sto je ostalo zivo ili ranjeno.
Mens'cini da su ti tad to bili Herojski poduhvati i napredovanje a ovo sad nije (?)
A SAA jos uvijek ima mali dio u Haseke - bez obzira na sve
Last edited by muhafuca on 03/02/2018 20:03, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#100735 Re: Sirija vol. 2
Turska vojska objavila da su danas izgubili 7 boraca...
Operation Olive Branch: 7 Turkish soldiers martyred
http://aa.com.tr/en/turkey/operation-ol ... ed/1053434

Operation Olive Branch: 7 Turkish soldiers martyred
http://aa.com.tr/en/turkey/operation-ol ... ed/1053434
Ömer Özkizilcik @OmerOzkizilcik
Ömer Özkizilcik Retweeted Qalaat Al Mudiq
#YPG destroyed a #Turkish tank with a Konkurs ATGM. Someone is supplying the #YPG with Konkurs ATGMs as they have already used several Konkurs.
Note that #YPG replaced "Allahu Akbar" with "Her Biji"
#YPG showing again their cultish ideology...
E moji Turci, pretjerujete sa laganjem i propagandom...Kurdish word of the day : "biji" means "viva" or "long live". "berxwedan" means "resistance" .
Last edited by Kikibombona on 03/02/2018 20:12, edited 1 time in total.
- fosna2014
#100736 Re: Sirija vol. 2
The Syrian Arab Army captured Abu al-Kusur and Talhan from the Islamic State
- General War
#100737 Re: Sirija vol. 2
Veca je bila nepoznanica sta se desilo sa onim MANPADIMa iz pocetka rata gdje su pobunjenici rusili sirijske avione i helikoptere da avijacija je skoro prestala sa dejstvima....a sto pilot nije nista uradio da izbjegne obaranje (mada jos nisam stigao viditi kako je pogodjen) moze biti i odredjena kolicina kineskih unapredjenih kopija ruskih manpadova gdje pasivni ic tragac nije bio nacin navodjenja rakete vec nesto aktivno...inace se radi o Su 25 mk...koji treba da ima mamce i ometace, al ruska tehnologija ko ce ga znati kako ce reagovati...apsidejzi wrote:Pa kako ce oboriti avion? S kojim oruzjem? Jel to ovaj letio prenisko pa im bio u dometu? Gledam ovaj snimak obaranja i nekako mi se cini da je bila navodeca raketa. Nekako mi se cini da je pilot nije ni skuzio. Nije ni pokusao da je izbjegne il nesto. Ja sam mislio da postoje neki mamci, picke matarne sto odvode raketu od aviona. Ovaj je bas lagano primi. Nece biti veselo generalstabu objasniti zasto je doslo do ovoga...
- rajv0sa
#100738 Re: Sirija vol. 2
Ne boli, nego si mi daleko najsmješniji lik na ovom forumu i zajebavat cu dok god mogu i dok god pišeš.handžar88 wrote:De druze naporan si ne moras mi svaki post citirat.. jel te tolko boli to sto sam misljenje promijenio?
- insomnia78
#100739 Re: Sirija vol. 2
E pa jbg. Razumi ih. Postavljo si nam ovdje ponjave u odbranu one gospodje koja kuha glave pa valjda i za ove nadjes malo razumjevanja. Nije da ih avijacija nije zaduzilasalik79 wrote:Inace sa zarobljenicima postupaju humano, pa ti treba snimka...I onaj prvi pilot, sto ga Turci srusise, se okliznuo na koru od banane...handžar88 wrote: Pa jel znaci da je ta prethodna vijest tacna a ova druga nije, ne moze biti obrnuto?.. ima li dokaz da je tacna da je bio zarobljen, snimak na kojem se vidi da je ziv?
- Kikibombona
#100740 Re: Sirija vol. 2
Ti si nesto pobrkao, a nije ti prvi put, slabo pamtis datume, bice...muhafuca wrote:Mislis kad se Bekeke povukao ISIS pregazio SAA, pa onda Ameri zgazili ISIS avijacijom a ciganija usetala?
ISIL je pregazio rezim u Heseke u ofanzivi koja je pocela 30 maja 2015. Rezim je bjezao i povlacio se bez vece borbe. Onda je YPG uletio i nasutao ISIL.
Bitka izmedju YPG i rezimskih snaga je pocela 16 avgusta 2016. Bitka je trajala svega 7 dana, od 16-23. YPG je pregazio rezim kojemu nije pomogla avijacija i artiljerija koju su koristili.
Ovo ti nije prvi put da se provaljujes sa datumima...
-
sarajevoxxxx
#100741 Re: Sirija vol. 2
Trenutak kada su ruski fašisti bombardovali naselje Han al Subul u Idlibu, do sada najmanje deset poginulih veliki broj ozlijeđenih:
video:
https://www.facebook.com/kafranbelnews/ ... 310763163/
video:
https://www.facebook.com/kafranbelnews/ ... 310763163/
- Krokodajl
#100742 Re: Sirija vol. 2
Više su granata Ameri iz aviona istresli na SAA nego što je SAA na Kurde.
-
handžar88
#100743 Re: Sirija vol. 2
rajv0sa wrote:
Ne boli, nego si mi daleko najsmješniji lik na ovom forumu i zajebavat cu dok god mogu i dok god pišeš.handžar88 wrote:De druze naporan si ne moras mi svaki post citirat.. jel te tolko boli to sto sam misljenje promijenio?
- insomnia78
#100744 Re: Sirija vol. 2
Uz podsjecanje da je u pitanju Klix, radi se o dva razlicita izvora. U prvom je SOHR iz Londonasalik79 wrote:Dao sam dokaz sa klixovom vijescu prije toga, a i savo je jos ranije postavljao linkove vezane za zarobljavanje pilota.handžar88 wrote:Daj ti dokaz da on nije pucao na njih il suti.. vise mi logike ima da je pruzao otpor nego da ce se predat kad zna sta ce mu se desit.salik79 wrote:Paz', sto ti je rec' medij - nije ubijen da slucajno ne bi bio ratni zlocin od strane plemenitih pobunjenika![]()
Ruski pilot preživio pad aviona u Siriji, ali je poginuo u borbi s pobunjenicima
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusk ... /180203081
- fosna2014
#100745 Re: Sirija vol. 2
Khan al Sibel (gradic sjeverno od Maraat Al Numaana u Idlibu) pogodjen sa do sada nepoznatim projektilima velike razorne moci. Navodno 30+ poginulih. Spekulise se da se radi o Kalibr raketama koje su Rusi ispalili iz Tartusa (more).

Last edited by fosna2014 on 03/02/2018 20:15, edited 1 time in total.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#100746 Re: Sirija vol. 2
Ne budi priglup. Eventualno prisustvo "instruktora" znači omogućavanje da do nečega (u ovom slučaju obaranja aviona) dođe, pa značilo to dostavu sredstava, direktno učešće u obaranju i slično.handžar88 wrote:Sta instruktor im reko da obore i oni oborili?
Razumijem ja tebe da te jebe činjenica da tvoji novi favoriti jesu sa Zio-USA lanca, ali ne budi paglu.
-
sarajevoxxxx
#100747 Re: Sirija vol. 2
Novi video snimak na kojem se vidi projektil koji je pogodio ruski avion:
https://www.facebook.com/osama.abuzaid. ... 031481587/
https://www.facebook.com/osama.abuzaid. ... 031481587/
-
handžar88
#100748 Re: Sirija vol. 2
Challenger_ wrote:Ne budi priglup. Eventualno prisustvo "instruktora" znači omogućavanje da do nečega (u ovom slučaju obaranja aviona) dođe, pa značilo to dostavu sredstava, direktno učešće u obaranju i slično.handžar88 wrote:Sta instruktor im reko da obore i oni oborili?
Razumijem ja tebe da te jebe činjenica da tvoji novi favoriti jesu sa Zio-USA lanca, ali ne budi paglu.
To si ti kopirao.. a koliko ja razumijem engleski tu kaze da je neki ruski kurton rekao da postoje americki instruktori u Idlibu koji su rekli rebelsima da obore su25.#Russia/n Duma deputy says there are #American (CIA) instructors in #Idlib province who told the 'rebels' to shoot down the Su-25 today.
Osim ako ova rijec "told" nema neko sasvim drugo znacenje od onog koje je meni poznato.. to jest da znaci da su im dostavili sredstva i direktno ucestvovali u obaranju kao sto ti kazes. Ne budi retardiran.
- muhafuca
#100749 Re: Sirija vol. 2
Ma jah zato ti imas tekicu sa datumima kod sebe spremnu, kad god je neki Bekeke prdnoKikibombona wrote:Ti si nesto pobrkao, a nije ti prvi put, slabo pamtis datume, bice...muhafuca wrote:Mislis kad se Bekeke povukao ISIS pregazio SAA, pa onda Ameri zgazili ISIS avijacijom a ciganija usetala?
ISIL je pregazio rezim u Heseke u ofanzivi koja je pocela 30 maja 2015. Rezim je bjezao i povlacio se bez vece borbe. Onda je YPG uletio i nasutao ISIL.
Bitka izmedju YPG i rezimskih snaga je pocela 16 avgusta 2016. Bitka je trajala svega 7 dana, od 16-23. YPG je pregazio rezim kojemu nije pomogla avijacija i artiljerija koju su koristili.
Ovo ti nije prvi put da se provaljujes sa datumima...
Jest da su ti malo uvijek pristrane i pro-Bekeke "cinjenice" al hajd nije ni cudo kad samo proBekeke izvore i citas.
SAA je od kraja marisane sa ISISom gdje je i bio - a to sto ti pricas je mozda bila neka lokalna marisana izmedju NDF-a i Bekekovaca ako je i bilo te bitke.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
No bez obzira na sve odvukao si razgovor na totalno druge sine.
Pitanje je bilo kako kad Ameri bombarduju avijacijom i artiljerijom a ciganija cisti - to su herojski poduhvati
A kad Rusi bombarduju a SAA cisti to je kukavicki ?
Jel razliciti arsini ili je neka druga kvaka
Last edited by muhafuca on 03/02/2018 20:22, edited 1 time in total.
- Krokodajl
#100750 Re: Sirija vol. 2
Evo javljaju da je Asad sarinom srušio Ruski avion.