Sirija vol. 2
- Krokodajl
#100701 Re: Sirija vol. 2
Nakon što su militanti Al Kaide oborili Ruski avion i pri tom likvidirali zarobljenog pilota u "zoni de-eskalacije sukoba" Ruska avijacija i mornarica povećali aktivnost u zoni de-eskalacije sukoba, zabilježeno je povećanje u broju letova Ruske avijacije kao i nekoliko projektila tipa "Kalibr" koji su ispaljeni na položaje Al Kaide i srdonih grupa u zoni de-eskalacije.
Pogođeni Ruski avion je prilikom pada pao na stambeni objekat pri čemu su najmanje 3 osobe poginule.
Pogođeni Ruski avion je prilikom pada pao na stambeni objekat pri čemu su najmanje 3 osobe poginule.
- madner
#100702 Re: Sirija vol. 2
Moze itekako, svabe municiju cuvaju tako da ekplodira prema vani. Izgleda onda strasno, ali nije. Nisu Rusi da stede na volumenu tenka na racun prezivljavanja posade. 
- Kikibombona
#100703 Re: Sirija vol. 2
Ovi dzihadisti u Damasku fakat imaju muda. Sa tenkovima oci u oci. Nemaju nista da ih uniste. Bitka Davida i Golijata, u kojoj se dzihadisti zahvaljujuci fanatizmu godinama odrzavaju.
https://twitter.com/worldonalert/status ... 7022940160
Medju dzihadistima u Damasku su 95% lokalni Sirijci, zato su tako istrajni u borbi.
Medju dzihadistima u Damasku su 95% lokalni Sirijci, zato su tako istrajni u borbi.
- salik79
#100704 Re: Sirija vol. 2
Paz', sto ti je rec' medij - nije ubijen da slucajno ne bi bio ratni zlocin od strane plemenitih pobunjenika
Ruski pilot preživio pad aviona u Siriji, ali je poginuo u borbi s pobunjenicima
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusk ... /180203081
Ruski pilot preživio pad aviona u Siriji, ali je poginuo u borbi s pobunjenicima
-
handžar88
#100705 Re: Sirija vol. 2
Ovo su moji ljudiKikibombona wrote:Ovi dzihadisti u Damasku fakat imaju muda. Sa tenkovima oci u oci. Nemaju nista da ih uniste. Bitka Davida i Golijata, u kojoj se dzihadisti zahvaljujuci fanatizmu godinama odrzavaju.
- insomnia78
#100706 Re: Sirija vol. 2
Pa vidis na koga se Klix pozivasalik79 wrote:Paz', sto ti je rec' medij - nije ubijen da slucajno ne bi bio ratni zlocin od strane plemenitih pobunjenika![]()
- salik79
#100707 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Paz', sto ti je rec' medij - nije ubijen da slucajno ne bi bio ratni zlocin od strane plemenitih pobunjenika![]()
Zanimljivo je da je ova vijest hladno objavljena nakon ove:
Pobunjenici srušili ruski borbeni avion u Siriji, pilot zarobljen
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/pobu ... /180203073
Mora da je pokusao uteci
- Young Erotica
#100708 Re: Sirija vol. 2
Rusi su rekli da je poginuo u razmeni vatre.
Sad ako nema snimka to ne mozemo znati.
Sad ako nema snimka to ne mozemo znati.
Last edited by Young Erotica on 03/02/2018 19:18, edited 1 time in total.
- salik79
#100709 Re: Sirija vol. 2
Upravo je to ono o cemu dr Buelow govori....insomnia78 wrote:Pa vidis na koga se Klix pozivasalik79 wrote:Paz', sto ti je rec' medij - nije ubijen da slucajno ne bi bio ratni zlocin od strane plemenitih pobunjenika![]()
- insomnia78
#100710 Re: Sirija vol. 2
Ma hajte molim vas. Pricamo o Klixu
-
sarajevoxxxx
#100711 Re: Sirija vol. 2
Ostaci aviona i oružje pilota:

-
handžar88
#100712 Re: Sirija vol. 2
Daj ti dokaz da on nije pucao na njih il suti.. vise mi logike ima da je pruzao otpor nego da ce se predat kad zna sta ce mu se desit.salik79 wrote:Paz', sto ti je rec' medij - nije ubijen da slucajno ne bi bio ratni zlocin od strane plemenitih pobunjenika![]()
- salik79
#100713 Re: Sirija vol. 2
Dao sam dokaz sa klixovom vijescu prije toga, a i savo je jos ranije postavljao linkove vezane za zarobljavanje pilota.handžar88 wrote:Daj ti dokaz da on nije pucao na njih il suti.. vise mi logike ima da je pruzao otpor nego da ce se predat kad zna sta ce mu se desit.salik79 wrote:Paz', sto ti je rec' medij - nije ubijen da slucajno ne bi bio ratni zlocin od strane plemenitih pobunjenika![]()
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#100714 Re: Sirija vol. 2
Danas. Juče je to bila SAA a ko će biti "tvoji" sutra samo Bog zna.handžar88 wrote:Ovo su moji ljudi
-
handžar88
#100715 Re: Sirija vol. 2
Pa jel znaci da je ta prethodna vijest tacna a ova druga nije, ne moze biti obrnuto?.. ima li dokaz da je tacna da je bio zarobljen, snimak na kojem se vidi da je ziv?salik79 wrote:Dao sam dokaz sa klixovom vijescu prije toga, a i savo je jos ranije postavljao linkove vezane za zarobljavanje pilota.handžar88 wrote:Daj ti dokaz da on nije pucao na njih il suti.. vise mi logike ima da je pruzao otpor nego da ce se predat kad zna sta ce mu se desit.salik79 wrote:Paz', sto ti je rec' medij - nije ubijen da slucajno ne bi bio ratni zlocin od strane plemenitih pobunjenika![]()
- Young Erotica
#100716 Re: Sirija vol. 2
Nije ni bitno,sve sto su sada radili radice 10 puta jace sigurno.
- muhafuca
#100717 Re: Sirija vol. 2
?Kikibombona wrote:Ne mogu reci da mi je zao ruskih pilota!
Izivljavaju se mjesecima, rokaju po vehabijama i civilima. Totalno neravnopravna borba. Nije nikakvo herojstvo udarati po nekome ko ne moze uzvratiti. Nije nimalo viteski.
Zbog toga, uopste mi nije zao.
Mislis kao sto je Bekeke napredovao kroz istocnu Siriju?
Ameri preoru avijacijom i artiljerijom, ciganija udje i pocisti sto je ostalo zivo ili ranjeno.
Mens'cini da su ti tad to bili Herojski poduhvati i napredovanje a ovo sad nije (?)
- Krokodajl
#100718 Re: Sirija vol. 2
Istočna Guta je malo veći geto u kojem se kriminalne grupe bore za prevlast nad tunelima i punktovima radi šverca hrane i potrepština u Istočnu Gutu.
Pojedinci se enormno bogate, ovi u nižoj hijerarhiji dobiju ostatke, a narod najebe.
Dok raja u Damasku živi prilično normalne živote ovi u Istočnoj Guti se pate da Bog sačuva.
Eki, humanitarni konvoj nije ušao 5 godina, a desetine ako ne i stotine hiljada ljudi žive i ne umiru od gladi, od čeg žive, od friške have ?
Al boli ih briga, kada dođe voda do ušiju prevest će ih Asad u Tursku, tamo će sa banke podići pare, a narod će ostat pod Asadom, ko jebe narod...
Pojedinci se enormno bogate, ovi u nižoj hijerarhiji dobiju ostatke, a narod najebe.
Dok raja u Damasku živi prilično normalne živote ovi u Istočnoj Guti se pate da Bog sačuva.
Eki, humanitarni konvoj nije ušao 5 godina, a desetine ako ne i stotine hiljada ljudi žive i ne umiru od gladi, od čeg žive, od friške have ?
Al boli ih briga, kada dođe voda do ušiju prevest će ih Asad u Tursku, tamo će sa banke podići pare, a narod će ostat pod Asadom, ko jebe narod...
- salik79
#100719 Re: Sirija vol. 2
Inace sa zarobljenicima postupaju humano, pa ti treba snimka...I onaj prvi pilot, sto ga Turci srusise, se okliznuo na koru od banane...handžar88 wrote: Pa jel znaci da je ta prethodna vijest tacna a ova druga nije, ne moze biti obrnuto?.. ima li dokaz da je tacna da je bio zarobljen, snimak na kojem se vidi da je ziv?
-
sarajevoxxxx
#100720 Re: Sirija vol. 2
Ruski MVP je objavio saopćenje u kojem navode da je poginuo u razmjeni vatre sa pobunjenicima.salik79 wrote:Dao sam dokaz sa klixovom vijescu prije toga, a i savo je jos ranije postavljao linkove vezane za zarobljavanje pilota.handžar88 wrote:Daj ti dokaz da on nije pucao na njih il suti.. vise mi logike ima da je pruzao otpor nego da ce se predat kad zna sta ce mu se desit.salik79 wrote:Paz', sto ti je rec' medij - nije ubijen da slucajno ne bi bio ratni zlocin od strane plemenitih pobunjenika![]()
-
handžar88
#100721 Re: Sirija vol. 2
Tacno, Allah uzviseni najbolje zna.. ako nekad budem ubijedjen da su ovi zlocinci i da se bore suprotno Bozijim zakonima i da cine zlocine vise nece biti moji, to sto ti mislis da treba slijepo podrzavat nekoga bez obzira sta on cinio i trazit mu opravdanja je tvoj problem.Challenger_ wrote:Danas. Juče je to bila SAA a ko će biti "tvoji" sutra samo Bog zna.handžar88 wrote:Ovo su moji ljudi
A iskreno i nisam nikad Bogzna miriso tu diktatorsku vojsku, malo sam bio vise na tojovoj strani jer sa politickog gledista imaju jace argumente.
-
handžar88
#100722 Re: Sirija vol. 2
Jel se ti pravis glup il.. prvo nema dokaza da je uopste bio zarobljen, drugo vec sam i ja gore napisao da "ne vjerujem da se predao jer svi znamo sta bi mu se desilo" tako da mi ne treba nikakav snimak jer vrlo dobro znam sta bi mu se desilo a isto tako nemam problem s tim i ne bi nikog osudjivao.. zamisli ti da tebi neko samo cvoku opali svaki dan a ti mu ne mozes nista i tako dvije godine sta bi mu uradio na kraju kad ga se docepas. Trece evo Savox kaze da su i Rusi objavili da je bilo u razmjeni vatre, ne znam jel istina..salik79 wrote:Inace sa zarobljenicima postupaju humano, pa ti treba snimka...I onaj prvi pilot, sto ga Turci srusise, se okliznuo na koru od banane...handžar88 wrote: Pa jel znaci da je ta prethodna vijest tacna a ova druga nije, ne moze biti obrnuto?.. ima li dokaz da je tacna da je bio zarobljen, snimak na kojem se vidi da je ziv?
- apsidejzi
#100723 Re: Sirija vol. 2
Pa kako ce oboriti avion? S kojim oruzjem? Jel to ovaj letio prenisko pa im bio u dometu? Gledam ovaj snimak obaranja i nekako mi se cini da je bila navodeca raketa. Nekako mi se cini da je pilot nije ni skuzio. Nije ni pokusao da je izbjegne il nesto. Ja sam mislio da postoje neki mamci, picke matarne sto odvode raketu od aviona. Ovaj je bas lagano primi. Nece biti veselo generalstabu objasniti zasto je doslo do ovoga...
-
Mr.Fundamental
#100724 Re: Sirija vol. 2
Mene zanima kako i otkud se oni naoružavaju? Te grupe u Istočnoj Guti su već godinama u totalnom okruženju, ali i dan-danas to kašlje metke na sve strane?Krokodajl wrote:Istočna Guta je malo veći geto u kojem se kriminalne grupe bore za prevlast nad tunelima i punktovima radi šverca hrane i potrepština u Istočnu Gutu.
Eki, humanitarni konvoj nije ušao 5 godina, a desetine ako ne i stotine hiljada ljudi žive i ne umiru od gladi, od čeg žive, od friške have ?![]()
- Krokodajl
#100725 Re: Sirija vol. 2
Sve od pobrojanog, nešto prošvercaju, nešto kupe od SAA, nešto sami naprave, nešto zarobe i zaplijene...Mr.Fundamental wrote:
Mene zanima kako i otkud se oni naoružavaju? Te grupe u Istočnoj Guti su već godinama u totalnom okruženju, ali i dan-danas to kašlje metke na sve strane?jel u pitanju šverc sa vladinim snagama, neka lokalna proizvodnja ili nešto treće?
Od toga i žive, ima Lola para, kapaju iz svake zemlje pomalo, a hvala Bogu i u SAA ima korumpiranih, pogotovo u NDF.
Pošalje smjenu iz fabrike sladoelda da odrade smjenu na mirnijoj liniji, komandant pravi vikendicu, treba salit drugu ploču, šta će neg pusti kamion, ionako će ih ispalit na drugu liniju neće na njegovu
edit:
Najača mi scena negdje tu kod Irbina, ZIS puca na militante preko magistrale u pauzama, čeka da kamion prođe pa onda pucaju jedni na druge