Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije lako bespogovorno braniti stranku kada neko postavi članak u kojem se navodi da je ta stranka ostavila 10tak hiljada ljudi bez posla i uništila 10tak giganata:
Ali Bože moj, moraš biti dovitljivija, pa skontat neki argument (čak može i to da je SDA jedini garant opstanka Bošnjaka, pa im se ovo može halaliti), a ne baviti se mojom ličnošću ničim izazvana.
Skijaš wrote:
Kad ono otvoris, a tamo pise : "Lošom privatizacijom ili neopravdanim odgađanjem prodaje, samo u Biraču, Naftnom sektoru Republike Srpske, Hidrogradnji, zeničkoj Željezari, Krivaji, Polihemu, Aluminiju, Sokolu, Bosnaplodu i Kladušnici, već smo izgubili ili rizikujemo namanje 3 milijarde KM vrijednog državnog kapitala"
Kakve veze SDA ima sa firmama Soko i Birac ? I sta sa deset primjera uspjesne privatizacije a koje se spominje u tekstu?
p.s. boli me uho za SDA i kada neko napada tu kriminalnu hobotnicu, uglavnom se slazem. Ali problem je u tom sto ti Tihicevom klanu alternativu trazis u Lagumdzijinom klanu. Sto je puno gore po ovu zemlju i zato ovaj komentar. Kad po drugim temama pises kako ce SDP evo sad samo sto nije krenuti u stvaranje ljepse buducnosti, prosto tjeras ljude da ukazu na to kako su tvoji komentari ustvari samo propaganda.
Vidiš, ja kao ljevičar (ali ne na baterije, kao 300 hiljada ljevičara 2010. ili kao Zaim Backović) podržavam umjerenost i blagost u svemu, pa tako i u politici. Jako podržavam kompromis jer svaki kompromis znači jačanje BiH jer pokazuje mogućnost dogovora između plemena. Ne vjerujem da "fašiste iz četniteta" treba pobiti, da ih treba protjerati, da ih treba preglasati i slično jer sa fašistima nema pregovora, nego da im konstantno treba pružati ruku, ma koliko oni pljuvali u tu ruku, ali to je jedina šansa da mi doživimo normalnu BiH.
Tito nije popustao ni ustasama ni cetnicima, a ako se SDP nece identificirati sa Titovom odlucnoscu u borbi s nacionalistima, neka onda vrate imovinu koju su dobili na tu foru poistovjecivanja s Titovim nasljednicima. Jer meni je on mjerilo, pa ako vam i on ne valja, ako vam je i on "desnicar", mozda je do vas u SDP-u ?
Mislim, smijesno je na kakve si akrobacije spreman samo da opravdas izdajnicke poteze idiota Lagumdzije. Kao da sam ja budala koja ne vidi da se elemente drzavotvornosti BiH moralo i jos uvijek mora nametati neprijateljima drzave. Protiv njihove volje. Od najmanjih detalja kao sto je drzavna zastava pa nadalje.
I da ti kao alternativu ne nudis takav kvislinski SDP, ja ne bih ni reagovao na ovu gore (prilicno kilavu) kritiku na racun mafijasa iz SDA. Stavise, vjerovatno bih ti pomogao. Medjutim, ti mi ne dajes tu mogucnost.
Shahab wrote:Budućnost leži u komunikaciji. Kada je 1983 godine u Čikagu pušten u prodaju prvi komercijalni mobilni telefon, bio je velićine cigle, koštao je oko 30 000 maraka, i bio je privilegija nekoliko super bogatih pojedinaca. Danas opstanak svjetskih kompanija ovisi o njihovoj sposobnosti da prodaju svojih proizvoda, omoguće preko mobilnih uređaja korisnika i potencijalnih mušterija, jer od deset stanovnika planete, devet koristi mobilni uređaj. Zbog svojih vlasnika Sulejmana Tihića i Bakira Izetbegovića, SDA je zaglavila u prošlom stolječu. To mora rezultirati sudbinom koju su doživjeli dinosaurusi u procesu evolucije. SDA će izumrijeti jer nema unutarnjeg potencijala za reformom. Na poslednjem kongresu pobjedio je kompromis dvije frakcije koruptokracije kojima je u naravi status quo. Modernizacija , reforme i integracije u evropsko okruženje neamju alternative. Sve u prirodi je u stanju konstantnog kretanja i komunikacije, transformacije i prilagodbe. Ogromna većina bošnjačkog naroda želi društvo i život u skladu sa evropskim standardima i normama, i sigurno bi sa gađenjem odbacilo zavjereničku politiku vlasnika SDA, koji bošnjački narod vode u izolaciju i fukarluk. Zašto se šuti o izvozu vehabijskih revolucionara u građanski rat u Siriju, a što predstavlja fatalnu opasnost za opstanak bošnjačkog naroda na ovim prostorima?
What the f...?
Covjece, upravo sam htio da te pohvalim da si u 3 recenice dao najsuvisliju dijagnozu i presudu o omiljenoj nam stranci.
Zbog svojih vlasnika Sulejmana Tihića i Bakira Izetbegovića, SDA je zaglavila u prošlom stolječu. To mora rezultirati sudbinom koju su doživjeli dinosaurusi u procesu evolucije. SDA će izumrijeti jer nema unutarnjeg potencijala za reformom.
A onda ti izvalis ovo:
Zašto se šuti o izvozu vehabijskih revolucionara u građanski rat u Siriju, a što predstavlja fatalnu opasnost za opstanak bošnjačkog naroda na ovim prostorima?
area51 wrote:Ali momak ne da pjeva nego razvaljuje,i neka radi ono što najbolje zna i to je to.Koji će mu qrac u životu gluposti tipa "gdje je Nil najširi a gdje najuži"
Nije to u pitanju. On je jedini Bošnjak na onom takmičenju. U onih desetak minuta koliko sam gledao kviz, vidio sam da i ostali izvrsno pjevaju ali isto tako vidi se da su ljudi koliko-toliko školovani i znali su odgovoriti na bezvezna pitanja u kvizu. Maloprije, na kafi pričam prijatelju za ovo, a on mi kaže da Gile nedavno nije znao odgovoriti na pitanje ''Ko je trenutni predsjednik Amerike?''. Ne znam jeli se šalio ili je to stvarno istina. Pretpostavljam da jeste. To smo mi Bošnjaci …
Skijaš wrote:
Vidiš, ja kao ljevičar (ali ne na baterije, kao 300 hiljada ljevičara 2010. ili kao Zaim Backović) podržavam umjerenost i blagost u svemu, pa tako i u politici. Jako podržavam kompromis jer svaki kompromis znači jačanje BiH jer pokazuje mogućnost dogovora između plemena. Ne vjerujem da "fašiste iz četniteta" treba pobiti, da ih treba protjerati, da ih treba preglasati i slično jer sa fašistima nema pregovora, nego da im konstantno treba pružati ruku, ma koliko oni pljuvali u tu ruku, ali to je jedina šansa da mi doživimo normalnu BiH.
Tito nije popustao ni ustasama ni cetnicima, a ako se SDP nece identificirati sa Titovom odlucnoscu u borbi s nacionalistima, neka onda vrate imovinu koju su dobili na tu foru poistovjecivanja s Titovim nasljednicima. Jer meni je on mjerilo, pa ako vam i on ne valja, ako vam je i on "desnicar", mozda je do vas u SDP-u ?
Mislim, smijesno je na kakve si akrobacije spreman samo da opravdas izdajnicke poteze idiota Lagumdzije. Kao da sam ja budala koja ne vidi da se elemente drzavotvornosti BiH moralo i jos uvijek mora nametati neprijateljima drzave. Protiv njihove volje. Od najmanjih detalja kao sto je drzavna zastava pa nadalje.
I da ti kao alternativu ne nudis takav kvislinski SDP, ja ne bih ni reagovao na ovu gore (prilicno kilavu) kritiku na racun mafijasa iz SDA. Stavise, vjerovatno bih ti pomogao. Medjutim, ti mi ne dajes tu mogucnost.[/quote]
Tito je iz okolnosti u kojima se nalazio uvijek izvlacio maksimum. Cak kad i kad se sastajao sa domacim izdajnicima -Cetnicima ili kad se sa SHS otpadom formirao prvu vladu DFJ.
Evo, upravo sam gledao onog našeg Bošnjaka Amara Jašarspahića - Gileta na Pink televiziji mu postavljali pitanja u nekom kvizu znanja, frajer veze nema, recitirao pjesmicu koju je napisao u kojoj sam sebi govori kako je tupan i seljak. Smije se sam sebi, a komisija mu daje neku djevojku da mu šapće odgovore. Koje poniženje. Gledajući ga, tačno me sramota koliko smo zatupljeni kao narod. Ne treba uopće da nas čudi što nas kriminalna elita ratnih profitera ovoliko jaše i eksploatira. Sve je u glavi. Naš narod će se oslobađati ovog ropstva, shodno količini obrazovanja i stepenu podizanja svijesti, a iz toga će se javiti i želja za pravdom i normalnim životom. Glavni uzrok patnje i stradanja ljudi u BiH je neobrazovanost iz koje proizlazi i ovolika primitivnost kao što je ''šuti i trpi'' i nacionalizam. Čitajte ljudi.
Prava tragedija nastupa kada shvatiš da su nam takvog intelektualnog nivoa i ministri i direktori i parlamentarni zastupnici. Vladajuća koruptokracija je u javnom sektoru, kojim upravlja, nametnula kriterije prema kojima je pamet smetnja.
Prije nekoliko godina čovjek koji je ležao u zatvoru kao mladi musliman, kaže mi da je onaj bivši sistem bio dosta pravedniji od ovoga. Tito je prema svome narodu i najnižem sloju imao duboka osjećanja, suosjećanja i empatiju, zato je tako dugo i sretno vladao jer običan narod i ljudi su bili zadovoljni i sretni. Kvazi-komunisti poput Tihića u sebi nemaju ništa. Nikakve ideologije samo kriminal. Ovaj sistem samo generira kriminal, jad, bijedu, siromaštvo i nesreću za naš narod zatvoren u ovom GETO-u, već dvadeset godina.
Evo, upravo sam gledao onog našeg Bošnjaka Amara Jašarspahića - Gileta na Pink televiziji mu postavljali pitanja u nekom kvizu znanja, frajer veze nema, recitirao pjesmicu koju je napisao u kojoj sam sebi govori kako je tupan i seljak. Smije se sam sebi, a komisija mu daje neku djevojku da mu šapće odgovore. Koje poniženje. Gledajući ga, tačno me sramota koliko smo zatupljeni kao narod. Ne treba uopće da nas čudi što nas kriminalna elita ratnih profitera ovoliko jaše i eksploatira. Sve je u glavi. Naš narod će se oslobađati ovog ropstva, shodno količini obrazovanja i stepenu podizanja svijesti, a iz toga će se javiti i želja za pravdom i normalnim životom. Glavni uzrok patnje i stradanja ljudi u BiH je neobrazovanost iz koje proizlazi i ovolika primitivnost kao što je ''šuti i trpi'' i nacionalizam. Čitajte ljudi.
Prava tragedija nastupa kada shvatiš da su nam takvog intelektualnog nivoa i ministri i direktori i parlamentarni zastupnici. Vladajuća koruptokracija je u javnom sektoru, kojim upravlja, nametnula kriterije prema kojima je pamet smetnja.
Upravo tako, al' haj' što nemaju pameti ni znanja, da bar znaju pjevati k'o Gile, osim rijetkih SDA funkcionera koji zapjevaju kad ga mahnu uz pivu.
Last edited by antimobbing on 02/06/2013 17:23, edited 1 time in total.
Ne postoje spontani protesti. Sve je dobro organizirano i finansirano od strane sirijskih službi, koje između ostaloga, kontrolišu i trgovinu heroinom. Hiljade demonstranata sa crvenim petokrakama (sotonistički simbol) i transprentima protiv AKP, jasno govore o karakteru demonstracija. Ali ovo je samo ujed komarca za velikog lidera i reformatora Recepa Erdogana. Sa podrškom od preko 70 % on je fenomen svjetske politike, koejaga proučavaju vodeći zapadni naučni radnici. Erdogan je i veliki prijatelj Bosne i neka vrsta žiranta naših interesa u međunarodnoj politici...
U Turskoj demonstracije nisu rijetkost. Uglavnom ih organiziraju radikalni ljevičarski pokreti, a demonstrante regrutuju među mladim studentima koje vrbuju po univrezitetima. Ove demonstracije dodatno su usložnjene, odnosno radikalizovane, događajima u Siriji koji neminovno moraju imati posljedica i u Turskoj. Naime u Turskoj živi višemilionska populacija alevija, u samom Istanbulu, u dijelu grada Gaziosman paša, ima ih oko 3-4 miliona, koji su srodni sirijskim Alavitima, odnosno jednoj od sukobljenih strana u sirijskom građanskom ratu. Sunitski muslimani ne priznaju alevijama da su muslimani jer ne idu u đamije, nego u neke svoje hramove koje nazivaju camevi, a i alkohol im nije zabranjen. Definitivno su sekularni, s gotovo svi su komunisti ili socijaldemokrati, i bili su jako proganjani kroz historiju. Međusobna mržnja alevija i konzervativnih sunita je nevjerovatna, i prelazi granice mržnje Srba i Albanaca. Jedna od institucija koja je prva prešla pod kontrolu AKP, odnosno bolje rečeno islamskog pokreta buđenja kojeg kontroliše Fetullah Gulen, a koji stoji iza uspjeha AKP i Erdogana, jeste upravo policija. Među turskim službama se tako naprimjer vodi pravi mali rat, između policije koju drži Erdogan i žandarmerije koja je pod kontrolom starog kemalističkog establišmenta. To je sve lijepo opisano u seriji Dolina vukova. Kada je Kemal paša Ataturk ugradio sekularizam u ustavne temelje moderne Turske, na način da je zabranio miješanje vijere u državne poslove, on to nije uradio zbog svog negativnog stava prema religiji jer je i sam bio praktični musliman o čemu sam se lično uvjerio u njegovom mauzoleju u Ankari, gdje sam vidio primjerak časnog Kurana, koji je prema tumačenju kustosa, čitao gotovo svakodnevno i tražio u njemu inspiracije za pravilne odluke, nego je to uradio isključivo zbog sektaške strukture Turske, gdje bi dominacija jednog religijskog pravca, neminovno vodila u nervnopravnost drugih pravaca, odnosno njihovu diskriminaciju i unutarnju nestabilnost Turske. To je bila vizionarska projekcija mudrog državnika. Erdogan je intervencijom u sirijski građanski rat na strani al Qaide, prešao Rubikon i otvorio procese koji mogu potpuno destabilizirati Tursku. Nedavno je u gradu Adani gdje su alevije većinski narod, spriječen teroristički napad gasom sarinom, i to u režiji vehabijskih ludaka iz al Nusre, koji imaju podršku AKP. Sve bosanske vehabije koje su otišle da se na strani al Qaide, bore u sirijskom gražanskom ratu, otišle su tamo, uhodanim kanalima preko Turske. Jednom kada se vrate u domovinu, ti ludaci mogu organizirati napade sarinom i po bosanskim gradovima. I ova situacija pokazuje kako je po bošnjački narod opasna zavjera mračnjaka iz osovine Izetbegović-Silajdžić-IVZ koji šute i ne osuđuju izvoz vehabijskih revolucionara u Siriju...
Last edited by Shahab on 02/06/2013 17:50, edited 1 time in total.
Nudili su rahmetli Sirotanoviću ali pričaju da on je sve odbijao. Kažu da je lomio je ljude koji su radili sa njim. Poslije Alije došli su gladni i bezdušni SDA Sirotanovići kojima da daš čitav Dunjaluk, oni bi rekli ''Malo nam je, dajte nam još?''
Nudili su rahmetli Sirotanoviću ali pričaju da on je sve odbijao. Kažu da je lomio je ljude koji su radili sa njim. Poslije Alije došli su gladni i bezdušni SDA Sirotanovići kojima da daš čitav Dunjaluk, oni bi rekli ''Malo nam je, dajte nam još?''
Pustite se Alije Sirotanovića i sličnih demagogija. To je bio projekat socrealističke propagande koja je u skladu sa principom kolektivizma, projecirala sliku radničke klase sa lopatama, kao nosioca pravednog društvenog razvoja U stvarnosti Jugoslavija je živjela od američkih grantova i doznaka gastarbajtera sa mrskog kapitalističkog zapada. Procijenili su da im je za to posebno pogodan rudar koji lopatom obara rekorde. Danas važe neka nova pravila svjetskog biznisa. Lopate su postale dio tehnološke prošlosti čak i u vrtnom okopavanju. prosperitet i blagostanje donose inžinjeri i poduzetnici a ne rudari sa lopatom. Svijet ide naprijed a mi se lažemo o bajkama o socrealizmu i titoizmu. Spominjati Aliju Sirotanovića u 21 vijeku zaista je smiješno i totalna samoobmana.
Thinker wrote:Provjeri ti prvo sa šefom smiješ li. Turci prate ovu temu pa im neće biti drago kada vide da Fahro preko svojih pulena pljuje po njima!
Erdogan je veliki komunikator koji uživa podršku 70 % turskog naroda. On je ujedno i reformator i lider bez presedana u modernoj politici. Lično pratim njegov rad a nekoliko puta sam pročitao njegovu biografiju "rađanje lidera" koju toplo preporučujem svakom ko misli da se profesionalno bavi politikom, upravo kako bi shvatio da lider mora da liči na sopstveni narod. Tako mi je jedan SDA primitivac, kada sam mu savjetovao, da obavezno pročita Erdoganovu biografiju, odgovorio "dosta je meni u životu bilo knjiga...." Evo jednog momenta iz kojega se može prepoznati tajna Erdoganove popularnosti...
Shahab wrote:Evo jednog momenta iz kojega se može prepoznati tajna Erdpganove popularnosti...
Očigledan primjer iskrene i duboke ljudskosti. Zato ne mogu da shvatim, pa ni da prežalim, da dozvoli eroziju svoje popularnosti i harizme odnosom prema Siriji...
Shahab wrote:Evo jednog momenta iz kojega se može prepoznati tajna Erdpganove popularnosti...
Očigledan primjer iskrene i duboke ljudskosti. Zato ne mogu da shvatim, pa ni da prežalim, da dozvoli eroziju svoje popularnosti i harizme odnosom prema Siriji...
Erdogan se dugo opirao propaloj politici prema Siriji. Napravio je veliku grešku u procijeni temeljem pogrešnih informacija koje su mu podmetnute. Da bi razumio Erdoganovu poziciju prouči pokret Fetullaha Gulena, posebno wikileaksove depeše na temu Turske. Evo dobrog komentara Detsche Welle:
Erdogan u svojoj krivoj računici polazi od toga da mu njegova nadmoć u parlamentu daje za pravo da pokaže svoju snagu bez obzira na demokratske oporbene snage i na društvo. Stoga se ne smije čuditi kad ga njegovi politički protivnici, a sada i turski bijesni građani, uspoređuju sa svrgnutim despotima u arapskim zemljama. Oporbena fronta, koja ni u kojem slučaju nije homogena, se prvo dogovorila oko jednog, a to je da se Erdoganu pokaže gdje su granice njegove moći.
Erdogan i njegovi sljedbenici doduše pokušavaju popraviti situaciju priopćenjima po kojima je policijska akcija prešla mjeru te da suzavci i vodeni topovi nisu trebali biti korišteni. Ali u istom dahu se policijsko korištenje tih sredstava "u slučaju potrebe" najavljuje i za buduće slučajeve. Erdogan je još daleko od spremnosti na društveni dijalog. No, upravo respekt prema mnogim etničkim i religijskim slojevima turskog društva nalaže dijalog umjesto jedne "basta!-strategije."
Zašto je Erdogan svom bivšem prijatelju, sirijskom diktatoru Bašaru al Asadu, u početnoj fazi građanskog rata savjetovao da ne djeluje tako žestoko protiv prosvjednika? Da se ne bi pojačala spremnost na nasilje na strani oporbe. Zašto je nakon prosvjeda i pada Mubarakovog režima predložio laicistički model razdvajanja religije i državnih poslova. Da bi se Egipat mogao pobrinuti za miran suživot religija i demokracije. Svi ti savjeti su za bivše ili nove prijatelje u arapskim zemljama bili dovoljno dobri. Samo u vlastitoj zemlji Erdogan ne dopušta prostor za društveni konzenus, u koji dakako treba biti uključena i oporba.
Erdoganovi tvrdi stavovi ugrožavaju pozitivne gospodarske razvoje, na koje su dosad zavidno gledale zemlje Europe, kao i turizam kao jedan od najvažnijih izvora prihoda njegove zemlje. Pored toga Erdogan sa svojom nepopustljivošću, kad je u pitanju otpor i kritika njegove politike, riskira vlastitu političku budućnost. Moderna laička Turska se ne može temeljiti na zabranama i odbijanju onih koji politički i vjerski razmišljaju drugačije.
Sukobi, koji su nastali kako bi jedan mali park na trgu Taksim zaštitili od nepotrebnog građevinskog projekta, su možda jedno od posljednjih upozorenja pred daljnjim eskalacijama. Erdogan bi te upozoravajuće signale trebao uzeti ozbiljno, kako Taksim trg ne bi dalje bio simbolično uspoređivan s Tahrir trgom u Kairu.
Last edited by Shahab on 02/06/2013 19:52, edited 1 time in total.
Shahab wrote:
Pustite se Alije Sirotanovića i sličnih demagogija. To je bio projekat socrealističke propagande koja je u skladu sa principom kolektivizma, projecirala sliku radničke klase sa lopatama, kao nosioca pravednog društvenog razvoja U stvarnosti Jugoslavija je živjela od američkih grantova i doznaka gastarbajtera sa mrskog kapitalističkog zapada. Procijenili su da im je za to posebno pogodan rudar koji lopatom obara rekorde. Danas važe neka nova pravila svjetskog biznisa. Lopate su postale dio tehnološke prošlosti čak i u vrtnom okopavanju. prosperitet i blagostanje donose inžinjeri i poduzetnici a ne rudari sa lopatom. Svijet ide naprijed a mi se lažemo o bajkama o socrealizmu i titoizmu. Spominjati Aliju Sirotanovića u 21 vijeku zaista je smiješno i totalna samoobmana.
Upravo to. Spoemenuo sam Sirotanovica jer je ovaj (nije jedini) glorificirao Tita koji se toboze brinuo o narodu i suosjecao s njegovim patnjama a upravo ovaj primjer govori najbolje o svemu tome. Neki vole da zive u bajkama jer su imali "drustveni" stan, vidali marsala u belom odElu itd...
Isto tako sam pricao s nekima kojii su se divili Gadafi-u jer je spavao pod satorom. Koji lafcina...
Shahab wrote:
Erdogan i njegovi sljedbenici doduše pokušavaju popraviti situaciju priopćenjima po kojima je policijska akcija prešla mjeru te da suzavci i vodeni topovi nisu trebali biti korišteni. Ali u istom dahu se policijsko korištenje tih sredstava "u slučaju potrebe" najavljuje i za buduće slučajeve. Erdogan je još daleko od spremnosti na društveni dijalog. No, upravo respekt prema mnogim etničkim i religijskim slojevima turskog društva nalaže dijalog umjesto jedne "basta!-strategije."
Zašto je Erdogan svom bivšem prijatelju, sirijskom diktatoru Bašaru al Asadu, u početnoj fazi građanskog rata savjetovao da ne djeluje tako žestoko protiv prosvjednika? Da se ne bi pojačala spremnost na nasilje na strani oporbe.
Priča o dvojici Ademovih sinova kaže kada je jedan od njih, Kabil glasno zaprijetio svome bratu Habilu da će ga ubiti zato što nije mogao podnijeti bratovu nevinost pred Bogom i svijetom ovaj rekao: “Ali, Kabile, kad bi ti pružio ruku da mene ubiješ, ja ne bih pružio svoju prema tebi da tebe ubijem, jer ja se Boga bojim. I ne zaboravi, Kabile, da ćeš zbog mog ubojstva ponijeti i moj i svoj grijeh i zbog toga ćeš patiti, jer nasilnik ima pravo na kaznu.”
Kabil nije slušao, već je ubio brata i izgubio se u grijehu svome, pa mu je Bog poslao jednog gavrana da kopa po zemlji da bi mu pokazao kako da zakopa mrtvo tijelo, brata svoga. “Teško meni” – povika on - “Zar i ja ne mogu, kao ovaj gavran, da zakopam mrtvo tijelo brata svoga!” I pokaja se.
Zbog toga je Bog propisao sinovima Israilovim: ako neko ubije jednog nevinog čovjeka koji na Zemlji nasilje ne čini, bit će kao da je ubio čovječanstvo; a ako neko bude uzrok da se sačuva jedan život jednog čovjeka, bit će kao da je sačuvao život čovječanstva. To su jasne riječi koje su Božiji poslanici donosili, ali su mnogi ljudi, i poslije toga, na Zemlji sve granice zla prelazili.
Ovo što se dešava u Turskoj stvarno prelazi sve granice zla. Ne znam dali se ko razumije, pogledajte na minuti 00:09 kao da se u pozadini vidi bacač granata veličine 43 mm koji ne ubija jer nema gelera ali pravi topovski udar od čije eksplozije sve može popucati unutar čovjeka koji se nalazi u blizini.
Shahab wrote:
Upravo to. Spoemenuo sam Sirotanovica jer je ovaj (nije jedini) glorificirao Tita koji se toboze brinuo o narodu i suosjecao s njegovim patnjama a upravo ovaj primjer govori najbolje o svemu tome. Neki vole da zive u bajkama jer su imali "drustveni" stan, vidali marsala u belom odElu itd...
Isto tako sam pricao s nekima kojii su se divili Gadafi-u jer je spavao pod satorom. Koji lafcina...
Niko ne glorificira nikoga. Svima je jasno da se svijet konstantno mijenja i da se treba prilagođavati. Napisao sam da je čovjek koji je u bivšoj državi ležao u zatvoru kao mladi musliman rekao ''da je bivši sistem prevođen Titom bio pravedniji od ovog današnjeg''. Izjava ovakvog čovjeka sve govori u kakvom nepravednom i bezdušnom sistemu danas pokušavamo preživjeti već dvadeset godina. Šta imamo danas? Samo jad, bijedu, agoniju za naš narod i život u GETO-u privatnog SDA feuda Bakira i Tihića. Nema sreće ni za koga u ovakvom društvenom sistemu uređenom na principu dvije klase elite multi-milionera i fukare, bez nepostojanja srednje klase. U ovome je sva suština i ako su sada ovakve klasne razlike kakve će biti za deset godina? Ratni profiteri i tajkuni će postati ekstremni bogataši, a sirotinja će preći u ekstremnu fukaru. Čemu vodi ovo raslojavanje jednog naroda na 1% ekstremnih bogataša i 99% fukare? Vodi samo mučnim scenama kakve vidimo ovih dana?
antimobbing wrote:... Napisao sam da je čovjek koji je u bivšoj državi ležao u zatvoru kao mladi musliman rekao ''da je bivši sistem prevođen Titom bio pravedniji od ovog današnjeg''. Izjava ovakvog čovjeka sve govori u kakvom nepravednom i bezdušnom sistemu danas pokušavamo preživjeti već dvadeset godina...
Ko je od Mladomuslimana izjavio ''da je bivši sistem prevođen Titom bio pravedniji od ovog današnjeg'', kada i gdje?
antimobbing wrote:... Napisao sam da je čovjek koji je u bivšoj državi ležao u zatvoru kao mladi musliman rekao ''da je bivši sistem prevođen Titom bio pravedniji od ovog današnjeg''. Izjava ovakvog čovjeka sve govori u kakvom nepravednom i bezdušnom sistemu danas pokušavamo preživjeti već dvadeset godina...
Ko je od Mladomuslimana izjavio ''da je bivši sistem prevođen Titom bio pravedniji od ovog današnjeg'', kada i gdje?
Nije bitno ne mogu vam reći ko je. Čovjek mi je to rekao u ličnom razgovoru ako hoćete da povjerujete uredu je, a ako nećete sasvim ne bitno. Uglavnom, upitajte bilo koga od njih, da napravi komparaciju između onog bivšeg ''sistema'' i ovog današnjeg nepravednog ''raspada sistema''. Vidjet ćete šta će vam ljudi reći za bivši sistem, iako su u njemu robijali. Evo, oni koji studiraju FIN neka upitaju Mujkija, nije mi on rekao jer ga lično ne poznajem ali pretpostavljam da će vam i on isto reći kao što je ovaj čovjek meni rekao. Hajde molim vas ako neko ima sa FIN-a, uputite Mujkija na ovu temu neka pročita šta pišemo, napravi komparaciju i prenesite nam šta je čovjek rekao.
Mi smo baš neki čudan narod na Balkanu dok su neka mjesta i gradovi već trpjeli teror od napuhane i smrtonosne politike tadašnjih bolesnih političara tipa Karađžića i njegovih istomišljenika čuli su se komentari NEĆE TO NAS ,nakon tog sakaćenja Bosne i Hercegovine stupaju na scenu oni koji pod plaštom patriotizma žele da je unakaze , SDA ,HDZ ,SDP i mnogi sramotni intelektualci koji daju svoj doprinos TAJKUNIZACIJI bogačenju sumljivih pojedinaca i njihovih porodica . Nastupa period nepokriveni certifikata , tko je smislio da se certifikatima kupuju privredni objekti svijesno je išao na uništenje zdravog tkiva Bosne i Hercegovine . Pitam se kao i mnogi građani zašto su intelektualci šutjeli , da li je i njima cilj siromašan i poslušan narod . Mi imamo najskuplju vlast na svijetu koja je osiromašila narode a obogatila pojedince . Nisu km , euri , dolari izmišljeni samo za SDA , HDZ , SDP i sve njima slične unakazitelje BiH . Zbog ovog svega Sarajevo trpi bol , koliko moje pamćenje doseže nazad 50 godina u našem gradu nisu bile javne kuhinje , niti bijesni tipovi sa đipovima ali su i Halid Bešlić , Dino Merlin ,Zdravko Ćolić pjevali uredno PLAĆALI POREZ sad imaju benziske punpe , jahte i ko zna koliko vila ali PDV JE UPITAN .Sve nas treba staviti na rengen listu IMOVINSKI KARTONI . Daj Bože Sarajevo kao za vrijeme olimpijade . Pozdrav .
Sarajevo11 wrote:Mi smo baš neki čudan narod na Balkanu dok su neka mjesta i gradovi već trpjeli teror od napuhane i smrtonosne politike tadašnjih bolesnih političara tipa Karađžića i njegovih istomišljenika čuli su se komentari NEĆE TO NAS ,nakon tog sakaćenja Bosne i Hercegovine stupaju na scenu oni koji pod plaštom patriotizma žele da je unakaze , SDA ,HDZ ,SDP i mnogi sramotni intelektualci koji daju svoj doprinos TAJKUNIZACIJI bogačenju sumljivih pojedinaca i njihovih porodica . Nastupa period nepokriveni certifikata , tko je smislio da se certifikatima kupuju privredni objekti svijesno je išao na uništenje zdravog tkiva Bosne i Hercegovine . Pitam se kao i mnogi građani zašto su intelektualci šutjeli , da li je i njima cilj siromašan i poslušan narod . Mi imamo najskuplju vlast na svijetu koja je osiromašila narode a obogatila pojedince . Nisu km , euri , dolari izmišljeni samo za SDA , HDZ , SDP i sve njima slične unakazitelje BiH . Zbog ovog svega Sarajevo trpi bol , koliko moje pamćenje doseže nazad 50 godina u našem gradu nisu bile javne kuhinje , niti bijesni tipovi sa đipovima ali su i Halid Bešlić , Dino Merlin ,Zdravko Ćolić pjevali uredno PLAĆALI POREZ sad imaju benziske punpe , jahte i ko zna koliko vila ali PDV JE UPITAN .Sve nas treba staviti na rengen listu IMOVINSKI KARTONI . Daj Bože Sarajevo kao za vrijeme olimpijade . Pozdrav .
Upravo tako. Nisam Jugo-nostalgičar ali sam postao Bosno-nostalgičar jer vidim da nam se teritorija svakodnevno sužava, a populacija nestaje pod vodstvom ove Patokracije. Kao na nekoj prokletoj zemlji biološki nestaju skoro sve tri nacije jer svakodnevno mladi ljudi umiru od pritisaka psihopata ili odlaze iz ove zemlje.
Mi nismo narod koji ima nomadski mentalitet i pisao sam prije nekoliko godina o mentalitetu našeg čovjeka kad ode vani, on odmah zakopa temelj i napravi kuću u toj stranoj zemlji sa namjerom da se nikad više ne vrati. Vidim to po prijateljima na FB koji su napustili ovu zemlju.
Ovih dana intenzivno razmišljam o odlasku iz ove zemlje jer ove psihopate na vlasti je nemoguće pobijediti, a normalan život uopće nije moguć na ovim prostorima.
Svaki put kada neki Bošnjak, Srbin i Hrvat demonstrira nacionalizam izolira se i postane siromašniji, dajući na taj način snagu Bakiru, Dodiku i Čoviću koji, kao vlasnici Bošnjačkog, Srpskog i Hrvatskog GETO-a, ekstremno profitiraju srazmjerno količini izolacije i nacionalne mržnje koju fukara za eksploataciju u njihovim privatnim feudima izbacuje iz sebe.
Ukoliko se nešto ne promjeni, a sa ovakvim neobrazovanim i primitivnim narodom razvučene pameti teško da će se bilo šta promijenit u BiH će ostati samo njih 1% Patokracije elite multi-milionera, tajkuna i ratnih profitera, da sa svojom rodbinom sretno živi na pustoj i ''Ničijom zemlji'', bez nas 99% fukare.