Hafis wrote: Očito taj ustav nije bio odraz mišljenja sva tri konstitutivnba naroda i nije izdržao test vremena.
Test vremena nisu izdrzali ni Ahmici....
Hafis wrote: Očito taj ustav nije bio odraz mišljenja sva tri konstitutivnba naroda i nije izdržao test vremena.
Pa to se i traži. Pa koliko ja pratim struĆnjaĆke analize ovdje, to i jest cilj HDZ-a - blokada vlasti. Od svakoga, pa i od opozicije, što fali. Svaki je doprinos je vrijedan. HDZ je ionako na glasu kao antidržavna, antipatrijotska, antibosanska i antifašistička stranka (Alfons Kauders wrote:E pa, vidis, o tom ste trebali razmisljati prije no sto ste razjebali sa SDA. Sad hocete da vam opozicija koju nazivate nacionalsocijalistima ispunjava zelje?Hafis wrote:Mi bi, ali s kime to dogovoriti? Tko zna kako će i ovo progutati, a ne još da im se i ta mala slamčica mogućeg izbornog injžinjeringa otme iz ruku.Alfons Kauders wrote:[
Uglavnom, imate mandat, pa prilagodite zakon u naredne tri godine i odredite ko je ko, ko za koga smije glasati, da li ce se smjeti odrzavati izbori, i da li ce se smjeti odrzavati popisi stanovnistva.
Pa vidiš i sad, pošalju ti ginekologa da ti ''pojašnjava'' što je ustavodavatelj mislio kad je naveo svrhu delegiranja zastupnika u domove naroda.
E pa nemre, imate SDA i SBB, pa se dogovorite.Na vasu veliku radost, i radost gradŽanske opozicije koja ce ostati opozicija mada bi mogla dobiti vecinu glasova.
Dakle, SDA, SBB i HDZ ce imati Dom Naroda dok se boje ne rastope, a opozicioni "nacionalsocijalisti" bi mogli drzati Predstavnicki Dom, isto dok se boje ne rastope. S tim sto cete vi opet biti vlast, a ovi opozicija (ali "opozicija" s vecinom u parlamentu).
To tek sad pocinjete kontat da se i drugi mogu igrati blokada i opstrukcije? Bas ste simpa
Ni Ustav Vajmarske Republikeseln wrote:Hafis wrote: Očito taj ustav nije bio odraz mišljenja sva tri konstitutivnba naroda i nije izdržao test vremena.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To će se riješiti zakonskim putem, i nije vrijedno truniti o tome.Alfons Kauders wrote:
Dakle, ljudi imaju pravo na izjasnjavanje, dok god HDZ ne odluci da je "masovno"? Valjda to vazi i za slobodu govora i okupljanja? Smije se okupljati ali da nije "masovno" (6-7 ljudi), smije se sve slobodno pricati, ali da nije protiv vlasti?
Doktore, u koju ruku idu čipovi?Hafis wrote:To će se riješiti zakonskim putem, i nije vrijedno truniti o tome.Alfons Kauders wrote:
Dakle, ljudi imaju pravo na izjasnjavanje, dok god HDZ ne odluci da je "masovno"? Valjda to vazi i za slobodu govora i okupljanja? Smije se okupljati ali da nije "masovno" (6-7 ljudi), smije se sve slobodno pricati, ali da nije protiv vlasti?
Hoću reći - etničko izjašnjavanje je trajna kategorija.
ma samo do promljene ustava kasnije jopet tucat jaja za uskrs...HaJaHafis wrote:Hau jes. Pa da me štopaju po aerodromima. To ti je kao da travhanja 1945. iz partizana pređeš u četnike ili handžar diviziju.pici wrote:predjite na islam bice vam lakse... mozda i prodje izbornik
Druga stvar je bila u 16. stoljeću.
Pa sta onda laprdas ovdje???Hafis wrote:To će se riješiti zakonskim putem, i nije vrijedno truniti o tome.Alfons Kauders wrote:
Hoću reći - etničko izjašnjavanje je trajna kategorija.
A i oni u Grabovici također.seln wrote:Hafis wrote: Očito taj ustav nije bio odraz mišljenja sva tri konstitutivnba naroda i nije izdržao test vremena.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa to ti pokušavamo objasniti. Takvi testovi se ne pikaju.Hafis wrote: A i oni u Grabovici također.
HDZ-u je blokada vlasti cilj tek onda kada nije na vlasti ili kad nesto ne moze progurati jer ste se popickarali s Baketovim minderasima.Hafis wrote:Pa to se i traži. Pa koliko ja pratim struĆnjaĆke analize ovdje, to i jest cilj HDZ-a - blokada vlasti. Od svakoga, pa i od opozicije, što fali. Svaki je doprinos je vrijedan. HDZ je ionako na glasu kao antidržavna, antipatrijotska, antibosanska i antifašistička stranka (Alfons Kauders wrote:E pa, vidis, o tom ste trebali razmisljati prije no sto ste razjebali sa SDA. Sad hocete da vam opozicija koju nazivate nacionalsocijalistima ispunjava zelje?Hafis wrote: Mi bi, ali s kime to dogovoriti? Tko zna kako će i ovo progutati, a ne još da im se i ta mala slamčica mogućeg izbornog injžinjeringa otme iz ruku.
Pa vidiš i sad, pošalju ti ginekologa da ti ''pojašnjava'' što je ustavodavatelj mislio kad je naveo svrhu delegiranja zastupnika u domove naroda.
E pa nemre, imate SDA i SBB, pa se dogovorite.Na vasu veliku radost, i radost gradŽanske opozicije koja ce ostati opozicija mada bi mogla dobiti vecinu glasova.
Dakle, SDA, SBB i HDZ ce imati Dom Naroda dok se boje ne rastope, a opozicioni "nacionalsocijalisti" bi mogli drzati Predstavnicki Dom, isto dok se boje ne rastope. S tim sto cete vi opet biti vlast, a ovi opozicija (ali "opozicija" s vecinom u parlamentu).
To tek sad pocinjete kontat da se i drugi mogu igrati blokada i opstrukcije? Bas ste simpa, nikako mi onaj delegazt gradonačelnik iz glave izaći) i misliš da će se nasekirati previše.
Pa ja. Malo imena dotjerate, ikone s tavana snesete, džamije prorjedite i europljanipici wrote:ma samo do promljene ustava kasnije jopet tucat jaja za uskrs...HaJaHafis wrote:Hau jes. Pa da me štopaju po aerodromima. To ti je kao da travhanja 1945. iz partizana pređeš u četnike ili handžar diviziju.pici wrote:predjite na islam bice vam lakse... mozda i prodje izbornik
Druga stvar je bila u 16. stoljeću.
Da, samo sto ovdje niko nije toliki nesoj da o takvim stvarima govori kao o "testu vremena".Hafis wrote:A i oni u Grabovici također.seln wrote:Hafis wrote: Očito taj ustav nije bio odraz mišljenja sva tri konstitutivnba naroda i nije izdržao test vremena.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hafis wrote: Pa ja. Malo imena dotjerate, ikone s tavana snesete, džamije prorjedite i europljani
A ako to ne urade Bošnjaci nisu evropljani?Hafis wrote: Pa ja. Malo imena dotjerate, ikone s tavana snesete, džamije prorjedite i europljani
Nema dalje. To je to, ne ide pa ne ide."Alfons Kauders"]
HDZ-u je blokada vlasti cilj tek onda kada nije na vlasti ili kad nesto ne moze progurati jer ste se popickarali s Baketovim minderasima.
U svim drugim kombinacijama, bas i nije.Jer HDZ moze blokirati ovu godinu i kusur, moze i naredne cetiri godine mandata, mozda i osam. I onda ce se opet vratiti na isto pitanje na koje ni HDZ ni SDA nece imati odgovor - sta dalje?
Ne tvdim to, ali današnji trend nije baš obećavajući.Obi Wan Bosnian wrote:A ako to ne urade Bošnjaci nisu evropljani?Hafis wrote: Pa ja. Malo imena dotjerate, ikone s tavana snesete, džamije prorjedite i europljani
Daj kartu da vidimo kako crtašHafis wrote: Nema dalje. To je to, ne ide pa ne ide.
To je dokaz da svaki narod treba imati svoju teritorijalnu jedinicu, i nitko se tada neće imati osjećaj da je majoriziran ili da je zbog svoje brojčanosti na neki način zakinut. I ona u EU, NATO i ako treba i u Bagdadski pakt (ako se reaktivira)
Bitno je samo notpočeti dijalog. I ćorava koka na kraju ubode zrno.Obi Wan Bosnian wrote:Daj kartu da vidimo kako crtašHafis wrote: Nema dalje. To je to, ne ide pa ne ide.
To je dokaz da svaki narod treba imati svoju teritorijalnu jedinicu, i nitko se tada neće imati osjećaj da je majoriziran ili da je zbog svoje brojčanosti na neki način zakinut. I ona u EU, NATO i ako treba i u Bagdadski pakt (ako se reaktivira)
Ma dabome. Mi da punimo budžet 80% a da sebi kvalitetno izaberemo političko vodstvo koje će pošteno upravljati sa 50% budžeta. Ma divota.Hafis wrote:Bitno je samo notpočeti dijalog. I ćorava koka na kraju ubode zrno.Obi Wan Bosnian wrote:Daj kartu da vidimo kako crtašHafis wrote: Nema dalje. To je to, ne ide pa ne ide.
Mada i sad mislim da je bolje i jednostavnije okanuti se nametanja predstavnika drugom narodu i gledati kako izabrati sebi kvalitetno političko vodstvo.
Pa šta?Alfons Kauders wrote:Mislis, za SDA i SBB nema druge i moraju vam "dati" nesto sto je svakako obecano i presudjeno - samo sto ce ih to sad zestoko kostati.Hafis wrote:Jadni oni, ne znaju kako je široko multietničko-antifašističko bosansko srce.
Nema vam druge, nego nam dati treći. Pa kad udari glad i neimaština za par godina, onda ćemo kukati i kmečati da nas primite nazad.
A i HDZ ce, samo s jednim izbornim ciklusom kasnjenja.
Sad se mani foruma i prihvati posla, jer HDZ ce ubuduce nositi 50% odgovornosti za sve sto se desi u FBiH u narednih pet godina, a sto je jos vaznije, nosite i odgovornost za sve sto se nece desiti zbog blokade.![]()
Prekasno ces ti skontat na sta ja ciljam kada kazem da niste trebali kuhati sa SDA.
Nema frke, eto taman u paketu i to dogovorite sa SDA ili SBB, ili nekim novim kojeg ste rekli "izabrati" sa SNSD-om dogodine.Hafis wrote:Nema dalje. To je to, ne ide pa ne ide."Alfons Kauders"]
HDZ-u je blokada vlasti cilj tek onda kada nije na vlasti ili kad nesto ne moze progurati jer ste se popickarali s Baketovim minderasima.
U svim drugim kombinacijama, bas i nije.Jer HDZ moze blokirati ovu godinu i kusur, moze i naredne cetiri godine mandata, mozda i osam. I onda ce se opet vratiti na isto pitanje na koje ni HDZ ni SDA nece imati odgovor - sta dalje?
Ne vidim problem u tome, naprotiv.BAK-eV wrote: Može samo doći hrvatski Dodik poslije Čove.
ma vrucina ba, upeko zvizdan na kamenu a s mora jugo udario pa tarlasika po supljinama512MB wrote:Etnicko izjasnjavanje trajna kategorija![]()
kruse, da nisam procito nebih vjerovao...