iPhone - All about
Moderator: Benq
-
amelinoo
#10052 Re: iPhone - All about
desio se čudan prenos sa mojim 3GS. Nakon završenog razgovora, telefon je odjednom počeo da vibrira bez prestanka jedno minutu, dvije. Sada ne reaguje ništa, ni kad ga spojim na komp. Kad me neko zove čuju se oni zvukovi kad telefon stoji blizu zvučnika, što znači da ima mrežu?
šta mi mu moglo biti
šta mi mu moglo biti
- guber90
#10053 Re: iPhone - All about
Pokusaj drzati home tipku i tipku za gasenje telefon istovremeno.amelinoo wrote:desio se čudan prenos sa mojim 3GS. Nakon završenog razgovora, telefon je odjednom počeo da vibrira bez prestanka jedno minutu, dvije. Sada ne reaguje ništa, ni kad ga spojim na komp. Kad me neko zove čuju se oni zvukovi kad telefon stoji blizu zvučnika, što znači da ima mrežu?
šta mi mu moglo biti
-
amelinoo
#10054 Re: iPhone - All about
problem sa svojim tel sam riješio, ustvari sam se riješio 
iphone 3G, ios 4.2.1, 5.13.4 bb, nakon što sam uradio jailbreak, ne mogu da uđem u cydia (sruši se odmah) da instaliram ultrasn0w, pokušao sam i ručno ubaciti ultrasn0w ali neće, neki prijedlog?
iphone 3G, ios 4.2.1, 5.13.4 bb, nakon što sam uradio jailbreak, ne mogu da uđem u cydia (sruši se odmah) da instaliram ultrasn0w, pokušao sam i ručno ubaciti ultrasn0w ali neće, neki prijedlog?
-
agent_001
#10055 Re: iPhone - All about
Evo još jedna sugestija, nemoguće je sa aplikacije poslati poruku ka ovim brojevima 060 xxx xxx x, dakle sa 7 cifri, dok sa interneta ide glat, it o su brojevi bht, halo i hepygrabber wrote:Update aplikacije objavljen, hvala na sugestijama
-
grabber
#10056 Re: iPhone - All about
Koji su to brojevi u pitanju, znam da postoji 060 xxx xxx x i 064 xxx xxx x
Da li ima još neki?
Da li ima još neki?
-
agent_001
#10057 Re: iPhone - All about
.
Last edited by agent_001 on 12/05/2013 15:09, edited 1 time in total.
-
agent_001
#10058 Re: iPhone - All about
agent_001 wrote:E neznam, znam da su happy i ne hallo, nego izy brojevi, sa 7 cifri, oba bht
- shalla
#10059 Re: iPhone - All about
Iphone 4, 5.1.1, u zadnjih mjesec dana 2x mi se desilo da mi kontakti samo"nestanu"...
Vidio sam na raznim forumima da se to desava hiljadama ljudi al reko da vidim sa vama jel se ikome desilo i kako ste (ako ste) uspjeli rijesiti problem, da li je do neke aplikacije ili da nije do onog "caller id fix" iz cydije?
Mislim odradim ja nakon toga sync, vratim kontakte preko outlooka ali eto, nervira me sto uopste dolazi do toga...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vidio sam na raznim forumima da se to desava hiljadama ljudi al reko da vidim sa vama jel se ikome desilo i kako ste (ako ste) uspjeli rijesiti problem, da li je do neke aplikacije ili da nije do onog "caller id fix" iz cydije?
Mislim odradim ja nakon toga sync, vratim kontakte preko outlooka ali eto, nervira me sto uopste dolazi do toga...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Vertig0
#10060 Re: iPhone - All about
Meni se to desilo prije 2 mjeseca mozda. Odjednom sam uzgubio sve kontakte, ne znam iz kojeg razloga...
Posto sam u tom periodu prodao svoj laptop kontam da nije zbog toga?! Kontam da je novi vlasnik mozda izbrisao sve moje kontakte sa iclouda ili nesto...?!
To je jedina stvar koja se mogla desiti, nesto cisto sumnjam da su mogli sami od sebe nestati.
Posto sam u tom periodu prodao svoj laptop kontam da nije zbog toga?! Kontam da je novi vlasnik mozda izbrisao sve moje kontakte sa iclouda ili nesto...?!
To je jedina stvar koja se mogla desiti, nesto cisto sumnjam da su mogli sami od sebe nestati.
- pinokio04
#10061 Re: iPhone - All about
Raja zna li neko treba mi sa appstorea neki dobar program za skidanje muzike na mob..free
Mob nije jb, tako da neam cydie
A prije sam imao dobar program mxtube, super program..
Mob nije jb, tako da neam cydie
A prije sam imao dobar program mxtube, super program..
- Jazzy.ba
#10062 Re: iPhone - All about
Kakve muzike? Youtube? McTube pro.
- Popocatepetl
#10063 Re: iPhone - All about
Ne znam jesi li primjetio ali ja jesam jer sam danas dosta puta odigrao igricu, desava se u igrici nesto sto nikako nebi smjelo a to je da tenk nastrada u situacijama u kojima nikako nebi trebao, prikazuje da je pogodjen i kad nije ni blizu metka, npr jedan tenk puca i ja idem da dodjem blizu do mjesta kojim prolaze metci ali sam totalno na drugoj strani pa kad prestane pucati da prodjem medjutim kad se priblizim on pokaze da me pogodio iako nisam bio ni blizu, ne znam jesam li dobro objasnio pa da pokusam ponovo, protivnicki tenk stoji skroz desno negdje u sredini i puca sa jedne na drugu stranu, moj tenk je na drugoj strani i ja zelim sa dna preci prema gore i kad se priblizim liniji kud metci prolaze ali ni blizu da bi trebao biti pogodjen meni pokaze da me pogodilo, na pocetku sam mislio da me pogodi neki drugi tenk ali sam namjerno igrao hrpu puta i vidio da se jako cesto desava i jednostano je nemoguce ocjeniti koliko blizu se smijes pribliziti liniji pucanja ili bilo cemugrabber wrote:opet ja sa mojom aplikacijom ljudievo napravio sam kao neki prezentacijski video ako je neko voljan da pogleda i shareuje gdje se može shareovati
-
grabber
#10064 Re: iPhone - All about
Nisam baš shvatio o čemu se radi, napiši mi koji je uređaj i koji iOS pa da pokušam simulirati.
EDIT: shvatio sam, dešava se samo na 3GS uređajima, bug sa rezolucijom. Ispravio sam i poslao critical update, za dan-dva bi trebao update biti na AppStoreu. Hvala puno na ukazanom problemu
EDIT: shvatio sam, dešava se samo na 3GS uređajima, bug sa rezolucijom. Ispravio sam i poslao critical update, za dan-dva bi trebao update biti na AppStoreu. Hvala puno na ukazanom problemu
- Popocatepetl
#10065 Re: iPhone - All about
Upravo se radi o 3gs-u, e drago mi je sto je ispravljeno jer su meni zbog ovog misije bile preteske jer me pogodi i kad sam 10 metara udaljengrabber wrote:Nisam baš shvatio o čemu se radi, napiši mi koji je uređaj i koji iOS pa da pokušam simulirati.
Ovo sam ja primjetio vec pri prvom igranju onu noc ali nisam odmah napisao da nebi ispalo da je previse kritika
- pinokio04
#10066 Re: iPhone - All about
I mp3 i youtube muzike, ali da skinem muziku i da je slušam kasnije preko tog programa neovisno o wifi ? Takvo nešto mi trebaJazzy.ba wrote:Kakve muzike? Youtube? McTube pro.
Takav je bio mxtube recimo program, čak je zadnji update tog programa mogao si recimo slusat pjesmu i pri zakljucanom telefonu.
- Curve
#10067 Re: iPhone - All about
Kako da kontakte iz imenika kopiram na sim karticu, ne vidim nigdje tu opciju, tj. da li je moguce uopste to uradit :/
- pinokio04
#10068 Re: iPhone - All about
Izašao novi update fb, međutim kad pokušam updatovati izbaci mi standardno lozinku da ukucam, međutim ostao je apple id od druge osobe od koje sam kupio telefon. Odem u postavke na opciju itunes i appstore i regularno prijavim svoj apple id sa sifrom, ali opet kad hocu updat fb preko app storea nudi mi taj drugi apple id. Zna li neko u cemu je finta ?
-
iSwagga
#10069 Re: iPhone - All about
Je li ti bio Facebook app vec instaliran na iphoneu? Ako jeste izbrisi ga skroz i instaliraj ponovo na svoj ID.. ako nije idi u AppStore i na dnu ces naci log out i ponovo log in ako je logiran na drugom ID-upinokio04 wrote:Izašao novi update fb, međutim kad pokušam updatovati izbaci mi standardno lozinku da ukucam, međutim ostao je apple id od druge osobe od koje sam kupio telefon. Odem u postavke na opciju itunes i appstore i regularno prijavim svoj apple id sa sifrom, ali opet kad hocu updat fb preko app storea nudi mi taj drugi apple id. Zna li neko u cemu je finta ?
- pinokio04
#10070 Re: iPhone - All about
bio je već instaliran fb kad sam ga kupio, ali poslusao sam te izbrisao fb, i ponovo skinuo fb, zadnju update-ovanu verziju.iSwagga wrote:Je li ti bio Facebook app vec instaliran na iphoneu? Ako jeste izbrisi ga skroz i instaliraj ponovo na svoj ID.. ako nije idi u AppStore i na dnu ces naci log out i ponovo log in ako je logiran na drugom ID-upinokio04 wrote:Izašao novi update fb, međutim kad pokušam updatovati izbaci mi standardno lozinku da ukucam, međutim ostao je apple id od druge osobe od koje sam kupio telefon. Odem u postavke na opciju itunes i appstore i regularno prijavim svoj apple id sa sifrom, ali opet kad hocu updat fb preko app storea nudi mi taj drugi apple id. Zna li neko u cemu je finta ?
Bio sam prijavljen ja na svoj apple id čim sam ga kupio prijavio se.
Ali haman svi apdejti aplikacija koje je on poskidao pod svojim apple id, kad ih treba updatovati, ponudi update pod njegovim apple id, tako da se mora izbrisat ta aplikacija pa ponovo instalirat. Update neke aplikacije mora vjerovatno biti sa sifrom apple id, sa koje je i skinuo aplikaciju prvobitno
- pinokio04
#10071 Re: iPhone - All about
zna li neko ima li kakav dobar kviz na naskom sa app storea djabalina 
-
Saka
#10072 Re: iPhone - All about
Grabber, imaš PP ako ti nije mrsko da odgovoriš.grabber wrote:Nisam baš shvatio o čemu se radi, napiši mi koji je uređaj i koji iOS pa da pokušam simulirati.
Hvala.
-
grabber
#10073 Re: iPhone - All about
Web2SMS BiH update raspoloživ na AppStore-u. Takođe, TankBang! je updateovan i više ne bi trebalo biti problema na 3GS modelima.

-
Hoshnesh
#10074 Re: iPhone - All about
Moze mala pomoc?
Ugasio mi se 3GS usljed nedostatka baterije i sad kada hocu da ga bootam preko racunara zafrkava me RedSnow?
Nece da radi, odnosno pokrenem RedSnow, najnoviju verziju i onu ispod nje (download radio dva puta od svake) i samo ga otvorim a on iz cista mira stane sa radom i ne mogu da upalim telefon.
Neka pametnija ideja ili nacin?
Hvala
Ugasio mi se 3GS usljed nedostatka baterije i sad kada hocu da ga bootam preko racunara zafrkava me RedSnow?
Nece da radi, odnosno pokrenem RedSnow, najnoviju verziju i onu ispod nje (download radio dva puta od svake) i samo ga otvorim a on iz cista mira stane sa radom i ne mogu da upalim telefon.
Neka pametnija ideja ili nacin?
Hvala
- Jazzy.ba
#10075 Re: iPhone - All about
Zasto ga palis Redsnowom? Ima tethered jailbreak?