Joey Tribbiani wrote:Ne znam baš njegov put (je li išao na istok s vama ili ne) ali znam da je bio igrač Želje. Valjda u mladjim kategorijama. Ne znam, koliko je mogao imat godina u ratu? Za nas nije ni imao gdje debitovat, dok ste vi trenirali u skenderiji. Prešao je tu jer je imao više šansi da radi i da ode vani. Gledao sam intervju gdje to govori. Ne serem ništa, nego ovo pišem jer se ti fokusiraš na dio pitanja o odlasku na tu vašu turneju po emiratima.
Inače, jedan od dražih igrača bh repke. Svaka mu čast za sve. Jbg, povreda je učinila svoje, da je nije bilo, napravio bi puno više.
Sarajevo je išlo na dvije turneje, prva je bila po Italiji, Sloveniji i Turskoj, ta je bila u novembru i decembru 1994. godina, a drugo po arapskim zemljama, ta je bila od januara do aprila 1995. godine. Baljić je išao na prvu turneju, na drugu nije, jer je nakon prve prešao u Bursaspor (valjda ostavio dobar utisak u utakmici Sarajevo - Bursaspor 5:3 odigranoj 12.12.1994. godine, kad je za Sarajevo igrao Elvir Bolić

koji je dao 3 gola, a po jedan još dodali Granov i Behluilović).
Baljić je svoju prvu zvaničnu utakmicu za Sarajevo odigrao četiri mjeseci prije prve turneje, u Jablanici 15. jula 1994. godine, protiv Rudara iz Kaknja (5:0 za Sarajevo), u isto vrijeme dok se na Koševu igrala utakmica između Željezničara i Usore.