SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kad ti drot kaze stani moras stati
nema bjezanja
niti mangupluka
nema bjezanja
niti mangupluka
- amrica
#10052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Don Zivconi wrote:Onda ako je tako moraju suspendovati zastitara i dvojicu policajaca koji su iz ograde ali nadam se da nece nista biti od togamicki125 wrote:
tek sad pogledah video, ovaj policajac je donjimalo je dobio koliko je trebao, bas malo..... mozda taman..... al meni se cini ipak malo
![]()
![]()
Svaki pokusaj pravljanja nereda treba da se kazni narocito u cilju nacionalizma i fasizma, sto se nije vodio onom kud svi Turci tu i mali Mujo, nego ode Mujo preko zute na šine![]()
sreca njegova pa nije naletio na Ibru
zastitara ne mogu suspendirati, on radi za privatnika
Ali policajci mogu ostati bez posla, ili par mjeseci bez plate ili...
- zli_hordas
#10053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ono je ocita prekomjerna upotreba sile ali ko je u nasoj drzavi jos za sta odgovarao 
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#10054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
citam malo komentare prije nego sto sam pogledao video i prvo sto sam pomislio je da su policajci sastavljali sa zemljom navijace zrinskog,kad ono mucak
onaj natabani navijac najnormalnije odseta,vidjelo se fino da ga je policajac udario sa mozda trecinom snage
sjeca li se mozda neko od navijaca sarajeva gostovanja u visokom krajem devedesetih(ne znam tacno koja je godina) ,kada je manji broj hordi razvalio ogradu iza gola i uletio na teren
policija nas je onda istjerala sve kroz vrata sirine jedno pola metra i ganjala sve do autobuske stanice,tada je uslijedio slag na tortu
autobusa koji su nas dovezli nije bilo,policija nas je blokirala na stanici krace vrijeme a onda su poceli da pustaju jednog po jednog navijaca van stanice
duz citave ulice sa obje strane bili su poredani policajci sa pendrecima i kako bi ko bio istjeran na ulicu morao je da trci izmedju njih,jer se nije moglo nazad
pendreci su sijevali na sve strane,ko je bio brzi prosao je bolje a ko je bio sporiji najebo je kao zuti
ja sam fasovao dva pendreka u vrat i u donji dio ledja(vrat me bolio jedno mjesec dana)
na kraju su nas skupili sve u jednu gomilu i tu jos malo pendrecili i zatim kao prava gospoda zvali taksije da nas voze za sarajevo,tako da se nas nekoliko utalilo da nekako stignemo do vogosce
nikada mi nije bilo krivo zbog toga,jebiga ako trazis belaja nemoj onda kukati kada fasujes batine (iako ja direktno nisam trazio balaj ali eto zalomilo se
)
onaj natabani navijac najnormalnije odseta,vidjelo se fino da ga je policajac udario sa mozda trecinom snage
sjeca li se mozda neko od navijaca sarajeva gostovanja u visokom krajem devedesetih(ne znam tacno koja je godina) ,kada je manji broj hordi razvalio ogradu iza gola i uletio na teren
policija nas je onda istjerala sve kroz vrata sirine jedno pola metra i ganjala sve do autobuske stanice,tada je uslijedio slag na tortu
autobusa koji su nas dovezli nije bilo,policija nas je blokirala na stanici krace vrijeme a onda su poceli da pustaju jednog po jednog navijaca van stanice
duz citave ulice sa obje strane bili su poredani policajci sa pendrecima i kako bi ko bio istjeran na ulicu morao je da trci izmedju njih,jer se nije moglo nazad
pendreci su sijevali na sve strane,ko je bio brzi prosao je bolje a ko je bio sporiji najebo je kao zuti
ja sam fasovao dva pendreka u vrat i u donji dio ledja(vrat me bolio jedno mjesec dana)
na kraju su nas skupili sve u jednu gomilu i tu jos malo pendrecili i zatim kao prava gospoda zvali taksije da nas voze za sarajevo,tako da se nas nekoliko utalilo da nekako stignemo do vogosce
nikada mi nije bilo krivo zbog toga,jebiga ako trazis belaja nemoj onda kukati kada fasujes batine (iako ja direktno nisam trazio balaj ali eto zalomilo se
- kokuz_sa
#10055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kako toga da se ne sjecam...to je prvo moje gostovanje na koje sam otisao da pratim FKSgrunt wrote:citam malo komentare prije nego sto sam pogledao video i prvo sto sam pomislio je da su policajci sastavljali sa zemljom navijace zrinskog,kad ono mucak![]()
onaj natabani navijac najnormalnije odseta,vidjelo se fino da ga je policajac udario sa mozda trecinom snage![]()
pendreci su sijevali na sve strane,ko je bio brzi prosao je bolje a ko je bio sporiji najebo je kao zuti![]()
nikada mi nije bilo krivo zbog toga,jebiga ako trazis belaja nemoj onda kukati kada fasujes batine (iako ja direktno nisam trazio balaj ali eto zalomilo se)
izasao sa stadiona minutu prije belaja i to da pisam negdje..i u o frke vidi me drot da zapisavam neku ogradi i opendreci me po ledjima..ja dijete bio mislim il kraj osnovne ili pocetak srednje skole
a ovaj me par puta krvnicki onako sastavio preko ledja i bubrega..mjesec dana poslije crne masnice mi bile
sreca neki covjek me iscupao iz njegovih ruku i tad je on otisao pripomoc svojima koji su uveliko pendrecili ostatak navijaaca..
- zli_hordas
#10056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pendrek je vaspitna palica
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
biće donji ako mu je šef smrad, i pusti da mu podređenog maltretiraju. sigurno da se ovo ovom momku može pregledati kroz prste:micki125 wrote:
tek sad pogledah video, ovaj policajac je donji
1. iz razloga što ovakve scene uopšte nisu strane bilo gdje na fudbalskim utakmicama;
2. iz razloga što mu nije nanio teške tjelesne niti je bilo namjere;
3. ovaj 'navijač' se pravio pametan, i ne bi dobio ni šamar da se nije pravio pametan i ugrožen na silu.
mislim, hajmo biti realni, o ovome se uopšte ne bi ni pričalo da nisu bili u pitanju ovi mali fašisti iz Mostara, jer se potencira ovaj slučaj na političkom planu.
mene samo interesuje ko ih to ugrozi prošlo kolo? vjerovatno mnogobrojni navijači 'Vukova'...
- cappy_tempo
#10058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Chmoljo wrote:biće donji ako mu je šef smrad, i pusti da mu podređenog maltretiraju. sigurno da se ovo ovom momku može pregledati kroz prste:micki125 wrote:
tek sad pogledah video, ovaj policajac je donji
1. iz razloga što ovakve scene uopšte nisu strane bilo gdje na fudbalskim utakmicama;
2. iz razloga što mu nije nanio teške tjelesne niti je bilo namjere;
3. ovaj 'navijač' se pravio pametan, i ne bi dobio ni šamar da se nije pravio pametan i ugrožen na silu.
mislim, hajmo biti realni, o ovome se uopšte ne bi ni pričalo da nisu bili u pitanju ovi mali fašisti iz Mostara, jer se potencira ovaj slučaj na političkom planu.
mene samo interesuje ko ih to ugrozi prošlo kolo? vjerovatno mnogobrojni navijači 'Vukova'...
udaranje stitom,sakom,a njihove rukavice imaju neke plocice na prstima,pendrek,udaranje nogom i to ono seljacki,a haman cijelo vrijeme gamin drzi navijaca... na snimku se ne vidi al ko zna kakav je frajer kad se ohladio i murija uvijek ide sa namjerom da nanese povrede,stipu pricu da to nije tako
-
sistematski pregled
#10059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
http://youtu.be/rr8ngKCBAJ4
Ni za ovo niko nije odgovarao. Rekao sam ja već, nisu oni navikli na sarajevsku policiju!
Ni za ovo niko nije odgovarao. Rekao sam ja već, nisu oni navikli na sarajevsku policiju!
- cappy_tempo
#10060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sve je ovo po zakonu . uhapsi pa zovni 30 kolega pod opremom da tabaju frajera na podu. jbg uvijek su batine lose prihvatalisistematski pregled wrote:http://youtu.be/rr8ngKCBAJ4
-
SundanceKid
#10061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zao ti je policajca koji ovako tuce nekoga??? I treba ga suspendovat!!! Svaka cast ako ga suspenduju! Ovo je brutalno, momak je savladan, sta god da je radio, predao se, pokrio rukama golim, i kreten ga saketa, vise puta, udara stitom, nogama, i izivljava se na momku...kokuz_sa wrote:zao mi samo policajca sa 2.17 koji ce biti suspendovan radi govana koja podrzava pavelicaDon Zivconi wrote:Hajde da pustimo Ibru ispao je heroj i svaka mu cast, hajmo dalje...
http://www.youtube.com/watch?v=_hztvYkB3V0
Mislim da je ovo opravdano nasilje policije na Grbavici, ako te usmjeravaju sto moras odstupati tj. prelaziti preko pune
Ja sam rodjeni Sarajlija, dakle nemam blage veze sa momkom, nit bilo kakvog interesa da ga branim, izuzev ljudskog, zdravorazumskog. I nemojte mi govorit sta je taj momak radio ranije, zasluzio je, ovo ili ono, nije ovo srednji vijek. Policajac je policajac, i treba da se ponasa po nekom kodeksu i zakonu, a ne ko huligan! Ako je vec savlado momka, tu je i trebo bit kraj price, a ne da ga golorukog udara, i izivljava se.
Ma sta ko reko, moras bit u glavi ozbiljno poremecen da nekog ovako udaras...
- Don Zivconi
#10062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Da sam ja radio sto i oni poslje skandiranja paljenja i ostalih srednjevjekovnih metoda itd. jos se pravio pametan sa smjeskom bi docekao štit na ustaSundanceKid wrote:Zao ti je policajca koji ovako tuce nekoga??? I treba ga suspendovat!!! Svaka cast ako ga suspenduju! Ovo je brutalno, momak je savladan, sta god da je radio, predao se, pokrio rukama golim, i kreten ga saketa, vise puta, udara stitom, nogama, i izivljava se na momku...kokuz_sa wrote:zao mi samo policajca sa 2.17 koji ce biti suspendovan radi govana koja podrzava pavelicaDon Zivconi wrote:Hajde da pustimo Ibru ispao je heroj i svaka mu cast, hajmo dalje...
Mislim da je ovo opravdano nasilje policije na Grbavici, ako te usmjeravaju sto moras odstupati tj. prelaziti preko pune
Ja sam rodjeni Sarajlija, dakle nemam blage veze sa momkom, nit bilo kakvog interesa da ga branim, izuzev ljudskog, zdravorazumskog. I nemojte mi govorit sta je taj momak radio ranije, zasluzio je, ovo ili ono, nije ovo srednji vijek. Policajac je policajac, i treba da se ponasa po nekom kodeksu i zakonu, a ne ko huligan! Ako je vec savlado momka, tu je i trebo bit kraj price, a ne da ga golorukog udara, i izivljava se.
Da je ovakvih situacija više kad se ljube sa štitom manje bi bilo sranja i kao covjek bih mogao otici na tekmu.
Kad te nisu roditelji znali vaspitati ima ko ce znati, vjeruj mi na pamet mu nece pasti vise da ide mimo kolone koju policija sprovodi. U RED STOKO
- kokuz_sa
#10063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
zamisli da si nekog izgubio u Srebrenici i da ti neko skandiraSundanceKid wrote:Zao ti je policajca koji ovako tuce nekoga??? I treba ga suspendovat!!! Svaka cast ako ga suspenduju! Ovo je brutalno, momak je savladan, sta god da je radio, predao se, pokrio rukama golim, i kreten ga saketa, vise puta, udara stitom, nogama, i izivljava se na momku...kokuz_sa wrote:zao mi samo policajca sa 2.17 koji ce biti suspendovan radi govana koja podrzava pavelicaDon Zivconi wrote:Hajde da pustimo Ibru ispao je heroj i svaka mu cast, hajmo dalje...
"noz,zica,Srebrenica"
neka ga je namlatio malo je i ono sto ga je mlatio..trebao je da ga mlati sve dotle da puze do onih kombija a ne da ode na nogama normalno..
- Chmoljo
#10064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a gdje ovako policija ne udara? odeš u London, pa im otpjevaj: "Štuka, meta, ve dva raketa", pa vidi kako će te pomazitiSundanceKid wrote:
Zao ti je policajca koji ovako tuce nekoga??? I treba ga suspendovat!!! Svaka cast ako ga suspenduju! Ovo je brutalno, momak je savladan, sta god da je radio, predao se, pokrio rukama golim, i kreten ga saketa, vise puta, udara stitom, nogama, i izivljava se na momku...
- madner
#10065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Treba pokrenut postupak. Vratio se na svojim nogama!
-
The 51st State
#10066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
devijantan um, nema to veze sa skandiranjem i slicno, ovi kad dobiju priliku da nekaznjeno mlate, oni mlate, sto se najbolje vidi iz prilozenog linka sa premlacivanjem navijaca sarajeva.
Last edited by The 51st State on 26/08/2011 15:17, edited 1 time in total.
-
SundanceKid
#10067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Taj tvoj metod rjesavanja drustvenih problema je poznat, nije to nista novo. Samo smo ga ostavili u srednjem vijeku. A danas je ovakva upotreba sile u rjesavanju problema barbarska, sramotna. Policajac je za mene gori od ovog momka! Taj momak, ta budala, ako se vec se dero "noz zica srebrenica" i tome slicno, to o njemu puno toga govori, i treba za to da snosi posljedice i odgovara. Ali ja ne znam samo kako ljudi vi to razmisljate, pa vam je ovo ok, kad se neko ovako izivljava fizicki nad bilo kakvom osobom, koja se pokusava zastitit. Pa u cemu se onda vi razlikujete od tog momka koji je govorio te odvratne stvari? Sta god da je on govorio, nije razlog da ga ovako nezasticenog neko cipelari, urada, i izivljava se, a specijalno ne policajac, koji treba da je garant zakona i nekog reda, a ne huligan! SUSPENDOVAT!!! Kraj price..kokuz_sa wrote:
zamisli da si nekog izgubio u Srebrenici i da ti neko skandira
"noz,zica,Srebrenica"
neka ga je namlatio malo je i ono sto ga je mlatio..trebao je da ga mlati sve dotle da puze do onih kombija a ne da ode na nogama normalno..
-
smijesni_ste
#10068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pa otkud sad da su i to pjevali...mislim o Srebrenici...naravno, ako nisu, to ih ne opravdava za ovo ostalo...
- Chmoljo
#10069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
da, u teške tjelesne povrede spada udaranje na seljački način... zakonom propisano.cappy_tempo wrote: udaranje stitom,sakom,a njihove rukavice imaju neke plocice na prstima,pendrek,udaranje nogom i to ono seljacki,a haman cijelo vrijeme gamin drzi navijaca... na snimku se ne vidi al ko zna kakav je frajer kad se ohladio i murija uvijek ide sa namjerom da nanese povrede,stipu pricu da to nije tako
- Chmoljo
#10070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kada neko tebi, ili tebi dragom, dođe i otme mobitel, tašnu, dokumente... a murija ga uhvati, i lagano ga sudija sutradan pusti, a ti ga opet vidiš na ulici, obavezno upitaj prestupnika kako mu je bilo u zatvoru, i jesu li ga maltretirali, psihički ili fizički.SundanceKid wrote:
Taj tvoj metod rjesavanja drustvenih problema je poznat, nije to nista novo. Samo smo ga ostavili u srednjem vijeku. A danas je ovakva upotreba sile u rjesavanju problema barbarska, sramotna. Policajac je za mene gori od ovog momka! Taj momak, ta budala, ako se vec se dero "noz zica srebrenica" i tome slicno, to o njemu puno toga govori, i treba za to da snosi posljedice i odgovara. Ali ja ne znam samo kako ljudi vi to razmisljate, pa vam je ovo ok, kad se neko ovako izivljava fizicki nad bilo kakvom osobom, koja se pokusava zastitit. Pa u cemu se onda vi razlikujete od tog momka koji je govorio te odvratne stvari? Sta god da je on govorio, nije razlog da ga ovako nezasticenog neko cipelari, urada, i izivljava se, a specijalno ne policajac, koji treba da je garant zakona i nekog reda, a ne huligan! SUSPENDOVAT!!! Kraj price..
-
sarajevomd
#10071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ehh ehh
Pa treba mu je sve zube polomiti. Sam je trazi belaj sam je i dobio...a ovi koji brane ove budale sto su namlacene, jste li vi ok ? Ono fakat, sta ce im biti, hoce li nedaj boze neko od njih dobiti prijavu (od ovih koji su skandirali) =? Pa jedino ih pameti mozes nauciti batinom...
Pa treba mu je sve zube polomiti. Sam je trazi belaj sam je i dobio...a ovi koji brane ove budale sto su namlacene, jste li vi ok ? Ono fakat, sta ce im biti, hoce li nedaj boze neko od njih dobiti prijavu (od ovih koji su skandirali) =? Pa jedino ih pameti mozes nauciti batinom...
Last edited by sarajevomd on 26/08/2011 15:31, edited 1 time in total.
- madner
#10072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sta ima sramotan. Ovdje je jedini problem sto ga nije dovoljno prebio, pa se uspio vratiti na svojim nogama. Ozbiljnijoj policiji se to ne bi desilo. Prvo bi ga prebili, pa uhapsili, pa opet prebili.SundanceKid wrote:Taj tvoj metod rjesavanja drustvenih problema je poznat, nije to nista novo. Samo smo ga ostavili u srednjem vijeku. A danas je ovakva upotreba sile u rjesavanju problema barbarska, sramotna. Policajac je za mene gori od ovog momka! Taj momak, ta budala, ako se vec se dero "noz zica srebrenica" i tome slicno, to o njemu puno toga govori, i treba za to da snosi posljedice i odgovara. Ali ja ne znam samo kako ljudi vi to razmisljate, pa vam je ovo ok, kad se neko ovako izivljava fizicki nad bilo kakvom osobom, koja se pokusava zastitit. Pa u cemu se onda vi razlikujete od tog momka koji je govorio te odvratne stvari? Sta god da je on govorio, nije razlog da ga ovako nezasticenog neko cipelari, urada, i izivljava se, a specijalno ne policajac, koji treba da je garant zakona i nekog reda, a ne huligan! SUSPENDOVAT!!! Kraj price..kokuz_sa wrote:
"noz,zica,Srebrenica"
- Cholina_Lokica
#10073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
E jes mi pun klinac ovih branitelja ljudskih prava, koja nisu nista dobro donijela 
- Don Zivconi
#10074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
SundanceKid wrote:Taj tvoj metod rjesavanja drustvenih problema je poznat, nije to nista novo. Samo smo ga ostavili u srednjem vijeku. A danas je ovakva upotreba sile u rjesavanju problema barbarska, sramotna. Policajac je za mene gori od ovog momka! Taj momak, ta budala, ako se vec se dero "noz zica srebrenica" i tome slicno, to o njemu puno toga govori, i treba za to da snosi posljedice i odgovara. Ali ja ne znam samo kako ljudi vi to razmisljate, pa vam je ovo ok, kad se neko ovako izivljava fizicki nad bilo kakvom osobom, koja se pokusava zastitit. Pa u cemu se onda vi razlikujete od tog momka koji je govorio te odvratne stvari? Sta god da je on govorio, nije razlog da ga ovako nezasticenog neko cipelari, urada, i izivljava se, a specijalno ne policajac, koji treba da je garant zakona i nekog reda, a ne huligan! SUSPENDOVAT!!! Kraj price..kokuz_sa wrote:
"noz,zica,Srebrenica"
Nije problem u huliganu ni policajcu nego u odgoju djece na nacin kakav ti zastupas (zato imamo ovakav video klip), kada djete vidi kako organi reda sprovode red na ovakav nacin to djete nece praviti nered
- kokuz_sa
#10075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
taj isti navijac i njegova grupa je prije neko vrijeme u autobus navijaca slobode ubacila 2 zapaljena koktela od kojih je autobis planuo sa ljudima unutra koji su jedva se spasili..SundanceKid wrote:Taj tvoj metod rjesavanja drustvenih problema je poznat, nije to nista novo. Samo smo ga ostavili u srednjem vijeku. A danas je ovakva upotreba sile u rjesavanju problema barbarska, sramotna. Policajac je za mene gori od ovog momka! Taj momak, ta budala, ako se vec se dero "noz zica srebrenica" i tome slicno, to o njemu puno toga govori, i treba za to da snosi posljedice i odgovara. Ali ja ne znam samo kako ljudi vi to razmisljate, pa vam je ovo ok, kad se neko ovako izivljava fizicki nad bilo kakvom osobom, koja se pokusava zastitit. Pa u cemu se onda vi razlikujete od tog momka koji je govorio te odvratne stvari? Sta god da je on govorio, nije razlog da ga ovako nezasticenog neko cipelari, urada, i izivljava se, a specijalno ne policajac, koji treba da je garant zakona i nekog reda, a ne huligan! SUSPENDOVAT!!! Kraj price..kokuz_sa wrote:
"noz,zica,Srebrenica"
sto je najveca ironija taj dan nikako zrinjski nije igrao sa slobodom nego su navijaci zrinjskog napravili sacekusu kad su vi prolazili kroz mostar iz sirokog brijega gdje su igrali svoju utakmicu
zapalili su im autobus uz poklice
"OD BOSNE DO IRANA BT CE MRTVI MUSLIMANA"
http://www.youtube.com/watch?v=mOX6zrG6 ... re=related