Dešavanja u Srbiji

Post Reply
nihoniho

#10051 Re: Desavanja u Srbiji

Post by nihoniho »

kiky wrote: naravno da ima srba muslima i srba katolika ...
u srbiji žive i mnogi narodi kao što su bošnjaci i mađari ( nekad bilo i albanaca al dobro im bilo pa nestadoše osim oko preševa ) i srbija je jedna lijepa i civilizovana zemlja koja to poštuje i cijeni ...
kao što i bosanaca ima pravoslavaca, katolika, a poslije turske i muslimana ...
u bosni je bilo lijepo dok vi niste krenuli u nacional-politički inžinjering sa stvaranjem kraljevine shs ...
( tako su se i tesla i andrić i meša odjednom probudili ko srbi ... :D ) ..
:D :D
joj, sace te proglasiti nacionalistpm i sijacem mrznje.
bez obzira, srbija danas, i njeni sateliti, su primjer sta se desava sa nepobijedjenim fasizmom, u stvari , neprovodjenjem denacifikacije naroda. imas istu ideologiju, kreiranu i kontrolisanu od mistih ljudi kao prije 20 , samo u drugom pakovanju, i njene glasnogovornike.
evo, upravo se, tendenciozno, tema prebacuje i na sveru sexualnih prava da bi se srbija predstavila kao visoko demokratska drzava u odnosu na , tamo neku, orjentalne primitivce
kiky

#10052 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

Bikonja wrote:
kiky wrote: naravno da ima srba muslima i srba katolika ...
u srbiji žive i mnogi narodi kao što su bošnjaci i mađari ( nekad bilo i albanaca al dobro im bilo pa nestadoše osim oko preševa ) i srbija je jedna lijepa i civilizovana zemlja koja to poštuje i cijeni ...
kao što i bosanaca ima pravoslavaca, katolika, a poslije turske i muslimana ...
u bosni je bilo lijepo dok vi niste krenuli u nacional-politički inžinjering sa stvaranjem kraljevine shs ...
( tako su se i tesla i andrić i meša odjednom probudili ko srbi ... :D ) ..
:D :D
Gadan je Balkan, sto kaze ciganka detetu na plazi "ne idi u duboku vodu, ce te pojedu morske stra'ote" :D

Kile, reci mi dokle ste vi stigli sa gay paradom, jel ima inicijativa... nemoj da zaostajete u evropskim trendovima :)
ma nesekiraj se, bikonja moj dobri, u dubokoj vodi se najbolje uči plivat ...
inače ...
iskreno da ti kažem ...
ti gay-evi mi več polako idu naživce ...
pokazali su da postoje, nek uživaju u svojim intimama i puste drugi svijet na miru ...
kako kod vas tako i kod nas i svugdje ...
to me podsjeti na jedan vic ...
ide srbin kroz sarajevo u po rata i viče nekom djedici što kopa po kontejneru tražeči hranu u facu: ja sam srbin, ja sam srbin ...
a djedica če njemu: ... nisam ti ja kriv, sinko ....
:D
Bikonja

#10053 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

nihoniho wrote: evo, upravo se, tendenciozno, tema prebacuje i na sveru sexualnih prava da bi se srbija predstavila kao visoko demokratska drzava u odnosu na , tamo neku, orjentalne primitivce
Sprdacina je sa gay paradom, ninjo, smiri malo, pusti svadju...
kiky

#10054 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

jest ...
treba malko ohanut ...
a i drug felipe je tu ...
nevalja valjat ružne stvari pred djecom ...
Last edited by kiky on 15/09/2010 15:50, edited 1 time in total.
Bikonja

#10055 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

kiky wrote:
inače ...
iskreno da ti kažem ...
pokazali su da postoje, nek uživaju u svojim intimama i puste drugi svijet na miru ...
ide srbin kroz sarajevo u po rata i viče nekom djedici što kopa po kontejneru tražeči hranu u facu: ja sam srbin, ja sam srbin ...
aj sto su ti vicevi u pm :)

Da bi bio uzoran evropljanin moras da ispunis domaci zadatak, ima tu svasta da se guta...

Sto se derpea tice, sto vise njih, vise slobodnih zena, koji muskarac moze da ima nesto protiv :?

Nek se prosetaju 2 sata godisnje, jedva cekam da vidim Ivicu u povorci, ima Somborac da mu dupe pomeri :lol:
BiH-x

#10056 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

jEvropska Srbija: :dance:

Bikonja

#10057 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

BiH-x wrote:jEvropska Srbija: :dance:

Natamburali su ih tad, ovog puta ce dobiti po labrnji, Ivica na celu kolone, kao sto je Somborac nacrtao, imace preobucene kung fu majstore iz Zandarmerije, svako ko pridje koloni pishace krv.

A i ove pickice, nasli ove mucenike da biju, junace se nad slabima, sve bi ja to na branje sljiva.
kiky

#10058 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

Bikonja wrote:
kiky wrote:
inače ...
iskreno da ti kažem ...
aj sto su ti vicevi u pm :)

Da bi bio uzoran evropljanin moras da ispunis domaci zadatak, ima tu svasta da se guta...

Sto se derpea tice, sto vise njih, vise slobodnih zena, koji muskarac moze da ima nesto protiv :?

Nek se prosetaju 2 sata godisnje, jedva cekam da vidim Ivicu u povorci, ima Somborac da mu dupe pomeri :lol:
ma meni je to bilo ok jednom i dosta ...
pokazali su šta su htjeli, tu su, vidjeli smo i čao ...
mitinguju više neg penzioneri koji jedva krpe kraj s krajem ... ( a đe da misle na sex :D )
vidim u beogradu se baš nameračili i hoče opet ponovo ...
stvarno nevidim smisao i idu mi več na živce ...
kao da boga mole da ih neko razvali pa da idu plakat eu komisijama i predstavnicima ...
inat ih nevodi nikamo osim što več ispadaju i smiješni ...
a vic ...
vic je, ustvari stari, predratni i u orginalu je drugačiji ali da se okretat po želji ...
nadam se da se neljutš ...
a o ženema neču da pričam s tobom ...
nisi htjeo drugu ni da opišeš kakve su beograđanke, a sad ih ima ovoliko i onoliko ... slobodnih ...
( odaj mi samo jedno, tita ti, ...jel se beograđanke još uvijek farbaju u plavo ... :P :P :P :P )
:D :D :D
Last edited by kiky on 15/09/2010 16:03, edited 1 time in total.
BiH-x

#10059 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

Natamburali su ih tad, ovog puta ce dobiti po labrnji, Ivica na celu kolone, kao sto je Somborac nacrtao, imace preobucene kung fu majstore iz Zandarmerije, svako ko pridje koloni pishace krv.

A i ove pickice, nasli ove mucenike da biju, junace se nad slabima, sve bi ja to na branje sljiva.
^^Trebat ce im cijeli MUP da ih spasi od batina izgleda :)
Bikonja

#10060 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

kiky wrote:
ma meni je to bilo ok jednom i dosta ...
pokazali su šta su htjeli, tu su, vidjeli smo i čao ...
mitinguju više neg penzioneri koji jedva krpe kraj s krajem ... ( a đe da misle na sex :D )
vidim u beogradu se baš nameračili i hoče opet ponovo ...
stvarno nevidim smisao i idu mi več na živce ...
kao da boga mole da ih neko razvali pa da idu plakat eu komisijama i predstavnicima ...
inat ih nevodi nikamo osim što več ispadaju i smiješni ...
a vic ...
vic je, ustvari stari, predratni i u orginalu je drugačiji ali da se okretat po želji ...
nadam se da se neljutš ...
Bio je vic koji se furao jos 60-ih u Zagrebu - rodi purgerka crnce, svi se skupe, kukaju, pridje majka i kaze - bolje i crnac nego Srbin :-)

Pustis homice jednom godisnje, prosetaju, odu kuci i mirni su, ako im to zabranjujes dizu ti buku, prave probleme svojim apelima... kome smeta neka okrene glavu, meni ne smetaju, nisu oni gubavi, samo su drugaciji, al to sto rade u krevetu me totalno ne zanima dokle god ne pozivaju na mrznju, veci su mi problem ovi besposlicari navijaci...
Last edited by Bikonja on 15/09/2010 16:11, edited 1 time in total.
Bikonja

#10061 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

kiky wrote: :D
nisi htjeo drugu ni da opišeš kakve su beograđanke, a sad ih ima ovoliko i onoliko ... slobodnih ...
( odaj mi samo jedno, tita ti, ...jel se beograđanke još uvijek farbaju u plavo ... :P :P :P :P )
Ne veruj Pinku, ako kroz tu viziju posmatras Srbiju i Beograd, neces daleko stici. Sve sto vidis tamo je nafarbano i silikonski napunjeno, to veze nema sa obicnim beogradjankama kojima na pamet ne pada da se tako ruze...
BiH-x

#10062 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

^^^A da prestanite da spamujete thread sa glupostima :-) Stvarno vas je smijesno citati.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#10063 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

Bikonja wrote:
Toto wrote:
A sto se Mlada Bosna nije zvala Mlada Srbija??
Kad je Izbio prvi svjetski rat Andric je kao Hrvat posao u Bosnu da se marise, nije iso u Srbiju. Valjada ti to govori o Andricu a i o Mladoj Bosni.
Mlada Bosna je bila ispostava Crne Ruke, ekstremno nacionalistickog pokreta na celu sa Apisom, koji je ubio zadnje Obrenovice...

Licno sam video priznanicu za kupljen pistolj koji je dat Principu, a kupljen je od Apisa.

On jeste tad bio deo vlasti, ali mislim da je atentat izveden mimo znanja Karadjordjevica, koji nisu bili voljni da posle Balkanskih ratova ulaze u sukob sa Austrijom.

Da zakljucim, Mlada Bosna je preko Crne Ruke zelela da okonca austrijsku okupaciju i prisajedini Bosnu Srbiji...Andric je bio njen aktivista, i zato mi ne stima ova prica da je postao Srbin tek 10 godina kasnije, on je od starta bio ponesen tom idejom, kasnije je to mutiralo u jugoslovenskom pravcu, ali samo kao drugacijem vidu srpske dominacije... mutan je to tip bio, svasta mu ima u biografiji, ali sve je to nevazno u poredjenju sa dobijanjem Nobelove nagrade...
impresioniran sam ovom historisjom, znanstvenom cinjenicom da si ti licno pretresao Apisove papire, Vjerojatno ni Ivo Amdric ne bi dobio nobelobu nagradu da je ti nisi prelisto 50 godina poslije.

Vrlo si induktivan. Vjerujem da ce ovi tvoji vjerni fanovi jedna docekat da zameze ovu tvoju parabolu.

U vijeme kad je I.Andric bio aktivan u Mladoj Bosni njegova hrvatska nacionalnost nije bila presudna. KAd je iz austro-ugarskog zatvora u Sloveniji protjeran u Gucu Goru i Ovcarevo sigurno mu je u zvanicnim papirima bila upisana hrvatska, a ne srpska nacionalanost - jer bi ga Austro-ugarska protjerala u neku sprsku zajednicu oko Travnika, a ne u franjevacki samostan u Gucoj Gori i ovcarevu. Ne vjerujem da bi ga franjevci i primili da je promjenio vjeru.

Ako je tebi Apis licno pokazo neku salvetu na kojoj je Andric potpiso pristupnicu srpskom rodu i porodu -to je vec drugi par opanaka.

Mogo bi i ti na ovoj apisovoj salveti doktorirat u Becu.

Ilegalni rad Ive Andrica je ionako bio jako ilegalan, jer je on u komuniste preso kao visoki diplomata, pa mu nisu trebale Apisove salvete.

Da zakljucimo:
Ivo Andric je postao Srbin u Grazu negdje 1923/4 kad su ga Srbi izbacili sa posla zbog toga sto je bio Hrvat. U taj vakat nije bilo dovoljno samo da se Andric izjasni kao Srbin, vec je morao i da se prekrsti u pravoslavnoj crkvi i donese cege od popa.
Bikonja

#10064 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

Toto wrote:.
poslao sam ti pp u vezi ovog...
kiky

#10065 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

BiH-x wrote:^^^A da prestanite da spamujete thread sa glupostima :-) Stvarno vas je smijesno citati.
et sad tebe ...
pa i beograđanke su "dešavanje u srbiji" ...
a i nemože se samo o problemima ...
kiky

#10066 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

Bikonja wrote:
kiky wrote: :D
Ne veruj Pinku, ako kroz tu viziju posmatras Srbiju i Beograd, neces daleko stici. Sve sto vidis tamo je nafarbano i silikonski napunjeno, to veze nema sa obicnim beogradjankama kojima na pamet ne pada da se tako ruze...
ma pusti pink ...
vjerujem svojim očima ...
a ništa ljepše od blondine iz begiša ...
a crne oči ...
i tako dalje ...
hercegovac_pravi

#10067 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

Đelić: Nema EU bez statusa Kosova
15. septembar 2010. | 11:54 | Izvor: B92 Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je da Srbija ne može da uđe u Evropsku uniju dok se ne reši status Kosova.

(Beta, Arhiva)
(Beta, Arhiva)
"Nije moguće da ceo zapadni Balkan uđe u EU, a da pitanje Kosova, uključujući njegov status, ne bude rešeno", rekao je Đelić u "Kažiprstu" B92.

On je dodao da ni Kosovo ne može da uđe u EU dokle god u Uniji postoji jedna država koja ne priznaje nezavisnost.

Kako Đelić ocenjuje, "to znači da je želja za učlanjenjem u EU zapravo veoma snažan podsticaj da se postigne dogovor i oko Kosova, tako da te dve stvari, Evropa i Kosovo, nisu suprotstavljene, već imaju određenu sinergiju. Naš put u Evropu pomaže u rešavanju pitanja Kosova, a ne odmaže".

Đelić je rekao da će Evropskoj komisiji predlog za utvrđivanje statusa kandiudata Srbije biti prosleđen 26. oktobra.

Govoreći o pregovorima sa Prištinom, on kaže da Vlada nije „do sada donela nijednu odluku“ o temama pregovora, ali da je logično da se Beograd i Priština ne slažu o tome.

„Pregovori se i organizuju da bi dve strane koje se ne slažu sele i razgovarale o određenim pitanjima i tražile kompromis. Srbija smatra da je potrebno razgovarati o statusu dok Priština smatra da je potreban razgovor o tehničkim problemima“, rekao je Đelić.

Potpredsednik Vlade Srbije navodi da je potreban oprez kako se u pregovorima o tehničkim detaljima de bi došlo do „indirektog priznavanja nezavisnosti Kosova“ i naveo primer pečata Kosova u okviru regionalnog udruženja CEFTA.
A dva "odvojena kolseka" i "paralele procesa"? :lol:
Tipično...drži vodu dok majstori odu..
Bikonja

#10068 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

hercegovac_pravi wrote: A dva "odvojena kolseka" i "paralele procesa"? :lol:
To je bila prica neko vreme, malo da se zamazu oci...

Kosovska balada ulazi u terminalnu fazu, ali ne vidim da se neko uzbudje oko toga previse, narodu je pun q te price, i ceka da se to zavrsi. Pravi trenutak su izabrali da preseku to pitanje.
hercegovac_pravi

#10069 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

Bikonja wrote:

Kosovska balada ulazi u terminalnu fazu, ali ne vidim da se neko uzbudje oko toga previse, narodu je pun q te price, i ceka da se to zavrsi. Pravi trenutak su izabrali da preseku to pitanje.
Jel ti stvarno misliš da je ovo bio dobrovoljni izbor Tadića & comp.? :?
Bikonja

#10070 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

hercegovac_pravi wrote:
Bikonja wrote:

Nije tu bilo izbora, oni su morali da zavrse tu pricu...

Pisao sam vec jednom o tome, Tadic 2008 dobija efektivnu vlast, trebalo mu je 2 godine da razbuca radikale, i narod pripremi na neminovnost nezavisnosti Kosova, to je radjeno u etapama da bi bilo sto bezbolnije... sad su otvorene sve karte, prvi put da predstavnik vlasti kaze nesto ovako direktno.

Kosovo je izgubljeno pa izgubljeno, gubilo se desetinama godina, cak i stolecima, niko ne moze da optuzi Tadica da je on izgubio Kosovo. Njegov zadatak je samo da maksimalizuje dobit od EU i Amerike, i minimalizuje potrese u narodu zbog toga... ovo prvo je vec uradio, nema organizovane grupe koja ce ga oboriti sa vlasti zbog toga, ovo drugo sledi, vec u oktobru postajemo kandidat za clanstvo u EU, a bice i kinte...
luckypot

#10071 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

hercegovac_pravi wrote:
Bikonja wrote:

Vjerovatno zamislja Tadica kao nekog 'stratega i takticara", pa slijedom stvari misli da je sve sto se desavalo dosada "dobrovoljni izbor". Mada mislim da cemo se svi sloziti da je Kosovo Srbija i da Dodik i Tadic imaju punu podrsku u svojo pravednoj i ispravnoj politici.
Hemel

#10072 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Hemel »

luckypot wrote: Vjerovatno zamislja Tadica kao nekog 'stratega i takticara", pa slijedom stvari misli da je sve sto se desavalo dosada "dobrovoljni izbor". Mada mislim da cemo se svi sloziti da je Kosovo Srbija i da Dodik i Tadic imaju punu podrsku u svojo pravednoj i ispravnoj politici.
oni su davno prije par vijekova iz rijecnika izbacili rijec ''gubitak''...

sve je to bre, ma bre...uspjeh i sposobnost srpske diplomatije... :-) :D
luckypot

#10073 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

To je kao u Alan Fordu, sto kaze Grunf "Ako mislis pobijediti ne smijes izgubiti."

Sve je to u stvari dio plana - recimo Srbija je Srbe iz Hrvatske uvjek zeljela da naseli u Srbiju, cilj osnivanja RS je upravo bio da RS bude entitet u BiH, cilj gubljenja Kosova je bilo oslobadjanje od Albanca, cilj odlaska Crne Gore je u stvari bilo da Srbija oslobodi tereta svih Crnogoraca koji su joj bili na budzetu, cilj (ne)davanja autonomije Vojvodini je u stvari da se pojaca ekonomski razvoj iste, cilj u Sandzaku je upravo da se naprave sto veci problemi da bi se imalo sta rjesavati i tako dalje, cilj lobiranja protiv nezavisnosti Kosova je u stvari ucjena EU, i opet tako dalje i tako blize.

Sve sto srpska politika radi ima cilj, samo sto ga malo ljudi razumije, a jos manje zna da objasni. Je ako ne znas da objasnis sta je cilj politike, onda si uvijek pobjednik - kako god ispadne, posto nista ne razumijes i jasno ne objasnjavas, uvijek mozes reci 'upravo je to ono sto sam zelio.'

Evo recimo Srbija je upravo zeljela da izgubi na medjunarodnom sudu pravde, jer ko pametan ide na sud da pobijedi? A sasvim je jasno da je i zadnja rezolucija velika pobjeda.
vee-jay

#10074 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

luckypot wrote:To je kao u Alan Fordu, sto kaze Grunf "Ako mislis pobijediti ne smijes izgubiti."

Sve je to u stvari dio plana - recimo Srbija je Srbe iz Hrvatske uvjek zeljela da naseli u Srbiju, cilj osnivanja RS je upravo bio da RS bude entitet u BiH, cilj gubljenja Kosova je bilo oslobadjanje od Albanca, cilj odlaska Crne Gore je u stvari bilo da Srbija oslobodi tereta svih Crnogoraca koji su joj bili na budzetu, cilj (ne)davanja autonomije Vojvodini je u stvari da se pojaca ekonomski razvoj iste, cilj u Sandzaku je upravo da se naprave sto veci problemi da bi se imalo sta rjesavati i tako dalje, cilj lobiranja protiv nezavisnosti Kosova je u stvari ucjena EU, i opet tako dalje i tako blize.

Sve sto srpska politika radi ima cilj, samo sto ga malo ljudi razumije, a jos manje zna da objasni. Je ako ne znas da objasnis sta je cilj politike, onda si uvijek pobjednik - kako god ispadne, posto nista ne razumijes i jasno ne objasnjavas, uvijek mozes reci 'upravo je to ono sto sam zelio.'

Evo recimo Srbija je upravo zeljela da izgubi na medjunarodnom sudu pravde, jer ko pametan ide na sud da pobijedi? A sasvim je jasno da je i zadnja rezolucija velika pobjeda.
:shock: znaci cilj Srbije je da se izblamira na svjetskoj i unutrasnjoj politickoj sceni; smanji do malatane velicine Kosova; Srbe iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Kosova premjesti u Srbiju i samim time od Srbije naprave drzavu isfrustriranih ljudi bez domovine, posla i perspektive; da sama sebe ekonomski sroza i unisti jer posla nema ni za Srbijance a pogotovo za "dosljake"; da nema ni jednog istinskog prijatelja u okruzenju; da na narednim izborima pobjede fasisti koji situaciju jedino mogu radikalizovati...
luckypot

#10075 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

Mozda nisam bio dovoljno ironican, evo da ponovim

Evo recimo Srbija je upravo zeljela da izgubi na medjunarodnom sudu pravde, jer ko pametan ide na sud da pobijedi? :mrgreen: A sasvim je jasno da je i zadnja rezolucija velika pobjeda.

Posljedice gore navedenih pobjeda su vidljive: ekonomski bum, odlicni medjuetnicki odnosi u Srbiji, jos bolji odnosi sa susjednim zemljama, veliki optimizam i povjerenje u bolje sutra zemlje medju gradjanstvom, demografski rast, itd itd.
Post Reply