Boga ti, a samo desetak godina prije toga Izrael nije ni postojao.sumirprimus wrote: ↑30/09/2025 14:26 neuporedivi su palestina i ukrajina.
prvo ukrajina je neovisna i samostalna drzava. i kao takva dozivjela je punu invaziju i agresiju od strane susjeda rusije.
paletina nije drzava.
ukrajina nije nicim isprovocirala 2022 punu invaziju rusije, hamas je 07.0 isprovocirao izrael. do te mjere, da su izgubili podrsku i najliberalnijih u izraelu u vezi drzavnosti. i to je fakat, slozio se neko na temi ili ne.
i krajnje, ukrajina se ipak uspjesno brani od agresora uz aktivnu vojnu finansijsku jhumanitarnu i svaku drugu pomoc vecine evropskih susjeda i zapadnih zemalja.
palstincima ni najmanje ne pomazu i najblize komsije ili oni ciji su dio drzava bili do prije 70k godina, mislim na egipat i jordan.
realno neuporedivo. emocije na forumu se nesto savim drugo.
Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
-
swanfilter
#10051 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- alijagoro
#10052 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Kako su pobjegli,kad su vecina ubijena i to u borbama,pa sto se ne vrati,nije valjda heroj Ukrajine persona non grata?drug_profi wrote: ↑30/09/2025 15:42A dobro znas da niđe veze u tom tvom besmislu nema.alijagoro wrote: ↑30/09/2025 15:38Pa onaj osmi sokrat napisa,kako se hamasovci sepure po Kataru,iako su vecina ubijeni u Gazi i meni onda naumpade strasni general Zaluzni koji se sepuri u Londonudrug_profi wrote: ↑30/09/2025 08:51
E kako ti ovo poveza....
Dobro znaš da nije otišao svojevoljno u London već je poslan tamo.
Hamasovci su pobjegli od rata, Zalužni je uklonjen.
Zalužni bi se sam vratio, ove ne možeš ni bagerom.
- alijagoro
#10053 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa normalno da nisu nezavisna drzava,kad isti koji pomazu Ukrajinu sa milijardama rade na raspadu Palestine preko 70 godinasumirprimus wrote: ↑30/09/2025 14:26 neuporedivi su palestina i ukrajina.
prvo ukrajina je neovisna i samostalna drzava. i kao takva dozivjela je punu invaziju i agresiju od strane susjeda rusije.
paletina nije drzava.
ukrajina nije nicim isprovocirala 2022 punu invaziju rusije, hamas je 07.0 isprovocirao izrael. do te mjere, da su izgubili podrsku i najliberalnijih u izraelu u vezi drzavnosti. i to je fakat, slozio se neko na temi ili ne.
i krajnje, ukrajina se ipak uspjesno brani od agresora uz aktivnu vojnu finansijsku jhumanitarnu i svaku drugu pomoc vecine evropskih susjeda i zapadnih zemalja.
palstincima ni najmanje ne pomazu i najblize komsije ili oni ciji su dio drzava bili do prije 70k godina, mislim na egipat i jordan.
realno neuporedivo. emocije na forumu se nesto savim drugo.
- drug_profi
#10054 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ubijeni a u Qataru?
Zalužni je dobio zaduženje od Predsjednika. Da ne bi možda trebao da se pobuni i vrati?
Pilaš naopako jer si rusofil, ali to je tvoj problem. Imaš dvostruke standarde i pokušavaš da ih nekako pomiriš.
- alijagoro
#10055 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Dief,Sinwar?drug_profi wrote: ↑30/09/2025 15:51Ubijeni a u Qataru?
Zalužni je dobio zaduženje od Predsjednika. Da ne bi možda trebao da se pobuni i vrati?
Pilaš naopako jer si rusofil, ali to je tvoj problem. Imaš dvostruke standarde i pokušavaš da ih nekako pomiriš.
- drug_profi
#10056 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pričali smo o Qataru. Ovu dvojicu su ubili u Gazi. I ne mogu reći da mi je žao. Ratni zločinci traženi od Haga ako se ne varam.alijagoro wrote: ↑30/09/2025 15:52Dief,Sinwar?drug_profi wrote: ↑30/09/2025 15:51Ubijeni a u Qataru?
Dakle ko se šeta po Qataru a ko po Londonu i sa kojim zadatkom?
Natuknuo si da je Zalužni pobjegao od rata. Obzirom da znamo ko ga je poslao tamo i koji mu je zadatak, prosvijetli nas šta rade ovi u Qataru i ko ih je poslao tamo?
- skrbavi-admin
#10057 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
uglavnom za sve od 1948e je kriv Hamas.....
cuju vide na kojem nivou u zemljinoj kori je Nasralah a ne znaju za napad Hamasa 9-11og pardon oktobarskog sedmog xD
- alijagoro
#10058 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa valjda i Hamas ima pravo na delegaciju,ako Zaluzni strasni general sa jos strasnijim uspjesima,moze da se seta po Londonu,valjda i ovi mogu po Kataru?drug_profi wrote: ↑30/09/2025 16:01Pričali smo o Qataru. Ovu dvojicu su ubili u Gazi. I ne mogu reći da mi je žao. Ratni zločinci traženi od Haga ako se ne varam.alijagoro wrote: ↑30/09/2025 15:52Dief,Sinwar?drug_profi wrote: ↑30/09/2025 15:51
Ubijeni a u Qataru?
Dakle ko se šeta po Qataru a ko po Londonu i sa kojim zadatkom?
Natuknuo si da je Zalužni pobjegao od rata. Obzirom da znamo ko ga je poslao tamo i koji mu je zadatak, prosvijetli nas šta rade ovi u Qataru i ko ih je poslao tamo?
-
geoxx
#10059 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Hamas je smece. Mozes do sudnjeg dana traziti jednu dobru stvar koju oni rade za Palestince, neces je naci. Ne mozes to ovdje napisati, bez da si Izraelac ili odmah spinuju, “ garant ih ubijaju zbog Hamasa” i slicno.
Mozes razumijeti kad ih neko u Palestini podrzava. Iz Bosne je vec debelo zabrinjavajuce.
Mozes razumijeti kad ih neko u Palestini podrzava. Iz Bosne je vec debelo zabrinjavajuce.
-
Timscho
#10060 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
https://www.timesofisrael.com/idf-says- ... ts-killed/swanfilter wrote: ↑30/09/2025 15:32Aha. Ok.Timscho wrote: ↑29/09/2025 09:48Bili su izvještaji o ovoj akciji kad se desila, naveli su samo tri povrijeđena. E sad... i te su informacije onoliko pouzdane koliko su inače njihove informacije pouzdane, teško je reći.
Operacija je dijelom bila vrlo uspješno isplanirana s obzirom koliko ljudi je uspjelo neprimjećeno upasti u neprijateljski logor. Ali i pored te početne prednosti nisu uspjeli nanijeti neprijatelju značajne gubitke, a izgubili su dosta boraca.
Nego, kakva gamad su Izraelci, zanima me zasto ne objavljuju fotografije ubijenih Hamasovaca?
Ma objavili su bili ali ne bi me čudilo ni da su to neke slike koje nemaju veze s ovim. Trude se da djeluju transparentno ali znaju i slagati žestoko. I dalje mislim da ne znamo mnoge jako bitne stvari iz svih ovih izraelskih agresija zadnje dvije godine.
-
swanfilter
#10061 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Zaluznija nisu pokusali ubiti nebrojeno puta. Isto tako mu nisu ubili desetine clanova uze i sire porodice.drug_profi wrote: ↑30/09/2025 15:42A dobro znas da niđe veze u tom tvom besmislu nema.alijagoro wrote: ↑30/09/2025 15:38Pa onaj osmi sokrat napisa,kako se hamasovci sepure po Kataru,iako su vecina ubijeni u Gazi i meni onda naumpade strasni general Zaluzni koji se sepuri u Londonudrug_profi wrote: ↑30/09/2025 08:51
E kako ti ovo poveza....
Dobro znaš da nije otišao svojevoljno u London već je poslan tamo.
Hamasovci su pobjegli od rata, Zalužni je uklonjen.
Zalužni bi se sam vratio, ove ne možeš ni bagerom.
Izraelci ne sljive bilo kakvo pravo i norme. U trecim drzavama ubijaju diplomate suverenih drzava.
- drug_profi
#10062 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ja nisam rekao da ovi nisu bez razloga u Qataru, jer i ne znam šta im je posao tu, ali ovaj rusofil je odmah nekako napravio paralelu na Zalužnog sa ciničnim komentarom kako se heroj Ukrajine skriva po Londonu.
Pošto Ruse, Rusiju i rusofile smatram svojim smrtnim neprijateljem, ja sam reagovao.
Pošto Ruse, Rusiju i rusofile smatram svojim smrtnim neprijateljem, ja sam reagovao.
-
swanfilter
#10063 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa, i sam IDF je nastao iz cak tri takva smeca ...geoxx wrote: ↑30/09/2025 16:15 Hamas je smece. Mozes do sudnjeg dana traziti jednu dobru stvar koju oni rade za Palestince, neces je naci. Ne mozes to ovdje napisati, bez da si Izraelac ili odmah spinuju, “ garant ih ubijaju zbog Hamasa” i slicno.
- dječak sa šibicama
#10064 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ukratko, Hamas ima 3 do 4 dana da prihvati ili odbije plan svoje dezintegracije, ako odbiju... zna se.
Plan u sustini predvidja unistenje Hamasa i instaliranje umjerene palestinske vlasti uz posredovanje zapada. Neka vrsta protektorata.
Hamasu, dosao ti je kraj sve mi se cini.
Plan u sustini predvidja unistenje Hamasa i instaliranje umjerene palestinske vlasti uz posredovanje zapada. Neka vrsta protektorata.
- alijagoro
#10065 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Dame i gospodo,kisnica i lisce ekspertdječak sa šibicama wrote: ↑30/09/2025 17:12 Ukratko, Hamas ima 3 do 4 dana da prihvati ili odbije plan svoje dezintegracije, ako odbiju... zna se.
- SmokingMan
- Optimus09
#10067 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Koga poslati da stiti civile i djeluje protiv hamas i idf-a po potrebikad se hamas navodno razoruza?
- alijagoro
-
neraaaa
#10070 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Multinacionalne sigurnosne snage predvođene Arapima, a pod komandom SAD-a.
U prijevodu, arapski IFOR.
Ovaj plan je odličan i otvara puno mogućnosti, a najbolje od svega je što rat i pokolj staju.
Hamas ako ovo odbije, onda su neprijatelji svog naroda.
U stvari, ko je hamas i što se njih išta pita? Oni su ko paljanske vlasti u Dejtonu. Ako su arapske zemlje dogovorile sporazum sa Turskom, SAD-on i Izraelom, onda hamas nema tu šta tražiti nego da sluša šta mi veći i stariji govore, inače ide šamarčina.
Sada treba biti mudar i bez pogovora ovo prihvatiti, osloboditi taoce, razoružati se i pustiti arapske vojne snage unutra. I onda lagano u miru krenuti sa pregovorima oko države.
-
Timscho
#10071 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Evo Izraelci jadni ne mogu izdržati više, 50g čekajući da konačno počnu ti pregovori.neraaaa wrote: ↑30/09/2025 20:15Multinacionalne sigurnosne snage predvođene Arapima, a pod komandom SAD-a.
Ovaj plan je odličan i otvara puno mogućnosti, a najbolje od svega je što rat i pokolj staju.
U stvari, ko je hamas i što se njih išta pita? Oni su ko paljanske vlasti u Dejtonu. Ako su arapske zemlje dogovorile sporazum sa Turskom, SAD-on i Izraelom, onda hamas nema tu šta tražiti nego da sluša šta mi veći i stariji govore, inače ide šamarčina.
Sada treba biti mudar i bez pogovora ovo prihvatiti, osloboditi taoce, razoružati se i pustiti arapske vojne snage unutra. I onda lagano u miru krenuti sa pregovorima oko države.
- HarTar
#10072 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Arapi najgori od svih..... https://www.facebook.com/share/r/17Tp56eGnV/
- alijagoro
#10073 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Jel ovo napisano uz pomoc vjestacke inteligencije?neraaaa wrote: ↑30/09/2025 20:15Multinacionalne sigurnosne snage predvođene Arapima, a pod komandom SAD-a.
- alijagoro
#10074 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ovaj put je drugacijeTimscho wrote: ↑30/09/2025 20:35Evo Izraelci jadni ne mogu izdržati više, 50g čekajući da konačno počnu ti pregovori.neraaaa wrote: ↑30/09/2025 20:15Multinacionalne sigurnosne snage predvođene Arapima, a pod komandom SAD-a.
-
geoxx
#10075 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Cekas, Hamas sad nekog stiti?
Mogu zlatne retrivere poslati da stite civile, nece biti puno drugacije nego sad.
Mogu zlatne retrivere poslati da stite civile, nece biti puno drugacije nego sad.