Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Styling

#10051 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

sumirprimus wrote: 01/12/2020 11:21 primjetna je ofanziva sda ovih dana iz svih orudja i oruzja. :zzzz:
Neprijatelj djeluje sa dobro poznatih uporista :mrgreen:
sumirprimus

#10052 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

padaju zato i ovolika hampa :zzzz:
hadzinicasa

#10053 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hadzinicasa »

mislis precijenili?
JThomas

#10054 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

precijenili koliko je dobar, ili potcijenili koliko je loš. svejedno je.
hadzinicasa

#10055 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hadzinicasa »

yup. makes sense.
Roccohljup

#10056 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Mislim da je kifla pogrješio što se upušta u ovakve rasprave. Mogao je to pametnije odigrati i iskulirati a ne da se troši na online rasprave za široke mase.
hadzinicasa

#10057 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hadzinicasa »

HomeSweetHome wrote: 01/12/2020 11:53 Bas je vise dodijala ta jedna te ista prica, te kafultet, te KSBIH, te KK BOsna, te ZOI84... Sad nastoje biti uvjerljiviji pa zele da neko ko zapravo ima neke veze s kosarkom napada, ne bi li bio vjerodostoji. Medjutim, kao sto neko rece, debelo su podcijenili trenutni rejting klike i partije.

Sve priznajem Nurkicu, i da je vrhunski sportista, i da je humanitarac, i da su mu muzicke preference bruka i sramota, i da je lijepo sto radi na sirenju info o svojoj zemlji i njenoj bolnoj proslosti, i da smo ponosni na njega kad razbija u NBA. Ali, ja licno, kao pojedinac, a vidim evo i puno drugih pojedinaca, stvarno nemam nikakve koristi od njegovog nosanja majice sa ljiljanima po Americi. Meni je bitan ovaj ovdje za kojeg se cini da je odlucan u namjeri da mojoj djeci omoguci da sutra budu normalni i drustveno koristni ljudi, umjesto pripadnici frustrirane i zatupljenje svjetine, da imaju nekakve uslove da se razvijaju i rastu, pa da mozda i neka nasa djeca odrastu u neke nove Nurkice, Tuke, Kamenjase, Prce, ali i u Tesle, Edisone, itd. Ili da izrastu u postene, vrijedne, zadovoljne keramicare i elektricare koji ce imati uredan i normalan zivot, a ne ici na prihoterapiju jer su sludjeni od sludjenih roditelja i drustva u kojem rastu. Ne zelim da im je jedini cilj da sto prije odrastu i pobjegnu odavde. Interesuje me da imam gdje da se lijecim i da ne moram moliti dragog Boga da ne upadnem u smjenu nekome ko je prekjucer zavrsio fax gurajuci petaka u index, ili jos gore, da ne moram takvom odvesti dijete. Na strani sam onoga ko ce mi sutra asfaltirati ulicu a ne da moram imati BIHAMK na speed dialu jer ocekujem da jednom upadnem u orgomnu rupetinu na cesti pored koje se provlacim svakodnevno. I na kraju krajeva, ogromne pare koje drzava uzima od nas koji placamo poreze ovdje, mi od toga ne vidimo nikakv povrat ili neku dobrobit. Sveli su nas na to smo bankomat za punjenje njihove rupe bez dna. I jos puno, puno toga. A to traje duze nego sto Nurkic hoda po ovoj zemlji. I on to iz svoje perspektive ne moze da shvati. I upravo zato je to podcijenio i vjerujem da je iznenadjen masom koja se obrusila na njega jer to nije ocekivao.

i da, imamo mi i sada djece koja su vrhunski talenti za sport, umjetnost, matematiku, fiziku. Ali to nije zahvaljujuci vlastima, nego uprkos njima.
da ne zaboravim - kako je ovo sjajan post!
da se okanemo patriotizma pro forme i posvetimo tome da ne bacamo smece po ulici i ne sjedimo po naslonima klupa, za pocetak!
JThomas

#10058 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

da, da se prostije izrazim - sda nas guzi duže nego što nurkić živi...
TheGodfather001

#10059 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by TheGodfather001 »

realno, nurkić će više naštetiti sebi nego konakoviću. Nisu ameri i sponzori u SAD-u tupani kao ovdje, pa da ih zaboli q..c što im tamo neki top gun igrač napada nekog političara ili se upušta u političke debate neke zemlje trećeg svijeta sa teritorija na kojem je on gost, pri tome koristeći se "neprikladnim rječnikom". Ako ga već nisu upozorili na to, vjerujem da će se to desiti veoma brzo.
united bosnae

#10060 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by united bosnae »

MUNAFIK wrote: 01/12/2020 11:19
united bosnae wrote: 01/12/2020 10:55
bingov buraz wrote: 01/12/2020 09:34

Maloljetni borac Armije BiH?
Vise kao marljiv "student" :lol:

Mora da su samo izmisljotine zlobnika kada kazu da je Konaković upisao Višu trenersku školu 2004/2005, te ispite polagao bukvalno u razmacima od jednog do dva dana! Tako je, kako svjedoči njegov index, devet najvažnijih ispita položio u samo jednom mjesecu, tačnije od 8. do 22. juna 2006. Kakvih mjesec - trinaest dana!

Predmet Menadžment ljudskih resursa polaže 8. juna devetkom, a potom slijede desetke, 11., 13., 14. te 16. juna. Bit će da se potom umorio - 17. juna mu prosjek kvari predmet Jezička kultura - polaže je osmicom. Sutradan je već boljega raspoloženja, pa Sportski menadžment završava devetkom, a potom čitav studij okončava 22. osmicom i desetkom! Međutim, ovaj neviđeni uspjeh nije ništa ako ga usporedimo s načinom na koji Konaković apsolvira Bolonjski proces. Kada, naredne godine, Sarajevski univerzitet "uvodi" Bolonju na fakultete, a Izet Rađo omogućava studentima Više trenerske škole da uz polaganje još samo jedne godine dobiju stepen visoke stručne spreme - Konaković postaje primjer briljantnog akademskog pregalaštva. Od dvanaest predmeta, deset ih polaže desetkom, i to u rekordnom roku: od 4. do 29. februara 2008! Taman na vrijeme da kao najuspješniji student generacije, s tek stečenim zvanjem sportskog menadžera, krene u izbornu kampanju svoje tadasnje SDA stranke.
Znaci da u periodu od ...
- 8. do 22. juna, i
- od 4. do 29. februara
Nurkić, pardon Konaković stice svoje fakultetsko obrazovanje.
Sa obzirom da su SDA 'postenjacine' i njihovi policajci, inspektori i tižioci pretumbali sav Dinini život trazeci bilo šta da ga diskredituju i optuže, a posebno su rovili po njegovoj diplomi, i ništa nisu našli, mogi reci da je Dino prociscen i dokazano bez nekih velikih afera jer mu SDA ništa nije našla.

Dakle SDA je ocistila Kiflu.

Ovo za fakultet je prežvakana tema, a Konakovic je neko ko bi mogao imati 10tke na faxu, sto da ne... A pored toga ja znam raje ja je polagala 6-7 ispita na septembarskom roku.... Tako da, ako je ovo i istina za Dinu... Sta je cudno....

Prezvakana prica.
Izvini molim te kako kupovina diplome uz pomoc tada svojih SDA kompanjona moze biti prezvakana prica. I ova prica o Konakovicevoj diplomi se vuce jos iz vremena kad je on bio udarni kadar SDA, tako da "tumbanje" po Dininom indexu nema veze sa SDA vec sa svom onima koji su 4 godine svog zivota ostavili u klupama UuS.
Ja cijenim sto se Konakovic nacelno bori za pravnu drzavu ali kupiti fakultetsku diplomu i ne odreci se iste a na osnovu nje boriti se za pravnu drzavu ne znam kako se moze shvatiti kao prezvakana prica. Zao mi je sto Konakovic dobija status nekog bozanstva i sto mu njegovo stado pocinje slijepo vjerovati, te njegovu kupljenu diplomu prihvatati kao "prezvakanu pricu".
Ne kazem da su mutavi Izetbegovic ili junosi Zahiragici bolji ali ovo sa kupovinom diplome mi je u rangu upravo sa navedenim (mozda ne sa Zahiragicem, on je ipak samo seoska lola koja tu i tamo nekog bocne cakijom).
HomeSweetHome

#10061 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HomeSweetHome »

Pa prezvakana je u smislu da je vise i pticama na grani jasno da nije kupljena. Jer da jeste, SDA bi ga potkacila iste sekunde kad je prvi put hraknuo prema njima. Lik regularno zavrsio fax, polagao više ispite u mjesec dana. Pa sta? Sta to dokazuje? Pa boni nebili nije kvantnu fiziku zavrsio, nego DIF. Ako do sada nije jasno da je rahat mog'o i fiziku studirati i zavrsiti u roku, ona jbg...
Škobo Habu

#10062 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

"Ljudi treba da shavate, što je Andrić citirao neku arapsku poslovicu da čovjek ima obavezu prema zavičaju. Neki odnosi u suštini ne moraju da budu idealni, niko nema kristalnu biografiju i u životu se svašta dešavalo, pogotovo na ovim našim prostorima. Jusuf o kome ja imam dobro mišljenje, prije svega igračko, a i čovjek koji je pošten, svoj patriotizam ne treba da pokazuje po tome šta piše na patikama, nego da se odaziva da igra za reprezentaciju i da proguta neke stvari zbog tima, a pogotovo zbog reprezentacije. A Konaković koji je političar, koji bi apsolutno morao da ima tu vrstu pameti, ne mora da na svaku možda i neku ishitrenu i nepromišljenu rečenicu da odgovara, nego i on treba tu stvoriti uslove da postoji saradnja generalno među tim ljudima. Ne možeš ni bez onih koji vode reprezentaciju, oni treba da stvore neke određene uslove, a naravno ne možeš ni bez navijača, a pogotovo bez igrača i prosto postoje neki viši interesi i moraju da se ti neki lični sukobi prevaziđu, a ne da se raspiruju", rekao je Vujošević za N1.
https://sport1.oslobodjenje.ba/reprezen ... ama/206536
HomeSweetHome

#10063 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HomeSweetHome »

hadzinicasa wrote: 01/12/2020 12:44 da ne zaboravim - kako je ovo sjajan post!
da se okanemo patriotizma pro forme i posvetimo tome da ne bacamo smece po ulici i ne sjedimo po naslonima klupa, za pocetak!
:thumbup:

I da ne poturamo nogu na svakom koraku nekome ko za sada izgleda kao tracak svjetla na kraju tunela.
Dzematlija

#10064 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dzematlija »

HomeSweetHome wrote: 01/12/2020 13:08 Pa prezvakana je u smislu da je vise i pticama na grani jasno da nije kupljena. Jer da jeste, SDA bi ga potkacila iste sekunde kad je prvi put hraknuo prema njima. Lik regularno zavrsio fax, polagao više ispite u mjesec dana. Pa sta? Sta to dokazuje? Pa boni nebili nije kvantnu fiziku zavrsio, nego DIF. Ako do sada nije jasno da je rahat mog'o i fiziku studirati i zavrsiti u roku, ona jbg...
koliko profesionalnih sportista (kao što je Konaković bio) uopšte ima završen fakultet?
hebaji ga ,Dino je igro košarku kroz koju je mlatno par stotina hiljada maraka ,svako od nas bi tako uradio. I onda kasnije usput završiiš DIF da možeš izganjat neku licencu za trenera ili šta već.
JThomas

#10065 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

esed radeljaš je magistar, mirza čelik je doktor, a dragan čović je AKADEMIK u ovoj državi. e to je trljanje nosa.
wewa

#10066 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by wewa »

JThomas wrote: 01/12/2020 14:38 esed radeljaš je magistar, mirza čelik je doktor, a dragan čović je AKADEMIK u ovoj državi. e to je trljanje nosa.
a senaid memic univerzitetski profesor, autor udzbenika.

tipkam, a sama sebi ne vjerujem.
JThomas

#10067 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

s tim da on možda nešto i zna o tome čega je profesor. samo što se time ne bavi, nego gradnjom i ugradnjom...
wewa

#10068 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by wewa »

JThomas wrote: 01/12/2020 14:45 s tim da on možda nešto i zna o tome čega je profesor. samo što se time ne bavi, nego gradnjom i ugradnjom...
kalemljenje u sirem smislu.
bingov buraz

#10069 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bingov buraz »

united bosnae wrote: 01/12/2020 10:55
bingov buraz wrote: 01/12/2020 09:34
united bosnae wrote: 01/12/2020 00:43 Nurkic je SIGURNO ono sto je Konakovic nekad htio da postane ... ne znam da ce Nurkic ikada pozeliti da postane ono sto je Konakovic.
Maloljetni borac Armije BiH?
Vise kao marljiv "student" :lol:

Mora da su samo izmisljotine zlobnika kada kazu da je Konaković upisao Višu trenersku školu 2004/2005, te ispite polagao bukvalno u razmacima od jednog do dva dana! Tako je, kako svjedoči njegov index, devet najvažnijih ispita položio u samo jednom mjesecu, tačnije od 8. do 22. juna 2006. Kakvih mjesec - trinaest dana!

Predmet Menadžment ljudskih resursa polaže 8. juna devetkom, a potom slijede desetke, 11., 13., 14. te 16. juna. Bit će da se potom umorio - 17. juna mu prosjek kvari predmet Jezička kultura - polaže je osmicom. Sutradan je već boljega raspoloženja, pa Sportski menadžment završava devetkom, a potom čitav studij okončava 22. osmicom i desetkom! Međutim, ovaj neviđeni uspjeh nije ništa ako ga usporedimo s načinom na koji Konaković apsolvira Bolonjski proces. Kada, naredne godine, Sarajevski univerzitet "uvodi" Bolonju na fakultete, a Izet Rađo omogućava studentima Više trenerske škole da uz polaganje još samo jedne godine dobiju stepen visoke stručne spreme - Konaković postaje primjer briljantnog akademskog pregalaštva. Od dvanaest predmeta, deset ih polaže desetkom, i to u rekordnom roku: od 4. do 29. februara 2008! Taman na vrijeme da kao najuspješniji student generacije, s tek stečenim zvanjem sportskog menadžera, krene u izbornu kampanju svoje tadasnje SDA stranke.
Znaci da u periodu od ...
- 8. do 22. juna, i
- od 4. do 29. februara
Nurkić, pardon Konaković stice svoje fakultetsko obrazovanje.
Jbg. ne mogu svi biti odlikaši ko ovaj

Image
Ambula

#10070 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ambula »

Ovo sto se desilo SDP je udarac i NIP-u. Jer NIP i NS ne mogu dobiti vlast u Federaciji 2020 bez jakog SDP-a.
Tako da ne znam tacno kako bi se NIP trebao ocitovati u vezi ovoga. Da li ce ici strogo i brutalno mozda i na Niksica il ce se zadovoljiti smjenom opcinskog odbora u Srebrenici i nadati se da ce narod zaboraviti ovo zlodjelo.
HomeSweetHome

#10071 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HomeSweetHome »

wewa wrote: 01/12/2020 14:42
JThomas wrote: 01/12/2020 14:38 esed radeljaš je magistar, mirza čelik je doktor, a dragan čović je AKADEMIK u ovoj državi. e to je trljanje nosa.
a senaid memic univerzitetski profesor, autor udzbenika.

tipkam, a sama sebi ne vjerujem.
:D
:thumbup: za oba komentara
Škobo Habu

#10072 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

Ambula wrote: 01/12/2020 15:00 Ovo sto se desilo SDP je udarac i NIP-u. Jer NIP i NS ne mogu dobiti vlast u Federaciji 2020 bez jakog SDP-a.
Tako da ne znam tacno kako bi se NIP trebao ocitovati u vezi ovoga. Da li ce ici strogo i brutalno mozda i na Niksica il ce se zadovoljiti smjenom opcinskog odbora u Srebrenici i nadati se da ce narod zaboraviti ovo zlodjelo.
Ovo je šamar svima nama.

U Ilijašu zamalo građanski rat između pristalica Dovadžije i Fazlića, a barem 60% zakrvljeni do prije neku godinu su bili prijevljeni u Srebrenici radi glasanja. Isto toliko ih barem posjeduje motokultivator u toj opštini.

Sa druge strane, SDP u Srebrenici radi protiv interesa samih sebe. Dobrovoljno se eutaniziraju za tal sa Grujičićem. Sramota.
lacrima

#10073 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by lacrima »

E svasta, koji udarac cetvorki. Ovo bi sda moglo da vrati na staze stare slave. Boze sacuvaj, ali znali smo da je sdp najslabija karika cetvorke. Sda=sdp kome to do sad nije jasno ja ne znam stvarno
mali_balon

#10074 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

U jednom intervjuu kaze Dino da ima imalo istine u onome sta mi se sve stavlja na teret sda bi me ko mecku carsijom vodala.....a evo 4 godine ih jebe kako stigne i nemaju nista.....
united bosnae

#10075 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by united bosnae »

HomeSweetHome wrote: 01/12/2020 13:08 Pa prezvakana je u smislu da je vise i pticama na grani jasno da nije kupljena. Jer da jeste, SDA bi ga potkacila iste sekunde kad je prvi put hraknuo prema njima. Lik regularno zavrsio fax, polagao više ispite u mjesec dana. Pa sta? Sta to dokazuje? Pa boni nebili nije kvantnu fiziku zavrsio, nego DIF. Ako do sada nije jasno da je rahat mog'o i fiziku studirati i zavrsiti u roku, ona jbg...
Isto kao sto SDA i B. Izetbegovic nikada nisu pitali Radoncica (cak i kada ih je ovaj najvise pljuvao) otkud Fahri pare za Avaz i tornjeve jer jasno je da bi njegovv odgovor upravo njima najvise skodio. E pa isto tako ni SDA nece nikada pitati Konakovica o diplomi jer bi njegov (istinit) odgovor upravo njima (SDA) najvise skodio. Naravno, Konakovic nije jedini kadar SDA kome je ta stranka sredila fakultetsku diplomu.

Tako da tema o Konakovicevoj diplomi nikad nece biti prezvakana jer cinjenica da je kupio/dobio/izganjao diplomu vrijedja inteligenciju obicnih ljudi.
Last edited by united bosnae on 01/12/2020 16:33, edited 1 time in total.
Post Reply