Ateizam vs. Religija
- Diwan
#10051 Re: Ateizam vs. Religija
"Jesus He Knows Me"
You see the face on the TV screen
coming at you every Sunday
see that face on the billboard
that man is me
On the cover of the magazine
there's no question why I'm smiling
you buy a piece of paradise
you buy a piece of me
I'll get you everything you wanted
I'll get you everything you need
don't need to believe in hereafter
just believe in me
Cos Jesus he knows me
and he knows I'm right
I've been talking to Jesus all my life
oh yes he knows me
and he knows I'm right
and he's been telling me
everything is alright
I believe in the family
with my ever loving wife beside me
but she don't know about my girlfriend
or the man I met last night
Do you believe in God
cos that's what I'm selling
and if you wanna get to heaven
I'll see you right
You won't even have to leave your house
or get outta your chair
you don't even have to touch that dial
cos I'm everywhere
And Jesus he knows me
and he knows I'm right
oh yes he knows me
and he knows I'm right
well he's been telling me
everything's gonna be alright
Won't find me practising what I'm preaching
won't find me making no sacrifice
but I can get you a pocketful of miracles
if you promise to be good, try to be nice
God will take good care of you
just do as I say, don't do as I do
I'm counting my blessings,
I've found true happiness
cos I'm getting richer, day by day
you can find me in the phone book,
just call my toll free number
you can do it anyway you want
just do it right away
There'll be no doubt in your mind
you'll believe everything I'm saying
if you wanna get closer to him
get on your knees and start paying
Cos Jesus he knows me
and he knows I'm right
oh yes he knows me
and he knows I'm right
well he's been telling me
everything's gonna be alright, alright
Jesus he knows me
Jesus he knows me, you know...
- MarlboroGold
#10052 Re: Ateizam vs. Religija

Praznična histerija sa "mi ne slavimo". Koga briga šta vi, mi, oni itd. slave ili ne slave... zaboli to i kršćane i ateiste. Ali nek su ovi delikventi puni imana... zapravo bliži psihičkim poremećajima, puni kompleksa i ostalog što su se prihvatili vjere, pa da svima dokažu kako nešto slave ili ne slave.
To je ono "Nek smo im pokazali, komunjare na aparatima, FGR na aparatima!".
Sve je više ovakvih muslimana... kao da imaju kravu koja daje dosta mlijeka, a onda kasnije prevrnu kantu i smiju se. Samo čine štetu i sebi i okolini.
Nije ništa drugačije u vezi onih koji su upadali u seksualne ekstaze na rat u Siriji na FB i ovdje na forumu... priče o vraćanju muslimana vjeri od njih 500 poginulih ostalo 5 da mogu klanjati i to se smatralo uspjehom.
- arzuhal
#10053 Re: Ateizam vs. Religija
Bježi, što me trznu bezze... Kontam napisali spojeno "neslavimo"... 
- King Theoden
#10054 Re: Ateizam vs. Religija
Kufr je uistinu mile vahide.
Kako trče da čestitaju kršćanske praznike, postaju slike okicenih jelki i sl.
Oni su multi-kulti
Tako to treba.
Al ako musliman napiše neku parolu, onda je to affront na koji se mora ulazat a onoga koji je napiso dobrano popljuvat uz obaveznu generalizaciju i širenje na čitavu zajednicu.
Oni su multi-kulti
Tako to treba.
Al ako musliman napiše neku parolu, onda je to affront na koji se mora ulazat a onoga koji je napiso dobrano popljuvat uz obaveznu generalizaciju i širenje na čitavu zajednicu.
- Bloo
- Globalna šefica
#10055 Re: Ateizam vs. Religija
Vala, da ne generalizira i postavljac bannera, mogao je imati muda i napisati:
Ja, taj i taj...
Ili ako ih je vise
Mi, ti i ti...
Mozda podnijeti peticiju da se prede na hidzretski kalendar.
Ili jednostavno si staviti svoje misljenje negdje u skladu sa memeom - zna Zlato na sta mislim.
Ja, taj i taj...
Ili ako ih je vise
Mi, ti i ti...
Ili jednostavno si staviti svoje misljenje negdje u skladu sa memeom - zna Zlato na sta mislim.
- vatrogasac
#10056 Re: Ateizam vs. Religija
Ove godine je planirano samo sa Djedom Božićnjakom u džamiji. Dogodine neka efendija okiti i Božićno drvce pa da kič bude potpun.

- MarlboroGold
#10057 Re: Ateizam vs. Religija
.
Last edited by MarlboroGold on 30/12/2018 14:11, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#10058 Re: Ateizam vs. Religija
Je li misliš da ovo nije za osudu?arzuhal wrote:Bježi, što me trznu bezze... Kontam napisali spojeno "neslavimo"...
Isto da sam ja postavio transparent mi ateisti ne slavimo Bajram. Koga briga... samo manjak inteligencije može čovjeka dovesti do ovakvih radnji.
Ovakvi vas druge samo blate.
Last edited by MarlboroGold on 30/12/2018 14:32, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#10059 Re: Ateizam vs. Religija
Kakva generalizacija? Ne lupaj gluposti. Ako igdje postoji generalizacija onda je na ovom transparentu.Dino34 wrote:Kufr je uistinu mile vahide.
Oni su multi-kulti
Tako to treba.
- MarlboroGold
#10060 Re: Ateizam vs. Religija
Baš tako...Bloo wrote:Vala, da ne generalizira i postavljac bannera, mogao je imati muda i napisati:
Ja, taj i taj...
Ili ako ih je vise
Mi, ti i ti...
- vatrogasac
#10061 Re: Ateizam vs. Religija
To je na par mjesta, ono što se stavrno dešava povećava se iz godine u godinu i bez tih transparenata.MarlboroGold wrote:Je li misliš da ovo nije za osudu?arzuhal wrote:Bježi, što me trznu bezze... Kontam napisali spojeno "neslavimo"...
Isto da sam ja postavio transparent ne slavim Bajram. Koga briga... samo manjak inteligencije može čovjeka dovesti do ovakvih radnji.
Ovakvi vas druge samo blate.

- Bloo
- Globalna šefica
#10062 Re: Ateizam vs. Religija
Ah, opet on sa svojim izvrtanjem.
Svako slavi kako hoce. Neko prespava. Neko derneci. Neko gleda TV.
A indikativno je da u svom batrganju da dokazu da ne slave tacno sta?, odnosno prelazak iz jedne godine u drugu, bas na zadnji dan nemuslimanskog kalendara se organizira nesto ovako. I naravno niko se ne buni na neradne 1.1. i 2.1.
Dalje, prelazak iz jedne kalendarske godine u drugu nema propisa. Svako slavi kako zeli. Ako zeli. Nije mi jasan ovaj natpis, odnosno intencija postavljaca.
Ne.priznaje kalendar? Zasto? Neko ga tjera da obiljezava prelazak iz jedne godine u drugu? Koji je uzrok i povod?
Svako slavi kako hoce. Neko prespava. Neko derneci. Neko gleda TV.
A indikativno je da u svom batrganju da dokazu da ne slave tacno sta?, odnosno prelazak iz jedne godine u drugu, bas na zadnji dan nemuslimanskog kalendara se organizira nesto ovako. I naravno niko se ne buni na neradne 1.1. i 2.1.
Dalje, prelazak iz jedne kalendarske godine u drugu nema propisa. Svako slavi kako zeli. Ako zeli. Nije mi jasan ovaj natpis, odnosno intencija postavljaca.
Ne.priznaje kalendar? Zasto? Neko ga tjera da obiljezava prelazak iz jedne godine u drugu? Koji je uzrok i povod?
- tuzlak1212
#10063 Re: Ateizam vs. Religija
Pa mnogi nemuslimani ne obiljezavaju novu godinu iz nekih svojih razloga, tako i neki muslimani ne obiljezavaju iz vjerskih razloga... Ne vidim sto je to predmet napada i osuda...
Istina je da je obiljezavanje nove godine u islamu zabranjeno pa cak i obiljezavanje serijatske nove godine (to u islamskoj teoriji nije nikakav razlog za neke proslave) i taj plakat koji ni ja bas pretjerano ne podrzavam je upucen muslimanima, kod nas su muslimani uglavnom suniti (99%) pa ne moze se reci ni da je generalizacija u pitanju
Razlike dolaze onda kada muslimani se ne ustrucavaju da javno eksponiraju svoj stav o necemu a drugima to smeta
koji je argument da to smeta? Nije vam u kucu niko usao i u dnevnoj sobi na zid taj plakat zalijepio. 
Istina je da je obiljezavanje nove godine u islamu zabranjeno pa cak i obiljezavanje serijatske nove godine (to u islamskoj teoriji nije nikakav razlog za neke proslave) i taj plakat koji ni ja bas pretjerano ne podrzavam je upucen muslimanima, kod nas su muslimani uglavnom suniti (99%) pa ne moze se reci ni da je generalizacija u pitanju
Razlike dolaze onda kada muslimani se ne ustrucavaju da javno eksponiraju svoj stav o necemu a drugima to smeta
- tuzlak1212
#10064 Re: Ateizam vs. Religija
Kako bi zivili npr u Londonu (ja mislim) gdje ljudi imaju hyde park gdje propagiraju sve od nacizma, fasizma, rasizma, komunizma, sve religije i podsekte i niko nikom nista ruzno ne prica... Niko nikom nesto ne uzima za zlo. Ovdje jedan plakat izaziva histerije ccc 
- Bloo
- Globalna šefica
#10065 Re: Ateizam vs. Religija
Zadnji put kad ne voda Pegide planirao da odrzi govor tamo, nisu mu dali ni da ude u UK.tuzlak1212 wrote:Kako bi zivili npr u Londonu (ja mislim) gdje ljudi imaju hyde park gdje propagiraju sve od nacizma, fasizma, rasizma, komunizma, sve religije i podsekte i niko nikom nista ruzno ne prica... Niko nikom nesto ne uzima za zlo. Ovdje jedan plakat izaziva histerije ccc
- tuzlak1212
#10066 Re: Ateizam vs. Religija
Nek neko drugi prica konkretno o tome, ako hoceBloo wrote:Zadnji put kad ne voda Pegide planirao da odrzi govor tamo, nisu mu dali ni da ude u UK.tuzlak1212 wrote:Kako bi zivili npr u Londonu (ja mislim) gdje ljudi imaju hyde park gdje propagiraju sve od nacizma, fasizma, rasizma, komunizma, sve religije i podsekte i niko nikom nista ruzno ne prica... Niko nikom nesto ne uzima za zlo. Ovdje jedan plakat izaziva histerije ccc
Ima i tamo puno predsrasuda i diskriminacija ali su daaleko ispred nas, taj park je prvenstveno da lokalna i malo sire od lokalne raje razmjeni stavove da se zblize i da se iskorijeni mrznja i distanciranost medju ljudima
Ovdje o necemu takvom ne smijes ni pomislit kada vidis sta recenica na plakatu izazove
Ljepota demokratije je da svako moze javno da eksponira svoj stav sve dok to nije neki oblik fasizma, ovaj plakat nema fasizma u sebi, to sto niko drugi na religijskim/antireligijskim osnovama se ne trudi uopste da javno iznese nesto svoje to je nesto drugo
- Bloo
- Globalna šefica
#10067 Re: Ateizam vs. Religija
Koja je pobuda anonimnog postavljaca banera? Da nam da do znanja da oni (ko su oni) ne slave novu godinu (zasto)?tuzlak1212 wrote:Nek neko drugi prica konkretno o tome, ako hoceBloo wrote:Zadnji put kad ne voda Pegide planirao da odrzi govor tamo, nisu mu dali ni da ude u UK.tuzlak1212 wrote:Kako bi zivili npr u Londonu (ja mislim) gdje ljudi imaju hyde park gdje propagiraju sve od nacizma, fasizma, rasizma, komunizma, sve religije i podsekte i niko nikom nista ruzno ne prica... Niko nikom nesto ne uzima za zlo. Ovdje jedan plakat izaziva histerije ccc
Ima i tamo puno predsrasuda i diskriminacija ali su daaleko ispred nas, taj park je prvenstveno da lokalna i malo sire od lokalne raje razmjeni stavove da se zblize i da se iskorijeni mrznja i distanciranost medju ljudima
Ovdje o necemu takvom ne smijes ni pomislit kada vidis sta recenica na plakatu izazove
Ljepota demokratije je da svako moze javno da eksponira svoj stav sve dok to nije neki oblik fasizma, ovaj plakat nema fasizma u sebi, to sto niko drugi na religijskim/antireligijskim osnovama se ne trudi uopste da javno iznese nesto svoje to je nesto drugo
Posjetih speakers corner u hyde parku btw. Ima.dobacivanja i neslaganja. Ali ti je paralela losa. Vodi Pegide su zabranili drzanje govora. I most nije speakers corner gdje te svi vide i saznaju.ko si i sta si.
Ovo sa mostom je bezmudo i pickasto. Stani na most i vici to. Postavi vblog. Youtube video....
- arzuhal
#10068 Re: Ateizam vs. Religija
"Koliko ja kužim, oni, kao, viču kako ne slave, a mi im se, kao, zbog toga ibretimo..."

- arzuhal
#10069 Re: Ateizam vs. Religija
Ozbiljno, meni osobno bi bilo zanimljivo raspravljati o ovom baneru i njegovom postavljaču da je, eventualno, autor bio direktniji, da je nedvojbeno uvrijedio nekoga, poslao u mačku piterinu, zaprijetio nekome s nečim i sl.
Jedino što mi je naumpalo je to da lik možda nema interneta, pa haj, štakae, da ovako javno obznanim svoj stav kao jednog muslimana gdje sam ja konkretno nebitan nego, ono, hoću da kažem u ime islama i to...
A to mi skroz nezanimljivo...
Jedino što mi je naumpalo je to da lik možda nema interneta, pa haj, štakae, da ovako javno obznanim svoj stav kao jednog muslimana gdje sam ja konkretno nebitan nego, ono, hoću da kažem u ime islama i to...
A to mi skroz nezanimljivo...
- Bloo
- Globalna šefica
#10070 Re: Ateizam vs. Religija
Ama u lijepu neku materinu, ko koga sili i na sta?
Eto neki se nasao da objavi svijetu da muslimani ne slave novu godinu. Koji muslimani?
Neki.slave.
Jel ga ko prisiljava da slavi? Jel propisano zakonom?
Protiv cega se on tacno buni?
Iz svoje lijepe anonimnosti.
A da ima sopabox kao u Hyde parku malo sutra bi autor bannera stao i to rekao javno. Osim ako je Pezic.
Da ja sad kazem ne slavim Bozic i Bajram.i Hanuku, i podignem billboard, ti bi me pitao isto...ko te tjera? Koji je razlog postavljanja bilboarda?
Eto neki se nasao da objavi svijetu da muslimani ne slave novu godinu. Koji muslimani?
Neki.slave.
Jel ga ko prisiljava da slavi? Jel propisano zakonom?
Protiv cega se on tacno buni?
Iz svoje lijepe anonimnosti.
A da ima sopabox kao u Hyde parku malo sutra bi autor bannera stao i to rekao javno. Osim ako je Pezic.
Da ja sad kazem ne slavim Bozic i Bajram.i Hanuku, i podignem billboard, ti bi me pitao isto...ko te tjera? Koji je razlog postavljanja bilboarda?
- tuzlak1212
#10071 Re: Ateizam vs. Religija
Razlog plakata je podsjecanje na tu recenicu onog ko se svrstava u spomenute. Nije tu nikom nista ruzno receno niti nova godina spomenuta u losem kontekstu, zato i jeste fascinantno sto se lozite na to. Kazem opet, ne podrzavam ovaj plakat ali jos vise ne razumijem ovakve reakcije.Bloo wrote: Koja je pobuda anonimnog postavljaca banera? Da nam da do znanja da oni (ko su oni) ne slave novu godinu (zasto)?
Posjetih speakers corner u hyde parku btw. Ima.dobacivanja i neslaganja. Ali ti je paralela losa. Vodi Pegide su zabranili drzanje govora. I most nije speakers corner gdje te svi vide i saznaju.ko si i sta si.
Ovo sa mostom je bezmudo i pickasto. Stani na most i vici to. Postavi vblog. Youtube video....
To za dobacivanja, to je manjina. Paralela nije losa. Za Pedige ne znam nista necu o tome ja pricati
Ne znam odakle si ali taj most u Tz jeste oblik speakera nama ovdje, tu se kacalo i lijepilo sve zivo i nezivo sto ti pada na pamet,od izjavljivanja ljubavi, prosidbi, cestitanja rodjendana do praznickih cestitki, religijskih, politickih stavova i izbornih plakata... Pa izmedju ostalog i ovakve stvari. Dje csles ti u bosni stat i vristat a da te u ludaru ne posalju momentalno
- King Theoden
#10072 Re: Ateizam vs. Religija
Akcija uspjela, poruka dostavljena.
Aferim momcima koji su postavili.
Još ako jedan od desetina hiljada koji će pročitati odluči da tu noć ostane trijezan, onda, hazime, imamo bingo.
Aferim momcima koji su postavili.
Još ako jedan od desetina hiljada koji će pročitati odluči da tu noć ostane trijezan, onda, hazime, imamo bingo.
- Idemedosumom
#10073 Re: Ateizam vs. Religija
Mi ćemo se aBd za novu okupiti kod kuće. Zajedno ćemo proučiti Jasin-i-šerif, donijeti stotinjak salavata... Pa onda malo suhovine, limunade i tako to

- arzuhal
#10074 Re: Ateizam vs. Religija
- Jesmol' odlučili da nećemo slavit Novu, **bemuvraga, jesmo'l muslimani ili vlasi?! Jes vidio šta je čojk napis'o? I u pravu je!
- Jesmo, šta odmah tu...
- Pa de onda pusti šuplju i daj nam po pivu... **ebote, samo mi bezze na živac udariš, namjerno...
- Jesmo, šta odmah tu...
- Pa de onda pusti šuplju i daj nam po pivu... **ebote, samo mi bezze na živac udariš, namjerno...