Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Cherry-Cherry

#10051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Cherry-Cherry »

Ubleha.
Orange Revolution

#10052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Orange Revolution »

Dali je Zlatka(Lana Velić) uspješno odkafenisala nedavno, s odmetnutim dijelom SBIH ,na čelu s Ramizom Krilaševićem i dogovrila raspodjelu stolica u propalom Općinskom odboru Novi Grad.
Naravno uz Blagoslov prisutnih Kantonalaca i njima podobnih sljedbenika.
Izgleda da je nakon Mostara i prebjega SBIH U DF na redu i DF Novi Grad da primi otpatke iz SBIH.

Za sve ostalo tu je .ZLATKA(lana Velić).
Lokman

#10053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Orange Revolution wrote:Dali je Zlatka(Lana Velić) uspješno odkafenisala nedavno, s odmetnutim dijelom SBIH ,na čelu s Ramizom Krilaševićem i dogovrila raspodjelu stolica u propalom Općinskom odboru Novi Grad.
Naravno uz Blagoslov prisutnih Kantonalaca i njima podobnih sljedbenika.
Izgleda da je nakon Mostara i prebjega SBIH U DF na redu i DF Novi Grad da primi otpatke iz SBIH.

Za sve ostalo tu je .ZLATKA(lana Velić).
Nevjerovatno....pratim ovu temu i ne mogu da vjerujem u kakvim zabludama žive ljudi koji se bave politikom. Vama smeta masovni dolazak novih članova, gdje čitavi odbori političke konkurencije prelaze u DF. :-) To stranku samo jača i to je poželjno za svaku političku opciju. To su novi glasovi. Politička stranka je poprište kontinuirane unutarnje borbe i ako se DF zaključa u sebe, izgubi inkluzivnu dimenziju, onda je to politički kraj. Osim toga članovi i lokalni sukobi po općinskim odborima su nebitna stvar, poenta je u glasovima izvan članstva. Ona stranka koja privuče glasove mimo glasova članova, ona će pobjediti. A da bi imala uspjeh u mandatnom periodu DF ili SBB treba da promovišu potpuno drugačiju kadrovsku politiku u odnosu na praksu SDA vlasti, odnosno da umjesto rođaka i partijaca na izvršne funkcije angažuju prozapadne profesionalce.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

чуј јача :roll: да су ти лјуди валјали не би им странке пропале
svjezi_ustipak

#10055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

Lokman wrote: A da bi imala uspjeh u mandatnom periodu DF ili SBB treba da promovišu potpuno drugačiju kadrovsku politiku u odnosu na praksu SDA vlasti, odnosno da umjesto rođaka i partijaca na izvršne funkcije angažuju prozapadne profesionalce.

DF u Novom Gradu ima upravo politiku koja je po tebi pogresna. Na funkcijama su rodjaci, poslusnici i bliski prijatelji, Nista drugacije od SDP/SDA nacina postavljanja kadrova.
Maystor

#10056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Ne poznajem situaciju u DF Novi Grad, kao ni Lanu o kojoj pričate. No, malo sam se raspitao. Informacije do kojih sam došao kazuju da su kritike koje se ovdje iznose na račun DF NG sasvim opravdane.
-------------
Organizacija DF-a je zamišljena kao piramida koja se gradi od baze (dna) prema vrhu. Željko Komšić je dobro uočio šta ne valja u SDP-u (stranka jednog lica) i postavio obrnut koncept (još prošle godine je neko od SDP-ovaca na ovom forumu ismijavao koncept DF-a "od baze prema vrhu", Stupska Bitanga, ako se dobro sjećam). SDA je nešto između; deklarativno su i oni piramida od baze prema vrhu, a u praksi, kad god im zatreba, vrh interveniše (povjereništva, smjene itd.). Iako postoji realna mogućnost da baza pogriješi, ja ipak mislim da je koncept DF-a ispravan.
-------------
Najveći problem ovakve organizacije jeste sami početak. Ljudi se ne poznaju, dovoljno je bilo izlobirati 50-100 članova stranke u nekoj opštini da se na prvim unutarstranačkim izborima uđe u OO, a malo više od toga za predsjednika. Upravo to je Lana uradila u NG. To je rizik koji je svjesno preuzet, jer je i to bolje nego postavljati ljude dekretom s vrha.
svjezi_ustipak

#10057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

Maystor wrote:Ne poznajem situaciju u DF Novi Grad, kao ni Lanu o kojoj pričate. No, malo sam se raspitao. Informacije do kojih sam došao kazuju da su kritike koje se ovdje iznose na račun DF NG sasvim opravdane.
-------------
Organizacija DF-a je zamišljena kao piramida koja se gradi od baze (dna) prema vrhu. Željko Komšić je dobro uočio šta ne valja u SDP-u (stranka jednog lica) i postavio obrnut koncept (još prošle godine je neko od SDP-ovaca na ovom forumu ismijavao koncept DF-a "od baze prema vrhu", Stupska Bitanga, ako se dobro sjećam). SDA je nešto između; deklarativno su i oni piramida od baze prema vrhu, a u praksi, kad god im zatreba, vrh interveniše (povjereništva, smjene itd.). Iako postoji realna mogućnost da baza pogriješi, ja ipak mislim da je koncept DF-a ispravan.
-------------
Najveći problem ovakve organizacije jeste sami početak. Ljudi se ne poznaju, dovoljno je bilo izlobirati 50-100 članova stranke u nekoj opštini da se na prvim unutarstranačkim izborima uđe u OO, a malo više od toga za predsjednika. Upravo to je Lana uradila u NG. To je rizik koji je svjesno preuzet, jer je i to bolje nego postavljati ljude dekretom s vrha.
DF u Novom Gradu postoji samo u tragovima. Ovo je blijeda sjenka one organizacije koja je bila prije osam mjeseci. Mjesni odbori ne postoje, uspostavljena struktura je nepovratno unistena. Sumnjam da bi sad ispunili i cijeli prvi red kad bi ponovo organizovali tribinu u onoj opcinskoj sali. Ako je opstina Novi Grad pokazatelj ishoda izbora u FBiH i moze sluziti kao uzorak...DF se crno pise. Daj Boze da se varam.
Maystor

#10058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

... jedan primjer koji ilustruje ovo što sam pisao u prethodnom postu:

Nekoliko poslanika SKS (Svileni i njegova raja) su namirisali priliku da preko DF-a obnove mandat. Pažljivo su proučili Statut DF-a i smislili plan: iskoristili su nesređenu situaciju i učlanili se u OO DF Trnovo! Mora se priznati da imaju dosta svojih ljudi na terenu, mnoge su učlanili u DF i, potpuno statutarno, postali kandidati OO Trnovo za kantonalnu listu DF-a.
Iako je osnovna ideja stranačke organizacije da se poštuje stav baze, KO DF Sarajevo je morao povući radikalan potez i odbiti pomenute kandidature, jer bi one sigurno naštetile ugledu DF-a. Ali ovakve intervencije će se dešavati samo u ekstremnim slučajevima poput ovoga. U ostalim prilikama vrh se neće miješati u odluke baze.
Maystor

#10059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

svjezi_ustipak wrote:DF u Novom Gradu postoji samo u tragovima. Ovo je blijeda sjenka one organizacije koja je bila prije osam mjeseci. Mjesni odbori ne postoje, uspostavljena struktura je nepovratno unistena. Sumnjam da bi sad ispunili i cijeli prvi red kad bi ponovo organizovali tribinu u onoj opcinskoj sali. Ako je opstina Novi Grad pokazatelj ishoda izbora u FBiH i moze sluziti kao uzorak...DF se crno pise. Daj Boze da se varam.
Napišite prigovor i argumentovano navedite sve propuste u radu DF NG i pošaljite na adresu KO DF Sarajevo (ili direktno Sameru).

btw, ja se ne bavim politikom u izvršnom smislu, nisam član KO DF, ali poznajem neke ljude tamo. Većinom su OK. Siguran sam da će pažljivo razmotriti vaš prigovor, znam za neke slučajeve od ranije.
svjezi_ustipak

#10060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

Meni je zestoka nebuloza ne cijeniti ono sto je Podzo uradio u Novom Gradu. Nije se uopce cijenilo ono sto je stvorio nego je prednost data osobi koja je dosla mjesec dana ranije u DF direktno iz SDP. Meni ovo u Novom Gradu mirise na danajski poklon SDP, sto se i moze ocekivati. Sam DF je ocijenjen kao glavni protivnik na izborima i prilicno je vjerovatno da ce SDP uraditi sve da oslabi DF. Imajuci u vidu cinjenicu da je osoba koja je vodila FOM SDP na tu poziciju mogla doci samo ako se slozi Damir Hadzic mislim da bi Lana npr mogla i u DF biti na zadatku:)
Helem, ovo sto se desava u Novom Gradu je uvreda za zdrav razum. Nadam se da ce se sto prije osvijestiti i poceti nesto raditi. Bolje im je.
svjezi_ustipak

#10061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

Maystor wrote:
svjezi_ustipak wrote:DF u Novom Gradu postoji samo u tragovima. Ovo je blijeda sjenka one organizacije koja je bila prije osam mjeseci. Mjesni odbori ne postoje, uspostavljena struktura je nepovratno unistena. Sumnjam da bi sad ispunili i cijeli prvi red kad bi ponovo organizovali tribinu u onoj opcinskoj sali. Ako je opstina Novi Grad pokazatelj ishoda izbora u FBiH i moze sluziti kao uzorak...DF se crno pise. Daj Boze da se varam.
Napišite prigovor i argumentovano navedite sve propuste u radu DF NG i pošaljite na adresu KO DF Sarajevo (ili direktno Sameru).

btw, ja se ne bavim politikom u izvršnom smislu, nisam član KO DF, ali poznajem neke ljude tamo. Većinom su OK. Siguran sam da će pažljivo razmotriti vaš prigovor, znam za neke slučajeve od ranije.
Pisani prigovori. Nikad nista nije stiglo. Moguce objasnjenje: Sifet Podzic je kum Lane Velic. Toliko o novim politikama i onoj proklamovanoj jednakosti svih.
Samer je dosad valjda mogao shvatiti da mu je povelik broj clanova sa podrucja Novog Grada istupio iz clanstva. Ako nije, onda ce se (neugodno) iznenaditi brojem.
Maystor

#10062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

svjezi_ustipak wrote:Meni je zestoka nebuloza ne cijeniti ono sto je Podzo uradio u Novom Gradu. Nije se uopce cijenilo ono sto je stvorio nego je prednost data osobi koja je dosla mjesec dana ranije u DF direktno iz SDP. Meni ovo u Novom Gradu mirise na danajski poklon SDP, sto se i moze ocekivati. Sam DF je ocijenjen kao glavni protivnik na izborima i prilicno je vjerovatno da ce SDP uraditi sve da oslabi DF. Imajuci u vidu cinjenicu da je osoba koja je vodila FOM SDP na tu poziciju mogla doci samo ako se slozi Damir Hadzic mislim da bi Lana npr mogla i u DF biti na zadatku:)
Helem, ovo sto se desava u Novom Gradu je uvreda za zdrav razum. Nadam se da ce se sto prije osvijestiti i poceti nesto raditi. Bolje im je.
Ne živim u NG i ne poznajem situaciju, rekoh. Ali kako ste dozvolili da vam Lana izlobira članstvo na unutarstranačkim izborima? Taj Podžo je bio povjerenik za NG, zar ne? U 90% slučajeva povjerenici su i pobijedili na izborima. Kako se desilo da se članstvo koje je on doveo okrene protiv njega?
Maystor

#10063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

svjezi_ustipak wrote:Pisani prigovori. Nikad nista nije stiglo. Moguce objasnjenje: Sifet Podzic je kum Lane Velic. Toliko o novim politikama i onoj proklamovanoj jednakosti svih.
Samer je dosad valjda mogao shvatiti da mu je povelik broj clanova sa podrucja Novog Grada istupio iz clanstva. Ako nije, onda ce se (neugodno) iznenaditi brojem.
Mora da stigne, nema veze ko joj je kum. Navedite argumentovano sve propuste i podatke (ako imate) o istupanju članstva.

Ja znam za slučaj pisanih prigovora na račun Hanke V. Ona je u stranci iznad Sifeta. Danas je utjecaj Hanke u DF-u = 0. A sam Željko je doveo. Prema tome, nema nedodirljivih.
svjezi_ustipak

#10064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

Maystor wrote:
svjezi_ustipak wrote:Meni je zestoka nebuloza ne cijeniti ono sto je Podzo uradio u Novom Gradu. Nije se uopce cijenilo ono sto je stvorio nego je prednost data osobi koja je dosla mjesec dana ranije u DF direktno iz SDP. Meni ovo u Novom Gradu mirise na danajski poklon SDP, sto se i moze ocekivati. Sam DF je ocijenjen kao glavni protivnik na izborima i prilicno je vjerovatno da ce SDP uraditi sve da oslabi DF. Imajuci u vidu cinjenicu da je osoba koja je vodila FOM SDP na tu poziciju mogla doci samo ako se slozi Damir Hadzic mislim da bi Lana npr mogla i u DF biti na zadatku:)
Ne živim u NG i ne poznajem situaciju, rekoh. Ali kako ste dozvolili da vam Lana izlobira članstvo na unutarstranačkim izborima? Taj Podžo je bio povjerenik za NG, zar ne? U 90% slučajeva povjerenici su i pobijedili na izborima. Kako se desilo da se članstvo koje je on doveo okrene protiv njega?
Nije ona nista lobirala. Pojavial se iznebuha. Mjesec dana pred izbore presla iz SDP gdje je bila predsjednica Foruma mladih, skupa sa dijelovima ekipe, a neka je raja vec od ranije cekala uclanjena u DF. Podzo slijedio slijepo pravila. Glasati se moglo ko je platio clanarinu tako da je SDP za milju maraka dobio mjesto predsjednika OO Novi Grad :) Usput se nalazili neki fake listici i sl. Uglavnom, sve to dobro smrdi. Zalilo se i samom Komsicu, ova i dalje ostaje tu gdje jeste. Organizacija je pocela stagnirati, do tacke da sada vise haman i ne postoji. Sve u svemu, meni lici na dobru uvalu SDP. Ne tvrdim, samo jedna od mogucih pretpostavki. Ako je DF u drugim dijelovima drzave ovako organizovan kao u NG onda nece ni cenzus preci.
Maystor

#10065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

svjezi_ustipak wrote:Nije ona nista lobirala. Pojavial se iznebuha. Mjesec dana pred izbore presla iz SDP gdje je bila predsjednica Foruma mladih, skupa sa dijelovima ekipe, a neka je raja vec od ranije cekala uclanjena u DF. Podzo slijedio slijepo pravila. Glasati se moglo ko je platio clanarinu tako da je SDP za milju maraka dobio mjesto predsjednika OO Novi Grad :) Usput se nalazili neki fake listici i sl. Uglavnom, sve to dobro smrdi. Zalilo se i samom Komsicu, ova i dalje ostaje tu gdje jeste. Organizacija je pocela stagnirati, do tacke da sada vise haman i ne postoji. Sve u svemu, meni lici na dobru uvalu SDP. Ne tvrdim, samo jedna od mogucih pretpostavki. Ako je DF u drugim dijelovima drzave ovako organizovan kao u NG onda nece ni cenzus preci.
Nemoj se uvrijediti, ali meni se čini da vas je neko izlevatio. Svi članovi stranke su imali pravo glasa, bez obzira da li su platili članarinu ili ne. Pa znaš li ti koliko članova SDA plaća članarinu? Možda ni 5%.
svjezi_ustipak

#10066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

Maystor wrote:
svjezi_ustipak wrote:Pisani prigovori. Nikad nista nije stiglo. Moguce objasnjenje: Sifet Podzic je kum Lane Velic. Toliko o novim politikama i onoj proklamovanoj jednakosti svih.
Mora da stigne, nema veze ko joj je kum. Navedite argumentovano sve propuste i podatke (ako imate) o istupanju članstva.

Ja znam za slučaj pisanih prigovora na račun Hanke V. Ona je u stranci iznad Sifeta. Danas je utjecaj Hanke u DF-u = 0. A sam Željko je doveo. Prema tome, nema nedodirljivih.
ne mora stici odgovor:) i do Komsica se islo za ovo i nista. vrati se na prethodnu stranicu teme, imas jos prica clanova iz Novog Grada o ovome. nije ovo od juce, mjesecima je ovo aktuelno i nikom nista.
svjezi_ustipak

#10067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

Maystor wrote:
svjezi_ustipak wrote:Nije ona nista lobirala. Pojavial se iznebuha. Mjesec dana pred izbore presla iz SDP gdje je bila predsjednica Foruma mladih, skupa sa dijelovima ekipe, a neka je raja vec od ranije cekala uclanjena u DF. Podzo slijedio slijepo pravila. Glasati se moglo ko je platio clanarinu tako da je SDP za milju maraka dobio mjesto predsjednika OO Novi Grad :) Usput se nalazili neki fake listici i sl. Uglavnom, sve to dobro smrdi. Zalilo se i samom Komsicu, ova i dalje ostaje tu gdje jeste. Organizacija je pocela stagnirati, do tacke da sada vise haman i ne postoji. Sve u svemu, meni lici na dobru uvalu SDP. Ne tvrdim, samo jedna od mogucih pretpostavki. Ako je DF u drugim dijelovima drzave ovako organizovan kao u NG onda nece ni cenzus preci.
Nemoj se uvrijediti, ali meni se čini da vas je neko izlevatio. Svi članovi stranke su imali pravo glasa, bez obzira da li su platili članarinu ili ne. Pa znaš li ti koliko članova SDA plaća članarinu? Možda ni 5%.

jarane nije mene niko izlevatio. ako su koga izlevatili onda je to sam Komsic jer je struktura njegove stranke u najmnogoljudnoj opstini u drzavi totalno unistena.
netom prije unutarstranackih izbora na jednoj od sjednica mjesnog odbora je receno da pravo glasa imaju samo clanovi koji su izmirili clanarinu. helem, placali ili ne, Lana Velic je ekspresno postala predsjednica OO Novi Grad. za ovo sto je uradila od DF ovdje SDP je treba dobro nagraditi.
Maystor

#10068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Vrh stranke neće intervenisati, osim u slučajevima kada se krši Statut. Pročitajte Statut i smijenite je. E ako iza nje stoji većina članstva DF NG, onda ne možete ništa. Tako je zamišljena DF.
Maystor

#10069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

svjezi_ustipak wrote:jarane nije mene niko izlevatio. ako su koga izlevatili onda je to sam Komsic jer je struktura njegove stranke u najmnogoljudnoj opstini u drzavi totalno unistena.
netom prije unutarstranackih izbora na jednoj od sjednica mjesnog odbora je receno da pravo glasa imaju samo clanovi koji su izmirili clanarinu. helem, placali ili ne, Lana Velic je ekspresno postala predsjednica OO Novi Grad. za ovo sto je uradila od DF ovdje SDP je treba dobro nagraditi.
Ako to možete dokazati, to je kršenje Statuta. Ako je samo "rečeno", onda vas je neko prevario.
svjezi_ustipak

#10070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

Maystor wrote:Vrh stranke neće intervenisati, osim u slučajevima kada se krši Statut. Pročitajte Statut i smijenite je. E ako iza nje stoji većina članstva DF NG, onda ne možete ništa. Tako je zamišljena DF.
Nema se vise nacina kako da se smijeni. Dosad pokusano je ostalo bez rezultata. Veliki broj onih clanova sa pocetka je odustao, ovo sto se sada vrti su uglavnom bivsi clanovi Foruma mladih SDP Novi Grad. Sada ces imati i ove koji prelaze iz Stranke za BiH. Trend od prije godinu dana se promjenio, DF je ovdje u opadanju a ne u rastu. Mjesni odbori DF NG uopce vise i ne postoje.
Uhvatice se za glavu vrh DF nakon izbora u oktorbu kad vide rezultate iz ove izborne jedinice. Kazem ti, volio bih da se varam ali daj Boze da od ove price sa DF ista bude. Ta stranka u najmnogoljudnijoj opstini u drzavi postoji samo na papiru. Sudar sa realnoscu ce biti jako bolan za neke.
svjezi_ustipak

#10071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

Maystor wrote:
svjezi_ustipak wrote:jarane nije mene niko izlevatio. ako su koga izlevatili onda je to sam Komsic jer je struktura njegove stranke u najmnogoljudnoj opstini u drzavi totalno unistena.
Ako to možete dokazati, to je kršenje Statuta. Ako je samo "rečeno", onda vas je neko prevario.
Imas ti u Novom Gradu desetine krsenja Statuta: od toga da su ljudi iskljucivani jer su bili na demonstracijama do neinformisanja clanstva o aktivnostima visih nivoa stranke. po Statutu imas pravo na osnivanje frakcija i neslaganje sa misljenjem vecine. iskreno, pitam se jel iko od ovih u OO procitao Statut i Manifest.

ima toga metar, raja su pisala o tome na stranicama ranije.
Orange Revolution

#10072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Orange Revolution »

Dokumentovano postoje dokazi u centrali stranke,s ovim dokumentima je upoznat i KO kao i predsjednik KO Samer Rešidat.Dokumenti,žalba ogromnog broja članstva,ukazivanje pismeno i usmeno na sve vrste prevara,laži obmana itd,rezultiralo je šutnjom vrha stranke,iako je održan sastanak dan - dva nakon unutarstranačkih izbora s dijelom predsjedništva,a tad je to isto predsjedništvo obećalo članstvu koje je poslalo svoje predstavnike da će razriješiti situaciju i sankcionisati odgovorne za nasatli haos jednostavno se nije ni udostojilo odgovriti članstvu,bez obzira što su vinovnici prevara i drugih raznih mutnih radnji direktno prekršili statut,kao i što su i mjesecima unazad varali,sakrivali,obmanjivali itd.Najveća prevara je,da se uporno tvrdilo da će moći biti birani samo članovi koji su platili članarinu a ispostavilo se da na kraju mogu svi članovi bez obzira dali su ili ne platili istu,samim tim je itekako prekršen statut i data mogućnost i onima koji niti su platili članarinu niti na bilo koji način učestvovali u stvaranju DF Novi Grad.
Tako je i ZLATKA(Lana Velić) upala kako rekoh s marsa pomognuta Sifetom,koji je inaće prilikom otvaranja kancelarije insistirao kod Podže da je ovaj ubaci u OO DF Novi Grad,tom prilikom Podžo je odbio da napravi tu uslugu sekretaru i to mu se vjerovatno obilo o glavu.
Zahtjevi,žalbe itd su uredno dostavljeni na protokol stranke,ali kao i ranije,nikada nije vraćen odgovor na iste,kopije tih dokumenata postoje kod članstva i sve se jednostavno može dokazati kad za to bude vrijeme.
Što se tiće sadašnje predsjednice ZLATKE(Lana Velić),dovoljno je reći da je uspjela uništiti sve mjesne odbore i izgubila bitne članove DF,da napomenem,jaranskom linijom je uguran u OO DF Novi Grad i novinar TV1 Denis Huseinbegović,koji uzgred rečeno nikad kao i da nije bio član DF,pojavio se kao i predsjednica ZLATKA(Lana Velić)s marsa ili jupitera,navodno,novinar kad je vidjeo da nema hajra od stolice u OO je opet nestao.Zasad ZLATKA(Lana velić)uspješno izvršava zadatak crvenog foruma i rastura DF Novi Grad,vjerovatno da će biti i nagrađena za to od strane makar ministra prometa i komunikacija tj malim Zlatkom,Damir Hadžić.
Heartbeats

#10073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Ja tu Lanu ne znam ali pocinjem da joj se divim. To je neka mladja cura, je li tako? Jedan curetak ovoliku halabuku napravio!!?? Svaka cast! Izgleda da je cura nesto radila, ako nista na strukturi oko sebe, dok ste vi ovdje tabirili visoku politiku i sada preko foruma pokusavate da popljuijete ideju koju ste potencirali na 10-u šprije mjesec dana. Sta je bilo, dje ba zapelo, na listama izgleda??? Smijesno..
Heartbeats

#10074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

dervo_basic wrote:
Heartbeats wrote:Ja tu Lanu ne znam ali pocinjem da joj se divim. To je neka mladja cura, je li tako? Jedan curetak ovoliku halabuku napravio!!?? Svaka cast! Izgleda da je cura nesto radila, ako nista na strukturi oko sebe, dok ste vi ovdje tabirili visoku politiku i sada preko foruma pokusavate da popljuijete ideju koju ste potencirali na 10-u šprije mjesec dana. Sta je bilo, dje ba zapelo, na listama izgleda??? Smijesno..
ma nek cura radi https://www.facebook.com/lana.velic

DF je stranka antipoda i kukavica, bez ikakve strasti sem za smetljarenjem i puhanjem orange balona i naravno da se uhljebi precenik i svita oko istog mongoloida
A to si se prijavio na forum da bi mogao biti "konstruktivan" sa svih svojih pet postova na temi DF-a ili?
MuaDib

#10075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

svjezi_ustipak wrote:
Maystor wrote:
Nije ona nista lobirala. Pojavial se iznebuha. Mjesec dana pred izbore presla iz SDP gdje je bila predsjednica Foruma mladih, skupa sa dijelovima ekipe, a neka je raja vec od ranije cekala uclanjena u DF. Podzo slijedio slijepo pravila. Glasati se moglo ko je platio clanarinu tako da je SDP za milju maraka dobio mjesto predsjednika OO Novi Grad :) Usput se nalazili neki fake listici i sl. Uglavnom, sve to dobro smrdi. Zalilo se i samom Komsicu, ova i dalje ostaje tu gdje jeste. Organizacija je pocela stagnirati, do tacke da sada vise haman i ne postoji. Sve u svemu, meni lici na dobru uvalu SDP. Ne tvrdim, samo jedna od mogucih pretpostavki. Ako je DF u drugim dijelovima drzave ovako organizovan kao u NG onda nece ni cenzus preci.
Blodano je uzrok, a ne definicija problema. Podžo nije slijepo slijedio pravila, već je bio marioneta bivšeg člana Predsjedništva SDP-a, da mu ne spominjem ime, koji je bio postrekač klanovskog preuzimanja novogradske organizacije. Srećom to mu nije pošlo za rukom, intervencijom članstva, koje je u revoltu glasalo za sadašnju predsjednicu, podnosilo razne žalbe, koje su rezultirale uklanjanjem pojedinih ljudi. Međutim i dalje predstavljaju problem ljudi koji robuju svojim vizijama DF, koje nisu zadovoljene na Novom Gradu, koji šire defetizam, u maniru sitne pakosti, je tobože oni nemaju slobodu "nametanja vlastitih ideja", "rade s lopovima" ili ljudima koji kao "nisu dali neki doprinos DF-u", ali su nagrađeni mjestima u OO. Nažalost ti ljudi su dugo vremena širili dezinformacije, manipulacije i ostale antipropagandne elemente, koji su srećom nakon određene vremenske distance, prepoznati, ali kasno što se odrazilo na cjelokupni rad OO. Posebno kada se uzme u obzir isti mehanizam bacanja dimnih bombi uoči i nakon unutarstranačkih izbora u Tuzli ili Mostaru, što jasno upućuje na isti centar u kome su osmišljene te aktivnosti.
Post Reply